21 En İyi Dark WordPress Teması (Ücretsiz Dahil)

750 425 KreatifAjans

Web siteniz için en iyi karanlık WordPress temasını mı arıyorsunuz?

Daha hafif WordPress temaları göze daha kolay gelir, ancak her web sitesine uymazlar. Bazı temalar, markalar ve nişler için karanlık bir WordPress teması mükemmeldir.

WordPress için çoğu karanlık temadaki sorun, okunabilirlik ve tasarımda bir denge bulmaktır. Kurulumu kolay ve işletmeniz için profesyonel görünen bir tema aramanız gerekir.

Bu yazıda, kullanabileceğiniz en iyi karanlık WordPress temalarından bazılarını paylaşacağız.

Best Dark WordPress Themes

Karanlık bir WordPress Web Sitesi Oluşturmak

WordPress, piyasadaki en popüler web sitesi oluşturucusudur. Birçok popüler marka, web siteleri için WordPress kullanıyor.

WordPress derken, kendi kendine barındırılan WordPress.org’u kastediyoruz. Daha fazla ayrıntı için WordPress.com ile WordPress.org arasındaki fark hakkındaki eksiksiz kılavuzumuza göz atabilirsiniz.

Karanlık bir web sitesi kurmak için önce bir alan adına (wpbeginner.com gibi) ihtiyacınız olacak. Bu, web sitenizin adresidir. Ayrıca, web sitenizin kendisi için uygun WordPress web barındırmaya ihtiyacınız var.

Neden bir alan adına ve barındırmaya ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz, alan adları ile web barındırma arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bir göz atın.

Bluehost kullanmanızı öneririz. En büyük web barındırma şirketlerinden biridir ve resmi bir WordPress barındırma ortağıdır.

Kreatif Ajans kullanıcıları için Bluehost, ücretsiz bir alan adı, ücretsiz SSL sertifikası ve web barındırmada BÜYÜK bir indirim sunar.

Web barındırma hizmetini satın aldıktan sonra, bir web sitesinin nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuzu takip etmeniz yeterlidir. Ardından, bir WordPress temasının nasıl kurulacağına dair makalemize göz atmalısınız.

Şimdi, özenle seçilmiş en iyi karanlık WordPress temaları listemize bir göz atalım.

1. Astra

Astra, her türlü web sitesini oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahip modern bir WordPress çok amaçlı temasıdır. Yasal, moda, ürünler ve diğer nişler dahil olmak üzere belirli web sitesi türleri için yerleşik karanlık şablonlarla birlikte gelir.

Astra ayrıca renk seçenekleri, özel widget’lar, Google yazı tipleri, arka planlar, başlık düzenleri ve daha fazlasını içerir. Sitenizi düzenlemek ve özelleştirmek için Beaver Builder gibi popüler sürükle ve bırak sayfa oluşturucuları kullanabilirsiniz.

Ayrıca bir dizi koyu başlangıç şablonu içeren ücretsiz bir Astra sürümü de var. Bunları kullanmak için hiçbir şey ödemenize gerek yok.

2. Divi

Divi, mükemmel ve oldukça özelleştirilebilir bir premium WordPress temasıdır. Özel açılış sayfaları tasarlamak ve web sitenizi görsel olarak düzenlemek için mükemmel bir sayfa oluşturucu ile birlikte gelir. Ayrıca, sitenizi hızlı bir şekilde oluşturmak için 166’dan fazla web sitesi düzeni paketi elde edersiniz. Farklı gönderi formatlarını da kullanabilirsiniz.

Sitenizin her yerinde benzer bir tema düzenini takip etmek için küresel öğeler ve stiller sunar. Divi, WordPress’te mükemmel bir karanlık web sitesi oluşturmak için değişikliklerinizi geri almanıza, yeniden yapmanıza ve gözden geçirmenize olanak tanır.

Divi ayrıca, sitenizin Google’da ve diğer arama motorlarında üst sıralarda yer almasına yardımcı olmak için iyi SEO (arama motoru optimizasyonu) için tasarlanmıştır.

3. OceanWP

OceanWP, düzinelerce koyu ve siyah arka plan şablonu içeren klasik bir WordPress temasıdır. Ayrıca moda, fotoğraf ve iş web siteleriniz için yerleşik premium düzenler sağlar.

Tek tıklamayla demo içerik içe aktarıcıyla, çok sayfalı bir siteyi herhangi bir kod yazmadan sadece birkaç dakika içinde başlatabilirsiniz.

OceanWP, web sitenizi arama motorlarında sıralamaya yardımcı olan hızlı bir sayfa yükleme süresine sahiptir. Tüm popüler WordPress eklentileriyle tamamen uyumludur ve sitenize iletişim formu gibi öğeleri kolayca ekleyebilirsiniz.

