2021’de Küçük İşletmeler için En İyi 7 CRM (Ücretsiz Seçeneklerle)

750 425 KreatifAjans

Küçük işletmeler için en iyi CRM yazılımını mı karşılaştırıyorsunuz? CRM yazılımı, müşteri ilişkilerini yönetmenize, satışları artırmanıza, potansiyel müşterileri yönetmenize ve işinizi büyütmenize yardımcı olur.

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) yazılımının iş başarınızda oynadığı kritik rol nedeniyle, kararınızı vermeden önce sektörü doğru bir şekilde araştırmanız ve en iyi CRM sağlayıcılarını karşılaştırmanız son derece önemlidir.

Bu makalede, size küçük işletmeler için en iyi CRM yazılımı konusunda uzman seçimimizi göstereceğiz. Popüler CRM yazılımlarını özellikler açısından karşılaştıracağız ve en iyi platformu seçmenize yardımcı olmak için artıları ve eksileri paylaşacağız.

Comparing the best CRM software for small businesses

CRM Yazılımı nedir?

CRM yazılımı veya Müşteri İlişkileri Yönetimi yazılımı, müşteri verilerini yönetmenize ve işletmeniz genelinde kolaylaştırılmış müşteri hizmetleri sunmanıza yardımcı olan bir araçtır.

Çoğu işletme, müşterilerinin ve potansiyel müşterilerinin iletişim bilgilerini ele almak için bir iletişim yöneticisine ihtiyaç duyar. Çoğu şirketin ilk aşamalarında, bu genellikle elektronik tablolar veya basit kişi yönetimi araçları aracılığıyla manuel olarak yapılır.

Ancak, işiniz büyüdükçe bu süreçler verimsiz hale gelir ve sorunu yeterince hızlı çözmezseniz, fırsat / satışlarda önemli kayıplara yol açabilir.

Bir CRM yazılımı, müşteri ilişkisinin tüm yönlerini bir veritabanında saklayarak ve kolayca erişilebilir hale getirerek sorunu çözmeye yardımcı olur. Pazarlama, satış ve müşteri destek ekiplerinizin gerektiğinde tüm verileri parmaklarının ucunda tutmasını sağlar.

CRM yazılımı satışları artırmada, müşteri ilişkileri kurmada ve harika müşteri hizmetleri sağlamada inanılmaz derecede faydalıdır. Müşterileriniz daha kişiselleştirilmiş, daha özenli ve son derece verimli hizmet alır.

CRM Yazılımınızda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Dışarıda çok sayıda farklı CRM yazılım şirketi olduğundan, küçük işletmelerin ihtiyaçlarına göre hangisinin en iyi CRM olduğuna karar vermeleri oldukça zor hale geliyor.

İşletmeniz için en iyi CRM yazılımını seçmeye yönelik bazı hızlı ipuçları:

1. Kullanım Kolaylığı – Yakın zamanda yapılan bir anket, işletmelerin% 67’sinin CRM yazılımlarının en önemli özelliği olarak kullanım kolaylığını koyduğunu ortaya koydu. Siz ve ekibiniz her gün birkaç saat kullanacaksınız. CRM’nin kullanımı kolay değilse, iş hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmazsınız.

2. Bulut ve Mobil – 2008’de, CRM yazılımının% 12’sinden daha azı bulut üzerinde çalışıyordu. Bugün, CRM’lerin% 87’si bulut tabanlı yazılımdır. Daha güvenli, daha hızlı ve diğer uygulamalar ve hizmetlerle entegrasyonu daha kolay.

Nucleus Research tarafından yapılan bir başka araştırma, mobil uyumlu CRM kullanan şirketlerin% 65’inin satış hedeflerini aştığını ortaya koydu. Bu, mobil uyumlu bir CRM yazılımı aramak istediğiniz anlamına gelir.

Bu, ekiplerinizin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırır. Müşterileriniz daha hızlı yanıt alır ve yalnızca hızlı yanıtlar almak için saatlerce beklemek zorunda kalmazlar.

3. Özellikler Listesi Oluşturun – CRM yazılımınızda ihtiyaç duyduğunuz özelliklerin bir listesini yapmanız gerekir. Tüm özellikleri hemen düşünemiyorsanız endişelenmeyin. Bu alıştırma, işiniz için neyin uygun olacağına dair size bir fikir verecektir.

CRM yazılımı sadece müşterilerinizin iletişim bilgilerinin bulunduğu bir adres defteri değildir. Bunlar yararlıdır çünkü pazarlama, satış ve potansiyel müşteri oluşturma sürecinize entegre olurlar.

