Bir web sitesini nasıl ziyaret öğrenmek ister misiniz? WordPress gibi kendi kendine barındırılan web sitesi kurucuları, onun türden web sitesini kurmanız için size tam özgürlük.
Buradaki zorluk, pek çok yeni bir web sitesini barındırmanın en iyi yolunu bilmemesidir. Hatta kendi web sitelerini barındırma özel teknik beceriler gerektirdiğine sahiptir.
Bu kesinlikle doğru değil.
Doğru yaklaşımı seçerseniz, kendi web sitenizi sadece birkaç dakika içinde gezebilirsiniz. İkinci durumda, bir facebook hesabı oluşturmak kadar kolay.
Bu başlangıç kılavuzunda, herhangi bir teknik beceri öğrenmeden bir web sitesini nasıl barındıracağınıza dair tanıtım göstereceğiz.
Ayrıca perde arkasında nasıl çalıştığını da açıklayacağız. Bu, bir web sitesini barındırmanın farklı yolları hakkında temel bir anlayış kazanmanıza yardımcı olur.
Hazır? Başlayalım.
İşte bu kılavuzda öğrenecekleriniz.
Bir web sitesini barındırmak ne demekBir Web Sitesine Ev Sahipliği Yapmak Ne Anlama Gelir?
Bir web sitesini ziyaret etmek, web sitesi dosyalarınızı sunucu adı verilen özel bir koymanız gelir. Bu bilgisayar, web sitesini ziyaret edebilir.
Dört kişinin başka birinin web sitesini görmesi için, bu özel bilgisayarlarda belirli bir yazılım seti yüklüdür. Bu yazılıma web sunucusu denir.
Bir web amacının amacı, istekleri almak ve yanıt vermektir.
Simdi tüm bunlar kulağa teknik jargon gibi olabilir ve öyle.
Ancak, web sitenizi barındırmak için tüm Bunları nasıl yapacağınızı öğrenmenize gerek yok. Neyse ki, bunu bir hizmet olarak (çok düşük maliyetle) Talep eden şirket var.
İnternetteki tüm web siteleri, web sitelerini barındırmak için bir web barındırma şirketi kullanma. Netflix (Amazon’da barındırılır) ve PayPal (Google Cloud barındırılır) gibi teknoloji devleri safra barındırmaları için üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları.
Tüm hizmetlerini tamamen kendi platformlarında barındıran Google, Microsoft ve Amazon gibi sadece bir avuç şirket var.
Bunu yapabilirler çünkü böylesine büyük bir görevi üstlenecek teknik ve mali kaynaklara sahipler. Diğer tüm işletmeler (biz dahil), web sitelerini barındırmak için bir web barındırma şirketi.
Bir Web Sitesini Barındırmak İçin Neye İhtiyacınız Var?
Bir web sitesini ziyaret etmek için aşağıdaki iki şeye ihtiyacınız olacak.
Web barındırma hizmeti sağlayıcıları, web sitenizi barındırmanız için boyut hazır web sunucuları sunar. Tüm teknik işlerle ilgileniyorlar ve web sitesi sahiplerine, barındırma yönetmek için kullanımı kolay araçlar sağlıyorlar.
Şimdi, biz kendi kendine barındırılan web sitenize nasıl ulaşacak? Burası alan adlarının devreye girdiği …
Alan adı, web sitenizin, insanların web sitenizi ziyaret etmek için tarayıcıya yazdıkları adresidir. Örneğin, kreatifajans.com sizi bu web’e götürecektir.
Temel olarak, bir alan adı, tarayıcılarını o alan adı dergisinin web sitesi yorumları bağlamanın insan dostu bir yoludur. Daha fazla bilgi edinmek için alan adı ve alan adlarının nasıl çalıştığı kılavuzumuza bakın.
Bu en iyi alan adı satın alınan şirketlerinden birinden bir alan adı kayıt şirketlerinden. Bunlar, alan kayıt adılarını satma lisansına sahip şirketlerdir.
