2021’nin En İyi 9 Kilise Web Sitesi Kurucusu (Yeni Başlayanlar İçin Kolay)

750 425 KreatifAjans

Kiliseniz için bir web sitesi oluşturmakla görevlendirildiniz mi? Profesyonel bir web tasarımcısı veya geliştirici değilseniz, bu göz korkutucu bir görev olabilir.

İyi haber şu ki, harika görünen ve yapmanız gereken her şeyi yapan bir kilise web sitesi oluşturmanın birçok yolu var.

Bu kılavuzda, herhangi bir kod yazmadan bir kilise web sitesi oluşturmak için kullanabileceğiniz en iyi kilise web sitesi kurucularını karşılaştıracağız.

Best church website builders (easy for beginners)

Sizin İçin En İyi Kilise Web Sitesi Oluşturucu Nasıl Bulunur?

Hangi kilise web sitesi kurucusunu seçeceğinizi düşünürken, temel görevleri yerine getirmenize yardımcı olacak özellikleri aramak isteyeceksiniz.

Takvim oluşturma: Web sitenizde normal hizmetlerinizi ve belki de diğer etkinlikleri listelemeniz gerekir.

Vaazları yükleme: Web sitenize vaaz kayıtları koymayı planlıyorsanız, bunu yapmanın kolay bir yolunu isteyeceksiniz.

Farklı kullanıcı hesapları ve izinler: Muhtemelen belirli kilise üyelerinin (gönüllülerin) her şeye erişim izni vermeden web sitesini gerektiğinde güncelleyebilmelerini istersiniz.

Üyelerin kaydolmasına ve oturum açmasına izin verme: Kilise toplantılarının tutanakları gibi bazı içeriğin yalnızca kayıtlı kilise üyelerine açık olmasını isteyebilirsiniz.

Bağış almak : Web siteniz üzerinden bağış almayı planlıyorsanız, kilise web sitesi yazılımının bunu destekleyeceğinden emin olmanız gerekir.

Tasarım ve Şablonlar: Çok çeşitli kilise web sitesi şablonlarına sahip bir web sitesi oluşturucu seçmelisiniz. Ayrıca, tasarımı özelleştirmenize, görseller eklemenize, renkleri güncellemenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan kolay bir tasarım özelleştiricisine sahip olmasını istersiniz, böylece kilisenizin markasına uyan bir kilise web sitesi oluşturabilirsiniz.

Bununla birlikte, en popüler kilise web sitesi kurucularının artılarına ve eksilerine bir göz atalım, böylece ihtiyacınıza en uygun yazılımı seçebilirsiniz.

1. WordPress

WordPress.org, kilise web siteleri oluşturmak için 1 numaralı yazılımdır. Dünyanın en popüler web sitesi kurucusudur ve internetteki tüm web sitelerinin% 35’inden fazlasına güç sağlar.

“Kendi kendine barındırılan WordPress” olarak da adlandırılan WordPress.org’un WordPress.com’dan farklı olduğunu unutmayın (makalenin ilerleyen bölümlerinde bahsedilecektir). Nasıl farklı olduklarını bilmek istiyorsanız, WordPress.org ile WordPress.com’u karşılaştıran kılavuzumuza bir göz atın.

WordPress, size tam kontrol sağlayan ve bir web sitesi oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm özellikleri sağlayan tamamen ücretsiz bir web sitesi oluşturucusudur. Ancak kendi kendine barındırıldığı için, WordPress ile bir web sitesi oluşturmak için bir alan adına ve web barındırmaya ihtiyacınız olacaktır.

