2021’de En İyi İşletme VoIP Sağlayıcısı Nasıl Seçilir (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

Bir işletme VoIP sağlayıcısı seçmek istiyor, ancak ihtiyaçlarınız için hangisinin doğru olduğundan emin değil misiniz?

VoIP, bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda gelişmiş arama yönetimi özelliklerini kullanmanızı sağlayan, iş telefonu hizmeti için kullanılan bir terimdir.

Eski usul büyük telefon kurulumunun aksine, işletme VOIP, küçük işletmeler için mükemmel bir telefon çözümüdür. İşletmenizi büyütmek için tüm güçlü araçların keyfini çıkarırken telefon maliyetlerini düşürebilirsiniz.

Bu yazıda, işletme VoIP’sinin ne olduğunu ve şirketiniz için en iyi işletme VoIP sağlayıcısını nasıl seçeceğinizi açıklayacağız. Kendi işimiz için bir VoIP sağlayıcı seçmemiz gerektiğinden, küçük ve büyüyen işletmeler için en iyi VoIP telefon sağlayıcılarımızı da paylaşacağız.

Best business VoIP services compared

VoIP nedir?

VoIP veya IP üzerinden Ses, internet telefon hizmetini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Sabit hattı kullanan geleneksel bir telefon hizmetinin aksine, VoIP hizmetleri arama almak ve yapmak için interneti kullanır.

VoIP kullanmanın faydaları

Aşağıda, bir iş VoIP telefon sistemi kullanmanın faydalarından sadece birkaçı verilmiştir:

  • Bilgisayarları, VoIP telefon setlerini ve hatta cep telefonunu kullanarak aramaları alabilirsiniz.
  • Bir numarayı birkaç çalışanla paylaşabilirsiniz.
  • Arama süresini, bekleme sürelerini, bekleme sürelerini ve genel kullanımı kolayca takip edebilirsiniz.
  • Çoğu iş VoIP hizmeti, çağrı yönlendirme, arayan kimliği, çağrı bekletme, çağrı yönlendirme ve daha fazlasıyla birlikte gelir.
  • Aynı numarayı istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
  • Size bir iş telefonu numarası verir, böylece kişisel cep telefonu numaranızı müşterilerinizle paylaşmak zorunda kalmazsınız.
  • Business VoIP, daha ucuz yerel ve uluslararası aramalar sunar.
  • İşletme VoIP teknolojisi çok fazla esneklik ve özgürlük sunar ve her büyüklükteki işletmenin bir iş telefon numarasına sahip olmasını kolaylaştırmıştır. İster 1 kişilik küçük bir şirket, ister büyüyen 10 kişilik bir ekip veya 100’den fazla kişiyle kurulmuş bir işletme olun, iş VoIP’sini kullanabilirsiniz.

    Ancak, en iyi işletme VoIP sağlayıcısını seçmezseniz, bazı ciddi zorluklarla karşılaşabilirsiniz.

    Örneğin, VoIP aramalarında ses kalitesi, internet bağlantısına ve kullanmakta olduğunuz servis sağlayıcısına göre değişir. Sabit hatlardan farklı olarak, bir elektrik kesintisi veya internet kesintisi sırasında VoIP bağlantısını kaybedersiniz, ancak bu, iyi hazırlanmışsanız çoğu küçük işletmeyi etkilememelidir.

    Bunu söyledikten sonra, bir işletme VoIP çözümü hakkında düşünmeye başlamak için doğru zamanın ne olduğunu tartışalım.

    İşletmeniz VoIP İş Telefonu Çözümüne İhtiyaç Duyar mı?

    Herhangi bir işte, insanlara sizinle iletişim kurmanın bir yolunu vermek, güven oluşturmaya ve satışlarınızı artırmaya yardımcı olur.

    Bir web sitesi başlatırken çoğu işletme sahibi, kullanıcıların sizinle e-posta yoluyla iletişim kurmasını kolaylaştıran bir iletişim formu ekler.

