8 En İyi WordPress Bildirim Çubuğu Eklentisi (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

Web sitenize bir bildirim çubuğu eklemek ister misiniz? Kayan bir çubuk veya “merhaba çubuğu”, kullanıcıları bir indirim veya kupon hakkında uyarmanın etkili ve müdahaleci olmayan bir yolu olabilir.

Ancak, düzgün kurulmazsa da can sıkıcı olabilir. Örneğin, mobil cihazda ekranın yarısını kaplayan bir bildirim çubuğu iyi bir kullanıcı deneyimi değildir.

Bu makalede, trafiği artırmak, daha fazla abone edinmek ve satışları artırmak için en iyi WordPress bildirim çubuğu eklentilerini seçmenize yardımcı olacağız.

Finding the best WordPress notification bar plugins

Bir WordPress Bildirim Çubuğu Eklentisinde ne aranmalı?

Piyasada çok sayıda WordPress bildirim çubuğu eklentisi vardır, ancak hepsi maksimum sonuçları elde etmek için ihtiyaç duyabileceğiniz doğru ayar özelliklerine sahip değildir.

Örneğin, bazı bildirim çubuğu eklentileri çok basittir ve kullanıcıların bildirimi gizlemesine izin veren uygun ayarlarla gelmez. Diğerleri, aciliyeti artırmak için harekete geçirici mesaj düğmeleri veya geri sayım zamanlayıcıları gibi dinamik öğeler ekleyemeyebilir.

Temel olarak, hedefinize uygun bir kayan çubuk eklentisi seçmeniz gerekir: trafiği artırın, duyuru uyarısı gösterin, e-posta listenizi büyütün, satış dönüşümünü artırın, vb.

Bir bildirim çubuğu eklentisi seçerken aramanız gereken en önemli faktörlerden bazıları şunlardır:

Hedefleme ve Çerez Ayarları – Bildirim eklentiniz, mesajı farklı bölümler için özelleştirmenize ve ayrıca kullanıcı deneyimini iyileştirmek için kullanıcının geçmişte ne gördüğünü hatırlamanıza izin veren hedefleme seçeneğine sahip olmalıdır.
  • Dinamik Öğeler – İyi bir uyarı bildirimi eklentisi, geri sayım zamanlayıcıları, birden çok harekete geçirici mesaj düğmesi, animasyon efektleri vb. Gibi dinamik öğeler eklemenize olanak tanır.
  • Bülten Entegrasyonları – Hedefiniz e-posta bülteninizi büyütmekse, yapışkan çubuk eklentisinin popüler e-posta pazarlama hizmetleriyle bütünleştiğinden emin olmanız gerekir.
  • Destek seçenekleri – Son olarak, mevcut destek seçeneklerinin bulunduğundan emin olmanız gerekir. İyi bir destek, uzun vadede size çok para kazandırabilir.
  • Bununla birlikte, en iyi WordPress bildirim çubuğu eklentileri karşılaştırmamıza bir göz atalım.

    1. OptinMonster

    OptinMonster, web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere dönüştürmenize yardımcı olacak çeşitli pazarlama araçlarıyla birlikte gelen en iyi konuşma optimizasyon yazılımıdır.

    Ayrıca düzinelerce güzel şablon içeren bir bildirim çubuğu özelliği içerir. Sürükle ve bırak oluşturucuları, tasarımı özelleştirmenize ve hatta markanıza uygun tamamen özel şablonlar oluşturmanıza olanak tanır. Geri sayım sayacı gibi şeyler de ekleyebilirsiniz.

    A selection of the floating bar template options in OptinMonster

    OptinMonster, eylemi teşvik eden bildirim çubukları için harikadır. Mesajı hedeflerinize ve kullanıcıların geçmiş davranışlarına göre kişiselleştirmenize olanak tanıyan gelişmiş hedefleme özelliklerine sahiptir.

    An example of a donation bar in OptinMonster

    Bir uyarı veya mesaj göstermek için OptinMonster’ın bildirim çubuklarını da kullanabilirsiniz. Örneğin, çalışma saatlerinizi aniden değiştirmek zorunda kaldıysanız, web sitenizin ziyaretçilerini bu konuda uyarabilirsiniz.

    An example of an announcement bar in OptinMonster

    Diğer kullanım durumları şunlardır: WooCommerce için ücretsiz bir gönderim çubuğu bildirimi oluşturmak, bir haber bülteni katılım formu eklemek, bir indirim uyarı çubuğu oluşturmak, trafiği bir açılış sayfasına yönlendirmek ve daha fazlası.