Artıları:

  • WordPress’in hem ücretsiz hem de ücretli olarak kullanabileceğiniz yüzlerce farklı kilise şablonu ve düzeni (temaları) vardır. İşte WordPress için en iyi kilise temaları konusunda uzman seçimimiz.
  • Kilise web sitenizin ihtiyaç duyabileceği herhangi bir özelliği kapsayan eklentiler vardır. Örneğin, Kilise web siteniz için Sermon Manager eklentisini ve bu bağış ve bağış toplama eklentilerinden birini isteyebilirsiniz.
  • WordPress, web siteniz için iletişim formları, fotoğraf galerileri, resim kaydırıcıları ve daha fazlası gibi ek işlevler eklemenize olanak tanıyan uygulamalara benzeyen 55.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisine sahiptir.
  • Herhangi bir kod yazmadan tamamen özel kilise web siteleri oluşturmak için Divi, Elementor veya Beaver Builder gibi popüler WordPress sayfa oluşturucu eklentilerini kullanabilirsiniz.
  • WordPress, istediğiniz kadar kullanıcı hesabı oluşturmanıza izin verir. Bunlar farklı roller ve izinlerle ayarlanabilir, böylece tam yönetici erişimini yalnızca bir veya iki kişiyle sınırlayabilirsiniz.
  • WordPress ile web sitenizin tamamen sahibi olursunuz. Diğer ücretsiz veya ucuz web sitesi kurucularında olduğu gibi sitenizde görünen reklamlar konusunda endişelenmenize gerek yok.
  • WordPress çevresinde, ihtiyaç duyduğunuzda yardım almayı kolaylaştıran büyük bir destekleyici topluluk var. Hatta birçok cesaret ve destek bulabileceğiniz Kreatif Ajans Engage adlı kendi ücretsiz Facebook grubumuzu bile yönetiyoruz.
  • Eksileri:

  • Güncellemeleri, yedeklemeleri ve güvenliği kendiniz halletmeniz gerekir. Yine de bu konuda yardımcı olabilecek birçok WordPress eklentisi var.
  • Yeni başladığınızda WordPress bazen biraz ürkütücü olabilir. Biraz öğrenme eğrisi olduğunu fark edebilirsiniz.
  • Fiyatlandırma:

    WordPress’in kendisi ücretsizdir, ancak bir alan adı ve web barındırma için ödeme yapmanız gerekir. Bir alan adının maliyeti normalde yılda yaklaşık 9 – 15 ABD dolarıdır ve web barındırma normalde ayda 7,99 ABD doları civarında başlar.

    Neyse ki, popüler bir web barındırma şirketi olan Bluehost, Kreatif Ajans okuyucularına ücretsiz bir alan adı ve barındırmada% 60 oranında cömert bir indirim sunmayı kabul etti. Temel olarak, ayda 2,75 dolara bir kilise web sitesi başlatabilirsiniz.

    → Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Etki alanınızı ve barındırmanızı kurduktan sonra, lütfen bir WordPress web sitesinin nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın (adım adım).

    Not: WordPress’i tüm büyük barındırma sağlayıcılarıyla kullanabilirsiniz. Herhangi bir nedenle farklı bir barındırma sağlayıcısı istiyorsanız, SiteGround’u veya bu en iyi WordPress barındırma şirketlerinden herhangi birini öneririz.

    2. Sürekli İletişim Web Sitesi Oluşturucu

    Constant Contact Website Builder, hepsi bir arada web sitesi çözümü için en iyi seçeneklerimizden biridir. Web barındırma hizmeti sağlarlar, böylece bunu ayrıca satın almanıza gerek kalmaz.

    Constant Contact web sitesi oluşturucu, AI (yapay zeka) tarafından desteklenmektedir. Bu, bir kilise web sitesi oluşturmanızı çok kolay ve hızlı hale getirir.

    Artıları

  • Constant Contact web sitesi oluşturucusuna tamamen ücretsiz olarak başlayabilirsiniz. Bu, küçük kiliseler veya çok dar bir bütçeye sahip olanlar için harika bir seçenektir.
  • Kilise web sitenizi oluşturmak çok hızlı. Site türü için “kilise” yazmanız yeterlidir ve size kullanabileceğiniz uygun stok görseller gösterilecektir. Ardından, sitenizi oluşturmayı bitirmek için birkaç seçeneği tıklayabilirsiniz.
  • 7/24 mevcut destek var. Ücretsiz planda bile e-posta veya canlı sohbet yoluyla ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Canlı sohbet ekibinin yardımcı olduğunu ve hızlı yanıt verdiğini gördük.
  • Site düzeniniz ve tasarımınız, hayal edebileceğiniz hemen hemen her şekilde özelleştirilebilir. Constant Contact, aralarından seçim yapabileceğiniz büyük bir görsel kitaplığına (550.000’in üzerinde) sahiptir. Elbette kendi görsellerinizi de yükleyebilirsiniz.
  • Belirli bir bağış özelliği olmamasına rağmen, ücretsiz web sitesi planında bile ürünler oluşturabilir ve satabilirsiniz. “Bağış” veya benzeri bir ürün oluşturabilirsiniz. Ancak bağışçılar kendi miktarlarını belirleyemezler.
  • Ücretsiz olan dahil tüm planlar bir SSL sertifikası ile birlikte gelir. Bu, sitenizin http yerine güvenli https protokolünü kullanmasına olanak tanır.
  • Düzenli haber bültenleri göndermek için Constant Contact web sitelerini güçlü e-posta pazarlama hizmetlerine bağlayabilirsiniz.
  • Eksileri

