2021 Yılının En İyi ve En Popüler 15 CMS Platformu (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

Web sitenizi oluşturmak için hangi CMS platformunu kullanacağınızı merak ediyor musunuz?

Bir CMS (İçerik Yönetim Sistemi) platformu, herhangi bir kodu (en azından çoğu için) anlamadan kolayca bir web sitesi oluşturmanıza olanak sağlar. Kullanabileceğiniz birçok CMS seçeneği vardır, bu da ihtiyaçlarınız için en iyi CMS’yi seçmekte zorlanabileceğiniz anlamına gelir.

Bu makalede, web siteniz için doğru CMS platformunu seçmenin neden bu kadar önemli olduğunu açıklayacağız. Bir karşılaştırma ile birlikte en iyi CMS platformları için en iyi seçimlerimizi de paylaşacağız.

Best CMS platforms compared

CMS Platformu nedir?

Bir CMS platformu (içerik yönetim sistemi platformu), içeriği kolayca yönetmenize ve bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanıyan bir yazılım parçasıdır.

Normalde web sayfaları HTML, JavaScript ve CSS programlama dillerinde yazılır. Bir CMS platformu olmadan bir web sitesi kuracak olsaydınız, bu dilleri öğrenmeniz ve çok fazla kod yazmanız gerekirdi.

CMS platformları, kod yazmadan veya programlamayı öğrenmeden bir web sitesi oluşturmanıza izin vererek bu sorunu çözer.

Tabii ki, geliştirici dostu bir CMS aramıyorsanız, bu da kodlamayı zaten bildiğiniz anlamına gelir.

Web Siteniz İçin En İyi CMS Platformu Nasıl Seçilir

Piyasada çok sayıda farklı CMS platformu var, o halde hangisini seçmelisiniz? CMS platform karşılaştırmamıza geçmeden önce, işte iyi bir CMS’de aramanız gerekenler.

Kullanım kolaylığı

İçerik oluşturmanızı ve düzenlemenizi kolaylaştıran bir CMS istiyorsunuz. Bu genellikle sürükle ve bırak arayüzüne sahip olmak anlamına gelir, böylece sayfalarınıza farklı öğeler ekleyebilirsiniz.

Yayınladıktan sonra sitenizin içeriğinde değişiklik yapmanız hızlı ve anlaşılır olmalıdır.

Tasarım seçenekleri

CMS yazılımınız, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda web sitesi tasarım şablonu sunmalıdır. Ayrıca, bu tasarımları kendi gereksinimlerinize göre kolayca özelleştirmenize izin vermelidir (ideal olarak kod yazmadan).

Veri taşınabilirliği

Harika bir CMS platformu, verilerinizi kolayca dışa aktarmanız ve başka bir yere taşımanız için araçlara sahip olmalıdır.

Örneğin, daha sonra farklı bir platform veya farklı bir hosting şirketi seçmeye karar verebilirsiniz. Veri taşınabilirliği, tamamen özgürce dolaşmanızı kolaylaştırır.

Uzantılar ve eklentiler

Tüm web siteleri aynı değildir. Bu nedenle, herhangi bir CMS platformunun her web sitesi için gereksinimleri karşılayacak tüm özelliklerle gelmesi imkansızdır.

Uzantılar ve eklentiler bu sorunu çözer. Bunlar, özelliklerini genişletmek ve gerektiğinde yenilerini eklemek için CMS yazılımınıza yükleyebileceğiniz ayrı yazılımlardır. Bunları CMS platformunuz için uygulamalar olarak düşünün.

Yardım ve destek seçenekleri

CMS platformları bir web sitesi oluşturmayı olabildiğince basit hale getirmeyi amaçlasa da, yine de bazı sorularınız olabilir. Takılıp kalırsanız hangi yardım ve desteğin mevcut olduğunu öğrenin.