İşletmenizle bir müşterinin yolculuğunun her yönünü büyük ayrıntılarla yönetmenize yardımcı olurlar. Belirli CRM yazılımını mevcut iş süreciniz ve satış etkinliklerinizle nasıl entegre edebileceğinizi görmeniz gerekir.

4. Entegrasyonlar – Çoğu modern CRM yazılımı bir ton özellik içerir. Bununla birlikte, WordPress siteniz, müşteri adayı oluşturma yazılımı, e-posta pazarlama hizmeti, iş e-posta hizmeti, sosyal medya platformları ve daha fazlası gibi diğer uygulamalarla çalışmaya devam etmelerini sağlamanız gerekir. CRM yazılımınızın bu entegrasyonları desteklediğinden emin olun.

Örneğin, bir üyelik web sitesi veya çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, üyelik eklentiniz veya e-ticaret platformunuzla entegre olmak için CRM’nize ihtiyacınız olacaktır.

Bunlar, kontrol etmek isteyeceğiniz bazı çok temel gereksinimlerdir. Ayrıca fiyatlandırmayı, kullanıcı ve departman ekleme yeteneğini, güvenliği, GDPR uyumluluğunu ve daha fazlasını da düşünebilirsiniz.

Bununla birlikte, piyasadaki en iyi CRM yazılımlarına ve bu kriterlere nasıl yığıldıklarına bir göz atalım.

1. HubSpot

HubSpot, başlamak için uygun maliyetli bir çözüm arayan küçük işletmeler için en iyi CRM yazılımıdır. CRM, Pazarlama, Satış ve Sevice merkezleri için ücretsiz planlar sunar.

Ücretsiz HubSpot CRM, sınırsız kullanıcı ve sınırsız kişi ile birlikte gelir. Ayrıca sonsuza kadar ücretsizdir.

Ancak, özelliklerin çoğu sınırlıdır veya ücretsiz planda kullanılamaz. Güçlü özelliklere erişmek için Growth Suite kapsamındaki ücretli planlarından birine yükseltmeniz gerekecek.

HubSpot’un kullanımı oldukça kolaydır ve pazarlama, satış ve hizmet merkezlerini CRM yazılımınıza bağlayabilirsiniz. Bu, müşteri yolculuğunu verimli bir şekilde yönetmek için size geniş bir araç yelpazesi sunar.

Kolay bir kullanıcı arayüzü ile, gösterge tablonuzda tüm satış kanalınızın kuş bakışı görüntüsünü elde edersiniz. Ayrıntılı raporları, tüm iletişim aktivitelerini, satış aktivitelerini ve kullanıcı / ekip performansını görüntüleyebilirsiniz.

HubSpot, iPhone ve Android için bir mobil uygulama, iletişim yöneticisi, e-posta şablonları, gerçek zamanlı bildirimler, telefon görüşmeleri, e-posta izleme, planlama ve daha fazlasını içeren kapsamlı bir dizi özellik sunar.

CRM yazılımı için entegrasyonlar çok önemlidir. HubSpot, WordPress, en iyi e-posta pazarlama şirketleri, OptinMonster gibi öncü oluşturma yazılımları ve çok daha fazlası dahil olmak üzere 300’den fazla uygulama ve hizmetle entegre olur.

Fiyatlandırma: HubSpot, çekirdek CRM platformunu ücretsiz olarak sunar. Daha fazla özellik için, Pazarlama, Satış ve Hizmet merkezleri için ücretli planlarına veya ayda 113 ABD dolarından başlayan ve 1 kullanıcı içeren (her ek kullanıcı için aylık 38 ABD doları) Growth Suite’e yükseltebilirsiniz.

2. Salesflare

Salesflare, küçük işletmeler için güçlü ve kullanımı kolay bir CRM yazılımıdır.

Platform dört köşe taşı özelliği etrafında inşa edilmiştir: organize edin, entegre edin, iletişim kurun ve otomatikleştirin.

Salesflare CRM, size her şeyi tek bir yerde görsel bir boru hattı biçiminde göstererek kontrolü size verir. Ekip üyeleriyle işbirliği yapabilir, görevler ekleyebilir, özel alanlar ayarlayabilir, canlı bildirimleri görebilir ve içgörüler elde edebilirsiniz.

Platformlarıyla ilgili gerçekten düzgün olan şey, tamamen otomatik iletişim ve şirket bilgilerinin otomatik doldurulmasıdır. LinkedIn profilini ve diğer kanalları aramak yerine Salesflare, adres defterini otomatik olarak doldurur.

E-posta pazarlama hizmetleri ve diğer iş araçları dahil olmak üzere 1000’den fazla popüler platformla entegre olurlar.

