9 En İyi Lead Generation WordPress Eklentisi (Güçlü)

750 425 KreatifAjans

WordPress için en iyi müşteri adayı oluşturma eklentilerini mi arıyorsunuz?

Doğru müşteri adayı oluşturma araçlarını kullanmak, daha fazla müşteri ve daha hızlı satış elde etmenize yardımcı olabilir, böylece işinizi büyütebilirsiniz.

Bu yazıda, pazarlamanızı geliştirmenize yardımcı olacak en iyi olası satış oluşturma WordPress eklentilerinden bazılarını paylaşacağız.

The best WordPress lead generation plugins

Olası Satış Yaratma Nedir ve Neden Önemlidir?

Potansiyel müşteri yaratma, potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek demektir. Birkaç farklı yolla yapılabilir.

Web sitenizde olası satış yaratma, ziyaretçileri aşağıdakilere çekmek anlamına gelebilir:

  • E-posta bülteninize katılın.
  • Web sitenize bir iletişim veya soru formu gönderin
  • Canlı sohbet yoluyla şirketinizden biriyle iletişime geçin.
  • Bir chatbot ile konuşun (otomatik sohbet).
  • Satış ekibinizi arayın veya onlarla bir arama yapın.
  • Potansiyel müşteri oluşturma, tüm çevrimiçi işletmeler için çok önemlidir. Elbette, potansiyel müşterileri müşterilere dönüştürmek için güçlü bir sürece sahip olmak da önemlidir. Bununla birlikte, çoğu işletme ilk etapta yeterince ipucu elde etmekte zorlanır.

    Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş yönetseniz bile, olası satış yaratma önemlidir. Daha fazla bağış ve daha fazla destek almanıza yardımcı olabilir.

    Bu listeyle amacımız, işinizi daha hızlı büyütmek için kullanabileceğiniz mutlak en iyi WordPress lead generation eklentilerini paylaşmaktır.

    Diğer en iyi müşteri adayı oluşturma araçları listesinin aksine, aynı şeyi yapan eklentilerin bir listesini paylaşmıyoruz. Bunun yerine, bütünsel bir bakış açısıyla olası satış yaratmaya odaklanıyoruz.

    Her bir olası satış yaratma çözümü kategorisi için, o kategori için bir alternatif seçenekle birlikte bir uzman seçimini paylaşıyoruz. Bu, seçim felcine neden olmadan bu listeyi kapsamlı tutmamıza yardımcı olacaktır.

    Bununla birlikte, işte WordPress için en iyi müşteri adayı oluşturma eklentileri.

    1. WPForms

    WPForms, piyasadaki en iyi iletişim formu eklentisidir. 3 milyondan fazla web sitesi sahibi, WordPress siteleri için her türlü çevrimiçi formu kolayca oluşturmak için sürükle ve bırak form oluşturucusunu kullanıyor.

    Başlangıç noktası olarak kullanabileceğiniz 100’den fazla önceden oluşturulmuş form şablonuyla birlikte gelir. Buradan, sürükle ve bırak form oluşturucu arayüzünü kullanarak formu ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde kolayca özelleştirebilirsiniz.

    Potansiyel müşteri oluşturma şablonlarından bazıları şunları içerir:

  • Bülten kayıt formu
  • İçerik indirme formu
  • Online etkinlik kayıt formu
  • Teklif formu isteyin
  • Yarışma giriş formu
  • Mahalle etkinlikleri anket formu
  • Kişisel antrenör kayıt formu
  • WPForms ayrıca en sevdiğiniz e-posta pazarlama hizmeti ve CRM sağlayıcıları ile entegre olur. Bu, e-posta listenize otomatik olarak potansiyel müşteriler eklemenizi sağlar.

    Biri formu her gönderdiğinde, otomatik olarak bir e-posta bildirimi alırsınız. E-posta uyarıları almamayı tercih ederseniz, bunu kolayca kapatabilirsiniz. WPForms, tamamlanan her formu WordPress veritabanınızda da saklar.