    Aşağıda, kayan çubuk galerisinden bazı gerçek örnek ekran görüntüleri verilmiştir:

    OptinMonster Floating Bar Screenshots

    Yalnızca bildirim çubuklarının yanı sıra, oyunlaştırılmış kayıt formları, çıkış amaçlı açılır pencereler, tam ekran karşılama paspasları ve daha fazlasını kazanmak için döndürme dahil olmak üzere her türlü farklı açılır pencere ve uyarı oluşturmak için OptinMonster’ı kullanabilirsiniz:

    Different campaign types in OptinMonster

    Bahsetmiyorum bile, OptinMonster’dan daha fazla kişiselleştirme ve hedefleme özelliği sunan başka bir çözüm yok. Hedefleme kurallarından bazılarına bir göz atın:

    OptinMonster personalization and targeting rules

    2. SeedProd’un Bildirim Çubuğu Pro

    SeedProd, en çok ‘Çok Yakında’ sayfa eklentisi ile tanınır. Bununla birlikte, Notification Bar Pro adlı bir kayan çubuk eklentisine de sahiptirler.

    Notification Bar Pro’yu SeedProd paketinin bir parçası olarak satın alabilirsiniz.

    SeedProd’un Bildirim Çubuğu Pro ile bildirim çubuğunuzu istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Siz tasarlarken bildirim çubuğunuzun canlı bir önizlemesini gösterir. Bu, istediğiniz gibi görünmesi için ince ayar yapmanızı kolaylaştırır.

    A notification bar created by SeedProd, including button and timer

    Sitenizin her sayfasında bildirim çubuğunuzu göstermeniz gerekmez. Bunun yerine, sadece ana sayfada göstermeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca belirli sayfalara izin verebilir veya bunları hariç tutabilirsiniz.

    SeedProd ile bildirim çubuğunuzu oluşturmak ve ayarlamak çok hızlı. Çok çeşitli yerleşik seçeneklerden daha ileri gitmek istiyorsanız, kayan çubuğun stilini belirlemek için özel CSS de ekleyebilirsiniz.

    WordPress Bildirim Çubuğu adında sınırlı bir ücretsiz sürüm de mevcuttur. Bu, tam sürümün tüm özelliklerini sunmaz, ancak yeni başlıyorsanız denemek isteyebilirsiniz.

    3. TrustPulse

    TrustPulse, şimdiye kadar incelediğimiz eklentilerden biraz farklı. Kullanıcılarınıza şu anda sitenizde neler olduğunu bildiren gerçek zamanlı sosyal kanıt bildirimleri sunar.

    Bu, markanız etrafında güven oluştururken FOMO etkisinden yararlanmanın harika bir yolu olabilir.

    Birisi sitenizi ziyaret ettiğinde, TrustPulse, ürününüzü şu anda kimin satın aldığını veya son zamanlarda kimin aldığını bilmelerini sağlayan küçük bir bildirim çubuğu gösterecektir. Bu, dönüşümleri artırdığı kanıtlanmış güçlü bir sosyal kanıt biçimidir.

    A TrustPulse notification showing on the SeedProd website

    WooCommerce dahil tüm en iyi e-ticaret platformlarıyla çalışır. Diğer etkileşim türlerini izlemek için TrustPulse’u da kurabilirsiniz. Örneğin, birisi e-posta listenize katıldığında bir bildirim göstermek için bunu kullanabilirsiniz.

    TrustPulse’un kutudan çıkar çıkmaz kullanımı inanılmaz derecede kolaydır. Ancak, isterseniz özelleştirebileceğiniz birçok özellik vardır. Örneğin, bildirimlerinizde kullanılan mesajı, renkleri ve resimleri kolayca değiştirebilirsiniz.

    Ayrıca, hangi sayfaların en yüksek dönüşüm oranını sağladığını gösteren birçok yararlı analiz sunar.

    500 oturuma kadar (kullanıcı ziyaretleri) bildirimler göstermenizi sağlayan ücretsiz bir sürüm bile var.

    4. WP Bildirim Çubuğu Pro

    WP Notification Bar Pro, birden fazla farklı bildirim türü sunar. E-posta listenizi oluşturmak, sosyal medyanızı takip etmek, satışların reklamını yapmak ve daha fazlasını yapmak için kullanabilirsiniz.

    Bildirim çubuğunuzda biraz alışılmadık bir şey göstermek istiyorsanız bu harika bir seçenektir. Örneğin, en son gönderilerinizi ve hatta kullanıcının bulunduğu kişiyle ilgili gönderileri göstermek için WP Bildirim Çubuğu Pro’yu kullanabilirsiniz.

    Bildirim çubuğunuzda bir arama formu veya sosyal medya düğmeleri bile görüntüleyebilirsiniz.

    WP Notification Bar Pro, birden fazla bildirim çubuğu oluşturmanıza izin verir. Önceliklerini, belirli bir sayfada her zaman en önemli olanı görüntülenecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

    Hangisinin en iyi performansı gösterdiğini görmek için çubuklarınızı da bölebilirsiniz. Görünümlerinizi ve tıklamalarınızı da takip edebilirsiniz.

    5. Merhaba Bar

    Hello Bar, WordPress için iyi bilinen ve popüler bir bildirim çubuğu eklentisidir. Kullanımı kolay ve anlaşılırdır. Tamamen yeni başlayan biriyseniz, bu iyi bir seçenek olabilir.

