2021’de SEO için En İyi 8 Anahtar Kelime Araştırma Aracı (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

SEO için en iyi anahtar kelime araştırma araçlarını mı arıyorsunuz?

Anahtar kelime araştırması, sitenize artan trafik için çok önemlidir. Organik arama trafiğinizi artırmak için mükemmel içeriği yazmanıza yardımcı olur.

Buradaki zorluk, özellikle SEO’da (Arama Motoru Optimizasyonu) oldukça yeniyseniz, doğru anahtar kelime araştırma aracını bulmanın zor olabileceğidir.

Bu makalede, uzmanların web sitesi trafiğini artırmak için kullandıkları en iyi anahtar kelime araştırma araçlarını paylaşacağız.

Best keyword research tools for SEO (main post image)

Anahtar Kelime Araştırma Aracı nedir?

Bir anahtar kelime araştırma aracı, insanların Google gibi arama motorlarında aradıkları konu fikirlerini bulmanıza yardımcı olur.

Bu, müşterilerinizin aradığı içerik fikirlerini bulmanıza yardımcı olur. Daha sonra içerik stratejinizi, bu konuları blog yazılarınızda ve açılış sayfalarınızda kapsayacak şekilde planlayabilirsiniz.

Anahtar kelime araştırma araçları, rakiplerinizin en üst sırada yer aldığı anahtar kelimelerin kilidini açmanıza da yardımcı olur. Ardından, bu anahtar kelimeleri hedeflemek ve trafiklerini çalmak için içeriğinizi geliştirebilirsiniz.

Bununla birlikte, kullanabileceğiniz SEO için en iyi anahtar kelime araştırma araçlarına bir göz atalım.

1. SEMrush

SEMrush, anahtar kelime araştırması yapmak için ihtiyacınız olan tüm araçlara sahip eksiksiz bir SEO paketidir.

Anahtar Kelimeye Genel Bakış aracını kullanarak bir anahtar kelime yazabilir ve bilmeniz gereken her şeyin tam bir resmini elde edebilirsiniz. Bu, anahtar kelimeyi kaç kişinin aradığını, popülerliğinin artması veya daha az popüler hale gelmesi (Trend) ve çok daha fazlasını içerir.

Using the SEMrush tool to see a keyword overview for "best wordpress themes"

Aşağı kaydırdıktan sonra, kullanmak isteyebileceğiniz diğer benzer anahtar kelimelerin kullanışlı bir listesini ve organik arama sonuçlarının bir listesini görebilir, böylece rakiplerinizin anahtar kelime için nerede sıralandığını öğrenebilirsiniz. Bu anahtar kelimeyi kullanan Google Ads’e de bakabilirsiniz.

The SEMrush tool showing more keyword options

2. AnswerThePublic

AnswerThePublic, diğer anahtar kelime araştırma araçlarının çoğundan biraz farklı çalışır ve sonuçları güzel bir görsel formatta sunar (yine de bunları bir listede görebilir ve sonuçların bir .csv dosyasını indirebilirsiniz).

SEO ve anahtar kelime araştırmasına yeni başlıyorsanız, bu denemek için harika bir araçtır çünkü onu kullanmak için bir hesap oluşturmanıza bile gerek yoktur. Sadece anahtar kelimenizi yazın ve karşınıza ne çıktığına bakın.

AnswerThePublic's question wheel, showing the keyword WordPress Themes and lots of questions

AnswerThePublic’ten anahtar kelime sonuçları, Google ve Bing’in otomatik öneri özelliklerine dayanmaktadır. Google’da aramak için bu anahtar kelimelerden herhangi birini tıklayabilirsiniz ve yeni bir sekmede açılır.

Bu, bu terimler için hangi içeriğin sıralandığını ve üzerinde öne çıkan bir snippet olup olmadığını gösterir.

3. Ubersuggest

Ubersuggest, arama hacmi verileri, anahtar kelime önerileri, anahtar kelimenizin sıralanmasının ne kadar zor olacağına dair bir fikir ve daha fazlasını sunan Neil Patel’in ücretsiz bir aracıdır.

İlgili anahtar kelimeler için çok sayıda öneri görmenin yanı sıra, bu anahtar kelime için en iyi 100 Google sonucunun bir tablosunu, tahmini ziyaretler, geri bağlantı sayısı, etki alanı puanı ve toplam sosyal paylaşım sayısı ile birlikte görüntüleyebilirsiniz.

A keyword overview in the Ubersuggests keyword tool, showing data for the keyword Best WordPress Themes

İçerik Fikirleri altında ayrıca anahtar kelimenizle ilgili içeriği gösterir, tahmini aylık ziyaretleri, geri bağlantıları ve Facebook ve Pinterest’teki paylaşım sayısını listeler.

Ubersuggest's content ideas, showing ideas for the keyword Best WordPress Themes

Google hesabınızla Ubersuggest’te oturum açarsanız, daha fazla anahtar kelime önerisi, günlük sıralama takibi ve kişiselleştirilmiş SEO önerileri alabilirsiniz.