    WPForms kullanarak birden çok alıcıya bildirim göndermek de mümkündür. Örneğin, müşteri sorgulama bildirimini satış ekibindeki belirli bir kişiye ve onun amirine göndermek isteyebilirsiniz.

    Fiyat:

    WPForms’un maliyeti 39,50 $ / yıl’dır.

    Eklentinin sınırlı özelliklere sahip ücretsiz bir sürümü de var.

    Alternatif:

    Müthiş Formlar (59 $ / yıl’dan itibaren), WPForms’a iyi bir alternatiftir. Kurşun hesap makineleri de dahil olmak üzere her türlü farklı form oluşturmanıza izin veren güçlü araçlara sahiptir, ancak WPForms kadar başlangıç dostu değildir.

    2. OptinMonster

    OptinMonster, WordPress sitenizde kullanabileceğiniz güçlü bir müşteri adayı oluşturma yazılımıdır. Terk eden web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere dönüştürmenize yardımcı olan yüksek dönüşüm sağlayan pop-up’lar ve e-posta kayıt formları oluşturmanıza olanak tanır.

    Exit Intent ® teknolojisi dahil birçok kullanışlı özelliğe sahiptir. Bu, pop-up’ınızı birisinin sitenizden ayrılmak üzere olduğu anda göstermenizi sağlar. Dönüşümleri artırdığı kanıtlanmış her sayfa için özelleştirilmiş açılır mesajlar göstermek için sayfa hedefleme özellikleriyle birleştirebilirsiniz.

    OptinMonster ile, tekerlek açılır pencerelerini döndürme ve Evet / Hayır açılır pencereleri gibi özel açılır pencereler bile alırsınız. Bunlar, dönüşüm oranınızı daha da artırabilir.

    Uygulamada profesyonel olarak tasarlanmış birçok farklı şablon bulunmaktadır. Bu, sürükle ve bırak oluşturucuyu kullanarak potansiyel müşteri formlarınızı oluşturmayı hızlı ve kolay hale getirir.

    OptinMonster’ı başka yollarla potansiyel müşteri oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Örneğin, ziyaretçilerinizin tüm içeriğinizi okuyabilmeleri için e-posta listenize katılmalarını istemek için İçerik Kilitleme özelliğini kullanabilirsiniz.

    E-posta potansiyel müşterileri oluşturmak için de kullanmanız gerekmez. Bunun yerine, pop-up’ınıza Tıkla ve Ara düğmesi ekleyebilir, özel indirim kodlarını göstermek için kullanabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

    Fiyat:

    OptinMonster’ın maliyeti 9 $ / ay’dır (yıllık olarak faturalandırılır). Exit Intent teknolojisi ve Evet / Hayır formları gibi gelişmiş özelliklere sahip olmak için, Pro planına ayda 29 $ ‘dan ihtiyacınız var.

    Alternatif:

    ThriveLeads (67 $ ‘dan itibaren), OptinMonster’a iyi bir alternatiftir. Bir dizi farklı müşteri adayı oluşturma formu sunar. Ayrıca sürükle ve bırak oluşturucuya sahiptir.

    3. LiveChat

    LiveChat, WordPress web siteleri için en iyi canlı sohbet yazılımıdır. Kurulumu çok kolaydır ve düzinelerce başka pazarlama hizmetiyle entegre edebilirsiniz.

    Bu eklenti, web sitenizin sağ alt köşesine bir sohbet düğmesi yerleştirir. Ziyaretçiler, ekibinizle gerçek zamanlı sohbet etmek için buna tıklayabilir.

    LiveChat’i kullanmak için destek ekibi üyelerinizin WordPress’te oturum açmasına gerek yoktur. Bunun yerine, dizüstü bilgisayarlarında veya mobil cihazlarında Canlı Sohbet uygulamasını kullanabilirler.

    Bir ziyaretçi, destek saatleri dışında ekibinizle iletişime geçerse LiveChat bunun yerine bir destek bileti oluşturur.

