WordPress sitenizde yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanmak ister misiniz? Zaten bir tane kullanıyor olma ihtimalin var. Bu yazıda, web sitenize daha akıllı özellikler sunmak için yapay zeka ve makine öğrenimi kullanan bazı WordPress eklentilerini paylaşacağız.
Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi nedir?
Haberleri takip ediyorsanız, yapay zeka veya makine öğrenimi kelimelerini duymuş olmalısınız.
Yapay zeka ve makine öğrenimi, bilgisayar cihazlarında, uygulamalarda, GPS cihazlarında, akıllı TV’lerde, ev destek cihazlarında ve daha fazlasında daha akıllı çözümler sunmak için kullanılan bilgisayar teknolojileridir.
Yapay zeka, bilgisayar programlarına insan zekası olmadan seçim yapma yeteneği verir.
Makine öğrenimi, yazılımın yapay zekayı iyileştirmek ve daha iyi seçimler yapmak için deneyimlerden, verilerden ve kullanıcı etkinliğinden öğrenmesine yardımcı olur.
Bu teknolojiler, geliştiricilerin normalde insan zekasına ihtiyaç duyan görevleri otomatikleştirmelerine olanak tanır.
Örneğin, ses tanıma, arama modelleri, çeviriler, görüntü tanıma ve daha fazlası şu anda çoğu modern cep telefonu ve akıllı cihaz tarafından kullanılmaktadır.
Yapay zeka ile makine öğrenimi arasındaki fark nedir?
Yapay zeka, programlanmış zekaya dayalı kararlar verebilir.
Makine öğrenimi, kullanıcı etkinliği yoluyla kendi kendine öğrenerek ve bilgi toplayarak yapay zekayı daha da geliştirir. Bu, yapay zekayı daha akıllı hale getirir ve daha doğru kararlar almasını sağlar.
Dünyayı ele geçiren makineler ne olacak?
Birçok önde gelen bilim insanı, mühendis ve girişimci, yapay zeka ve kendi kendine öğrenen makinelerin insan toplumuna yönelik olası tehdidi konusundaki endişelerini dile getirdi.
Bununla birlikte, milyarlarca insanın yaşamlarını iyileştirme konusunda da büyük bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle, en önde gelen AI şüphecileri bile, daha büyük iyilik için dikkatli kullanımını teşvik ediyor.
Yapay Zeka WordPress Web Siteleri İçin Neler Yapabilir?
Kullanıcılarınıza daha akıllı ve çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayabilir. Örneğin, WordPress aramayı, dilbilgisi ve stil kontrolünü geliştirebilir, ilgili içeriği gösterebilir, dönüşümleri iyileştirebilir, e-ticaret satışlarını artırabilir ve daha fazlasını yapabilir.
Web siteniz kullanıcılarınız için daha akıllı, daha hızlı ve daha kişisel hale gelir. Bu size zaman kazandırır ve işinizi büyütmek için başka şeyler yapmanıza olanak tanır.
Bununla birlikte, AI ve makine öğrenimi kullanan WordPress eklentilerine bir göz atalım.
1. AkismetAkismet, her WordPress web sitesine önceden yüklenmiş olarak gelen iki eklentiden biridir. Spam yorumlarını tespit etmek için yapay zeka ve makine öğrenimi kullanır.
Milyonlarca web sitesi tarafından kullanılan Akismet, botlar tarafından gönderilen neredeyse tüm spam’leri tespit etmek için yıllar içinde gelişmiştir. Ayrıca, hatalarından öğrenerek ve milyonlarca web sitesindeki kalıpları tanıyarak gerçek insan kullanıcılar tarafından manuel olarak gönderilen spam yorumlarını da tespit edebilir.
Daha fazla ayrıntı için, yeni başlayanlar için WordPress web sitenizde nasıl kurulacağına ilişkin talimatlarla birlikte Akismet kılavuzumuza bakın.
2. WordLiftWordLift, web tabanlı hizmetlerini WordPress web sitenize entegre eder. Bilgi grafikleri yardımıyla içeriğinizi geliştirmek için SEO ipuçları sunar.
