14 En İyi WordPress Referans Eklentisi (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

WordPress web siteniz için en iyi referans eklentilerini mi arıyorsunuz?

Görüşler ve incelemeler, web sitenize sosyal kanıt eklemenin ve kullanıcılarınız arasında güven oluşturmaya yardımcı olmanın harika bir yoludur.

Bu makalede, web sitenizde kullanabileceğiniz en iyi WordPress referans eklentilerini seçtik.

The best testimonial plugins for WordPress

Neden WordPress için Referans Eklentisi Kullanmalı?

Bir referans eklentisi kullanmak, WordPress web sitenize müşteri veya müşteri referanslarını, incelemelerini veya geri bildirimlerini kolayca eklemenizi sağlar. Bu, sitenize sosyal kanıt ekler ve yeni müşteriler kazanmanıza ve satışları artırmanıza yardımcı olur.

Referanslarınızı yazılarınıza veya sayfalarınıza manuel olarak kopyalayarak ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, bir referanslar eklentisi onları bir kaydırıcıda, karuselde, ızgarada ve diğer güzel düzenlerde çekici bir şekilde görüntülemenizi sağlar.

Seçtiğiniz eklentiye bağlı olarak, fotoğraflar, kısa bir tanıtım yazısı, gözden geçirenin adı, unvanı, işletmesi veya yıldız derecelendirmeleri içeren referansları gösterebilirsiniz.

Bununla birlikte, deneyebileceğiniz en iyi WordPress referans eklentilerinden bazılarına bir göz atalım.

1. Facebook Sosyal İncelemeler Akışı – Smash Balloon

Smash Balloon’dan Facebook Sosyal İncelemeler Akışı, Facebook Sayfanızdaki yorumları sitenizde görüntülemenizi sağlar. Facebook’ta zaten harika yorumlarınız varsa bu harika bir seçenektir. Bu, herhangi bir metni kopyalayıp yapıştırmanız veya yeni referanslar aramanız gerekmediği anlamına gelir.

Facebook incelemeleri, bakılabilen gerçek Facebook profillerinden geldiği için kullanıcı güvenini artırır.

Özel Facebook Feed Pro’nun kendisi, piyasadaki en popüler Facebook besleme eklentisidir ve herhangi bir WordPress temasıyla çalışır. WordPress’e bir Facebook sayfa beslemesi eklemeyi gerçekten kolaylaştırır ve sosyal profillerinize katılımı artırır.

İncelemeler uzantısı ile, Facebook incelemelerini herhangi bir gönderiye veya sayfaya veya hatta bir kenar çubuğuna veya altbilgi widget’ına kısa kodu girerek referans olarak görüntüleyebilirsiniz. Bunları ayrıca açılış sayfalarınızın herhangi bir yerinde veya tek tek ürün sayfalarınızda da görüntüleyebilirsiniz.

Not: İncelemeler uzantısını kullanmak için Smash Balloon tarafından hazırlanan Özel Facebook Feed Pro eklentisini satın almanız gerekecektir.

2. Özel Twitter İnceleme Yayını – Smash Balloon

Smash Balloon’dan Özel Twitter İnceleme Akışı, sitenizde Twitter referanslarını görüntülemek için harika bir seçenektir.

Facebook incelemeleri gibi, tweetler aracılığıyla paylaşılan referanslar da gerçek kişilerden gelen geri bildirimleri göstermenin harika bir yoludur.

Twitter yayınınızı yalnızca referansları gösterecek şekilde daraltmak kolaydır. Bunu, hashtag’leri kullanarak veya gelişmiş bir arama yaparak yalnızca kendiniz veya şirketinizle ilgili referansları görüntülemek için yapabilirsiniz.

Custom Twitter Feeds Pro eklentisinin birçok başka harika özelliği de var. Örneğin, seçilmiş bir Twitter hesapları listesi oluşturabilir, ardından bunu web sitenizde bir besleme olarak görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca, belirtilen kelimeleri içeren tweet’lerin gizlenmesi için tweet’leri otomatik olarak bile yönetebilirsiniz.

3. WPForms

WPForms, 3 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılan, piyasadaki en iyi WordPress form eklentisidir. Müşteri referanslarını toplamak için de kullanılabilir. Bu, tüm referanslarınızı tek bir yerde ve tek bir biçimde almanıza yardımcı olur.

