WordPress barındırma sağlayıcınızla hayal kırıklığına uğradınız mı? Ana bilgisayarları değiştirmeniz gerekip gerekmediğinden emin değil misiniz? Bu yazıda, web barındırma hizmetinizi ne zaman değiştirme zamanının geldiğini bilmenize yardımcı olacak 7 temel göstergeyi paylaşacağız.
En Büyük Korkunun Üstesinden Gelmek
Yeni başlayanların çoğu ana bilgisayarları değiştirmekten korkar.
Neden? çünkü herhangi bir kesinti olmadan bir web sitesini taşımak teknik bilgi gerektirir.
Biraz anlayışlıysanız, WordPress’i herhangi bir kesinti olmadan yeni bir ana bilgisayara nasıl taşıyacağınıza dair eğitimimizi muhtemelen takip edebilirsiniz. BackupBuddy sayesinde herhangi bir kod gerektirmese de, birçok yeni başlayan kullanıcı için hala korkutucu.
Neyse ki, çoğu iyi barındırma şirketi sitenizi sizin için taşıyacaktır (özellikle kibarca sorarsanız).
Ne kadar ücret alırlar? Bu, sitenizin ne kadar büyük olduğuna bağlıdır. Çoğu durumda ücretsizdir. Bazen küçük bir ücret ödeyebilirsiniz. Ancak bu hizmet, reklamı yapılmasa bile kesinlikle kullanılabilir. Sadece sormalısın.
Artık en büyük korkunuzdan kurtulduğunuza göre, web sunucunuzu neden değiştirmeniz gerektiğine dair 7 nedene bir göz atalım.
1. Sık Beklenmedik Duruş Süreleri
Kesinti süreleri genel itibarınız için kötüdür (SEO sıralaması, trafik vb.). Zamanının yarısı açılmayan bir siteyi kimse ziyaret etmek istemez.
Siteniz haftada birkaç kez kapalıysa, bu, geçiş yapmanız gerektiğinin çok net bir göstergesidir.
Sitenizin çalışmadığını nasıl anlarsınız? Sitenizi 7/24 ziyaret etmediğiniz için, bir izleme hizmeti kullanmadan bilmek zor. Neyse ki, sitenizin çalışma süresini ücretsiz olarak izlemenize yardımcı olan Pingdom gibi hizmetler var.
Çalışma süresi, sunucu sisteminizin çevrimiçi olması anlamına gelir. Kapalı kalma süresi, sunucunuza ulaşılamadığı zamandır. Dolayısıyla,% 99 çalışma süresi görüyorsanız, bu, sitenizde o ay küçük kesintiler yaşandığı anlamına gelir.
Oluşan kesinti sürelerini her zaman barındırma destek personeline sorabilirsiniz. İkna edici değillerse, taşınmanın zamanı geldi.
2. Veritabanı Bağlantısı Kurulurken Hata Oluştu
Sitenizde veritabanı bağlantısı kurarken düzenli olarak hata görüyorsanız, bu, ana sunucularınızı aştığınız veya kötü bir eklentiniz olduğu anlamına gelir.
Her iki durumda da, ev sahibi desteğiniz size yardımcı olabilir. Yardım edemiyorlarsa, yardım edecek birine geçmelisiniz.
3. Tuhaf Dahili Sunucu Hataları
Dahili sunucu hatası, en yaygın WordPress hatalarından biridir ve belki de en sinir bozucu olanıdır. Hata mesajının kendisi kullanıcıyı düzeltmek için doğru yöne işaret edemez.
Bu dahili sunucu hataları sitenizde çok sık oluyorsa, bu kötü bir işarettir. Kendinize, sunucularını WordPress için doğru şekilde nasıl yapılandıracağını bilen bir WordPress barındırma sağlayıcısı bulun.
4. Site Askıya Alma
Çoğu web barındırma sağlayıcısı, özellikle yasadışı faaliyetler devam ediyorsa sitenizi kaldırma hakkını saklı tutar.
Ancak bazı barındırma şirketleri, fazlalıklar gibi saçma sapan şeyler için bildirimde bulunmaksızın hesapları askıya alır.
Ev sahibiniz web sitenizi önemsemelidir çünkü dijital gayrimenkulünüz konusunda onlara güveniyorsunuz. Bir barındırma şirketi sitenizi bildirimde bulunmaksızın askıya alırsa, onlarla ciddi bir konuşma yapmanız gerekir.
