Bloglarımı Büyütmeme Yardımcı Olan 7 Ticari WordPress Eklentisi / Hizmeti

750 425 KreatifAjans

WordPress olağanüstü bir platformdur. Blogunuzu büyütmenize yardımcı olacak tonlarca ücretsiz eklenti, tema ve kaynak var. Blogunuzu büyütmenize de yardımcı olacak tonlarca ticari (ücretli) eklenti / hizmet vardır. Şimdi gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu nasıl anlarsınız? Tek yol deneyimden. 2006’dan beri WordPress kullanıyorum ve deneyimlerimden çok şey öğrendim. Benim gibi harcama konusunda gerçekten muhafazakârsan, bu listeyi faydalı bulacaksın. Blogumu büyütmeme yardımcı olan 7 ticari eklenti veya hizmetten oluşan bir liste hazırladım.

Not: Bu liste, kendi kendine barındırılan bir WordPress blogu olan kullanıcılar için geçerlidir.

WordPress Barındırma

Dışarıda çok fazla web barındırma sağlayıcısı var. Hangisini seçmelisiniz? HostGator olarak bilinen bir sağlayıcıya rastladığım 2007 yılına kadar çok sayıda web barındırma şirketi ile ev sahipliği yaptım. Şimdi ne kadar para kazansam da çok muhafazakarım (ucuz). 1 bebek planım var ve tüm sitelerimi üzerine koydum. Yeterli olmadığı ortaya çıktı. Şimdi, yükseltmeye hazır değildim. 2 ek bebek planı satın aldım ve sitelerimi yaydım. Unutmayın, SINIRSIZ bant genişliği ve alan diyor. Eh, küçükseniz sınırsızdır, ancak siteleriniz çok fazla sunucu yükü alıyorsa, sizi yükseltmeye zorlar. Barındırma faturamı mümkün olduğu kadar düşük tuttum. Sonra bana, bebek planlarımda çok fazla sitem olduğunu söylediklerinde, nihayet onların bayi barındırma hizmetine geçtim (orta düzey paylaşılan barındırma). Şimdi 3 bebek planına sahip olmak yerine, tüm sitelerde barındırılan bir satıcı hesabım vardı. Daha yüksek trafik görmeye başladığımda, bir VPS’ye geçtim. Şimdi, bloglarıma güç veren Özel bir Sunucu çalıştırıyoruz. Bu şirketi kullanalı yaklaşık 5 yıldır ve henüz hayal kırıklığına uğramadım. Deneyimimin en iyi yanı, yükseltme yaptığım her zaman, çok büyük kesinti süreleri görmemiş olmamdı. Benim açımdan neredeyse hiç iş yoktu. Onların desteği çok çok yardımcı ve hızlı. Hem canlı sohbeti hem de telefonu kullandım. Yine de, şimdi hızlandırılmış istekler için genellikle telefonla takılıyorum. Herkesin canlı sohbeti uygun bulduğunu görüyorum, bu yüzden hepsi kullanıyor. Bu, telefon desteğini çok daha hızlı hale getirir.

Şimdi insanlar beni HostGator’ı satmakla suçlamaya çalışıyor çünkü harika bir ortaklık komisyonu sunuyorlar. Ama gerçek şu ki, 1. günden beri HostGator’ı tavsiye ediyorum. Bunun ilk tavsiyem olmasının sebebi onları kullanmam. Kreatif Ajans ve List25, HostGator’da çalışır.

Hatta arkadaşım ve ünlü blog yazarı John Chow’u sunucusuyla sorunlar yaşamaya başladığında geçiş yapmaya ikna edebildim. Barındırmanın desteğini ve kalitesini gerçekten seviyor.

Kaydolmayı planlıyorsanız bazı HostGator Kuponlarım var.

Özet: Ölçeklendirmenize yardımcı olabilecek bir sağlayıcı seçin. Yalnızca paylaşımlı barındırma sunan ve başka bir şey sunmayan başka bir barındırma şirketi seçmiş olsaydım. O zaman şirket değiştirmem gerekirdi. Mümkünse aynı insan grubuyla çalışmayı seviyorum (güven sorunları). Piyasada üst düzey yönetilen çözümler var, ancak sizi 1 alan adı veya xx, xxx sayfa görüntüleme / ay ile sınırlıyorlar. Kesinlikle yeni bir blog yazarının karşılayabileceği bir şey değil.

