İşletmeniz için en iyi çevrimiçi konferans görüşmesi hizmetini mi arıyorsunuz?
Uzaktan çalışmanın yükselen eğilimi ile birçok işletme, büyük ölçüde konferans görüşmelerine, grup video görüşmelerine ve grup takım sohbetlerine güveniyor. Piyasada çok sayıda harika ücretsiz ve ücretli konferans görüşmesi hizmeti var, ancak işiniz için doğru olanı nasıl seçersiniz?
Bu makalede, uzak ekipleri yönetmenize, iletişimi geliştirmenize ve işinizi büyütmenize yardımcı olacak en iyi çevrimiçi konferans görüşmesi hizmetlerini ve yazılımlarını karşılaştıracağız.
1. NextivaNextiva, piyasadaki en iyi iş telefonu hizmetlerinden biridir. Sanal iş telefon numaranızı kullanarak konferans aramalarını kolayca yönetmenize olanak tanır.
Nextiva uygulaması tüm cihazlarda (Android, iPhone, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar) çalışır. Hareket halindeyken, evde veya ofiste telefon görüşmeleri almak için kullanabilirsiniz.
Uzak ekipler için mükemmeldir çünkü Nextiva, ekip üyeleri eklemeyi ve departmanlara göre çağrı yönlendirme kuralları oluşturmayı çok kolaylaştırır.
Sesli arama kalitesi mükemmel, uygulamaların kullanımı kolay ve inanılmaz müşteri desteği sunuyorlar. Platformları ayrıca CRM, LiveChat ve işinizi yönetmek için ihtiyaç duyacağınız diğer çok çeşitli özellikleri içerir.
Tek dezavantajı, video görüşme özelliklerinin biraz sınırlı olmasıdır.
Not: Sanal iş telefon numaramız için Kreatif Ajans’da Nextiva’yı kullanıyoruz. Deneyimlerimize göre, Nextiva hem özellikleri hem de fiyatlandırma açısından piyasadaki en iyi küçük işletme telefon sistemidir.
Fiyatlandırma: Kullanıcı başına aylık 20 ABD doları, ancak sınırsız konferans görüşmesine ihtiyacınız varsa, kullanıcı başına aylık 25 ABD dolarından başlayan profesyonel planlarına ihtiyacınız olacak.
2. RingCentralRingCentral, konferans araması hizmetleri sunan bir başka popüler ticari VOIP sağlayıcısıdır. Hem sesli / görüntülü konferans özelliklerine sahip profesyonel iş telefon numaraları sunarlar.
RingCentral, aynı telefon numarasını herhangi bir konumdan birden fazla cihazda kullanmanıza olanak tanıyan mobil uygulamalara sahip sanal bir telefon numarası da sağlar. Bu, her yerden çalışan uzak ekipler için mükemmel şekilde çalışır.
RingCentral platformunun özellikleri arasında bulut telefon, ekip mesajlaşma, konferans, çağrı yönlendirme, otomatik karşılama ve daha fazlası bulunur.
Tüm RingCentral kullanıcıları, ekibinizdeki ve / veya müşterilerinizdeki herhangi biriyle yüksek kaliteli görüntülü konferans görüşmeleri yapmanızı sağlayan ücretsiz bir çevrimiçi toplantı hizmeti olan RingCentral Meetings’i alabilir.
Ücretsiz çevrimiçi toplantı planında en fazla 100 çağrı katılımcısı olabilir, ekran paylaşımıyla birlikte gelir, ancak yalnızca 40 dakikalık çağrılarla sınırlıdır.
Fiyatlandırma: Temel planları ayda 19.99 $ / operatörden başlar. Arama kısıtlamalarını kaldıran ve size tonlarca ek özellik sağlayan aylık 34,99 ABD doları olan Office Premium planına yükseltebilirsiniz.
3. YakınlaştırZoom, popüler bir çevrimiçi video konferans ve toplantı yazılımıdır. Yalnızca video konferans ve çevrimiçi toplantı yazılımı arıyorsanız, Zoom mükemmel bir seçenektir.
Kolayca bir çevrimiçi konferans araması veya toplantı ayarlayabilir ve bir bağlantıyı paylaşarak ekip üyelerinizi davet edebilirsiniz. Kullanımı kolaydır ve cep telefonları dahil tüm cihazlar için mevcut uygulamalara sahiptir.
Zoom, 100 katılımcıya kadar konferans görüşmeleri ve sınırsız 1’e 1 toplantı içeren ücretsiz bir hizmet planı sunar. Bu, uzak ekiplere sahip çoğu küçük işletme için oldukça yeterli.