WPForms’un özel Form Şablonları Paketi eklentisi bir Referans Form Şablonu içerir. Bu, hızlı bir şekilde başlamanızı sağlar. Formu ve ihtiyacınız olabilecek herhangi bir form alanını değiştirebilirsiniz.

WPForms ile, referans formunuza bir dosya yükleme seçeneği bile ekleyebilirsiniz. Bu, müşterilerin ürününüzle kendi fotoğrafları gibi dosyaları veya hatta kısa bir video klibi yüklemelerine olanak tanır.

Güzel raporlar içeren bir anket çalıştırmak için WPForms’u da kullanabilirsiniz. Bunu, müşterilerinizin ürünlerinizi nasıl kullandıkları, en çok neleri sevdikleri ve ne kadar memnun oldukları hakkında veri göstermek için kullanabilirsiniz.

4. Site İncelemeleri

Site İncelemeleri, ziyaretçilerin 1 ila 5 yıldız derecelendirmesiyle incelemeler göndermesine olanak tanır. Bu eklentiyle, en iyi incelemelerinizi veya referanslarınızı ilk önce görünmeleri için sabitleyebilirsiniz.

Yeni inceleme gönderilerini sitenizde yayınlanmadan önce onaylayarak denetlemek de mümkündür. Bu, haksız yere kötü yorumlara karşı korunmanıza yardımcı olur. Alternatif olarak, bir inceleme bırakmak için kullanıcıların sitenize giriş yapmasını zorunlu kılabilirsiniz.

Site İncelemeleri, incelemelere kolayca yanıt vermenize, bir özet görüntülemenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır. Geliştiriciler, eklenti için WordPress.org destek forumu aracılığıyla aktif destek sağlar.

5. Kolay Referanslar

Easy Testimonials, WordPress yönetici alanınızdan referanslar girmenizi sağlar.

Bir yıldız derecelendirmesini, kişinin rolünü ve kullandığı ürün veya hizmetin yanı sıra referansın kendisini de ekleyebilirsiniz. E-posta adreslerini girerseniz, Easy Testimonials, eğer varsa, Gravatar resmini otomatik olarak kullanır.

Easy Testimonials’ın profesyonel sürümü, web sitenize bir müşteri geri bildirim formu eklemenize de olanak tanır.

Easy Testimonials, WordPress blok düzenleyici (Gutenberg editörü) için 5 blok içerir. Ayrıca basit bir kısa kod kullanarak referansları da görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te bir müşteri yorumları sayfasının nasıl ekleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

6. Görüşler Pencere Öğesi

Testimonials Widget, başka bir esnek WordPress referans eklentisidir. İsmine rağmen, sadece widget’larda değil, web sitenizde herhangi bir yere referanslar eklemenize olanak tanır.

Yan çubuklarda referansları kolayca görüntülemenizi sağlayan bir kenar çubuğu widget’ı ile birlikte gelir. Görüşler, güzel kayma ve solma efektlerine sahip bir atlıkarınca görüntülenir.

7. Güçlü Görüşler

Strong Testimonials, en özelleştirilebilir WordPress referans eklentilerinden biridir. Birden fazla görüntüleme seçeneği ile birlikte gelir. Bunlar bir referans kaydırıcısı, ızgara düzeni, duvar düzeni, tek sütun düzeni ve daha fazlasını içerir.

Ayrıca, müşterilerinizin incelemelerini ve referanslarını kolayca eklemelerine olanak tanıyan bir form içerir. Sosyal medyada müşteri yorumları alıyorsanız, bu eklentinin profesyonel sürümü Facebook, Google My Business, Yelp ve daha fazlasından yorumları da yerleştirebilir.

8. Referansın Temelleri

Testimonial Basics, WordPress web siteniz için eksiksiz bir referans yönetimi çözümüdür. Birden çok görüntüleme stili, bir kenar çubuğu widget’ı ve kullanıcı referanslarını toplamak için bir geri bildirim formu içerir.

Bir kullanıcı bir referans gönderirse, bu eklenti fotoğraflarını almak için Gravatar’ı kullanacaktır. Bununla birlikte, fotoğrafları doğrudan WordPress yönetici alanınızdan manuel olarak da yükleyebilirsiniz.

9. Rotator Widget ile WP Görüşleri

Rotator Widget ile WP Referansları, basit ama oldukça özelleştirilebilir bir referans eklentisidir. Kolayca referans eklemenize ve bunları kategorilere ve etiketlere ayırmanıza olanak tanır.