Barındırma ve etki alanı arasındaki ilişkiyi anlamak için web barındırma ve etki alanı adı arasındaki farkla ilgili kılavuzumuza bakın.
Not: Bu makalenin ilerleyen bölümlerinde size ücretsiz bir alan adını nasıl alacağınızı göstereceğiz.
Ancak önce, farklı web barındırma planlarına bir göz atalım ve web sitenizi barındırmak için hangisinin uygun olduğunu değerlendirelim.
Web Sitesi Barındırma Hizmetleri Türleri
Tüm web siteleri aynı değildir. Bazıları daha küçüktür ve düşük trafiğe sahipken diğer daha fazla içerik ve kullanıcı ile daha büyüktür.
Daha küçük bir web sitesi daha az kaynak kaynaklanıyor. Öte yandan, daha büyük ve daha popüler bir web verimli çalışması için daha fazla kaynağa ihtiyacı olacaktır.
Web sitesi organizasyonları, belirli web sitesi sağlamak için farklı barındırma teklifleri sunar. İşte en yaygın barındırma hizmetlerinden.
1. Paylaşılan Barındırma
Paylaşılan bir barındırma hizmeti, yeni küçük web siteleri, bloglar ve küçük işletmeler için uygundur.
Birden çok web aynı sunucu paylaşmasına izin verebilir maliyetlerini düşük tutabilirler. Bu, web sitenizi barındırmayı ekonomik hale getirir.
Fiyatlandırma: Aylık 2,75’ten ayda 7,99 ABD dolarına kadar
Şunlar için uygundur: Yeni bir blog başlatmak, küçük işletme web sitesi
Paylaşılan barındırma sağlayıcımız: Bluehost
Daha fazla bilgi edinmek için iyi paylaşılan web web sayfalarını inceleyin.
2. VPS Barındırma
VPS barındırma (Sanal Özel Sunucu barındırma) hala paylaşılan bir barındırma türleri Ancak, büyük trafik artışlarının üstesinden gelmek için esnek bir kaynak seti sunar.
Web siteniz için barındırma kontrol panelinizden yönetebileceğiniz bir özel sunucu elde edersiniz. Bu size iki dünyanın da en iyi, özel kaynakların esnekliği ile paylaşımlı barındırmanın düşük maliyetini verir.
Fiyatlandırma: Ayda 29.99 $ ‘danlaşmak
Uygun olanlar: Orta kurulan işletmeler, popüler bloglar ve e-ticaret mağazaları.
Önerdiğimiz VPS hosting şirketimiz: HostGator
Daha fazla bilgi edinmek için siteniz için ne zaman VPS incelemeye incelediğiniz makalemize bakın.
3. Yönetilen WordPress Hosting
Yönetilen WordPress barındırma, özellikle WordPress için yapılmış özel bir barındırma hizmetidir. WordPress web siteniz için bir konsiyerj hizmeti gibidir.
Yönetilen bir barındırma platformuunda, barındırma şirketi web sitenin güncel bilgilerini, yedeklemelerini ve önbelleğe alınmasını sağlar. Bu, içerik oluşturmaya ve işinizi büyütmeye odaklanmanıza olanak tanır.
Fiyatlandırma: 35,00 $ ‘dan Şehre Göre
Uygun olanlar: Popüler bloglar, iş siteleri, üyelik web siteleri
WordPress barındırma şirketimiz: WP Engine
Daha fazla ayrıntı için, gerçekten ne zaman yönetilen bir WordPress barındırmaya ihtiyacınız olduğunu açıklayan makalemize bakın.
4. Özel Barındırma
Özel bir sunucu barındırma, size kendi web sitenize adanmış güvende verir. Sunucunun tüm kaynaklarına, sunucu yönetimi için gelişmiş araçlara, kendi yazılımınızı ve hatta kendi işletim sisteminizi geliştirmeye sahip olursunuz.