    OptinMonster ile olduğu gibi, Hello Bar’ı, popüler e-posta pazarlama hizmetleriyle entegre olduğu için e-posta listelerinize kullanıcı eklemek için kullanabilirsiniz.

    Hello Bar, bildirim çubuklarının yanı sıra, kaydırıcılar ve hatta tüm ekranı kaplayan pop-up’lar gibi diğer açılır pencere türlerini oluşturmanıza olanak tanır.

    Hello Bar’ın sınırlı bir ücretsiz sürümü mevcuttur. Kullanmak için Hello Bar ile bir hesap oluşturmanız gerekir.

    Ücretsiz sürüm, bildirim çubuklarınız üzerinde tam sürüm kadar fazla kontrol sağlamaz. Yine de onu kullanarak bazı temel tasarım değişiklikleri yapabileceksiniz.

    Not: OptinMonster’ın fiyata göre çok daha iyi bir seçenek olduğu bir premium plan için ödeme yapmadığınız sürece Hello Bar markasını kaldıramazsınız.

    6. Kolay Bildirim Çubuğu

    Kolay Bildirim Çubuğu basit ve ücretsiz bir seçenektir. Sitenize kurabilir ve hemen başlayabilirsiniz.

    Diğer eklentilerden alacağınız tüm seçeneklere sahip değildir, ancak yine de metninizi yazmak, bir yazı tipi boyutu seçmek, bir bağlantı eklemek ve renkleri özelleştirmek gibi temel şeyleri yapabilirsiniz.

    Buradaki diğer eklentilerin çoğunun aksine, Kolay Bildirim Çubuğu yalnızca kayan bir çubuk sunar. Diğer pop-up türlerini de oluşturmanıza izin vermez.

    Web sitenize bir uyarı koymak istiyorsanız, bu harika bir seçenek olabilir. Örneğin, bir restoran işletiyorsanız ve müşterileri çalışma saatlerinde geçici bir kapanma veya değişiklik konusunda uyarmak istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey bu eklenti olabilir.

    Tamamen ücretsizdir ve premium sürümü yoktur. Bir WordPress sitesi kurmanın diğer maliyetlerinden sonra bütçeniz kısıtlıysa, bu başlangıç için iyi bir eklenti olabilir.

    7. WPFront Bildirim Çubuğu

    WPFront Bildirim çubuğu, WordPress’te bildirim çubukları oluşturmanıza izin veren başka bir basit eklentidir. Çubuğu sayfanın üstüne veya altına yerleştirebilirsiniz.

    Çubuğu otomatik olarak kapanacak ve / veya ziyaretçileriniz için bir kapat düğmesi olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca çubuğun ne zaman görüneceğini de yapılandırabilirsiniz, örneğin bunun için bir başlangıç ve bitiş tarihi ayarlayabilirsiniz.

    WPFront Bildirim Çubuğu tamamen ücretsizdir ve düzenli olarak güncellenir. Kolay Bildirim Çubuğunda olduğu gibi, premium sürüm yoktur. Bu eklentinin önemli bir dezavantajı, bir seferde yalnızca tek bir bildirim çubuğu oluşturabilmenizdir.

    8. Divi Bildirim Çubuğu

    Divi by Elegant Themes, WordPress için en popüler sürükle ve bırak sayfa oluşturucusudur.

    Divi, özel açılış sayfaları oluşturmanıza izin vermenin yanı sıra, kolay sürükle ve bırak arayüzüyle sayfalarınızda kolayca bildirim uyarıları oluşturmanıza ve eklemenize olanak tanır.

    OptinMonster gibi güçlü kişiselleştirme ve hedefleme özellikleriyle gelmese de, yine de temel ihtiyaçlar için uygun bir çözümdür.

    Uzman Seçimi: WordPress için En İyi Bildirim Çubuğu Eklentisi hangisidir?

    Bize göre OptinMonster, geniş şablon seçimi, kullanımı kolay tasarım özelleştirici, gelişmiş kişiselleştirme / hedefleme özellikleri ve popüler e-posta pazarlama hizmetleri ve CRM’ler ile yüzlerce entegrasyon nedeniyle en iyi WordPress bildirim çubuğu eklentisidir. Bahsetmiyorum bile, aynı zamanda size açılır pencereler, slaytlar, tam ekran karşılama paspasları, oyunlaştırılmış döndürme tekerlek tercih formları ve daha fazlası gibi bir dizi başka pazarlama aracı sunar.

    Sosyal kanıt bildirimlerini görüntülemek istiyorsanız, TrustPulse ideal bir çözümdür.

    Bu makalenin en iyi WordPress bildirim çubuğu eklentileri hakkında bilgi edinmenize yardımcı olacağını umuyoruz. En iyi işletme telefonu hizmetlerinin uzman listemize de bir göz atmak isteyebilirsiniz ve küçük işletmeler için WordPress eklentilerine sahip olmanız gerekir.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.