Bu konuşma hiçbir yere gitmezse, o zaman önemseyen bir şirkete geçme zamanı.
Ayrıca, bazı ana bilgisayarlar verilerinizi rehin tutacağından yedekleri saklamak önemlidir.
5. Yetersiz Müşteri Destek Hizmeti
% 100 mükemmel müşteri hizmetleri kaydına sahip bir ev sahibi asla bulamazsınız. Herkesi mutlu etmek imkansız. Bahsetmiyorum bile, sadece en sinirli kullanıcılar web barındırma incelemelerini bırakıyor.
Bununla birlikte, web barındırma söz konusu olduğunda iyi müşteri hizmetleri çok önemlidir.
Kendinize şu soruları sormanız gerekir: Barındırma destek personeliniz hızlı yanıt veriyor mu? Bilgili ve yardımseverler mi?
Bazen ana bilgisayarlar, destek politikalarının yazılımı kapsamadığını iddia ederek WordPress’e yardım etmeyi reddediyorlar. İyi bir destek alamazsanız, taşınmanın zamanı geldi.
6. Yavaş Sayfa Hızı
Hız, sitenizi daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve daha yüksek arama sıralaması için optimize etmek için gerçekten önemli bir faktördür.
Genellikle yavaş siteler, sunucudaki çok fazla istek veya çok fazla kullanıcı nedeniyle oluşur. Her iki durumda da, barındırıcınız sitenizin neden yavaş çalıştığını anlamanıza yardımcı olabilir.
Sorun çok fazla istekse, bir eklentiyi kaldırmak veya sunucuyu daha fazla optimize etmek gibi bazı ince ayarlarla düzeltilebilir. Ancak sorun çok fazla kullanıcıysa, ev sahibi sizden planınızı yükseltmenizi isteyecektir.
7. Siteniz Barındırıcınızı Aştı
Bir süredir blog yazıyorsanız, sitenizin barındırıcınızı aşmış olması mümkündür. Paylaşılan bir barındırma platformunda, siteniz sunucu kaynaklarını aynı sunucuda barındırılan diğer birçok site ile paylaşır. Önbelleğe alma + CDN kullanarak kullandığınız kaynakları kontrol edebilir ve sınırlandırabilirsiniz, ancak diğer sitelerin ne yaptığını kontrol edemezsiniz.
Siteniz aynı sunucudaki diğer sitelerden çok daha yoğunsa, aslında diğer siteleri yavaşlatmış olursunuz. Birçok paylaşılan barındırma sağlayıcısı, kaynaklarınızı herhangi bir uyarı olmadan sonlandırmaya başlayacaktır.
Yavaş sitelerle sorun yaşamaya başlarsanız veya sorunu müşteri desteğine açıklamak için daha fazla zaman harcarsanız, büyük olasılıkla ev sahibinizi aşmışsınızdır.
Geçiş Yapmaya Hazır mısınız?
Muhtemelen bu makaleyi okuyorsanız, muhtemelen web sunucunuzu değiştirmeyi düşündünüz.
Tüm senaryolarla başa çıkabilen, son derece sağlam çalışma süresi ve birinci sınıf destek sağlayan bir ana bilgisayar mı arıyorsunuz?
Siteground kullanmanızı öneririz. Kısa süre önce en iyi sitemiz List25’i kendi platformuna geçirdik.
Sunucuları, WordPress’i çalıştırmak için son derece optimize edilmiştir, yerleşik önbelleğe alma, CDN desteği sunar ve destek, sektörde gerçekten en iyisidir (ilk elden deneyim).
Hepsinden iyisi, her seviyeden kullanıcı için bir planları olduğundan bankanızı bozmaz. Kreatif Ajans kullanıcıları Siteground’da özel% 60 indirim alır.
Etrafta alışveriş yapmak istiyorsanız, Pagely ve WPEngine gibi diğer yönetilen WordPress barındırma sağlayıcılarına bakmayı düşünmelisiniz.
Umarız bu makale, WordPress sunucunuzu değiştirmek için doğru zamanın ne olduğu konusunda aklınızdaki tüm şüpheleri gidermeye yardımcı olmuştur.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Google + ‘ da da bulabilirsiniz.