26 En İyi Gutenberg Dostu WordPress Temaları (2021)

750 425 KreatifAjans

Gutenberg dostu en iyi WordPress temalarını mı arıyorsunuz?

Genellikle Gutenberg editörü olarak adlandırılan WordPress blok düzenleyici inanılmaz derecede hızlıdır. WordPress yazılarınız ve sayfalarınız için içerik düzenleri oluşturmanın yeni yollarını sunar.

Bu yazıda, kullanabileceğiniz en iyi Gutenberg dostu WordPress temalarından bazılarını paylaşacağız.

Best Gutenberg Friendly WordPress Themes

En İyi Gutenberg Dostu Temalar Nasıl Bulunur?

Gutenberg ise WordPress blok editörü tanıtıldı WordPress 5.0.

En iyi WordPress tema mağazaları, temalarını mevcut WordPress düzenleyiciyle ve eski klasik düzenleyiciyle uyumlu olacak şekilde güncelledi.

İpucu: Bu temaları kullanmak için WordPress.com değil, kendi kendine barındırılan WordPress.org’a sahip olmanız gerekir. Aradaki farktan emin değilseniz, WordPress.org ile WordPress.com arasındaki makalemize bakın.

Bir WordPress web sitesi oluşturmak ve Gutenberg dostu bir tema kurmak için önce bir alan adına ve web barındırmaya ihtiyacınız olacak. Alan adı, wpbeginner.com veya google.com gibi sitenizin web üzerindeki adresidir. Web barındırma, tüm web sitesi dosyalarınızın depolanmasıdır.

Web barındırma hizmetiniz için Bluehost kullanmanızı öneririz. Resmi olarak tavsiye edilen bir WordPress sunucusu. Ayrıca Kreatif Ajans okuyucularına% 65 indirim, artı ücretsiz bir alan adı ve ücretsiz SSL sertifikası sunuyorlar.

Web sitenizi kurma konusunda yardım için, WordPress web sitesi oluşturma konusunda adım adım kılavuzumuza bakın.

Gutenberg ile WordPress sayfa oluşturucuları arasındaki fark hakkındaki bu makaleyi de okumanızı öneririz.

Kaçırmak istemeyeceğiniz en iyi Gutenberg dostu WordPress temalarından bazılarına bir göz atalım.

1. Astra

Astra, Gutenberg düzenleyici desteğine sahip şık bir WordPress temasıdır. Web sitenizi hızlı bir şekilde başlatmak için güzel başlangıç siteleri ve demolar ile birlikte gelir. Sitenizde değişiklik yapmak için WordPress blok düzenleyicisini veya herhangi bir popüler sayfa oluşturucuyu kullanabilirsiniz.

Özel düzen ayarları, başlık seçenekleri, renkler, net tipografi, blog sayfası şablonu ve daha fazlasını içerir. Astra, SEO dostudur ve hız ve performans için optimize edilmiştir.

2. Hestia Pro

Hestia Pro, özellikle işletmeler, yeni başlayanlar, portföy ve e-ticaret mağazaları için oluşturulmuş çok amaçlı ve birinci sınıf bir Gutenberg hazır WordPress temasıdır. Paralaks kaydırma ve güzel bölümler içeren tek bir sayfa düzenine sahiptir. Hestia Pro, açılış sayfaları oluşturmak için başka düzen seçenekleri de içerir.

Tamamen özelleştirilebilir, duyarlı ve retina tüm cihazlarda harika görünmeye hazır. Hestia, RTL dillerini destekler ve kendi dilinizde bir web sitesi oluşturmanıza izin vermek için çeviriye hazırdır.

3. Divi

Divi, Gutenberg blok düzenleyicisini tamamen destekleyen güçlü bir premium temadır. Ayrıca, ihtiyaç duyduğunuz düzeni anında oluşturmak için duyarlı düzenleme ve gerçek zamanlı tasarım seçenekleri sunar.

Diğer önemli özellikler arasında içerik modülleri ve öğeleri, önceden oluşturulmuş düzenler, Google Yazı Tipleri ve daha fazlası bulunur. Divi ile, tek tıklamayla yükleyebileceğiniz ve kolayca özelleştirebileceğiniz 100’lerce önceden hazırlanmış web sayfası düzenine sahip olursunuz.

Ayrıca Divi, SEO (arama motoru optimizasyonu) en iyi uygulamaları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Bu, sitenizin Google’da ve diğer arama motorlarında iyi sıralanmasına yardımcı olur.

4. OceanWP

OceanWP, Gutenberg’e hazır olan ücretsiz bir WordPress temasıdır. Her türden işletme sahibi ve blog yazarı için güzel ve yaratıcı demo siteleriyle birlikte paketlenmiştir. Tema duyarlı ve e-ticaret bir çevrimiçi mağaza başlatmaya hazır. Düzeni ve tasarımı kolayca özelleştirmek için yeni Gutenberg düzenleyicisini kullanabilirsiniz.