4. Ahref’ler

Ahrefs, SEMrush’a benzer özellikler sunar ve ona harika bir alternatif oluşturur. Ahrefs’i kullanarak, sadece arama kutusuna bir anahtar kelime yazarak anahtar kelime fikirleri üretebilirsiniz. Daha sonra anahtar kelime önerilerinin tam bir listesini göreceksiniz.

Data for a keyword in Ahrefs

Rakiplerinizin sıraladığı (ancak sizin olmadığınız) içeriği görmek için Ahrefs’i de kullanabilirsiniz, böylece bu konularla ilgili anahtar kelimeleri hedefleyen yeni parçalar oluşturabilirsiniz.

More keyword suggestions in Ahrefs

Hem SEMrush hem de Ahrefs, sitenizdeki bozuk bağlantıları bulan raporlar gibi bir dizi başka yararlı araç da sunar.

5. Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcısı, reklamlarını Google’da yayınlamak isteyen reklamverenler tarafından kullanılmak üzere gerçekten tasarlanmıştır. Ancak yine de SEO için yararlı bir araçtır ve kullanımı ücretsizdir.

Erişmek için bir Google Ads hesabına ihtiyacınız olacak. Henüz bir hesabınız yoksa, bir tane oluşturmanız ve ödeme ayrıntılarınızı girmeniz gerekir, ancak aktif bir kampanya yürütmeniz veya hiçbir şey için ödeme yapmanız gerekmez.

Google Ads hesabınız üzerinden Anahtar Kelime Planlayıcı’ya eriştiğinizde, herhangi bir anahtar kelimeyi yazabilir ve kaç aylık araması olduğuna ilişkin (yaklaşık olarak) verileri görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca kaydırdığınız veya indirdiğiniz uzun bir alakalı anahtar kelime fikirleri listesi de göreceksiniz.

The results of searching for Best WordPress Themes in the Keyword Planner

6. Uzun Kuyruk Pro

Çoğu premium anahtar kelime aracı gibi, Long Tail Pro, rakiplerinize karşı nasıl sıraladığınıza özel olarak odaklanarak anahtar kelimenizle ilgili verilere genel bir bakış sunar.

Long Tail Pro's overview of the keyword Best WordPress Themes

Anahtar kelimeniz için arama motorlarında en iyi sonuçlara bir göz atmak için kullanabilirsiniz, böylece rekabette nerede sıralandığınızı anlayabilirsiniz.

İzlemek istediğiniz belirli anahtar kelimeleri de girebilirsiniz, böylece içeriğinizin bu anahtar kelimeler için zaman içinde nasıl sıralandığını görebilirsiniz.

7. Serpstat

Serpstat bir başka mükemmel anahtar kelime araştırma aracıdır.

Serpstat ile anahtar kelimeniz için en iyi Google sonuçlarını kolayca görüntüleyebilirsiniz. Bu sonuçlar, öne çıkan ön bilgide (varsa) ilk sonuç olarak görünen siteyi içerir, bu nedenle IsItWP’deki gönderi aşağıdaki ekran görüntüsünde hem birinci hem de ikinci sırada yer alır.

Serpstat's search engine results for keyword Best WordPress Themes

Ayrıca, o anahtar kelime için rakipleriniz hakkında birçok ayrıntıyı, ne kadar görünür olduklarının bir göstergesiyle birlikte görüntüleyebilirsiniz (burada sayı ne kadar yüksekse, muhtemelen o kadar çok ziyaretçi alırlar).

Serpstat's table of sites competing with yours

8. SpyFu

SpyFu, rakiplerinizden en karlı anahtar kelimelerini (ve reklamlarını da) araştırarak öğrenmenize izin vermek için tasarlanmıştır.

Giriş yapmadan bile ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Kontrol etmek istediğiniz sitenin URL’sini arama çubuğuna yazmanız yeterlidir ve sonuçları hemen göreceksiniz. Birden fazla siteye göz atmak istiyorsanız, ücretsiz bir hesap oluşturmanız ve giriş yapmanız gerekir.

SpyFu showing a domain overview of Moz.com

SpyFu geçmiş verileri toplar, böylece kendi sitenizin veya rakibinizin sitesinin belirli anahtar kelimeler için sıralamalarda nasıl düştüğünü veya yükseldiğini görebilirsiniz. Sitenizi sektörünüzdeki diğer sitelerle de karşılaştırabilirsiniz. İşte Moz’un web sitesine ve benzer konulardaki diğer bazı sitelere bir göz atın.

Graph showing Moz's organic SEO keywords vs its competitors' keywords

Bu makalenin SEO için en iyi anahtar kelime araştırma araçlarını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, araştırmanızı en iyi şekilde nasıl yapacağınız ve sonuçları uygulamaya koyacağınızla ilgili ipuçları için anahtar kelime araştırması yapma kılavuzumuza da göz atmak isteyebilirsiniz.