Referansları oluşturduktan sonra, bunları bir kısa kod kullanarak görüntüleyebilirsiniz. Bu kısa kod, referansların görünümünü özelleştirmenize izin veren çeşitli parametrelerle birlikte gelir. Eklenti ayrıca kısa kodla aynı seçeneklere sahip bir widget içerir.

10. BNE Görüşleri

BNE Referansları, WordPress sitenize referanslar eklemek için başka bir kullanımı kolay seçenektir. Referansları kolayca görüntülemek için bir kısa kod ve bir kenar çubuğu widget’ı ile birlikte gelir.

Temanızın görüntüleme stilini miras alan, referanslar için bir kaydırıcıya ve düz liste düzenine sahiptir.

11. Övgü

Testimonial Builder, basit bir WordPress referans eklentisidir. Basit seçeneklere ve kendi renklerinizi seçme özelliğine sahiptir.

Sürüklenebilir kutu öğelerine sahiptir ve farklı yazı tipleri, yazı tipi boyutları, metin rengi ve öne çıkan fotoğraf seçmenize olanak tanır. Eklentinin kaydırıcısı veya döndürücüsü yoktur, bu nedenle referanslar bir ızgara veya liste stilinde görüntülenecektir.

12. Referans Kaydırıcısı

Testimonial Slider, gelişmiş bir kullanıcı deneyimi ile modern bir WordPress referans kaydırıcısı sunar. Düz bir liste düzeni seçeneğinin yanı sıra bir kaydırıcıyla birlikte gelir. Müşteri referanslarını toplamak için bir ön uç iletişim formu da ekleyebilirsiniz.

Kısa kodu veya kenar çubuğu widget’ını kullanarak istediğiniz yere referans ekleyebilirsiniz. Referans kaydırma çubuğu dokunmatik / mobil uyumludur ve tüm ekran boyutlarında iyi çalışır.

Referansların Ötesine Sosyal Kanıt Eklemek için Bonus Araçlar

Görüşler, kullanıcıların ürünlerinizi / hizmetlerinizi iyi bulduğunu gösterir. Bununla birlikte, sosyal kanıtı diğer araçlarla da en üst düzeye çıkarmanız gerekir.

Aşağıda, sosyal kanıtla FOMO efektini oluşturmak için kullanabileceğiniz birkaç araç bulunmaktadır.

13. TrustPulse

TrustPulse, WordPress için güçlü bir sosyal kanıt eklentisidir. Web sitenizde gerçek zamanlı etkinlik bildirimleri göstererek dönüşümleri artırmanıza yardımcı olur.

Örneğin, TrustPulse satışlar, indirmeler, gönderilen formlar ve daha fazlası hakkında bildirimler gösterebilir. Potansiyel müşterileri satın almaya teşvik etmek için FOMO korkusunu kullanmanın güçlü bir yolu.

TrustPulse bildirimleri müdahaleci değildir, ancak yine de oldukça etkilidir. Kutudan çıkar çıkmaz dönüşümleri% 15’e kadar artırabilirler. Bildirimler için stili, renkleri, metni, resmi ve daha fazlasını özelleştirebilirsiniz.

14. OptinMonster

OptinMonster, piyasadaki en iyi dönüşüm optimizasyon aracıdır. Web sitesi ziyaretçilerini kolayca ödeme yapan müşterilere dönüştürmenize olanak tanır.

Güzel açılır pencereler, kaydırmalı menüler, geri sayım sayaçları, kayan başlıklar ve diğer araçlarla birlikte gelir. Hepsi sosyal kanıtı ve müşteri referanslarını göstermek için kullanılabilir.

Doğru zamanda doğru mesajı göstermenizi sağlayan güçlü hedefleme özelliklerine sahiptir. Örneğin, kullanıcılara çıkmak üzereyken bir açılır pencere gösterebilirsiniz.

Tüm en iyi e-posta pazarlama hizmetleri, WordPress form eklentileri ve WooCommerce ile çalışır. Bu, dönüşümlerinizi birkaç kat artırmanıza yardımcı olur.

Bu makalenin, WordPress web siteniz için en iyi referans eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, işletme web siteleri için olması gereken WordPress eklentilerinin tam listemizi ve blog trafiğini artırmak için kanıtlanmış ipuçlarımızı görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.