Bazı CMS sağlayıcılarının bir avuç SSS’si ve yanıt vermekte acı verici bir şekilde yavaş olan bir müşteri hizmetleri ekibi olacaktır. Diğerleri, günün veya gecenin herhangi bir saatinde size yardımcı olabilecek büyük bir destek topluluğuna sahip olacak.

Fiyatı ne kadar?

Bazı CMS platformları tamamen ücretsizdir. Diğerleri aylık ücret alır. Ücretsiz CMS platformlarında bile, genellikle üçüncü taraf uzantıları, tasarımları ve / veya web barındırma hizmetleri için ödeme yapmanız gerekir.

CMS’nizi seçmeden önce fiyatlandırma hakkında olabildiğince fazla bilgi edinmeye çalışın, böylece kötü sürprizler yaşamazsınız.

Bunları göz önünde bulundurarak, aralarından seçim yapabileceğiniz en iyi CMS platformlarına bir göz atalım.

1. WordPress.org

WordPress.org, en iyi CMS platformu için bir numaralı seçimimizdir. Dünyanın en popüler CMS yazılımıdır ve internetteki tüm web sitelerinin yaklaşık% 35’ine güç sağlar.

O değil şaşırtmak WordPress.org önemlidir WordPress.com. WordPress.org, başlangıçta blog yazmak için tasarlanmış ücretsiz bir açık kaynaklı CMS’dir, ancak şimdi her türlü web sitesi / çevrimiçi mağaza tarafından kullanılmaktadır. WordPress.com bir blog barındırma platformudur.

İkisi arasındaki farktan emin değilseniz, detaylı WordPress.org ve WordPress.com karşılaştırmamıza göz atın.

Not: Kreatif Ajans’da WordPress hakkında konuştuğumuzda, normalde WordPress.org’u kastediyoruz. Uygun olduğu durumlarda WordPress.com’u belirtiyoruz.

WordPress sitenizi kendiniz barındırmanız gerekir, bu da uygun bir WordPress barındırma sağlayıcısı bulmak anlamına gelir.

Artıları

  • WordPress size her türlü web sitesini (çevrimiçi mağaza, açık artırma sitesi, üyelik sitesi vb.) Oluşturma esnekliği ve özgürlüğü sunar.
  • Herhangi bir teknik beceri veya kodlama bilgisi gerektirmez. WordPress blok düzenleyici, sitenizde harika görünen sayfalar oluşturmayı gerçekten kolaylaştırır.
  • Web sitenizden istediğiniz şekilde çevrimiçi para kazanma özgürlüğüne sahipsiniz.
  • Hem ücretli hem de ücretsiz binlerce WordPress teması ve eklentisi mevcuttur. Bunlar, sitenize iletişim formları, fotoğraf galerileri ve çok daha fazlası gibi her türlü yararlı ekstrayı eklemenizi sağlar.
  • WordPress, arama motoru optimizasyonu (SEO) için gerçekten iyi tasarlanmıştır. Gönderileriniz için SEO dostu URL’ler, kategoriler ve etiketler oluşturmak kolaydır. Daha fazlasını yapmanıza yardımcı olacak çok sayıda SEO eklentisi arasından seçim yapabilirsiniz.
  • Açık kaynaklı bir CMS olduğu için WordPress çevresinde büyük ve destekleyici bir topluluk var. Karşılaştığınız herhangi bir sorunla ilgili yardım almak için Kreatif Ajans Engage Facebook grubu gibi gruplara katılabilirsiniz.
  • WordPress, hem yeni başlayanlar hem de geliştiriciler için ideal bir CMS platformu olmasını sağlayan çok sayıda genişletilebilirlik sunar.
  • WordPress, tüm içeriğinizi XML formatında indirmenize izin verir, bu da ileride farklı bir sisteme geçmeyi seçerseniz kolaylaştırır.
  • Eksileri

  • Barındırma ve alan adınızı ayarlamanız gerekecek ve güvenlik ve yedekleme gibi şeyleri yönetmekten sorumlu olacaksınız.
  • WordPress çok fazla seçenek ve çok fazla esneklik sunduğu için, başladığınızda bazen biraz ürkütücü gelebilir. Bu nedenle birçok yeni başlayan, WordPress için sürükle ve bırak sayfa oluşturucu eklentilerini kullanır.
  • Fiyatlandırma

    WordPress’in kendisi hiçbir şeye mal olmaz. Bununla birlikte, bir alan adına (yılda yaklaşık 9 – 15 $) ve WordPress çalıştırabilen bir web barındırma hesabına (normalde ayda 7,99 $ ‘dan) ihtiyacınız olacak.