Salesflare akıllı takip araçları, her zaman zirvede olmanızı ve takip fırsatlarını asla kaçırmamanızı sağlar. Müşterinin etkileşimine ve tetikleyicilerine göre takip etmenizi sağlayan akıllı otomasyona sahiptirler.

Fiyatlandırma: Salesflare ücretsiz bir deneme sunar. Planları kullanıcı başına aylık 29 dolardan başlıyor.

3. PipeDrive

PipeDrive, işletmeler için satış odaklı bir CRM yazılımıdır. İhtiyacınız olan tüm bilgilere hızlı erişim sağlayan sezgisel bir kullanıcı arayüzü ile eksiksiz bir satış hattı yönetimi sunar.

Satış ekipleri için tasarlanan bu ürün, satış raporlaması, satış tahmini, ayrıntılı etkinlik günlüğü, gelişmiş iletişim bilgileri, e-posta entegrasyonları ve özelleştirilebilir ardışık düzenler gibi özellikleri içerir.

CRM sisteminizi halihazırda kullanmakta olduğunuz diğer hizmetlere bağlamanıza olanak tanıyan büyüyen bir entegrasyon uygulaması yelpazesine sahiptir. Ayrıca, bağlı kalmanıza ve işlerinizi halletmenize olanak tanıyan iOS ve Android için mobil uygulamalara sahiptir.

Fiyatlandırma: Planları, yıllık olarak faturalandırılan kullanıcı başına aylık 12.50 ABD Dolarından başlar.

4. Yeni Satış

Freshsales, her büyüklükteki işletmeye uygun bir başka popüler CRM yazılımıdır. Dönüşümlerinizi en üst düzeye çıkarmak için araçlarla satış odaklı bir yaklaşıma sahiptir.

Raporlara, etkinliklere, telefon görüşmelerine, e-postalara, kullanıcılara ve kişi yönetimine anında erişim sağlayan tek noktadan bir kontrol paneli sunarlar. Sezgisel bir web tabanlı arayüze sahiptir ve ekiplerinizin hareket halindeyken satış yapmasına yardımcı olacak güçlü mobil uygulamalara sahiptir.

Freshsales, potansiyel müşterilere dönüşüm olasılığı daha yüksek olan öncelikleri belirlemenize yardımcı olan yapay zeka destekli potansiyel müşteri puanlaması kullanır. Diğer dikkate değer özellikler arasında görsel satış boru hatları, konuşmalarla ilgili eyleme dönüştürülebilir içgörüler, olay izleme, özel iş akışları ve daha fazlası bulunur.

En popüler üçüncü taraf hizmetlerinden bazıları için yerel entegrasyonlara sahiptir. Üçüncü taraf uygulamaları olarak birkaç entegrasyon daha mevcuttur. Ancak şu an için entegrasyon sayısı biraz sınırlı.

Fiyatlandırma: Planlar, yıllık olarak faturalandırılan kullanıcı başına aylık 12 ABD Dolarından başlar.

5. Damla (E-ticaret)

Drip, satışları artırmak için tasarlanmış bir başka popüler e-ticaret CRM yazılımıdır. Sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahip, kullanımı inanılmaz derecede kolay ve son derece güçlüdür.

Pazarlama otomasyonu, gelişmiş kişi yönetimi, işlem yapılabilir raporlar, e-posta kampanyaları, bire bir görüşmeler, e-Ticaret kullanıcı takibi ve daha fazlasını içeren özelliklerle yüklenir.

Drip, tüm üst düzey üçüncü taraf hizmetleri için yerel entegrasyonlarla birlikte gelir. Buna e-posta hizmetleri, potansiyel müşteri oluşturma yazılımı, SMS hizmetleri, WooCommerce, Shopify ve çok daha fazlası dahildir. Facebook ve Instagram’dan müşteri adayları oluşturmak için iş akışları sunar ve bu da onların büyük kullanıcı tabanına erişmenize yardımcı olur.

Fiyatlandırma: Drip’in planları, 2500 kişiye kadar ayda 49 $ ‘dan başlar.

6. Gmail için CRM Serisi

Streak, Gmail için bir CRM yazılımıdır ve hem ücretsiz Gmail hesaplarıyla hem de G Suite ile çalışır. Gmail’de müşteri e-postalarını izlemenize, kişileri yönetmenize, potansiyel müşterileri izlemenize ve satış kanallarını yönetmenize olanak tanır.

Kişilerinizden müşteri adaylarını otomatik olarak yakalar, görevler ve hatırlatıcılar eklemenize, etiketler ve notlar eklemenize, özel ardışık düzenler oluşturmanıza, e-postaları planlamanıza ve çok daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.

