404 Hatası Dönen WordPress Gönderileri Nasıl Onarılır

750 425 KreatifAjans

WordPress güçlü bir CMS’dir. Bazen ufak bir değişiklik web sitenizi erişilemez hale getirebilir. Bununla birlikte, herhangi bir WordPress sorunu için bir çözüm bulmak son derece kolaydır (WordPress desteğini doğru bir şekilde nasıl isteyeceğinizi ve nasıl alacağınızı kontrol edin). Geçmişte, WordPress kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın sorunlardan bazılarını ele aldık. Dahili sunucu hatası veya veritabanı bağlantısı kurma hatası gibi. Çoğu WordPress kullanıcısının bir noktada karşılaştığı diğer bir yaygın sorun, 404 Hatası döndüren WordPress gönderileridir. Bu yazıda size 404 hatası veren WordPress gönderilerini nasıl düzelteceğinizi göstereceğiz.

Fixing WordPress posts returning 404 error

Genellikle bu senaryoda bir kullanıcı, blogunun ana sayfası olan WordPress yönetici alanına erişebilir, ancak tek bir gönderiye erişirken 404 Bulunamadı hatası alır. Her şeyden önce, gönderilerinizin hala orada ve tamamen güvende olduğu çoğu zaman panik yapmayın. Bu genellikle .htaccess dosyanız silinirse veya yeniden yazma kurallarında bir şeyler ters gittiğinde gerçekleşir. Yapmanız gereken şey kalıcı bağlantı ayarlarınızı düzeltmektir.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

Ayarlar »Kalıcı Bağlantılar’a gidin ve Değişiklikleri Kaydet düğmesine tıklayın.

Update permalink settings

Bu, kalıcı bağlantı ayarlarınızı güncelleyecek ve yeniden yazma kurallarını temizleyecektir. Çoğu durumda bu çözüm, WordPress gönderileri 404 hatasını düzeltir. Ancak, sizin için işe yaramazsa, muhtemelen .htaccess dosyanızı manuel olarak güncellemeniz gerekir.

FTP kullanarak sunucunuza giriş yapın ve / wp-content / ve / wp-includes / gibi klasörlerin bulunduğu aynı konumda bulunan.htaccess dosyasını değiştirin. Yapabileceğiniz en kolay şey, izinleri 666 olarak değiştirerek dosyayı geçici olarak yazılabilir yapmaktır. Ardından orijinal çözümü tekrarlayın. İzinleri tekrar 660 olarak değiştirmeyi unutmayın. Bu kodu .htaccess dosyanıza manuel olarak da ekleyebilirsiniz:

# BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress 

Yerel Sunucular için Düzeltme

Genellikle tasarımcılar ve geliştiriciler, test amacıyla yerel bir sunucu kullanarak bilgisayarlarına WordPress yükler. Oldukça kalıcı bağlantılar kullanmak istiyorsanız, MAMP, WAMP veya XXAMP’inizin Apache yapılandırmasında rewrite_module’u etkinleştirmeniz gerekir.

Bu makalenin, WordPress’te 404 hatası veren gönderileri çözmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Bu çözüm sizin için işe yaradı mı? Sizin için çalışan başka bir çözümünüz var mı? Lütfen aşağıdaki yorumlarda paylaşın. Bu makaleyi, bu sorunla karşılaşan kullanıcılar için kapsamlı bir kaynak haline getirmek istiyoruz.