    Ancak sektöre bağlı olarak bazen müşteriler daha anlık iletişimi tercih edebilir.

    Bu nedenle birçok işletme, web sitelerinde canlı sohbet veya telefon numarası sunar. Kullanıcılara işletmenizle iletişim kurmaları için birden fazla yol sunmak, müşteri desteğini artırabilir ve daha fazla satışla sonuçlanabilir.

    İster ürün satmak için çevrimiçi bir mağaza, isterse hizmet satmak için bir işletme web sitesi işletiyor olun, VoIP tabanlı bir iş telefonu hizmeti, işinizi yüksek maliyetler olmadan büyütmenize yardımcı olabilir.

    Web sitenizin ziyaretçileri, fiyat teklifi istemek, satış öncesi soru sormak ve hatta destek talep etmek için sizi kolayca arayabilir.

    Kısacası, iş VoIP telefonu aramalarınızı daha iyi yönetmenizi ve izlemenizi, müşteri bilgilerini toplamanızı ve müşterilerinizle daha güçlü ilişkiler kurmanızı sağlar.

    İşletmeniz için En İyi VoIP Hizmetini Nasıl Seçersiniz?

    İşletme VoIP hizmetleri sunan birçok büyük şirket var ve bu çok rekabetçi bir alandır. Çok sayıda seçenek ve reklamın oldukça rekabetçi yapısı, işletme sahiplerinin işleri için en iyi VoIP sağlayıcısını seçmelerini zorlaştırır.

    Yeni başlıyorsanız, en ucuz VoIP iş telefonu hizmetini arıyor olabilirsiniz. Ancak, bu rotadan aşağı inerken dikkatli olmanız gerekir, çünkü daha sonra işiniz için gerekli olduğunu keşfedeceğiniz belirli özelliklerden yoksun olabilirler.

    Ayrıca uygulanması, aktarılması kolay olmayan veya çok pahalı olmayan bazı işletme VoIP servisleri vardır.

    İşletmemiz için işletme VoIP sağlayıcılarını karşılaştırırken, bir özellik dengesi ve makul maliyet aradık. İşte kullandığımız hızlı bir kontrol listesi:

  • Yerel ve uluslararası aramaların maliyeti. Çoğu işletme VoIP hizmeti, uluslararası aramalar için farklı planlar sunar. Müşterilerinizin coğrafi konumuna göre bir sağlayıcı seçmeniz gerekir.
  • VoIP planlarında bulunan özellikler. Birçok şirket farklı özellikler sunarken bazıları bunları ayrı eklentiler olarak satarak maliyetlerinizi artırabilir.
  • Birden çok kullanıcı arasında paylaşabileceğiniz mobil uygulamalar ve özellikler.
  • VoIP hizmetinizi CRM yazılımınız, e-posta pazarlama hizmetiniz ve daha fazlası gibi diğer araçlara bağlamak için kullanabileceğiniz üçüncü taraf entegrasyonları.
  • Bununla birlikte, en iyi işletme VoIP sağlayıcıları seçimimize bir göz atalım.

    1. Nextiva

    Nextiva, piyasadaki en iyi kurumsal VoIP hizmetidir. Bunu güvenle söyleyebiliriz çünkü kendi işimiz için bir VoIP hizmeti ararken, Nextiva’yı seçtik.

    İşletmeleri VoIP hizmeti, büyüyen bir işletmenin ihtiyaç duyduğu arama yönlendirme, ücretsiz yurt içi arama, e-postaya ve metne sesli posta, çevrimiçi faks ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm temel özellikleri sunar.

    Diğer standart özellikler arasında ücretsiz numara taşıma, arayan kimliği, çağrı yönlendirme, özel karşılama, bekletme müziği ve daha fazlası bulunur.

    Ayrıca planlarıyla birlikte ücretsiz yerel veya ücretsiz bir numara sunarlar.

    Küçük işletmemizin büyük adamlarla rekabet etmesine yardımcı olan rehber ve telefon yönlendirme ile profesyonel sesli karşılama mesajını hızlı bir şekilde ayarlayabildik.