4. Vur

Beat, müzik grupları, yapımcılar, sanatçılar, sokak sanatçıları, gece kulüpleri ve DJ’ler için özel olarak tasarlanmış karanlık bir WordPress temasıdır. Öne çıkan çalışmanızı görsel olarak görüntüleyebileceğiniz tam ekran düzeniyle birlikte gelir.

Diğer tema seçenekleri arasında esnek bir başlık, altbilgi ayarları, özel gönderi türleri ve daha fazlası bulunur. Çevrimiçi bir mağaza başlatmak için WooCommerce ile sorunsuz bir şekilde bütünleşir.

5. Hestia Pro

Hestia Pro, hazır karanlık düzenine sahip şık bir WordPress çok amaçlı temasıdır. Ayrıca spor salonu, yoga, kahve dükkanı ve restoran web siteleri için tasarlanmış birkaç karanlık şablon sunar.

Web sitenizi kolayca özelleştirmek için Elementor gibi sürükle ve bırak sayfa oluşturucularını destekler. Web sitesi ayarlarınızı düzenlemek için WordPress canlı özelleştiriciyi de kullanabilirsiniz.

6. Ultra

Ultra, bloglama veya her tür web sitesi için uygun zarif bir WordPress temasıdır. Farklı nişler için birden fazla hazır karanlık web sitesi şablonuyla birlikte gelir.

İçeride, özel widget’lar, gezinme menüleri, demo içeriği ve daha fazlasını bulacaksınız. Akıllı düzen seçenekleriyle Ultra, web sitenizin şablonu üzerinde tam kontrol sağlar.

Ultra ayrıca retinaya hazırdır, yani en güncel mobil cihazlarda bile harika görünecektir. WordPress blok editörü (Gutenberg editörü) ile de tamamen uyumludur.

7. Inspiro

Inspiro, karanlık bir WordPress işi ve WooCommerce temasıdır. Bir portföy web sitesi için de kullanabilirsiniz. Kutudan çıkan video yerleştirmelerini destekler ve ziyaretçilerinizin dikkatini hemen çekmek için tam ekran slayt gösterileri oluşturmanıza olanak tanır.

Mükemmel bir karanlık web sitesi kurmak için ihtiyacınız olan tüm ayarları içeren gelişmiş bir tema seçenekleri paneli sağlar. Tema özellikleri arasında bir resim galerisi, sayfa oluşturucu, video oynatıcı vb. Bulunur.

8. Business Pro

Business Pro, koyu arka plana sahip oldukça esnek bir WordPress iş temasıdır. Tema yerleşik bir özel logo, başlık videoları, resim ve video widget’ları, öne çıkan görüntüler ve daha fazlasıyla birlikte gelir.

Hizmetlerinizi ve ürünlerinizi profesyonel bir şekilde sergilemek için ana sayfa bölümleri vardır. Tam e-ticaret desteği ile iş mağazanızı kurabilir ve çevrimiçi satış yapmaya başlayabilirsiniz.

StudioPress şu anda en popüler yönetilen WordPress barındırma şirketi olan WP Engine’in bir parçası. Web sitenizi oluşturmak için WP Engine barındırma hizmetine kaydolduğunuzda bu temayı ve diğer tüm 35+ StudioPress temasını edinebilirsiniz.

Bonus: Kreatif Ajans kullanıcıları ayrıca% 20 indirim alır. WP Engine ile bugün başlayın!

9. Canım

Besty, karanlık bir tasarıma ve 3 sütunlu bir düzene sahip ücretsiz, çok amaçlı bir WordPress temasıdır. Şablonun zıt taraflarında bir açık ve bir koyu kenar çubuğuna sahiptir.

İçeriğinizi ana sayfada bir duvar düzeninde sunar. Sol kenar çubuğunda özel bir logo, gezinme menüsü ve sosyal simgeler görüntüleyebilirsiniz.

10. Fargo

Fargo, karanlık bir WordPress düğün fotoğrafçılığı temasıdır. Görsel sanatçılar, fotoğrafçılar, grafik tasarımcılar ve motivasyonel konuşmacılar için de uygundur.

En çekici fotoğraflarınızı şık bir şekilde görüntülemek için temanın ana sayfasında tam ekran bir resim kaydırıcısı vardır. Yakınlaştırma ve uzaklaştırma efektleriyle kullanıcılara sinema deneyimi sunar.

11. Butik

Boutique, popüler bir ücretsiz WooCommerce temasıdır. Bu Storefront için bir alt temadır ve bu nedenle ana temanın tüm özelliklerini devralır.

Kolayca bir WooCommerce mağazası oluşturabilmeniz için WordPress WooCommerce eklentisiyle tam entegrasyon içerir. Ayrıca birden fazla düzen seçeneği, özel widget’lar ve tamamen duyarlı tasarım elde edersiniz.