Sayfa oluşturucular için olduğu kadar Gutenberg blok düzenleyicisini de destekler. OceanWP, web sitenizin trafiğini artırmak için SEO için optimize edilmiştir.

5. Çığır Açan Pro

Breakthrough Pro, özellikle pazarlama, reklamcılık ve yaratıcı ajanslar için tasarlanmış minimalist bir WordPress Gutenberg dostu temadır. Hizmetlerinizi, portföyünüzü vb. Güzel bir şekilde görüntülemek için özellik ve bölümlere sahiptir. Tema, onu süper hızlı, sağlam ve güçlü kılan Genesis çerçevesi üzerine inşa edilmiştir.

Breakthrough Pro’da özel bir logo, gezinme menüsü, öne çıkan içerik alanı ve tema seçenekleri paneli bulunur. Canlı WordPress özelleştiricisi kullanılarak özelleştirilebilir.

StudioPress şu anda en popüler yönetilen WordPress barındırma şirketi olan WP Engine’in bir parçası. Web sitenizi oluşturmak için WP Engine barındırma hizmetine kaydolduğunuzda bu temayı ve diğer tüm 35+ StudioPress temasını edinebilirsiniz.

Bonus: Kreatif Ajans kullanıcıları ayrıca% 20 indirim alır. WP Engine ile bugün başlayın!

6. Guten Teması

Guten Theme, küçük bir işletme sitesi, çevrimiçi mağaza veya kişisel blog için uygun modern bir WordPress Gutenberg uyumlu temadır. Üstbilgi, altbilgi ve blogunuz için birden fazla yerleşik düzen ile birlikte gelir. Tema, Elementor, Beaver Builder, Visual Composer ve diğerleri dahil olmak üzere tüm popüler sürükle ve bırak sayfa oluşturucularla uyumludur.

Özel renkler ve yazı tipi ayarları vardır. Guten Theme, güçlü belgeler, WooCommerce desteği ile birlikte gelir ve WordPress canlı özelleştirici ile tamamen özelleştirilebilir.

7. Ultra

Ultra, Gutenberg destekli, güçlü ve oldukça esnek, çok amaçlı bir WordPress temasıdır. Başlığınızı, altbilginizi ve açılış sayfalarınızı tasarlamak için tema özellikleri üzerinde size tam kontrol sağlar. Web siteniz için en iyi şablonu seçmek için birden fazla tema kaplamasıyla birlikte gelir.

Tema, daha fazla özellik ve işlevsellik eklemek için birçok yerleşik eklenti içerir. Ayrıca renkleri, yazı tiplerini ve arka planı değiştirmek için akıllı düzen seçeneklerine sahiptir.

8. Neve

Neve, Gutenberg blok düzenleyicisi için oluşturulmuş yeni ve hafif bir WordPress temasıdır. Özel başlık seçenekleri, arka plan seçenekleri, sayfa oluşturucu eklentileri desteği ve daha fazlasıyla basit ve şık bir tasarıma sahiptir. Neve’de AMP (Accelerated Mobile Pages) desteği de var.

Neve, mega menüler, çeviriler, RTL desteği ve SEO optimizasyonu içerir. Ayrıca e-ticaret için hazırdır ve bir WooCommerce teması olarak kullanılabilir.

9. Siyah Beyaz

Monochrome, Genesis tema çerçevesi tarafından desteklenen sofistike bir Gutenberg WordPress temasıdır. İçeriğinizin harika görünmesini sağlamak için bol miktarda beyaz alana sahip temiz ve düzenli bir düzeni vardır. Web sitenizde bir iletişim formu oluşturmanıza izin vermek için WPForms gibi güçlü WordPress eklentileriyle birlikte gelir.

Bu tema, tam genişlikte ve kenar çubuğu düzenleri için sayfa şablonlarını içerir. Özel bir başlığa, tema seçenekleri paneline, duyarlı tasarıma ve e-Ticaret desteğine sahiptir.

Ayrıca bir iletişim formu eklentisi, GDPR eklentisi, Google analiz eklentisi vb. Gibi istediğiniz herhangi bir popüler eklentiyi de ekleyebilirsiniz.

10. Paralaks

Parallax, tek sayfalık bir WordPress Gutenberg temasıdır. Özel bir logo, sosyal simgeler, arama çubuğu ve gezinme menüsü içeren tam ekran bir arka plan görüntüsü ile birlikte gelir. Tema, sitenizin pürüzsüz ve profesyonel görünmesini sağlayan bir paralaks kaydırma özelliğine sahiptir.

Parallax’ın en önemli özellikleri arasında önceden oluşturulmuş düzenler, animasyonlu ilerleme çubukları, ana sayfa bölümleri, özel gönderi türleri ve liste / ızgara şablonları bulunur. Çok sayfalı bir web sitesi oluşturmak için bu temayı da kullanabilirsiniz.

11. Fil

Elephant, hayır kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için güzelce hazırlanmış bir WordPress temasıdır. Üstte ve ana ekranda net bir harekete geçirici mesaj düğmesi bulunan modern bir ana sayfa düzenine sahiptir.