Bazı teknik beceriler kendi sorularına cevap verebilecek. Daha yüksek trafik hacmiyle başa çıkmak için yüksek performansa ihtiyaç duyan daha büyük web siteleri için gelişmiş bir seçenektir.
Fiyatlandırma: 79.99 $ ‘danlaşmak
Şunlar için uygundur: Kurumsal düzeydeki işletmeler, son derece popüler web siteleri, e-ticaret mağazaları
Yazılabilir kiralık hosting şirketimiz: SiteGround veya HostGator.
Not: Kreatif Ajans web sitesini ziyaret etmek için SiteGround özel adanmış sunucuları kullanıyoruz.
Görsel bir karşılaştırma için, en iyi web barındırma türleri arasında seçim yapmak için kullanabileceğiniz bir infografik oluşturduk.
Bir Web Sitesini Barındırmak İçin Doğru Planı Seçme
Gördüğünüz gibi, tüm farklı barındırma planınızı farklı sunucu yapılandırması ve fiyatlandırmasıyla birlikte gelir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir plan seçmeniz gerekecek.
Kreatif Ajans’da, devam eden bir içerik barındırma planı ile başlangıçlarını ve daha sonra işleri büyüdükçe yükseltmelerini öneriyoruz. Bu, tasarruf edin ve sadece gerçekten ihtiyacınız olan hizmetler için ödeme sağlar.
Paylaşılan evma plan, aylık 7,99 ABD Doları (yıllık olarak ödenir) ve bir alan adı için 14,99 ABD Doları başlar.
Şimdi yeni başlıyorsanız, bu hala önemli bir Yatırımdır.
Neyse ki Bluehost, kullanıcılarımıza barındırma ve ücretsiz alan adı için indirim sunmayı kabul etti. Temel olarak, 2,75 ABD’ye başlayabileceksiniz.
Dünyanın en büyük ana şirketlerinden biri ve resmi olarak bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.
→ Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←
Diğer içerik barındırma planları, en iyi barındırma şirketleri karşılaştırmamıza bakın.
Bir ana hesabına kaydolduktan sonra, sonraki adım web sitenizi oluşturmaktır. Ayrıntılı talimatlar için, bir web örnekleri nasıl yapılacağına çocuk kılavuzumuza bakın.
Bir Web Sitesini Barındırmanın Maliyeti
Şimdiye kadar web barındırma şirketlerinin maliyetlerini karşıladık. Ancak, bir web sitesi barındırma maliyetleriniz birkaç faktöre bağlı olarak.
İlk şey, dış kapsama planıdır. Daha küçük içerikleri barındırma planlarıyla birlikte başlamak ve takip etmek ve web siteniz büyüdükçe yükseltmek için.
Bir web sitesi oluşturmaya başlandı, web sitesi reklam, yazılım uzantıları ve hizmetler gibi diğer şeylere de para harcamak için.
Amacınız sadece gerçekten olanı satın almak ve bunun için ücretsiz araçları kullanmak olacaktır.
Bir WordPress web sitesi oluşturmanın maliyeti ve aşırı harcamalardan nasılılacağı konusunda mükemmel bir kılavuzumuz var.
Bilgisayarınızda Bir Web Sitesi Nasıl Barındırılır
Kullanıcılarımız kendi bilgisayarlarında bir web sitesi barındırıp barındıramayacaklarını sorar.
Evet yapabilirsin.
Ancak, Web sitesi web sitesi barındırmanızın tek nedeni, bir siteyi internete koymadan önce yerel olarak test etmek istediğiniz zamandır.
Yeni yıkananların, bilgisayarlarına yerel bir sunucu kurarak web geliştirme, WordPress ve kod öğrenmeyi öğrenmeyi yararlı buluyor.
Windows ve Mac’te yerel öğrenmek için nasıl kurulacağına bakın eğitimlerimize bakın.
Bu, halka açık hale getirmeden yerel bir sunucu kurmanıza izin verilecek.