    LiveChat, ziyaretçileriniz ve destek ekibiniz için hızlı ve kullanımı kolaydır. Satış öncesi soruları hemen yanıtlayarak potansiyel müşterileri hızla müşterilere dönüştürmenize olanak tanır.

    Fiyat:

    LiveChat, 14 günlük ücretsiz deneme ile aylık 16 ABD Doları’ndan (yıllık olarak faturalandırılır) başlar. LiveChat kuponumuz size 30 günlük uzatılmış ücretsiz deneme ve% 30 indirim sağlar.

    Alternatif:

    Sendinblue, web sitenizde kullanabileceğiniz basit, ücretsiz bir canlı sohbet özelliği sunar. Ayrıca e-posta, SMS ve canlı sohbetle entegre olan bir CRM aracı sunar.

    4. ChatBot

    ChatBot, potansiyel müşterilerinizle bağlantı kurmak için otomatik canlı sohbeti kullanmanızı sağlar. AI (Yapay Zeka) gücüyle, müşterilerin sorularına 7/24 yanıt verebilir.

    Hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olmak için, ChatBot’ta çok sayıda önceden tasarlanmış şablon vardır. Örneğin, çağrıları ayırmak için müşteri adayı oluşturma botunu kullanabilirsiniz. Satış botu şablonu, ürünleri doğrudan sohbet penceresinden satmanıza olanak tanır.

    ChatBot, Facebook messenger’da ve web sitenizde kullanılabilir. Bu, Facebook aracılığıyla çok sayıda soru alan şirketler ve kuruluşlar için harika bir seçenek haline getirir.

    LiveChat gibi diğer uygulamalarla entegre etmek kolaydır. Bu, canlı bir temsilcinin gerekirse sohbete sorunsuz bir şekilde girebileceği anlamına gelir.

    Fiyat:

    ChatBot’un maliyeti 50 $ / ay’dır. 14 günlük ücretsiz deneme var.

    Alternatif:

    Drift (chatbot özelliği ile ayda 500 $ ‘dan itibaren) bir chatbot’u canlı sohbet ile birleştirir. Daha büyük bir işletmeniz varsa ve bunu karşılayabiliyorsanız, bu güçlü bir araçtır.

    5. OneSignal

    OneSignal, WordPress sitenize push bildirimleri eklemenizi sağlar.

    Push bildirimleri, kullanıcının masaüstünde veya mobil cihazının bildirim alanında gösterilir. Web sitesi ziyaretçilerini sadık takipçilere ve müşterilere dönüştürmenin oldukça etkili bir yoludur.

    Ziyaretçiler sadece bir düğmeyi tıklayarak push bildirimleri almak için izin verirler:

    An example of a push notification optin on the Kreatif Ajans website

    OneSignal, push bildirimleri oluşturmayı kolaylaştırır. Bir hesap oluşturmanız ve WordPress eklentisini yüklemeniz yeterlidir.

    OneSignal ile push bildirimlerinizin tam olarak nasıl görüntüleneceğini ayarlayabilirsiniz. Örneğin, belirli sayıda sayfa görüntülemesinden sonra veya bir ziyaretçi sitenizde belirli bir süre kaldıktan sonra bir istem görüntüleyebilirsiniz.

    Fiyat:

    OneSignal, 30.000’e kadar masaüstü abonesi için sizi kapsayan ve mobil cihazlarda sınırsız olan ücretsiz bir plana sahiptir.

    Daha fazla abone ve gecikmiş bildirimler gibi gelişmiş özellikler için aylık 99 ABD Doları’ndan başlar.

    Alternatif:

    PushEngage (5.000 aboneye kadar ayda 29 $ ‘dan başlayan fiyatlarla) OneSignal’a iyi bir alternatiftir. Ayrıca 2.500 aboneye kadar ücretsiz bir plan sunar.