    Ücretsiz bir alan adı ve ücretsiz SSL içeren WordPress barındırma hizmetini ayda sadece 2,75 $ karşılığında alabileceğiniz Bluehost ile özel bir anlaşmamız var.

    WordPress sitenizi başlatmak için biraz yardıma ihtiyacınız varsa, adım adım talimatlarla bir web sitesinin nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    2. Joomla

    Joomla, birçok farklı şablon ve uzantı ile birlikte gelen bir başka popüler ücretsiz açık kaynaklı CMS platformudur. Kullanımı ücretsizdir, ancak barındırma ve bir alan adına ihtiyacınız olacaktır.

    İlk olarak 2005 yılında piyasaya sürüldü, yani WordPress gibi, yıllardır devam ediyor. Joomla özelliklerle doludur ve birçok web sunucusu 1 tıklama ile kurulum sunar. Ancak, geliştiriciler ve deneyimli web sitesi yaratıcıları için gerçekten ideal bir CMS platformudur, bu nedenle yeni başlayanlar için o kadar da iyi bir seçenek değildir.

    Artıları

  • Joomla size çok fazla esneklik ve bol seçenek sunar. Karmaşık veya ısmarlama bir şey inşa ediyorsanız, bu iyi bir seçimdir.
  • Joomla, geliştiriciler için özellikle yararlı olsa da, bir kod satırına dokunmak istemeseniz bile yine de kullanabilirsiniz. İçeriğinizi düzenlemek çok kolay.
  • WordPress gibi Joomla da açık kaynaktır ve takılırsanız çok sayıda topluluk desteği vardır.
  • Bunun için mevcut uzantılar olduğundan, bir e-ticaret mağazası çalıştırmak için Joomla’yı kullanabilirsiniz.
  • Eksileri

  • Joomla hayranları bile bunun oldukça karmaşık olabileceğini kabul edecekler. Onunla ne yapmak istediğinize bağlı olarak, yardımcı olması için bir geliştirici tutmanız gerekebilir.
  • Ek uzantılar için çok fazla seçenek yok. Temel işlevselliği artıran binlerce kullanılabilir tema ve eklentiye sahip WordPress gibi bir CMS’ye alışkınsanız, Joomla sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
  • Yüklü çok sayıda farklı uzantı ve modülünüz varsa bazı uyumluluk sorunları olabilir.
  • Fiyatlandırma

    Joomla’nın kendisi ücretsizdir, ancak Joomla’yı destekleyen bir alan adı ve web barındırma için ödeme yapmanız gerekecektir. SiteGround, birçok kullanışlı özelliğe sahip belirli Joomla barındırma planlarına sahip oldukları için burada iyi bir seçenektir.

    Web sitenize daha fazla işlevsellik eklemek için bazı uzantılar için ödeme yaparken kendinizi bulabilirsiniz. Neyi başarmaya çalıştığınıza bağlı olarak, bir geliştiriciden yardım almak için bütçe ayırmak bile isteyebilirsiniz.

    3. Drupal

    Drupal, başka bir açık kaynaklı CMS platformudur. The Economist’in sitesi ve bir dizi üniversitenin sitesi dahil olmak üzere bazı büyük web sitelerinin arkasındaki CMS’dir.

    Drupal, geliştiriciler veya bir geliştiriciyi işe alabilecek kişiler için iyi bir seçenektir. Çok fazla veriyi işlemesi gereken son derece özelleştirilmiş bir site oluşturmayı hedefliyorsanız, özellikle iyidir.