Bir web sitesini ziyaret etmek ve açık hale getirmek için yerel bir sunucu öneriyoruz. Ancak, maceracı tıslayan için bunu nasıl yapacağınızı göstereceğiz.
Yerel Ana Bilgisayar Sunucunuzu Çevrimiçi Yapma
Web sitesinde sadece sizin için kullanılabilir olacaktır. Web sitenizi internete koymak için çalmak gerekir.
İlk olarak, web sunucusu yazılımınızın httpd.conf parçasını yıkayarak bulun.
Windows’ta WAMP kullanıyorsanız, bunu C: wampbinapacheapache [version #] conf] altında bulabilirsiniz.
Mac’teki MAMP kullanıcıları / Applications / MAMP / conf / apache / klasöründe bulacaktır.
Bu metin Defteri veya TextEdit gibi düz bir metin düzenleyicisi kullanarak açabilirsiniz. Bundan sonra, ile başlıyor bilgisi bulmalısın
Listen 80
IP adresiniz ve bağlantı numaranız ile cevabınız gerekir. IP adresinizi Google’da ‘ip adresim nedir’ yazarak bulabilirsiniz, boyut noktalarında ayrılmış sayısal bir dize gösterecektir. İşte bu kodun IP’nizde nasıl görünmesi gerektiğine bir örnek:
Listen 64.233.160.1:80
Ardından, aşağıdaki açıklamanız gerekir:
ServerName localhost:80
Devam edin ve localhost: 80’i IP adresinizle değiştirerek adresinizi girin.
ServerName 64.233.160.1
Ardından, WAMP için aşağıdaki satır bulmanız gerekir:
<Directory "c:/wamp/www/">
MAMP aşağıdaki, aşağıdaki bilgileri arayın:
<Directory "/Applications/MAMP/htdocs">
Bu satırın altında, aşağıdakilerle giriş girişlerini göreceksiniz:
Order Allow,Deny
Allow from all
Artık yazma kaydedebilir ve yerel dilde yeni izinlerle yeniden başlatabilirsiniz.
Artık web sitenize localhost yerine bizim için IP adresinizi kullanabilir. Kullanıcılarınızın IP adresini hatırlamaları zor olacağından bu ideal bir durum değildir.
Alan adlarının yerinde olduğu yer burasıdır.
Alan Adınızı Yerel Olarak Barındırılan Bir Web Sitesine Yönlendirme
Etki alanı adınızı yürüttüğünüz web için yönlendirmek, başka başka bir sitede olduğu gibi erişmesine olanak tanır.
Öncelikle, alan adınızın DNS temel düzenlemeniz gerekir. Bizim ekran görüntülerimizde Domain.com’u kullanıyoruz:
Bundan sonra, Ad olarak @ işaretiyle Bir reklam kaydı düzenlemeniz gerekir. Hesabınız yoksa, devam etmek için Yeni kayıt ekle tıklayın.
Değerin, IP adresini girmeniz ve almanız için DNS’yi Güncelle bununla birlikte almanız gerekir.
Bulunduğunuz yerde internete doğrudan bağlıysa, işiniz bitti demektir.
Bununla birlikte, internete üzerinden yönlendirici üzerinden, portları iletmeniz gerekir. Bunu yapmak için, tarayıcınızın adres tooluna yönlendiricinin IP adresini girerek yönlendiricinizin yönetici arayüzünde oturum açmanız gerekir.
Üreticiye bağlı olarak yönlendirici arayüzünüz biraz farklı görünebilir. Bağlantı noktası yönlendirme, sanal sunucu veya NAT etiketli seçeneği bulmanız gerekebilir.
Ardından, web veya HTTP trafi bağlantı noktası 80’e iletmeniz gerekir. IP adresi adresi, yerel ağdaki IP adresini girmeniz gerekir. Bu IP adresi, yerel ağda tanımlayan dahili adrestir.
Bundan sonra, yönlendiricinizi yeniden başlatmanız gerekir.
