7 En İyi WordPress Akordiyon Eklentisi (2019)

750 425 KreatifAjans

En iyi akordeon eklentilerini mi arıyorsunuz? Akordeon, içeriği daraltılabilir sekmelerde görüntülemenizi sağlayan düzgün bir web tasarım tekniğidir. Bu yazıda, web sitenizde kullanabileceğiniz en iyi 7 WordPress akordeon eklentisini seçtik.

Best WordPress accordion plugins

WordPress’e Neden Akordeon Eklemeniz Gerekir?

Akordeonlar, uzun kaydırma eklemeden yazılarınızda ve sayfalarınızda daha fazla içerik görüntülemenize olanak tanır. Bir sayfanın uzunluğunu kısaltmak istiyorsanız, içeriğinizi bir akordeon elemanına eklemeyi düşünmelisiniz.

Her sekmenin içindeki metinle dikey veya yatay akordeonlar ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar sekmeyi tıkladığında veya fareyle üzerine geldiklerinde, içeriği ortaya çıkarmak için genişler.

Example of accordion used on a website

Akordiyonlar en yaygın olarak, soruları sekmeler halinde görüntüleyerek bir sık sorulan sorular (SSS) bölümü eklemek için kullanılır. Ancak, kullanıcıları kaydırmadan kurtarmak istediğiniz her türlü içeriği eklemek için bunları kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, WordPress web sitenizde kullanabileceğiniz en iyi WordPress akordeon eklentilerinden bazılarına bir göz atalım.

1. Akordeon

Akordeon, sayfalarınıza, yazılarınıza, şablon dosyalarınıza ve sitenizin herhangi bir yerine kısa kodlar kullanarak güzel akordeonlar eklemenizi sağlayan kullanışlı bir WordPress eklentisidir. Duyarlı bir tasarıma sahiptir ve içeriğinizi tüm cihazlarda güzel bir şekilde görüntüler. Akordeon, akordeon sekmelerinizde güzel simgeleri kullanmanıza izin veren Font Awesome simge yazı tipi desteğine sahiptir.

Bu eklentiyi kullanarak sitenize sınırsız akordeon ekleyebilirsiniz. Açık ve kapalı akordeon stillerini değiştirmenize, akordeonu silmeden gizlemenize, içerik için metin hizalamasına ve daha pek çok şeye olanak tanır.

2. Akordeon SSS

Akordeon SSS, WordPress siteleri için başka bir akordeon eklentisidir. WordPress blogunuzda herhangi bir yere kolayca akordeon eklemenize yardımcı olan bir sürükle ve bırak oluşturucuya sahiptir. Akordeonları sıralayabilir ve arka uçta yukarı veya aşağı sürükleyerek yerleşimlerini yönetebilirsiniz.

Birden fazla şablona, sınırsız renk seçeneğine, Font Awesome simge desteğine, duyarlı tasarım için önyükleme çerçevesine ve daha fazlasına sahiptir. Akordeon SSS daha hızlı yüklenir ve bu, sitenizin arama motoru sıralamaları için harikadır.

3. Sekme – Akordeon, SSS

Tab, Accordion and FAQ, WordPress’e güzel animasyonlu sekmeler ve akordeonlar eklemenize izin veren bir WordPress eklentisidir. WordPress yayınlarına, sayfalarına ve kenar çubuğu widget alanlarına duyarlı yatay, dikey, animasyonlu ve diğer akordeonları kolayca ekleyebilirsiniz.

Birden çok geçiş efektine, farklı düzenlere, sekmeleri sıralamak için sürükle ve bırak işlevine ve daha fazlasına sahiptir.

4. Arconix Kısa Kodları

Arconix Shortcodes, sitenize sekmeler ve akordeonlar eklemek için farklı stil kısa kodlarına dayanan çok amaçlı bir WordPress eklentisidir. İçeriğinizi akordeonlarla görüntüler ve tüm mobil cihazlarda düzgün bir şekilde görünür.

Sınırsız akordeonlar oluşturabilir ve bunları kısa kodlar yardımıyla istediğiniz yere ekleyebilirsiniz. Eklenti ayrıca kısa kod adı çakışmalarını önlemenize izin veren bir uyumluluk modu ile birlikte gelir.

5. Kolay Akordeon

Easy Accordion, sınırsız akordeon kurmanıza ve bunları sayfalarınıza, yayınlarınıza, widget alanlarınıza ve şablon dosyalarınıza eklemenize olanak tanıyan başka bir WordPress akordeon eklentisidir.

Premium sürümlerini satın alırsanız, gelişmiş kısa kod sistemi, WordPress kategorilerinden akordeonlar ve özel taksonomiler, temalar, sınırsız renk desteği ve daha fazlası gibi ek özelliklerle birlikte gelir.

6. Nihai Kısa Kodlar

Shortcodes Ultimate, birden fazla özellik eklemek için bir dizi kısa kodla birlikte gelen kapsamlı bir WordPress eklentisidir. Bu eklentiyi, 1 tıklama ile kısa kod ekleme ve canlı önizleme ile sitenize akordeon eklemek için kullanabilirsiniz.

Akordeonu WordPress sitenizin herhangi bir widget alanına eklemek için kullanabileceğiniz özel bir widget’a sahiptir. Shortcodes Ultimate’ın kullanımı kolaydır ve modern WordPress temalarıyla sorunsuz çalışır.

7. Pürüzsüz Akordeon

Smooth Accordion, basit bir WordPress akordeon eklentisidir. Diğer akordeon eklentileri gibi, sayfalarınıza ve yazılarınıza akordeon eklemenize izin verir. Smooth Accordion, WordPress yazı düzenleyicinize akordeonları yazılarınıza ve sayfalarınıza hemen eklemenize yardımcı olan bir simge ekler.

Eklenti ayarlarında arka plan rengini özelleştirebilir, akordeonlara özel stiller ekleyebilir ve içeriğinizi kolayca hizalayabilirsiniz.

Bu makalenin en iyi WordPress akordeon eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress hız ve performans kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.