    SiteGround’da bir Drupal sitesi barındırabilirsiniz. Ücretsiz kurulum sunarlar ve hatta mevcut bir Drupal sitesini aktarmanıza yardımcı olabilirler.

    Artıları:

  • Drupal’a içerik eklemek çok kolay. Özel içerik türleri esnektir ve birçok seçenek sunar.
  • Sitenize ekleyebileceğiniz birçok farklı modül vardır (bunlar WordPress eklentileri gibi çalışır).
  • Destek, Joomla ve WordPress gibi diğer popüler platformlara benzer topluluk destek seçenekleriyle sağlanır.
  • Yeni roller oluşturabileceğiniz ve izinlerini belirleyebileceğiniz yerleşik bir sistemle kullanıcı yönetimi kolaydır.
  • Eksileri:

  • Drupal ile sitenizin görünümünü nasıl değiştireceğinizi veya ekstralar nasıl ekleyeceğinizi bulmak zor olabilir. Kesinlikle WordPress kadar yeni başlayanlar için uygun değil.
  • Çoğu Drupal web sitesinde, bir geliştirici tarafından oluşturulmuş ve çok pahalı olabilen, oldukça özelleştirilmiş bir tema vardır.
  • 4. WooCommerce

    WooCommerce, dünyadaki en popüler e-ticaret platformudur. Gerçekten esnektir ve yönetimi kolaydır.

    WooCommerce teknik olarak bir CMS platformu değildir. Bunun yerine, WordPress’te bir eklenti olarak çalışır, bu nedenle WooCommerce’i kurmak için sitenizde WordPress’e sahip olmanız gerekir.

    Yine de bir CMS platformu olsaydı, W3Techs’e göre pazar payının % 5,8’ine sahip olurdu. Bu, onu kullanan dünyadaki tüm web sitelerinin yüzdesidir.

    Artıları

  • WooCommerce ücretsiz bir yazılım olarak mevcuttur, ancak başlamak için WooCommerce barındırma ve alan adına ihtiyacınız olacaktır.
  • Sitenizin tam olarak istediğiniz gibi görünmesini gerçekten kolaylaştıran çok sayıda WooCommerce teması mevcuttur.
  • WooCommerce, sitenize ekstra işlevsellik eklemenize izin veren birçok kullanılabilir uzantıya (WooCommerce eklentileri olarak bilinir) sahiptir.
  • WooCommerce kullanarak fiziksel veya dijital ürünler satabilirsiniz. Bağlı kuruluş ürünlerini bağlı kuruluş bağlantıları aracılığıyla bile satabilirsiniz.
  • Envanterinizi WooCommerce aracılığıyla tam olarak yönetebilir, stokta ne olduğunu takip etmeyi kolaylaştırabilirsiniz.
  • WooCommerce, varsayılan olarak PayPal ve Stripe ödemeleriyle birlikte gelir. Ayrıca, uzantılar ve eklentiler aracılığıyla diğer ödeme ağ geçitlerini de ekleyebilirsiniz.
  • Eksileri

  • WooCommerce’de, bir web sitesi kurmaya yeni başladığınızda biraz göz korkutucu olabilen birçok farklı seçenek vardır.
  • WooCommerce teknik olarak herhangi bir WordPress temasıyla çalışır, ancak genişletilmiş destek için özellikle WooCommerce için yapılmış temalara bağlı kalmak isteyebilirsiniz.
  • Fiyatlandırma

    WooCommerce eklentisinin kendisi ücretsizdir, ancak çevrimiçi mağazanız için ekstra eklentiler ve uzantılar için ödeme yapmanız gerekebilir.

    Ayrıca bir alan adı ve web barındırma hesabı için de ödeme yapmanız gerekir. Bluehost, siteniz için WooCommerce ve Storefront Temasını sizin için yükleyecekleri için seçebileceğiniz harika bir web barındırıcısıdır.