İçeriğinizi öne çıkaran temiz bir tasarım kullanır. Canlı özelleştiriciyi kullanarak temanızı hızlı ve kolay bir şekilde kurabilirsiniz. Elephant ayrıca tüm sayfa oluşturucular, e-ticaret eklentileri ve e-posta pazarlama hizmetleriyle uyumludur.

12. Genesis Blokları

Genesis Blocks bir tema değil, bunun yerine tüm popüler WordPress temalarıyla kullanılabilen ücretsiz bir Gutenberg blok koleksiyonu. Anında bir web sitesi başlatmak için kullanabileceğiniz Gutenberg editörü için hazır bir blok koleksiyonuna sahiptir.

Genesis Blocks, haber bülteni için bloklar, ızgara düzeni düzeni, harekete geçirme ifadesi, referanslar, fiyatlandırma tablosu ve daha fazlasını içerir. Pro sürümü 2 ek bloğun yanı sıra önceden oluşturulmuş sayfa düzenleri ve bölümleri içerir.

13. Ekstra

Extra, Divi temasının yaratıcılarından Gutenberg dostu bir WordPress dergi temasıdır. Sürükle ve bırak tasarımına, kategori oluşturucuya, incelemelere ve derecelendirmelere, modüllere, öğelere ve özel düzenlere sahiptir.

Ekstra, e-Ticarete hazırdır ve bir üyelik web sitesi veya çevrimiçi mağaza yapmak için kullanılabilir.

Gelişmiş tasarım ayarları ve ana sayfada bir öykü biçimi içerir. Tema, birden çok başlık düzeni ve şablonu, gezinme menüleri, yumuşak kaydırma ve bir ‘başa dön’ düğmesi içerir.

14. Magazine Pro

Magazine Pro, StudioPress tarafından hazırlanmış bir WordPress çevrimiçi yayınlama temasıdır. Gutenberg için optimize edilmiştir ve modülleri, yazı tiplerini, renkleri, arka planları vb. Kişiselleştirmenize olanak tanır. Dergiler ve portföyler için görsel olarak çekici bir düzeni vardır.

Diğer temel özellikler arasında çoklu gezinme menüleri, kategori menüleri, altbilgi widget’ları ve açılış sayfası şablonları bulunur. Canlı WordPress özelleştiricisi ile temayı kolayca özelleştirebilirsiniz.

15. Vimes

Vimes, özellikle tasarım ajansları, fotoğrafçılar ve sanatçılar için oluşturulmuş çok yönlü bir WordPress temasıdır. Yeni Gutenberg blok düzenleyicisiyle uyumludur. Tema, öne çıkan fotoğraflarınızı sergilemek için ana sayfada bir resim kaydırıcısına sahiptir.

Diğer özellikler arasında özel widget’lar, portföy şablonu, özel gönderiler ve kullanımı kolay tema seçenekleri paneli bulunur. Vimes, SEO ve hız performansı için optimize edilmiştir.

16. Nozama

Nozama, Amazon’dan ilham alan e-ticaret dostu bir WordPress temasıdır. Hedef kitleniz üzerinde harika bir ilk izlenim bırakmak için kalın renklere sahip tam genişlikte ve kenar çubuğu düzenlerine sahiptir. Kendi düzeninizi oluşturmak için özel Elementor modülleri ile birlikte gelir.

Nozama ayrıca, ürünlerinizi sergilemek için birden çok seçeneğe sahip özelleştirilebilir bir vitrine sahiptir. Çevrimiçi mağazalar ve bağlı kuruluş pazarlama mağazaları oluşturmak için mükemmeldir.

17. Rakım Pro

Altitude Pro, Gutenberg destekleyici özelliklere sahip, Genesis destekli bir WordPress temasıdır. Paralaks efektleri ve güzel bir düzen ile kullanıcılarınızın dikkatini çeker. Bu tema, tam genişlikte ve duyarlı bir tasarıma, açılış sayfası şablonlarına ve daha fazlasına sahiptir.

Özel arka planlar, renk stilleri, özel bir logo içerir ve canlı önizlemeli WordPress özelleştirici kullanılarak özelleştirilebilir. Altitude Pro, güçlü e-ticaret entegrasyonuna sahiptir.

18. Brittany

Brittany is a premium WordPress Gutenberg friendly fashion blogging and lifestyle theme. It has a modern layout with multiple homepage sections for featured blog posts, Instagram photos, newsletter, and more. It has a simple navigation menu on top with social icons and cart options.

This theme is customizable for background colors, fonts, color schemes, and animations. It fully supports WooCommerce and is translation ready to let you create a website in any language.

19. Flevr

Flevr

Flevr is an eCommerce friendly and Gutenberg powered WordPress theme. It ships with a fullscreen background image, multiple content types, flexible design options, and drag and drop homepage layout. The theme includes custom widgets for social networking, Twitter, Instagram, etc.

It comes with a 1-click demo import, so you can quickly l