Bir tarayıcı eklentisinin yanı sıra Android ve iOS için mobil uygulama olarak gelir. Gmail ve Zapier aracılığıyla üçüncü taraf entegrasyonlarını destekler, bu, verileri birden çok araç ve hizmet arasında paylaşmanıza olanak tanır.

Fiyatlandırma: Kişisel kullanım için sınırlı bir ücretsiz plan sunarlar. Ücretli planları, yıllık olarak faturalandırılan kullanıcı başına aylık 49 $ ‘dan başlar.

7. AgileCRM

AgileCRM, güçlü bir hepsi bir arada CRM yazılımıdır. Kişi yönetimi, satış, pazarlama ve müşteri hizmetlerini tek bir kullanışlı panoda bir araya getirir.

Satış ekibiniz için 360 derece iletişim görünümü, ayrıntılı raporlar, zaman çizelgesi, takvim, etkinlikler, proje yönetimi, anlaşmalar ve oyunlaştırma ile satış araçları sunar. İşletmeniz genelinde olup biten her şeyi takip etmek için ayrıntıya inebileceğiniz hızlı raporlara erişim elde edersiniz.

AgileCRM, potansiyel müşteriler oluşturmak ve yakalamak, e-postalar, haber bültenleri, açılış sayfaları, formlar ve sosyal medya pazarlama araçları göndermek için pazarlama araçları içerir.

Fiyatlandırma: AgileCRM sınırlı bir ücretsiz plan sunar. Ücretli planları, yıllık olarak faturalandırılan kullanıcı başına aylık 9,99 ABD Doları veya 2 yıl boyunca faturalandırılan kullanıcı başına 8,99 ABD Doları’ndan başlar.

Bonus: Sürekli İletişim

Constant Contact, popüler bir e-posta pazarlama ve CRM yazılımıdır. Kontrol panelinizden kişileri kolayca saklamanıza, müşteri bilgilerini yönetmenize, e-posta göndermenize ve müşteri faaliyetlerini izlemenize olanak tanır.

Basit raporlar, her kişi için ayrıntılı etkinlik günlükleri ve e-postaları göndermek için güçlü sürükle ve bırak araçlarıyla kullanımı son derece kolaydır. E-postaları planlayabilir, satış hunileri oluşturabilir ve yeni başlayanlar için kolay pazarlama otomasyonuna sahip olabilirsiniz.

Constant Contact, üçüncü taraf uygulamalar için kullanılabilen büyük bir entegrasyon pazarına sahiptir. WPForms gibi halihazırda kullanmakta olduğunuz popüler hizmetlerin ve araçların çoğu, anında Sürekli İletişim’e bağlanabilir.

Constant Contact, e-ticaret mağazaları için tüm en iyi e-ticaret platformlarıyla entegrasyonlar sunar. Potansiyel müşterileri yakalamanıza, dahil etmenize ve ödeme yapan müşterilere dönüştürmenize yardımcı olan e-ticaret araçları içerir.

Fiyatlandırma: Fiyatlandırmaları kişi sayısına bağlıdır ve ayda 20 dolardan başlar. Ancak, ekip üyeleri eklemek istiyorsanız, aylık 45 dolardan başlayan Plus planlarına ihtiyacınız olacak.

Kreatif Ajans kullanıcıları 60 günlük ücretsiz deneme hakkına sahip olurlar ve ayrıcaConstant Contact kupon kodumuzu kullanırsanız% 20 indirim alabilirsiniz.

Sürekli İletişim ile Başlamak için burayı tıklayın »

Küçük İşletmeler için En İyi CRM Yazılımı Hangisi?

Bizim uzman görüşü, biz inanıyoruz Hubspot, Salesflare ve Damla küçük işletmeler için en iyi CRM yazılımı vardır.

Tamamen satış odaklı bir CRM arıyorsanız, Salesflare veya Hubspot kullanmanızı öneririz çünkü ikisi de satış odaklı CRM’dir ve satış süreçlerinizi iyileştirmenize yardımcı olurlar.

Eğer bir e-ticaret markası, ve sen eTicaret birlikte bir CRM otomasyonu pazarlama odaklı gerekiyorsa, o zaman daha bak Damla. Son derece güçlüdür ve her kuruşuna değer çünkü genel satışlarınızı büyütmenize kesinlikle yardımcı olacaktır.

Bu makalenin işletmeniz için en iyi CRM yazılımını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. İşletme web siteleri, en iyi iş telefonu hizmetleri ve küçük işletmeler için en iyi canlı sohbet yazılımı için mutlaka olması gereken WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.