  • Ücretli planlardan birinde olsanız bile siteniz için birden fazla kullanıcı oluşturamazsınız. Başkalarının siteyi düzenleyebilmesini istiyorsanız, onlara giriş bilgilerinizi vermeniz gerekir. Bu, güvenlik ihlallerine veya birinin yanlışlıkla siteden sayfaları silmesine neden olabilir.
  • Constantcontactsites.com ile biten bir alan adı yerine özel bir alan adı kullanmak istiyorsanız, ücretsiz plana yükseltmeniz gerekir. Bunlar ayda 10 dolardan başlar. Ancak, alan adınızı bu planda ücretsiz olarak alırsınız.
  • Siteniz ücretsiz planda reklamlar gösterecek. Bunlardan kurtulmak için yükseltmeniz gerekecek.
  • Constant Contact, Ücretsiz ve Başlangıç planlarında web sitesi satışlarından% 3 komisyon alır, bu da bağış almak için ideal bir platform olmadığı anlamına gelir.
  • Fiyatlandırma

    Constant Contact web sitesi kurucusunun ücretsiz bir planı vardır. Reklamları kaldırmak ve kendi alan adınızı kullanmak istiyorsanız, Başlangıç planı için ayda 10 ABD doları ödemeniz gerekir.

    Ayda 20 ABD doları olan Business Plus planı, kiliseniz çevrimiçi olarak ürün, etkinlik bileti veya başka herhangi bir şey satmak istiyorsa yararlı olabilir.

    3. HostGator tarafından Timsah

    Gator, hepsi bir arada web sitesi kurucusudur ve işleri olabildiğince basit tutmak istiyorsanız harika bir seçenek haline getirir. Sitenizi oluşturmak için farklı web sitesi şablonları arasından seçim yapabilirsiniz.

    Dünyanın en büyük web barındırma platformlarından biri olan HostGator tarafından tamamen sizin için barındırılmaktadır.

    Artıları

  • Siteniz için sınırsız sayfa, alan ve bant genişliğine sahip olacaksınız. Bu, siteniz çok fazla trafik alırsa alanınızın bitmesi veya ücretlendirilmesi konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir.
  • Bir alan adı, hangi planda olursanız olun ücretsiz olarak (12 ay boyunca) dahildir. Alternatif olarak, farklı bir alan adı kayıt şirketinden zaten bir alan adı satın aldıysanız, bunu sitenize bağlayabilirsiniz.
  • Canlı sohbet, telefon ve e-posta yoluyla 7/24 destek mevcuttur.
  • 200’den fazla farklı şablon mevcuttur. Bunları özelleştirebilirsiniz, ancak daha sonra şablonları tamamen değiştiremezsiniz.
  • Eksileri

  • Wix, WordPress veya Constant Contact’ın aksine, Gator’un ücretsiz planları yoktur ve ücretsiz deneme de yoktur.
  • E-Ticaret planı için ödeme yapmadığınız sürece web siteniz üzerinden bağış kabul etmenin kolay bir yolu yoktur.
  • Fiyatlandırma çok şeffaf değil. Zaman geçtikçe siteniz size beklediğinizden biraz daha pahalıya mal olabilir.
  • Fiyatlandırma

    En ucuz Gator planı maliyeti 3.84 $ / ay’dır, bu da iki yıl boyunca peşin ödeme yapmanızı gerektirir. Aylık ödemek istiyorsanız, ayda 4,99 $.