    5. BigCommerce

    BigCommerce, bazen hepsi bir arada platform olarak adlandırılan, tamamen barındırılan bir e-ticaret platformudur. Yeni başlayan biriyseniz, başlamak kolaydır.

    BigCommerce, sitenizi sizin için barındırmanın yanı sıra gerçek CMS platformunun kendisini sağlar. Ayrıca sizin için güvenliği ve yedeklemeleri de yönetir.

    Artıları

  • Bir deneme planı var, böylece BigCommerce’e taahhütte bulunmadan önce bir şans verebilirsiniz.
  • BigCommerce’den mystore.mybigcommerce.com’a benzeyen ücretsiz bir alan adı kullanabilir veya özel bir alan adı için ödeme yapabilirsiniz.
  • BigCommerce aracılığıyla ödeme almanın birçok farklı yolu vardır. Müşteriler PayPal, Apple Pay ve Amazon Pay gibi dijital cüzdanları kullanabilir veya kredi veya banka kartı ile ödeme yapabilirler.
  • BigCommerce, 7/24 doğrudan kontrol panelinizden erişebileceğiniz destek seçeneklerine sahiptir. Bunlar, canlı sohbet, e-posta, telefon desteği, topluluk desteği ve daha fazlasını içerir.
  • İsterseniz BigCommerce’i WordPress ile kullanabilirsiniz, bu size her iki CMS platformunun en iyisini verebilir.
  • Eksileri

  • BigCommerce, mağazanız üzerinde WooCommerce kadar kontrol sağlamaz. İşletmenizi büyütmek için üçüncü taraf bir hizmeti kullanmaktan sizi alıkoyabilecek sınırlı temalar ve entegrasyonlar vardır.
  • Satışlarınız yılda belirli bir eşiğe ulaştığında, otomatik olarak fiyatlandırma planının bir sonraki düzeyine taşınacaksınız. Çok fazla masrafınız varsa bu sizin için zor olabilir.
  • Fiyatlandırma

    BigCommerce’i kullanmak için aylık bir abonelik ödemeniz gerekiyor, bu da diğer bazı çözümler kadar uygun maliyetli olmadığı anlamına geliyor. Tüm planlarla, aylık ödeme yapmak yerine yıllık peşin ödeme yaparak biraz tasarruf edebilirsiniz.

    En ucuz fiyatlandırma planı olan Standart, yılda 50.000 $ ‘a varan satışlar için 29.95 $ / ay’dır. En pahalı olanı, size 400.000 $ ‘a kadar satışları karşılayacak olan 249.85 $ / aylık Pro planıdır. Bundan sonra özel bir Kurumsal plan almanız gerekecek.

    6. Shopify

    Shopify, başka bir hepsi bir arada barındırılan CMS platformudur. Hosting satın almanıza, herhangi bir yazılım yüklemenize veya güncelleme ve yedekleme gibi şeyleri yönetmenize gerek kalmayacak.

    Basit bir sürükle ve bırak arayüzüne sahiptir. Mağaza içi satışları destekler; bu, hem fiziksel hem de çevrimiçi mağazanız varsa harikadır.

    Artıları

    Shopify’ın entegre ödeme çözümü Shopify Payments aracılığıyla kredi ve banka kartlarını kabul edebilirsiniz. PayPal, Shopify’ın varsayılan ödeme sağlayıcılarından biri olarak da dahildir.
  • Shopify için çok sayıda uzantı ve tema mevcuttur. Çevrimiçi mağazanıza her tür özelliği eklemenize olanak tanıyan üçüncü taraf Shopify uygulamaları satın alabilirsiniz.
  • BigCommerce ile yaptığınız gibi, satışlarda belirli bir doların üzerinde kazanç elde ediyorsanız, yükseltme yapmanıza gerek yoktur.
  • Shopify, canlı sohbet, e-posta, telefon ve hatta Twitter aracılığıyla 24/7 desteğe sahiptir. Ayrıca çok sayıda belge (yazılı nasıl yapılır kılavuzları ve video eğitimleri dahil) ve çevrimiçi forumlar da mevcuttur.
  • Eksileri

