2021 Yılının En İyi 7 WordPress CDN Hizmeti (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans
İçindekiler

Web siteniz için en iyi WordPress CDN hizmetini mi arıyorsunuz? Bir CDN hizmeti, kullanıcınızın coğrafi konumuna yakın bulunan sunuculardan önbelleğe alınmış statik içerik sunarak web sitenizin hızını artırır. Bu yazıda size en iyi WordPress CDN hizmetlerini ve CDN’nin WordPress sitenizi hızlandırmaya nasıl yardımcı olduğunu göstereceğiz.

Finding the best WordPress CDN service

CDN nedir?

İçerik Dağıtım Ağı veya CDN, kullanıcının coğrafi konumuna göre web sitelerinden önbelleğe alınmış statik içerik sağlayan bir sunucu ağıdır. Daha fazla bilgi için, WordPress blogunuz için neden bir CDN’ye ihtiyacınız var? Başlıklı infografiğimize bakın. .

CDN, bir WordPress barındırma hizmeti değildir. Web sitenizi oluşturmak için yine de bir WordPress barındırma hizmetine ihtiyacınız olacak.

CDN, WordPress’i nasıl hızlandırır?

Normalde, WordPress barındırma şirketiniz web sitenize tek bir yerden hizmet verir. Tüm web sitesi ziyaretçileriniz aynı sunucuya erişir.

Yüksek trafikli bir web siteniz varsa, tüm bu kullanıcı istekleri web sitenizi yavaşlatacaktır. Yoğun trafik saatlerinde, sitenizi geçici olarak kullanılamaz hale getirecek şekilde sunucuyu bile çökertebilir.

Strangeloop tarafından yürütülen bir araştırma, web sitesi hızında bir saniyelik bir gecikmenin % 11 daha az sayfa görüntülemesine ve% 7 daha az dönüşüme neden olduğunu keşfetti.

Website speed and how it affects your conversions and page views

Bu, CDN’nin devreye girdiği yerdir. CDN, sunucunuzun stil sayfaları, javascript ve resimler gibi statik kaynaklarını önbelleğe alır.

Bir kullanıcı web sitenizi istediğinde, tüm statik kaynaklar CDN sunucuları aracılığıyla sunulur. Bu, barındırma sunucunuzdaki yükü azaltır ve daha hızlı ve daha verimli hale getirir.

Statik içerik, dünya çapında farklı coğrafi konumlarda bulunan bir sunucu ağı aracılığıyla sunulur. Her kullanıcı talebi, kullanıcının bulunduğu yere en yakın sunucu tarafından ele alınır. Bu, sayfa yükleme hızını azaltır ve web siteniz tüm kullanıcılar için belirgin şekilde daha hızlı hale gelir.

Bununla birlikte, en iyi WordPress CDN hizmetlerinden bazılarına ve birbirleriyle nasıl yığıldıklarına bir göz atalım.

1. MaxCDN

MaxCDN

MaxCDN, piyasadaki en iyi WordPress CDN’sidir. Sunucuları hızlı SSD sürücülerle donatılmıştır ve dünya genelindeki veri merkezlerine yayılmıştır.

MaxCDN’yi WordPress’te kurmak ve kurmak çok kolaydır. W3 Total Cache ve WP Super Cache gibi popüler WordPress önbellekleme eklentileriyle güzel bir şekilde çalışır.

CDN’nizi yeni başlayanlar için uygun bir kontrol paneli ile yönetebilirsiniz. Önbelleği temizlemenize, raporları, kurulum konumlarını ve daha fazlasını görüntülemenize olanak tanır. MaxCDN ayrıca, önbelleğe alınan içeriğinizin SSL / HTTPS aracılığıyla sunulduğundan emin olmak için SSL sertifikası eklemenize veya paylaşılan bir SSL sertifikası kullanmanıza izin verir.

MaxCN’yi web sitelerimizde yıllardır kullanıyoruz. En güvenilir, hızlı ve başlangıç dostu WordPress CDN hizmeti olduğuna inanıyoruz.

Derece: A +

Fiyatlandırma: Ayda 9 $ ‘dan başlayan fiyatlarla

2. Sucuri

Sucuri

Sucuri, popüler bir web sitesi güvenlik şirketidir. Web sitenizi DDOS saldırılarına, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer WordPress güvenlik tehditlerine karşı koruyan güçlü bir WordPress güvenlik duvarı ve CDN sunarlar.

Web sitesi uygulama güvenlik duvarı, web sitenize gelen tüm kullanıcı isteklerini barındırma sunucunuza ulaşmadan önce tarar. Bu, birçok spam, kötü amaçlı yazılım ve DDOS saldırısını engeller.

Bunun da ötesinde, her noktaya yayın ağları tüm dünyaya yayılmıştır, böylece kullanıcılarınız asla en hızlı sunuculardan uzaklaşmaz. Güvenlik duvarlarının iki faydası vardır: hız ve güvenlik.

Sucuri, bu listedeki tüm popüler CDN’lerle çalışır. Kreatif Ajans’da MaxCDN ile birlikte kullanıyoruz (Sucuri’nin 450.000 WordPress saldırısını engellememize nasıl yardımcı olduğunu görün). Gibi bu muazzam sunucu yükünü azaltır Sucuri tüm kötü isteklerinin nereden önbelleğe içeriği istemeden önce blok duvarı MaxCDN.