Destek olmak

Yedeklemeler, her blog yazarının / web yöneticisinin sahip olması gereken bir şeydir. Sitenizi günlük olarak güncelliyorsanız, günlük yedeklemeleriniz olmalıdır. Siteniz gerçekten çok büyükse ve çok sayıda yorum alıyorsa, günde birkaç kez yedeklemeyi düşünmelisiniz. Şimdi, kötü bir şey olacağını söylemiyorum. Olabilir diyorum. Her ihtimale karşı verilerimizi korumak ve yedeklerini saklamak konusunda her zaman anal davrandım. Her şey için, yanlışlıkla bazı şeyleri silebilirim (evet, bunu daha önce yaptım – Bu şekilde öğrendim). Bir süre bilgisayarımdaki her şeyi olabildiğince düzenli tutmaya her zaman güvendim. Kullandığım tek şey WP-DB Backup’tı. Ücretsiz bir çözüm, veritabanımı yedekler ve bir Gmail hesabına gönderir. Bilgisayarımdaki tüm dosyalara sahibim (hiçbir şey ters gidemez). Sen ÖLÜ YANLIŞsın. Bir sabit sürücü arızasına ne dersiniz? Evet, yine şükür ki sabit diskim arızalandığında sitem tamamen işlevseldi. Tüm sitemi bulutta yedekleyen BackupBuddy ile tekneye hızla atladım (işte BackupBuddy için bir eğitim). Bu iyi çalışıyordu, ancak olumsuz tarafı günde yalnızca bir yedekleme yapıyor olmamızdı (Not: kullanıcılarımızdan birinin yorumunda belirtildiği gibi günde birden fazla yedekleme yapabilirsiniz). Her gün farklı gönderiler üzerinde aynı anda çalışan birden fazla yazarınız varsa, günde bir yedekleme yapmak sorun olabilir. Tüm sıkı çalışmalarını kaybetmek bizim tarafımızdan zaman kaybına neden olur. Sonunda VaultPress devrimine katılmaya karar verdim. Matt Mullenweg (WordPress kurucu ortağı) ve ekibi (Automattic) tarafından başlatılan bu adamlara güvenebileceğimi biliyordum. VaultPress’i çalıştırmak bana huzur verdi çünkü blogumun gerçek zamanlı olarak yedeklendiğini ve GÜVENLİ olduğunu biliyorum. Bahsetmiyorum bile, tamamen sorunsuz. Tek yapmanız gereken API Anahtarınızı koymak ve sihrin gerçekleşmesine izin vermek. Size bu yazıyı yazdığım zamanki etkinlik ekran görüntüsüne bir örnek vermek gerekirse:

VaultPress Activity

Evet 8 saniye önce. Yani burada yazdığım her kelime bir bulut sunucusunda yedekleniyor. Bir şeyi düzeltmem gerekirse, tam site yedeklerim orada (eklentiler, resimler, veritabanı vb.)

İçerik Dağıtım Ağı (CDN)

Bloglarım çok fazla trafik almaya başladığında, sunucu yükünü artırdı ve siteleri biraz yavaşlattı. Yavaş siteler Arama Motoru Sıralamanızı etkiler ve kullanıcı deneyimi için kötüdür. Çok zamanında, MaxCDN’deki satış ekibi bana ulaştı. Sadece başka bir satış konuşması gibiydi, ancak nedense kişisel bir dokunuşa sahipti. Araştırmamı CDN’nin ne olduğu üzerine yaptım. Anlayamadığım bir sürü teknik ineğin konuşması vardı. Ben de takımlarını aramaya karar verdim. Bana bir şeyler anlattılar ve harika bir başlangıç yaptık. Ben hayata beri MaxCDN, geri bakmadım. Sitelerim daha hızlı ve sunucu yükümüzü düşük tutuyor. CDN Nedir ve Neden İhtiyacınız Var diye merak edenler için oluşturduğum infografiğe bir göz atın.

Bir süredir bu hizmeti kullanıyorum ve size ilk elden bu adamların harika olduğunu söyleyebilirim. Şirketin Başkanı (Chris Ueland), Pazarlama Başkan Yardımcısı (David Henzel) ve diğer ekip üyeleriyle tanıştım. Harika arkadaş oldular (iş dışında). Emin ellerde olduğumu biliyorum.

Wpbeginner ” kuponunu kullanırsanız, 10 $ tasarruf edersiniz. Benim tavsiyem, 1 TB bant genişliği için kupon indiriminden sonra 30 $ harcamak olacaktır. Yükleme süresinde otomatik olarak bir fark göreceksiniz. Daha küçük bir siteyseniz, 1TB size bir yıl boyunca dayanabilir. Siteniz dışında çok DAHA HIZLI olacaktır.