Ücretsiz planın dezavantajı, konferans görüşmelerinin 40 dakika süresiyle sınırlı olmasıdır. Bu gerçekten sinir bozucu çünkü tüm katılımcılar bir geri sayım sayacı görmeye başlayacak ve 40 dakika işaretlendiğinde uygulama herkesi toplantı odasından atacak.
Listemizdeki ilk iki sağlayıcıdan farklı olarak, Zoom size özel bir sanal iş telefonu numarası vermez. Bununla birlikte, her Yakınlaştırma toplantısı, katılımcıların uygulamaya veya güvenilir internet erişimine sahip olmadıkları takdirde telefonla katılmak için kullanabilecekleri benzersiz bir arama kodu alır.
Fiyatlandırma: Temel plan ücretsizdir, ancak zaman sınırını kaldırmak ve diğer özelliklerin kilidini açmak için ücretli planına geçebilirsiniz. Fiyatlandırma, ana bilgisayar başına aylık 14,99 ABD dolarından başlar.
Not: Ekibimiz, dahili ekip toplantıları ve video görüşmeleri için Zoom’u kullanır. Ekip liderlerimiz Pro planına sahiptir, böylece sınırsız uzunluktaki toplantıları yürütmek için yalnızca toplantı sahibinin bir Pro hesabına sahip olması gerektiğinden, gerektiğinde daha uzun toplantılar yürütebilirler.
4. G Suite Hangouts / MeetG Suite, konferans görüşmeleri ve görüntülü toplantılar için Google Hangout toplantıları sunar. Küçük işletmeler ve ekipler için güvenli mesajlaşma, sohbet, sesli ve görüntülü konferans sunar.
Ayrıca, çevrimiçi konferans aramalarını da destekleyen Google Hangouts uygulamaları aracılığıyla ücretsiz olarak kullanılabilir. Ancak, G Suite’in bir parçası olarak profesyonel bir iş e-posta adresi, bulut depolama alanı, Takvim, E-Tablolar, Dokümanlar gibi Google uygulamaları ve daha fazlasını alırsınız.
Listedeki diğer bazı konferans araması yazılımlarından farklı olarak, Google Hangouts bir iş telefon numarasıyla gelmez. Kullanıcılar, bir telefon numarasıyla toplantılara katılabilir, ancak uygun iş telefonu hizmetinin herhangi bir özelliğini almazsınız.
Fiyatlandırma: Klasik Google Hangouts ücretsizdir. G Suite’in ücretli planları, kullanıcı başına aylık 6 ABD dolarından başlar. Tek bir G Suite kullanıcısı, 100’e kadar katılımcıyla toplantı düzenleyebilir. Sınırı 150 katılımcıya (G Suite Business planı) ve G Suite Enterprise / Education planında 250 katılımcıya yükseltebilirsiniz.
5. Microsoft TeamsMicrosoft Teams, uzak ekipler ve küçük işletmeler için çok amaçlı bir iletişim aracıdır. Metin mesajlaşma, grup sohbetleri, kanallar, dosya paylaşımı ve sesli / görüntülü konferans özellikleriyle birlikte gelir.
Küçük işletme ekibinizi kurmak çok kolay. Microsoft Teams, cep telefonları dahil tüm işletim sistemlerinde ve cihazlarda çalışır.
Temel yazılım herkes için ücretsizdir, ancak Microsoft’un üretkenlik paketi olan Office 365 ile daha da fazla özellik elde edersiniz. Office 365, profesyonel bir iş e-postası ve Outlook, Word, Excel ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm Microsoft Office uygulamalarına sahip olmanızı sağlar.
Microsoft Teams ayrıca size bir iş telefonu hizmetinin özelliklerini sağlamaz. Müşteri aramalarını yönetmeniz gerekiyorsa, yine de bir telefon hizmetine ihtiyacınız olabilir.
Fiyatlandırma: Temel Microsoft Teams ücretsizdir ancak kullanıcı başına aylık 5 ABD dolarından başlayan Office 365’e yükseltebilirsiniz.
6. SkypeSkype, popüler bir mesajlaşma ve sesli / görüntülü arama uygulamasıdır. Serbest çalışanlar, girişimciler ve bireysel kullanıcılar için bire bir (1: 1) konferanslar ve toplantılar düzenlemenin en iyi yolu oldu.
Skype uygulamanızdan yerel ve uluslararası telefon numaralarını aramanıza olanak tanır. Ayrıca çeşitli bölge ve ülkelerden yerel bir telefon numarası alabilir ve bu numaradan aramalar alabilirsiniz.
Skype, HD video konferans, ekran paylaşımı, çağrı kaydı, dosya paylaşımı ve daha fazlasını sunar. Skype bire bir aramalar için gerçekten harika çalışıyor, ancak görüntülü konferans sırasında daha fazla katılımcı eklemek arama kalitesini önemli ölçüde düşürüyor.