    6. Yorumlara Abone Olun Yeniden Yüklendi

    Yorumlara Abone Ol Reloaded, insanların yorum bildirimlerine kaydolmasını sağlayan bir WordPress eklentisidir.

    Yorumlarda çok fazla etkileşim içeren bir web siteniz varsa, bu iyi bir seçenek olabilir. Eklenti, bildirim mesajlarını da özelleştirmenize izin verir. Bunları marka bilinirliğini artırmak ve hatta ürünlerinizi tanıtmak için kullanabilirsiniz.

    Yorumlara Abone Ol Reloaded, kullanıcıların aboneliklerini yönetmelerini kolaylaştırır. Bu, belirli gönderilerle ilgili yorumlardan veya hatta tüm yorumlardan kolayca abonelikten çıkabilecekleri anlamına gelir.

    Ayrıca çift katılımı da zorunlu kılabilirsiniz, bu nedenle kullanıcıların yorumlarla ilgili e-posta bildirimlerini almak istediklerini onaylamak için bir bağlantıya tıklamaları gerekir.

    Fiyat:

    Yorumlara Abone Ol Reloaded ücretsizdir.

    Alternatif:

    Hafif Yorumlara Abone Ol (ayrıca ücretsiz) hızlı, hafif bir eklentidir. Kutudan çıkar çıkmaz çalışır ve bazı özelleştirme seçenekleri sunar.

    7. WP Çağrı Düğmesi

    WP Çağrı Düğmesi, WordPress web sitenize veya WooCommerce mağazanıza kolayca bir ‘aramak için tıklayın’ düğmesi eklemenizi sağlar. Ziyaretçiler sizi hemen aramak için düğmeye tıklayabilir veya düğmeye dokunabilir.

    Müşterilerinizin bir hizmet satın almadan veya randevu almadan önce sizi araması gerekiyorsa, web sitenize bir tıkla ve ara butonu eklemek kesinlikle potansiyel satışlarınızı / satışlarınızı artıracaktır.

    WP Çağrı Düğmesi, düğmenizi herhangi bir gönderiye veya sayfaya eklemeyi kolaylaştırır. Bunu WordPress kenar çubuğunuza da ekleyebilirsiniz. Her zaman görünür durumda kalan yapışkan bir yüzen arama düğmesi oluşturmak da kolaydır.

    Nextiva ve RingCentral gibi tüm üst düzey iş telefonu hizmetleriyle çalışır.

    Fiyat:

    WP Çağrı Düğmesi ücretsizdir.

    Alternatif:

    WordPress’e bir tıkla ve ara düğmesi eklemede anlatılan manuel yöntemi kullanarak bir aramak için tıklayın bağlantısı da oluşturabilirsiniz.

    8. Hepsi Bir Arada SEO

    All in One SEO, WordPress için güçlü bir arama motoru optimizasyonu (SEO) eklentisidir. İçeriğinizin arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmesi için web sitenizi olabildiğince etkili ve verimli bir şekilde optimize etmenizi sağlar.

    SEO, müşteri adayı oluşturmanın önemli bir parçasıdır. E-posta listenize katılmadan, sizi aramadan, anlık bildirimlere abone olabilmeleri veya bu listedeki başka herhangi bir şeyden önce insanları web sitenize getirmeniz gerekir.

    WordPress’e yeni başlayanlar genellikle SEO’nun kendileri için çok teknik veya karmaşık bir şey olduğunu düşünürler. Hepsi Bir Arada SEO, güçlü sayfa optimizasyon araçlarıyla bunu kolaylaştırır. Bunlar, sayfalarınıza meta başlıklar ve açıklamalar gibi şeyleri kolayca eklemenizi sağlar.

    All in One SEO ayrıca otomatik olarak site haritaları oluşturabilir, sitenize sosyal medya verileri ekleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilir. Web sitenizi Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçları gibi araçlara bağlamanızı kolaylaştırır.

    Ayrıca, SEO’nun tüm farklı yönlerinde size yol gösteren çok sayıda video eğitimi de vardır. Güler yüzlü destek ekibi de soruları yanıtlamaktan her zaman mutluluk duyar.