Formlar

Her blogun bir iletişim formuna ihtiyacı vardır. Bazılarının daha gelişmiş formlara ihtiyacı vardır (müşteri adayı oluşturma formu, müşteri formları vb.). En uzun süre cFormsII veya Contact Form 7 (her ikisi de ücretsiz) gibi eklentiler kullandım. Bakımı ve kurulumu çok zordu. Neyse ki, twitterda gezinirken Gravity Forms adlı bu eklentinin önerilerini görmeye başladım. Etrafa sordum ve ardından geliştirici lisansını satın aldım. Bu eklentinin bana inanılmaz derecede zaman ve para kazandırdığını söyleyebilirim. Bunu yalnızca basit İletişim formları oluşturmak için kullanmadım, aynı zamanda gelişmiş müşteri adayı oluşturma formları oluşturmak için kullandım. Heck, son zamanlarda kar amacı gütmeyen bir kuruluş için bağış formu oluşturmak için kullandım.

Yerçekimi Formları, form oluşturmak için OLMASI GEREKEN bir eklentidir. Sürükle bırak arayüzü gerçekten yardımcı oluyor. İşte bir Yerçekimi Formları Kuponu.

E-posta bülteni

Birkaç aydan fazla süredir blog yazıyorsanız, paranın listede olduğunu zaten duymuşsunuzdur. Herkes büyük e-posta listeleri oluşturmaya ve haber bülteni göndermeye çalışıyor (Bir E-posta Bülteninin Ne, Neden ve Nasıl Yapılır). Hem Aweber hem de MailChimp’i (iki lider sağlayıcı) kullandım. Son zamanlarda, kendimi yeni kullanıcılar için MailChimp’i daha çok tavsiye ederken buluyorum. Sebep basit. 2.000 aboneye kadar ÜCRETSİZ hesap sunuyorlar. Yine, eğer düşük maliyetli veya düşük bir bütçeye sahipseniz, maksimum faydayı elde etmek istersiniz. Böylece ücretsiz bir MailChimp hesabı edinebilir ve 2.000 aboneye ulaştığınızda ödemeye başlayabilirsiniz (umarım o zamana kadar karşılayacak parayı kazanmış olursunuz). MailChimp, abonelikten çıkma oranı açısından Aweber’den biraz daha katıdır. Yani 100 aboneniz varsa ve abonelikten çıkmış 2 kişi varsa,% 1’in üzerinde abonelik iptal oranınız olduğu için size bir uyarı göndereceklerdir.

reklam yöneticiliği

Çoğu blogcu, bir tür afiş reklamlarla para kazanır. 2008’de, OIO Publisher adında bir reklam yönetimi eklentisi satın aldım. O zamandan beri bloglarımdaki reklamları yönetmek için kullanıyorum. İnsanların doğrudan siteniz üzerinden reklam satın almalarına, PayPal veya diğer seçeneklerle ödeme yapmalarına olanak tanır ve ardından ödemenin gerçekleşip gerçekleşmediğini doğrular. Varsa, size onaylama veya reddetme seçeneği sunar. Onaylarsanız, sitenizde reklam görüntüler. Son kullanma tarihine bağlı olarak, reklamı otomatik olarak sona erdirir. Reklamverenin sizinle tekrar eden bir aboneliği varsa, ödemenin alındığından emin olur. Değilse, sizi bu konuda bilgilendirir ve reklamları kaldırır. Dürüst olmak gerekirse çok akıllı bir platform. Artık reklamları eBGBM’ye göre bile satabilir. Aracıları ortadan kaldırmak ve sadece reklam satmak istiyorsanız, OIO Publisher’ı almanızı şiddetle tavsiye ederim. Bir kez ödedim ve şimdiden 500 katın üzerinde getiri aldım.

OptinMonster

İnsanlar bana her zaman ışık kutusu pop-up’ları veya altbilgi çubuğu eklentileri vb. İçin ne kullandığımı soruyor. Bunun cevabı OptinMonster. Bu eklentiyi yarattım çünkü piyasadaki diğer tüm eklentiler yavaş, hatalıydı ve korkunç bir desteğe sahipti. OptinMonster, pazarlamacılar için bir mücevherdir. E-posta listenizi oluşturmak veya büyütmek istiyorsanız, bu bir eklenti olmalıdır. E-posta abonelerimi% 600 artırmak için OptinMonster’ı nasıl kullandığımla ilgili örnek çalışmamı inceleyin. Satın almaya karar verirseniz, işte bir OptinMonster Kuponu bağlantısı.

Yukarıda bahsettiğim tüm eklentiler veya hizmetler blogumu büyütmeme yardımcı oldu. Şu anda yukarıda belirtilen tüm ürünleri kullanıyorum ve onları seviyorum. Makalede bağlı kuruluş bağlantıları var, bu yüzden bir şey alırsanız komisyon alacağım. Ancak, komisyon olmasa bile tavsiyelerim değişmezdi. Benimle şahsen tanışan herkese sorabilirsiniz ve ben de aynı ürünleri tavsiye ettim (tıklanacak bağlantı olmadığında). Yukarıdaki ürünlerle ilgili düşünceleriniz nelerdir? Devam eden bir tartışmayı görmek isterim.

Cevap bırakın