  • Özellikle mağazanıza çok sayıda üçüncü taraf uygulaması eklemek istiyorsanız, maliyetleriniz oldukça yüksek olabilir.
  • Mevcut olmayan bir işlevsellik eklemek isteyebilirsiniz: Shopify’ın uygulamaları, WordPress eklentileri gibi şeylerden daha sınırlıdır.
  • Fiyatlandırma

    Shopify’ın fiyatlandırma planları, BigCommerce seçeneklerine benzer. Yine de büyük bir fark var. Shopify, satışlarda belirli bir dolar rakamına göre bir sonraki plana geçmenizi sağlamaz.

    En ucuz plan 29 $ / ay’dır. En pahalısı 299 $ / ay’dır ve daha fazla özellik içerir. Bir yıllık peşin ödeme yaptığınızda indirim alırsınız.

    7. WordPress.com

    WordPress.com, WordPress’in ticari, barındırılan sürümüdür. Açık kaynak, kendi kendine barındırılan WordPress olan WordPress.org ile karıştırmak kolaydır.

    WordPress.com ve WordPress.org arasındaki farktan emin değilseniz buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    WordPress.com ile, sizin için barındırılan hepsi bir arada bir CMS platformuna sahip olursunuz. WordPress.com markasıyla bir alan adı satın alabilir veya ücretsiz bir alt alan adı kullanabilirsiniz.

    Artıları

  • WordPress.com’u kullanmaya başlamak kolaydır. İçeriği kolayca ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz ve yeni başlayanlar, onu kullanımı kolay bir CMS bulma eğilimindedir.
  • WordPress.com ile tamamen ücretsiz bir site oluşturabilirsiniz. Muhtemelen en azından en ucuz planı ödemek isteyeceksiniz, böylece kendi alan adınızı kullanabilirsiniz.
  • WordPress.com siteniz için farklı temalar (tasarımlar) mevcuttur. WordPress.com panonuzda bunlar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.
  • Sitenizin boyutu büyüdükçe ve popüler hale geldikçe, yeni bir plana geçebilirsiniz. E-Ticaret özelliklerine sahip bir plan dahil olmak üzere birçok seçenek vardır.
  • WordPress.com’da yerleşik analitik vardır; bu, kontrol panelinizde sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğiyle ilgili istatistikleri görebileceğiniz anlamına gelir. Bu, bir İş Planında olmadığınız sürece Google Analytics’i kullanamayacağınız anlamına gelir.
  • Daha güçlü ve esnek bir CMS’ye geçmeye karar verirseniz, gelecekte WordPress.com’dan WordPress.org’a geçiş yapmak oldukça basittir.
  • Eksileri

  • WordPress.com, iş planlarında bile sınırlı para kazanma seçeneklerine sahiptir.
  • En azından en ucuz ücretli planı ödemediğiniz sürece özel bir alan adı ekleyemezsiniz.
  • WordPress.com siteniz için kullanabileceğiniz eklentiler olsa da, WordPress.org için olduğu kadar çok fazla eklenti yoktur.
  • Siteniz üzerinde WordPress.org ile sahip olacağınız tam kontrole sahip değilsiniz.
  • Fiyatlandırma

    Ücretsiz bir WordPress.com planı mevcuttur, ancak kendi alan adınızı istiyorsanız (ve WordPress’in web sitenize reklam koymasını önlemek istiyorsanız), ücretli planlarından birini seçmeniz gerekir.

    En ucuz 48 $ / yıl (4 $ / ay) veya çevrimiçi mağazalar için 540 $ / yıl (45 $ / ay) için e-Ticaret planı dahil olmak üzere diğer planlara geçebilirsiniz. Bunun ötesinde, ek özellikler sunan WordPress VIP seçenekleri vardır.

    8. Hayalet