    Listelenen tüm fiyatların sitenizin yalnızca “ilk dönemi” için olduğunu unutmayın. Dolayısıyla, ayda 4,99 $ seçeneğini tercih ederseniz, ikinci ayınızdan itibaren 9,99 $ ödersiniz.

    4. Paylaşım

    Sharefaith, özellikle kiliseler için tasarlanmış popüler bir web sitesi oluşturucusudur. Özel bir platformdur ve başlamanıza yardımcı olacak bir destek ekibiyle birlikte gelir.

    Artıları

  • Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda farklı kilise web sitesi şablonu var. Bunların hepsi kiliseler için özel olarak tasarlanmıştır, bu nedenle kendinizi pek çok alakasız olanı atlarken bulamazsınız.
  • Web sitesi oluşturucuyu hiçbir ücret ödemeden görüntüleyebilir ve deneyebilirsiniz. Demo yapmak istediğiniz bir şablon seçin.
  • Sharefaith eski sitenizi ücretsiz olarak taşıyacaktır (yıllık plan için ödeme yaptığınız sürece).
  • Web sitesi afişleri gibi aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı resim vardır. Sitenizde kullanmak için kendi görsellerinizi de yükleyebilirsiniz.
  • Vaazların ses veya video kaydını web sitenize kolayca ekleyebilirsiniz. Bunlarla, vaazı kimin ve hangi dizide olduğunu seçebilirsiniz.
  • Yerleşik bir takvim özelliği vardır, böylece hizmetleri ve diğer etkinlikleri listeleyebilirsiniz.
  • Web sitenizle Sharefaith Giving de elde edeceksiniz. Bu, web siteniz üzerinden bağış ve ondalık kabul etmenizi kolaylaştırır.
  • Üyelik, 90.000’den fazla grafik, resim, video vb. İçeren tam Sharefaith medya kitaplığına erişimi içerir.
  • Sharefaith web sitenize ‘Gelişmiş’ araçları kullanarak ek kullanıcılar ekleyebilirsiniz.
  • Eksileri

  • Sharefaith kesinlikle piyasadaki en ucuz web sitesi kurucusu değil ve muhtemelen çok dar bir bütçeyle kiliselere uymayacaktır.
  • Sharefaith’in sahip olduğu işlevlerle sınırlısınız. WordPress’in aksine, aynı düzeydeki eklentilere veya uzantılara erişiminiz yoktur.
  • Fiyatlandırma

    Sharefaith, yıllık olarak öderseniz 45 ABD Doları veya “medya + web” planları için aylık olarak ödeme yaparsanız 50 ABD Doları / ay tutarındadır. Bu plan, bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız satın alabileceğiniz minimum tutardır.

    Vaazları yükleme yeteneği gibi birçok uzmanlık işlevini kullanmak istiyorsanız, bu sizin için buna değer olabilir.

    5. Bakanlık Tasarımları

    Ministry Designs, yalnızca kiliseler için siteler sağlamada uzmanlaşmış başka bir web sitesidir.

    Artıları

  • Hepsi tamamen duyarlı olan, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda muhteşem şablon var. Bu, bilgisayarların yanı sıra mobil cihazlarda da harika görünecekleri anlamına gelir.
  • Sınırsız eğitim vardır ve atanmış “Bakanlık Başarı Temsilcisi”, web sitenizi tam olarak nasıl oluşturacağınızı size göstermek için ekran paylaşım teknolojisini kullanacaktır.
  • İlk olarak bir saatlik telefon görüşmesinin yanı sıra, bundan sonra sitenizi oluşturmak için ihtiyaç duyduğunuz kadar destek alacaksınız.
  • Bakanlık Tasarımları, vaazları yükleyebileceğiniz, bir takvim oluşturabileceğiniz ve hatta bir e-posta listesi oluşturup yönetebileceğiniz özelliklerle kiliseler için çok uygundur.
  • Siteniz için birden fazla kullanıcı hesabına sahip olabilirsiniz. Ücretsiz olarak 3 veya fazladan ödeme yaparsanız daha fazla kullanıcınız olabilir.
  • Destek ekibi çok duyarlı ve arkadaş canlısıydı. Hiçbir şey için kaydolmadan web sitesinin canlı sohbeti aracılığıyla onlarla iletişim kurabilirsiniz.
  • Eksileri