    Nextiva hakkında gerçekten sevdiğimiz şey, destek ekibinin satış öncesinden katılım ve kuruluma kadar son derece yardımcı olmasıydı.

    Süslü masa telefon setlerine ihtiyacımız olmamasına rağmen bize tam bir demo verdiler ve işimiz büyüdükçe Nextiva’yı geleneksel masa telefonları veya konferans telefonlarıyla nasıl kolayca kullanabileceğimizi gösterdiler.

    En iyi yanı, Taco Bell, Ashleys Furniture, Conan ve diğerleri gibi büyük işletmelere yardım ettiklerini düşünerek onlar için nispeten küçük bir müşteri olmamıza rağmen yukarıda ve öteye gitmeleriydi.

    Fiyatlandırma: Kullanıcı başına aylık 20 ABD dolarından başlar. Diğer ticari VoIP sağlayıcılarının aksine, yıllık sözleşmeler gerektirmezler. Bununla birlikte, ön ödemeli paket satın alırken indirim alabilir ve ayrıca planınıza daha fazla kullanıcı eklediğinizde daha düşük fiyatlar elde edebilirsiniz.

    2. RingCentral

    RingCentral, bir başka mükemmel işletme VoIP sağlayıcısıdır. RingCentral ile arama yönlendirme, gelişmiş yönlendirme, çağrı bekletme, arayan kimliği, bekletme müziği ve daha fazlası gibi güvenilir bir kurumsal VoIP sağlayıcısından bekleyeceğiniz tüm standart özellikleri elde edersiniz.

    Dropbox, G Suite, Salesforce ve daha fazlası gibi üçüncü taraf hizmetlerle kolay entegrasyonlar sunarlar.

    Diğer önemli özellikler arasında çevrimiçi toplantılar, video görüşmeleri, ekran paylaşımı, konferans ve kullanımı kolay web tabanlı yönetim paneli bulunur.

    RingCentral’ı ilk olarak organik olarak keşfettik çünkü çok iyi tanınıyorlar ve VoIP iş alanında oldukça büyük bir şirket. Özellik teklifleri harika olsa da, yıllık sözleşmeyi imzalamadığınız sürece fiyatlandırmaları biraz daha yüksek.

    Fiyatlandırma: İlk kullanıcı için her ay kullanıcı başına 34,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla. İkinci kullanıcıyı her ay kullanıcı başına 24,99 ABD dolarına eklediğinizde aylık fiyatları önemli ölçüde düşer. Yıllık plana geçerek de% 40 tasarruf edebilirsiniz.

    3. GrassHopper

    GrassHopper, yeni başlayanlar ve büyüyen işletmeler için uygun, popüler bir işletme VoIP hizmetidir.

    VoIP platformu üzerinden sanal telefon numaraları sunarak herhangi bir numaraya veya cihaza çağrı yönlendirmeye izin verirler. Olumsuz yanı, giden aramalar için bir sabit hatta ihtiyacınız olacak.

    Çağrı bekletme, yönlendirme, müzik bekletme, gelişmiş yönlendirme, e-postaya sesli posta ve daha fazlası gibi bekleyeceğiniz tüm özellikleri sunarlar. Web tarayıcınızı veya cep telefonu uygulamalarınızı kullanarak bir bilgisayardan yönetebilirsiniz.

    Yerel, ücretsiz, özel numaralarla çalışır ve ABD, Kanada veya İngiltere merkezli numaralar arasından seçim yapabilirsiniz.

    Fiyatlandırma: 1 numara ve en fazla 3 dahili numara ile aylık 29 $ ‘dan başlayan fiyatlarla. Yıllık bir sözleşme imzalarsanız% 10 indirim sunarlar.

    4. Ooma Ofis Telefonu

    Ooma, uygun fiyatlarla 1-800 ücretsiz telefon numarası sunan popüler bir işletme VOIP telefon sağlayıcısıdır. Herhangi bir Ooma ofis planına ücretsiz numara ekleyebilirsiniz. Varsayılan olarak, sizin için ücretsiz bir telefon numarası önceden seçerler, ancak yeni bir numara seçme seçeneğiniz de vardır.