Derece: A

Fiyatlandırma Tek bir web sitesi için aylık 9,99 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

3. Cloudflare

Cloudflare

Cloudflare, en çok küçük web siteleri için ücretsiz CDN teklifleriyle bilinir. Ancak, ücretsiz planlarının sınırlı DDoS koruması içerdiğini ve ücretli planlarında yer alan tüm özelliklere sahip olmadığını unutmayın.

Cloudflare CDN’yi WordPress’te kurmak kolaydır. Küresel olarak dağıtılmış sunuculardan oluşan geniş bir ağa sahiptir ve statik içeriği otomatik olarak önbelleğe alır. Cloudflare, önbelleği temizlemek ve performansı izlemek için kullanımı kolay bir kontrol paneline sahiptir.

Ayrıca ‘Saldırı Modundayım’ özelliği de var. Trafiği analiz edip web sitenize gönderirken kullanıcılara birkaç saniyeliğine bir güvenlik sayfası gösterir.

Web sitenizi DDoS saldırılarına ve trafik artışlarına karşı nasıl koruduklarını görmek için Cloudflare ile Sucuri karşılaştırmamıza bakın.

Derece: A

Fiyatlandırma: Aylık 20 $ ‘dan başlayan ücretli planlar.

4. StackPath

StackPath

StackPath, sürekli büyüyen platformun üzerine inşa edilmiş sağlam bir CDN sunar. Dünya çapında birçok ülkeye yayılmış daha geniş bir sunucu ağına sahiptirler.

Güvenli CDN’leri, yük dengeleme ve engelleme özellikleriyle web sitenizi DDoS saldırılarından korur. Tüm planlar, web sitenizdeki sunucu yükünü daha da azaltan ve sayfa yükleme süresini artıran web sitesi güvenlik duvarını içerir.

Web sitesi sahipleri için kurulumu kolaydır ve geliştirici dostu araçlar ve API’ler ile birlikte gelir. Bu, geliştiricilerin uygulamalarını veya web sitelerini StackPath API’ye entegre etmelerine ve güçlü arayüzünden yararlanmalarına olanak tanır.

Derece: B +

Fiyatlandırma: Aylık 20 $ ‘dan başlayan fiyatlarla.

5. KeyCDN

KeyCDN

KeyCDN, bir WordPress CDN hizmeti için başka bir iyi seçenektir. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerine yayılmış güçlü bir sunucu ağı sunarlar.

WordPress dahil birçok popüler platformda kurulumu kolaydır. Planlar ayrıca DDoS azaltma, ücretsiz ve özel SSL, HTTP / 2 desteği, Restful API desteği, SSD sunucuları ve güçlü kontrol panelini içerir.

KeyCDN, kullandıkça öde planları sunar, bu da sabit bir aylık ödeme yerine kullandığınız kadarını ödeyeceğiniz anlamına gelir. Bu, daha küçük web siteleri için fiyatları düşürebilir, ancak trafikteki beklenmedik artış da maliyetleri artırabilir.

Derece: B

Fiyatlandırma: GB başına 0,04 ABD dolarından başlayan kullandıkça öde. Yıllık minimum 40 $.

6. Raf alanı

Rackspace

Rackspace, bulut bilişim, barındırma ve kurumsal düzeyde bulut çözümlerinde iyi bilinen bir isimdir. Ayrıca güçlü bulut altyapısının üzerine inşa edilmiş bir CDN çözümü de sunarlar.

Kurulum, diğer bazı CDN hizmetlerinden biraz daha karmaşıktır. Rackspace, başka birçok bulut çözümü de sunar, bu da kullanıcıların yollarını bulmalarını biraz karmaşık hale getirir.

WordPress ile iyi çalışır ve popüler WordPress eklentileriyle kolayca kullanılabilir. Ancak, herhangi bir DDoS azaltımı sunmamaktadır. DDoS koruması için Sucuri veya Cloudflare kullanmanız gerekir.

Derece: C

Fiyatlandırma GB başına 0,16 ABD Dolarından başlayan fiyatlarla ödeyin.

7. Incapsula

Incapsula

Incapsula, bir başka popüler WordPress CDN çözümüdür. Güney Amerika’daki bir veri merkezi de dahil olmak üzere dünya çapında stratejik olarak konumlandırılmış sunucuları var. Kurulumu kolaydır ve WordPress önbelleğe alma ve diğer eklentilerle iyi çalışır.

Incapsula, ücretli CDN planlarının bir parçası olarak web sitesi uygulama güvenlik duvarı, SSL, 24/7 desteği ve DDoS azaltma sunar. Ayrıca bu özellikleri içermeyen ücretsiz bir CDN planına sahiptirler.

Derece: C

Fiyatlandırma: Aylık 59 $ ‘dan başlayan ücretli planlar.

Sonuç

Tüm bu en iyi WordPress CDN hizmetlerini dikkatlice değerlendirdikten sonra, MaxCDN’nin piyasadaki en iyi WordPress CDN’si olduğu açıktı. Makul bir fiyatla ve başlangıç dostu kurulumla en kapsamlı özellikleri sunarlar.

Sucuri’yi de öneriyoruz, çünkü web sitesi güvenlik duvarına ve bulut proxy’sine erişmenizi sağlıyor. Sucuri’yi web sitenizin performansını daha da artırmak için diğer CDN’lerle de kullanabilirsiniz.

Bütçeniz kısıtlıysa, Cloudflare’nin ücretsiz CDN planı işi yapabilir.

Bu makalenin, web siteniz için en iyi WordPress CDN çözümünü bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için Ultimate adım adım WordPress SEO rehberimizi de görmek isteyebilirsiniz.