Kısa kodlar gibi özellikler dahil olmak üzere tüm standart WordPress eklentilerini Boutique ile kullanabilirsiniz.

12. Zelle

Zelle, etkileşimli bir WordPress karanlık temasıdır. Paralaks kaydırma, şık ana sayfa öğeleri, harika tipografi ve her tür web sitesini oluşturmak için tek bir sayfa düzeni ile birlikte gelir.

Tema özellikleri arasında sınırsız renk seçenekleri, özel arka planlar, mega menüler, RTL dil desteği ve daha fazlası bulunur. Sitenizde değişiklik yapmak için Visual Composer ve Elementor gibi favori WordPress sayfa oluşturucularınızla bütünleşir.

13. Süperstar

Superstar, podcast yayıncıları için de uygun olan çarpıcı bir WordPress müzik ve grup temasıdır. Ana sayfanın üst bölümünde tam genişlikte koyu özellikli bir resim kaydırıcısı vardır.

Şarkılarınızı sergilemek, çalma listeleri yerleştirmek, etkinlikleri görüntülemek ve fotoğraf galerileri eklemek için birden fazla bölüme sahiptir. Müziklerinizi ve albümlerinizi çevrimiçi satmak için WooCommerce’i destekler.

14. Auberge

Auberge, restoranlar ve kafeler için en iyi ücretsiz karanlık WordPress temalarından biridir. Tema özelleştirme seçenekleri panelini kullanarak özelleştirebileceğiniz koyu renk düzenine sahiptir.

Bir başlık slayt gösterisi, özel renkler ve düzen ile birlikte gelir. Tema tamamen çeviriye hazırdır ve ayrıca RTL dillerini destekler.

15. Tusant

Tusant, karanlık bir şablona ve modern bir ana sayfa düzenine sahip harika bir WordPress podcast temasıdır. Multimedya içeriğini destekler ve kolayca bir müzik ve video akışı web sitesi oluşturmanıza olanak tanır.

Tema, podcast yayıncıları, müzisyenler, gruplar ve vlogger’lar için uygundur. Sitenize daha fazla özellik eklemek için üçüncü taraf WordPress podcasting eklentileriyle entegre olur.

16. Neve

Neve, hızlı bir WordPress çok amaçlı temasıdır. Moda, fotoğrafçılık ve danışmanlık ajansları için karanlık web sitesi düzenleri dahil olmak üzere, iş nişleri için düzinelerce yerleşik şablonla birlikte gelir.

Web sitenizi hızlı bir şekilde kurmak için sürükle ve bırak öğeleriyle özel üstbilgi ve altbilgi düzenleri içerir. Neve duyarlı bir WordPress temasıdır ve tüm ekran boyutlarında ve cihazlarda harika görünür.

17. Wallstreet

Wallstreet, WordPress siteleri için ücretsiz bir kurumsal temadır. Ana sayfanız, blog sayfanız ve kurumsal sayfalarınız için kullanıma hazır 3 koyu şablonla birlikte gelir.

WooCommerce hazır, bu da işletmenizin web sitesine kolayca bir çevrimiçi mağaza ekleyebileceğiniz anlamına gelir. Tema, çok dilli bir web sitesi oluşturmak için WPML’yi de destekler.

18. Paralaks Pro

Parallax Pro, minimalist bir WordPress karanlık temasıdır. Öne çıkan bir görüntü eklemek için kullanabileceğiniz tam genişlikte bir özel başlık arka planıyla birlikte gelir.

Bu tema StudioPress’ten geliyor ve güçlü ve sağlam. Web sitenizi hızlı bir şekilde kurmanız ve özelleştirmeniz için 5 ana sayfa widget alanı sunar.

Parallax Pro ayrıca tamamen mobil duyarlıdır, yani mobil cihazlarda harika görünür.

19. Modern

Modern, harika bir ücretsiz WordPress temasıdır. Önemli makalelerinizi görüntülemek için güzel bir ızgara düzeniyle tamamen duyarlı.

Özel bir arka plana, başlık düzenlerine, öne çıkan görsellere, sosyal simgeler menüsüne ve daha fazlasına sahiptir. Tema, web sitenizin sayfalarını hızlı bir şekilde yüklemek için yerleşik hız ve performans optimizasyonu sunar.

20. Yeniden yaşayın

Relive, özellikle hikaye anlatıcılar, moda ve yaşam tarzı blog yazarları ve pazarlama ajansları için oluşturulmuş göz alıcı bir WordPress temasıdır. Küçük işletmeler için de uygun olabilir.

Öne çıkan hikayelerinizi küçük resimlerle paylaşmak için bu temanın başlık bölümünde bir atlıkarınca kaydırıcısı vardır. Ayrıca sayfa şablonları, gönderi düzenleri, açılır gezinme menüleri, iletişim sayfası ve sosyal medya entegrasyonu sunar.