    Ooma ofis platformu, sanal resepsiyonist, dahili arama, beklemede müzik, akıllı cep telefonu uygulamaları ve daha fazlası gibi bekleyebileceğiniz tüm güçlü özelliklerle birlikte gelir. Tüm kurulumun en iyisi çok kolaydır ve bunu dakikalar içinde yapabilirsiniz.

    Fiyatlandırma: Planları, ücretsiz ücretsiz bir numara ve ücretsiz 500 dakika dahil olmak üzere ayda 19.95 dolardan başlıyor. Ayrıca indirimli fiyatlarla ek dakikalar satın almanıza da izin verirler.

    5. Phone.com

    Phone.com, küçük işletme VoIP servis sağlayıcıları arasında bir başka popüler seçimdir. Birçok Avrupa ülkesini ve Kanada’yı yerel arama dakikalarına dahil ediyorlar. Bu konumlarda faaliyet gösteriyorsanız, ihtiyaçlarınız için ucuz bir iş VoIP hizmeti olabilir.

    Servisleri arasında çağrı yönlendirme, yönlendirme, bekleme, özel selamlar ve müzik, konferans ve daha fazlası bulunur. VoIP planınızı Salesforce veya Zoho gibi popüler CRM yazılımlarına da entegre edebilirsiniz.

    Fiyatlandırma: Aylık 300 dakika ile aylık 12.99 $ ‘dan başlar. Sınırsız planları, kullanıcı uzantısı başına aylık 29,99 ABD dolarından başlar.

    6. Vonage

    Vonage, konut için VoIP sunmasıyla ünlüdür, ancak aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeler ve kurumsal müşteriler için ticari VoIP hizmetleri de sunmaktadır. VoIP dahil olmak üzere çok çeşitli iş iletişim araçları sunarlar.

    Çağrı yönlendirme ve yönlendirme, arayan kimliği, bekleme ve daha fazlası gibi tüm genel özellikleri içerir. Bunun dışında ekip mesajlaşma ve sohbet, konferans araması, CRM entegrasyonu, otomatik arama görevlisi, arama kaydı ve daha fazlasını da sunarlar.

    Her biri farklı özelliklere ve sınırlamalara sahip farklı planlar sunarlar.

    Fiyatlandırma: Temel planları, satır başına aylık 19.99 $ ‘dan başlar.

    Sizin için Kurumsal VoIP Sağlayıcısı hangisi?

    Yukarıda, bugün piyasadaki en iyi işletme VoIP sağlayıcılarını paylaştık. Her biri farklı fiyatlarla biraz farklı bir ürün ve hizmet sunuyor.

    Şirketimiz için bir işletme VoIP çözümü ararken, bu şirketlerin her birini, en iyi kullanıcı inceleme web sitelerindeki derecelendirmelerini ve hatta çalışanlarının onlar hakkında söylediklerini karşılaştırmak için kapsamlı araştırmalar yaptık.

    Sonunda, işimiz için Nextiva’yı seçtik.

    Nextiva’yı en iyi işletme VoIP sağlayıcısı olarak kullanmanızı öneririz. Planları, etkileyici özelliklere ve mükemmel müşteri hizmetlerine sahip her büyüklükteki işletme için uygundur.

    Adil fiyatlandırma sunarlar, yıllık sözleşme gerektirmezler ve müşteri hizmetleri birinci sınıftır.

    RingCentral yakın bir saniye olarak geldi. Aynı özelliklerin çoğunu teklif ettiler, ancak sonunda Nextiva’nın açıkça kazandığı fiyatlandırma oldu.

    Bu makalenin işletmeniz için en iyi işletme VoIP sağlayıcısını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Web sitenizi yönetmek ve büyütmek için en yararlı araçlar listemizi de görmek isteyebilirsiniz.