  • Büyük bir peşin ücret ödeyeceksiniz. Devam eden barındırma da süper ucuz değil.
  • Şablonlar, diğer (çok daha ucuz) web sitesi kurucularında kullanabileceğinizden daha iyi veya daha gelişmiş olmayabilir.
  • Ministry Designs, web sitenizi sizin için oluşturmaz veya tasarlamaz. Sadece şablonlarını kullanma sürecinde size yol gösterirler.
  • Fiyatlandırma

    Ministry Designs, yazılımları ve destekleri için peşin 1.000 ABD doları ücret alıyor. Devam eden barındırma için ayda 20 $ ödeyeceksiniz.

    Ödenecek çok şey var. Kilisenizin bir web sitesine ihtiyacı varsa, ancak çok fazla uygulamalı destek olmadan bir web sitesi oluşturmak için teknik becerilere sahip bir gönüllü yoksa buna değer bulabilirsiniz.

    6. Çekirdek

    Nucleus, vaaz yükleme ve e-posta listeleri oluşturma gibi bir dizi yararlı özelliğe sahip hepsi bir arada kilise web sitesi kurucusudur.

    Artıları

  • Herhangi bir kredi kartı bilgisi gerektirmeyen 30 günlük ücretsiz deneme var. Web sitesi oluşturucuyu değerlendirmek için daha uzun süre ihtiyacınız olduğunu fark ederseniz, sadece Nucleus ile iletişime geçin ve size ekstra zaman verebilir.
  • Nucleus, daha küçük kiliseler ve yeni başlayanlar için “burslar” sunar. Kiliseniz normal Nucleus ödeme planlarını karşılayamıyorsa, bunlar hakkında araştırma yapmaya değer.
  • Çok sayıda yararlı dokümantasyon ve canlı sohbet yoluyla sunulan destek var.
  • Nucleus, kiliseniz için “merkezi bir merkez” olacak şekilde tasarlanmıştır. Kayıt formlarına özel bir odaklanma vardır, böylece insanları yönlendirebileceğiniz tek bir yere sahip olursunuz.
  • Nucleus kullanan diğer insanlarla kilise web sitesi kurma hakkında konuşmak için katılabileceğiniz bir Facebook grubu var.
  • Nucleus’a kaydolduğunuzda, video çekimi kliplerinden oluşan kitaplıklarına da erişebilirsiniz. Ücretsiz deneme süreniz boyunca bunlardan yalnızca küçük bir kısmının mevcut olduğunu unutmayın.
  • Sosyal medya kanallarınızda kullanabileceğiniz çok sayıda önceden oluşturulmuş sosyal medya gönderisi var. Bunların tümü üst üste metin içeren resimlerdir ve önerilen altyazılarla birlikte gelir.
  • Eksileri

  • Destek ekibi yalnızca 09: 00-17: 00 EST arasında kullanılabilir, bu da bazı noktalarda bir yanıt için uzun süre beklemek anlamına gelebilir.
  • Bağış almak istiyorsanız, RebelGive’dan bu hizmet için sabit bir ücret ödemeniz gerekir. Yine de, web siteniz üzerinden çok fazla bağış alırsanız, buna değer olabilir.
  • Şu anda, web siteniz için birden fazla kullanıcınız olamaz. Destek ekibine sorduğumuzda, bu özelliğin gelecekte ekleneceğini söylediler.
  • Fiyatlandırma

    Nucleus, aylık öderseniz 125 $ / ay veya bir yıl için peşin ödeme yaparsanız 99 $ / ay maliyeti.

    Web siteniz büyürse daha fazla ödemenize gerek yok. Bu, tüm özelliklerine erişmenizi sağlayan tek bir sabit ücrettir.

    7. WordPress.com

    WordPress.com, WordPress.org ile aynı temel kodu temel alan, hepsi bir arada barındırılan bir platformdur.