Fiyatlandırma: Temel Skype uygulamasının kullanımı ücretsizdir. Bir telefon numarası eklerseniz veya telefon görüşmesi yapmak isterseniz, yükseltmeleri satın almanız gerekir. Fiyatlandırma bölgeye ve arama oranlarına göre değişir.
7. GoToMeetingGoToMeeting, konferans görüşmeleri ve çevrimiçi toplantılar için başka bir iyi seçenektir. Servisleri, tüm ekip üyelerinin herhangi bir cihazı kullanarak katılmasına olanak tanıyan basit paylaşım araçlarıyla hızlı çevrimiçi toplantılar sunar.
Hareket halindeyken toplantılar yapmanıza olanak tanıyan cep telefonları da dahil olmak üzere tüm işletim sistemleri için uygulamaları vardır.
İsteğe bağlı olarak, planınıza ücretsiz numaralar ekleyebilir ve kullanıcıların bir konferans görüşmesine katılmak için telefonla katılmasına izin verebilirsiniz.
Fiyatlandırma: Organizatör başına aylık 12 dolardan başlar
8. BollukSlack, uzak ekipler için popüler üretkenlik ve iletişim uygulamasıdır. Uygulamadan çıkmadan konferans görüşmeleri yapmanızı sağlayan yerleşik bir sesli / görüntülü arama özelliği ile birlikte gelir.
Bir ekip işbirliği aracı olarak Slack, Asana, Google Drive, Google Takvim, Gmail, Zoom ve daha fazlası gibi ekibinizin halihazırda kullanıyor olabileceği birçok popüler üretkenlik uygulaması için entegrasyonlarla birlikte gelir.
Slack bir telefon hizmeti içermez, bu nedenle müşterilerle konferans görüşmeleri yapmak veya web seminerleri yürütmek istiyorsanız, bunu yapamaz.
Fiyatlandırma: Temel ücretsiz plan, 10.000 mesaj geçmişi ve 1: 1 çağrılarla sınırlıdır. Standart plan, kullanıcı başına aylık 6,67 ABD dolarından başlar.
Not: Dahili ekip sohbetlerimiz ve grup mesajlarımız için Slack kullanıyoruz. Ekip üyelerimizden bazıları, Zoom veya diğer platformlar düzgün çalışmadığında Slack çağrı özelliklerini kullanır.
9. UberConferenceUberConference, uzak ekipler ve müşterilerle iletişim kurmak için başka bir harika ücretsiz konferans araması hizmetidir.
Kullanımı çok kolay. Kullanıcıları bir URL paylaşarak davet edebilirsiniz ve görüşmeye katılmak için herhangi bir şey indirmeleri gerekmez. Cep telefonları dahil tüm cihazlarda çalışır.
Platform, kolay ekran paylaşımı, çağrı dökümleri, özel bekletme müziği, program çağrı hatırlatıcıları ve tüm cihazlar için uygulamalar içerir.
Bir iş telefonu hizmetini UberConference planınıza entegre etmenizi sağlayan DialPad’in bir parçasıdır. Ayrıca Slack, G Suite ve Office 365 ile entegre edebilirsiniz.
Fiyatlandırma: Ücretsiz plan, 10’a kadar katılımcı eklemenize izin verir. Ücretli planlar, 100’e kadar katılımcıyla organizatör başına aylık 15 dolardan başlar.
En İyi Konferans Görüşme Hizmeti Hangisi?
Yukarıda belirtilen tüm yazılım platformları, konferans görüşmeleri ve çevrimiçi görüntülü toplantılar yapmanıza izin verir. Ancak, ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmeniz gerekir.
Sesli konferans aramalarınızı yönetmek için bir iş telefonu hizmetine ihtiyacınız varsa, Nextiva en iyi seçenektir.
Her şey dahil bir platform (telefon + video konferans) istiyorsanız, RingCentral en iyi konferans görüşme platformudur.
Bağımsız bir video konferans hizmeti arıyorsanız, kaliteyi kaybetmeden birden fazla katılımcı eklemenize izin verdiği için Zoom en iyisidir.
Slack ve Microsoft Teams, temel konferans araması özellikleriyle daha iyi ekip işbirliği, kısa mesajlaşma ve dosya paylaşımı için uygundur.
Bu makalenin en iyi çevrimiçi konferans araması yazılımını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. En iyi e-posta pazarlama hizmetleri ve küçük işletmeler için en iyi canlı sohbet yazılımı hakkındaki ipuçlarımızı da görmek isteyebilirsiniz.