Kendi Kendinize Bir Web Sitesi Barındırmanın Dezavantajları
Web sitenizi yerel bir bilgisayar barındırmak kötü bir fikirdir. Bu yeterli kaynak, bilgi birikimine sahip teknoloji devleri hatta bir barındırma hizmeti sağlayıcısıyla gitmeyi tercih ediyor.
Sitenin, bir web sitesini barındırmanın birkaç dezavantajı verilmiştir.
Tüm bunları yapmak çok zaman, çaba ve teknik gerektirmez. Bu, web sitenizi bilgisayarınızı bir bilgisayarla kendi başınıza barındırmak kötü bir fikirdir.
Web Sitesi Barındırma hakkında SSS
1. Bir web sitesini barındırmak için neden bir barındırma sağlayıcısına ihtiyacım var?
Barındırma hizmeti sağlayıcıları, web sitelerine hizmet verecek bir platform sağlama konusunda uzmanlaşmıştır. Personellerinde, sunucularını 7/24 izleyen mühendisler ve sistem yöneticileri var.
Bu, sunucu yazılımını yönetmek yerine web sitenizi oluşturmaya ve işinizi büyütmeye odaklanmanıza olanak tanır.
2. İki şirketten alan adı ve hosting satın alabilir miyim?
Evet yapabilirsin. Ancak, aynı şirketten satın almak, ikisini de aynı gösterge panosu altında yönetmenize olanak tanır. Ayrıca Bluehost gibi bazı sağlayıcılar, hizmetlerini kullanmak için bir teşvik olarak ücretsiz bir alan adı bile sunmaktadır.
3. Bir alan adı satın alıp web sitemi daha sonra barındırabilir miyim?
Evet, tek başına bir alan adı satın alabilirsiniz. Ancak, bir barındırma sağlayıcısı seçinceye kadar web sitenizi göstermeyecektir.
Bir alan adı kaydettirmek için Domain.com’u öneririz. Alan adınızı daha sonra herhangi bir barındırma sağlayıcısına bağlamanızı kolaylaştıracak başlangıç dostu alan yönetim araçları sunarlar.
4. Web sitemi yerel bilgisayarımda barındırıp daha sonra bir barındırma sağlayıcısına taşıyabilir miyim?
Evet, bunu yapabilirsiniz. Ancak, bir web sitesi yapma konusunda ciddiyseniz, bir barındırma sağlayıcısıyla başlamak daha iyidir.
5. Bir sağlayıcıyla bir web sitesi barındırabilir ve ardından başka bir sağlayıcıyla değiştirebilir miyim?
Evet, web sitenizi istediğiniz zaman başka bir barındırma şirketine taşıyabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için web sitenizi yeni bir ana bilgisayara nasıl taşıyacağınızla ilgili makalemize bakın.
6. Web sitemi nerede barındırırım?
Dışarıda o kadar çok hosting şirketi var ki, yeni başlayanlar için doğru seçimi yapmak zorlaşıyor.
Yıllar boyunca, piyasadaki en iyi hosting şirketleriyle çalıştık. Bu bize iyi bir barındırma platformunun ne olduğu konusunda fikir verdi.
Başlangıç web siteleri için Bluehost öneririz. Otomatik olarak WordPress’i yüklerler ve yeni başlayanlar için uygun bir kontrol paneli, yerleşik önbelleğe alma, güvenlik ve daha fazlasını sunarlar. Üstelik, Kreatif Ajans okuyucularına hosting + ücretsiz alan adı indirimi sunuyorlar.
Daha fazla öneri için, artıları ve eksileri ile en iyi barındırma şirketlerinin tam listesine bakın.
Ücretsiz web barındırma hizmeti sunan az sayıda şirket vardır, ancak bunlara çok dikkat etmenizi öneririz.
Bu makalenin web sitenizi nasıl barındıracağınızı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Web siteniz için ücretsiz bir iş e-posta adresini nasıl alacağınızla ilgili kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.