    Fiyat:

    Hepsi Bir Arada SEO’nun maliyeti 57 $ / yıl’dır.

    Oldukça sağlam bir ücretsiz sürüm de mevcut, ancak bazı güçlü özelliklerini içermiyor.

    Alternatif:

    Yoast SEO (89 $ / yıl), Hepsi Bir Arada SEO’ya benzer özellikler sunar.

    9. MonsterInsights

    The MonsterInsights website

    MonsterInsights, Google Analytics’i WordPress web sitenize eklemenin güçlü bir yoludur. Sitenizle ilgili önemli istatistikleri hızlı ve kolay bir şekilde görmenizi sağlar.

    Bu, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını kolayca bulabileceğiniz anlamına gelir, böylece gerçekten önemli olan alanlara odaklanabilirsiniz. Örneğin, yazar takibini etkinleştirmek ve siteniz için hangi yazarların en iyi performans gösteren gönderileri ürettiğini görmek için MonsterInsights’ı kullanabilirsiniz.

    Veya bağlantı tıklamalarını ve düğme tıklamalarını izlemek için MonsterInsights’ı kullanabilirsiniz. Bu, hangi bağlantıların ve düğmelerin tıklandığını ve hangilerinin olmadığını anlamanıza ve iyileştirme için alanları belirlemenize olanak tanır.

    MonsterInsights’ın kurulumu hızlı ve kolaydır ve size gerçek zamanlı istatistikler verir. Hatta e-ticaret verileriniz, form tamamlamalarınız ve dosya indirmeleri gibi şeyleri bile izleyebilir. Bu, müşteri adayı oluşturma çabalarınız hakkında size daha fazla bilgi verir.

    Fiyat:

    MonsterInsights’ın maliyeti 99,50 $ / yıl’dır.

    Sınırlı özelliklere sahip ücretsiz bir sürüm de mevcuttur.

    Alternatif:

    ExactMetrics (99.50 $ / yıl’dan başlayan fiyatlarla) MonsterInsights’a benzer özellikler sunar.

    Seçimimiz: WordPress için En İyi Lead Generation Plugin

    Sitenizde sağlam bir olası satış yaratma stratejisine sahip olmak için birden fazla eklentiye ihtiyacınız olduğuna inanıyoruz. Bununla birlikte, WPForms, WordPress için en iyi müşteri adayı oluşturma eklentisidir. Her tür çevrimiçi form oluşturmak için sürükle ve bırak form oluşturucusunu kullanabilirsiniz.

    Potansiyel müşterileri iyileştirmek için canlı sohbet çözümü arıyorsanız, Canlı Sohbet ve ChatBot harika seçeneklerdir.

    Web sitenizdeki genel dönüşüm oranınızı iyileştirmek istiyorsanız, piyasadaki hiçbir şey OptinMonster’ın sunduğu güçlü özellikleri geçemez.

    Herhangi bir olası satış yaratma stratejisinde, olası satışları çekmek yalnızca ilk kısımdır. Anlaşmayı kapatmak için uygun bir satış süreci olduğundan emin olmalısınız.

    Telefon görüşmelerine güveniyorsanız, Nextiva’yı kullanmanızı öneririz. Satışlarınızı artırmak için kullanabileceğiniz otomatik operatör, çağrı yönlendirme, CRM ve birçok güçlü satış özelliği ile birlikte gelir.

    Özetlemek gerekirse, en iyi 5 olası satış yaratma aracımız:

    WPForms
  • OptinMonster
  • LiveChat.com
  • ChatBot.com
  • Nextiva
  • Bu makalenin, WordPress için en iyi müşteri adayı oluşturma eklentileri ve araçları hakkında bilgi edinmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, işletme web siteleri için en iyi WordPress eklentilerinin kapsamlı listemizi ve WordPress hızını ve performansını nasıl artıracağınıza dair nihai kılavuzumuzu da beğenebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.