    WordPress.org ve WordPress.com arasındaki fark konusunda kafanız karışmak kolaydır. Bilinmesi gereken en önemli şey, WordPress.com’un ticari bir teklif olduğu, WordPress.org yazılımının ücretsiz ve açık kaynak olduğu.

    WordPress.com ile yapabilecekleriniz konusunda kısıtlamalar vardır ve ücretsiz plan oldukça sınırlıdır, bu yüzden normalde WordPress.org’u öneriyoruz. Bununla birlikte, WordPress.com bazı durumlarda doğru seçim olabilir.

    Artıları

  • WordPress.com sizin için barındırılır, bu nedenle yedeklemeler, güncellemeler veya güvenlik konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Hepsi senin adına halledildi.
  • Web siteniz için seçebileceğiniz yüzlerce farklı tema (tasarım) vardır. Bu, kiliseler için uygun olan hem ücretsiz hem de premium birçok seçeneği içerir.
  • Kısıtlı bir bütçeniz varsa ücretli planlar oldukça ucuzdur.
  • Gelecekte WordPress.com’dan WordPress.org’a geçmek oldukça basittir. Bu, seçeneklerinizin açık kalmasına yardımcı olur.
  • Eksileri

  • Sitenizi diğer birçok web sitesi kurucusuyla olduğu kadar özelleştiremezsiniz.
  • WordPress, diğer bazı web sitesi kurucuları gibi sürükle ve bırak arayüzüne sahip değildir, bu yüzden onu ele almak daha zor olabilir.
  • Ücretsiz plan çok sınırlıdır ve herhangi bir destek sağlamaz.
  • Fiyatlandırma

    Ücretli planlar oldukça ucuzdur ve özel bir alan adı ve 7/24 destek için ayda sadece 4 $ ‘dan (yıllık olarak faturalandırılır) başlar.

    Daha fazla özellik istiyorsanız, Premium plan ayda 8 ABD dolarıdır (yıllık olarak faturalandırılır).

    8. Weebly

    Weebly, hepsi bir arada web sitesi kurucusudur. Çoğu kişi, kullanımı gerçekten kolay buluyor ve web siteniz için başlangıç noktası olarak kullanabileceğiniz birçok tasarımla birlikte geliyor.

    Artıları

  • Weebly’nin tüm tasarımları sürükle ve bırak arayüzü kullanılarak tamamen düzenlenebilir. Daha önce hiç web sitesi oluşturmamış olsanız bile, çok yeni başlayanlar için uygundur ve kullanımı kolaydır.
  • Bağış almak için kullanabileceğiniz yerleşik e-ticaret desteği var. Ancak Weebly, web siteniz üzerinden yapılan satışlarda% 3 işlem ücreti almaktadır.
  • Sitenize ekstra özellikler eklemek için kullanabileceğiniz bir Uygulama Merkezi var. Örneğin, sitenize vaazlar koymak istiyorsanız, ekleyebileceğiniz bir dizi farklı ses oynatıcı vardır.
  • Destek ekibine 7/24 e-posta yoluyla ve uzun mesai saatleri boyunca (06:00 – 18:00 PST) canlı sohbet yoluyla ulaşılabilir. Profesyonel plan veya üzerindeyseniz, onları telefonla da arayabilirsiniz.
  • Pro veya daha yüksek bir plan kullanıyorsanız siteniz için bir üyelik alanı oluşturabilirsiniz. Bu, yalnızca kilise üyelerinin görebilmesini istediğiniz bilgileri koruyabileceğiniz anlamına gelir.
  • Eksileri

  • Constant Contact gibi diğer web sitesi kurucularından farklı olarak Weebly’nin bir AI oluşturma süreci yoktur. Bu, sitenizi oluşturmanızın biraz daha uzun sürebileceği anlamına gelir.
  • Yükleyebileceğiniz uygulamalar sınırlıdır ve diğer web sitesi kurucularında olduğu gibi bu tür alakalı özelliklere sahip olamazsınız. Örneğin belirli bir “vaaz” uygulaması yok.
  • Fiyatlandırma

    Their paid plans start from $6/month (billed annually), but this won’t let you remove ads. You’ll need to pay for th