Daha iyi içerik önerileriyle sonuçlanan makalelerinizle eşleşecek ve bağlamsal ilişkiler kuracak gerçekler, rakamlar ve medya sunmak için içeriğinizi analiz eder. Kendi web siteniz için, web sitenize daha fazla içerik ekledikçe daha akıllı hale gelen bir bilgi grafiği oluşturur.
3. Son Başvuru Tarihinden SonraAfter The Deadline daha önce bağımsız bir WordPress eklentisi olarak mevcuttu, ancak şimdi JetPack eklenti paketinin bir parçası olarak mevcut. Daha iyi yazmanıza yardımcı olmak için içeriğinizin okunabilirliğini analiz eden yapay zeka destekli bir gramer kontrol aracıdır.
Fransızca ve Almanca dilleri için sınırlı gramer desteği ile Amerikan, İngiliz ve Kanada İngilizcesini destekler. JetPack modülüne alternatif olarak Google Chrome eklentisi olarak da mevcuttur.
4. Google Dil ÇevirmeniKullanıcılarınızın web sitesi içeriğinizi gerçekten çok dilli bir WordPress sitesi oluşturmadan kolayca çevirmesini istiyorsanız, Google Dil Çevirmeni bunu yapmanın en kolay yoludur. Google’ın AI ve makine öğrenimi çeviri motorunu WordPress web sitenize getirir.
Web sitenizde görüntülemek istediğiniz dilleri seçebilirsiniz. Bundan sonra, çevirmeni kenar çubuğu widget’ını veya kısa kodu kullanarak web sitenize ekleyebilirsiniz.
Ayrıntılı talimatlar için, Google Translate’i WordPress’e nasıl ekleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.
5. MyCurator İçerik İyileştirmeMyCurator, bulut tabanlı bir içerik iyileştirme hizmetidir. Seçtiğiniz konularla ilgili içeriği gösteren ve eklediğiniz veya oy verdiğiniz şeylerden öğrenerek sonuçları iyileştiren yapay zeka destekli içerik toplayıcı eklemenize olanak tanır.
Hedef kitlenizle alakalı en iyi içerik parçalarını getirerek web sitenizde seçilmiş bir içerik bölümü oluşturabilirsiniz. İstediğiniz herhangi bir makaleyi bir alıntı ve orijinal kaynağa geri bağlantı ile web sitenize ekleyebilirsiniz.
6. WatsonFindsWatsonFinds, içeriğinizin duygusal etkisini analiz etmek için IBM Watson’ın kognitif yapay zekasını kullanır. Bu, içeriğinizin duygusal değerini ayarlayarak kullanıcı katılımını nasıl geliştireceğinizi öğrenmenize yardımcı olur.
Etkinleştirmenin ardından eklenti, WordPress yayın düzenleyicinize bir WatsonFinds simgesi ekler. Üzerine tıklamak, içeriğinizin duygusal puanını içeren bir açılır pencere açacaktır. Eklenti, seçtiğiniz kelimelere ve verilerin genel bağlamına bağlı olarak, içeriğinizin insan okuyucularınız için nasıl hissedebileceğine dair içgörüler gösterecektir.
7. Quttera Web Kötü Amaçlı Yazılım TarayıcısıQuttera Web Kötü Amaçlı Yazılım Tarayıcısı, WordPress sitenizi kötü amaçlı yazılım ve kötü amaçlı kod için taramanıza olanak tanır. Bu, özellikle WordPress sitenizin arama motorları tarafından saldırıya uğradığından veya kara listeye alındığından şüpheleniyorsanız yararlıdır.
Eklenti, yanlış pozitiflerden öğrenmek için yapay zeka kullanır ve kullanıma göre tarama sonuçlarını iyileştirir. Virüs bulaşmış bir web sitesini taramaya yardımcı olurken, web sitenizi etkilenmekten korumaz.
Daha iyi güvenlik için, web sitenizi bilgisayar korsanlarına, DDOS saldırılarına ve kötü amaçlı koda karşı korumak için nihai WordPress güvenlik kılavuzumuza bakın.
8. Canlı Sohbet – 24/7Canlı Sohbet 24-7, web siteniz için AI destekli sanal sohbet aracısı sağlar. Web sitenize canlı sohbet desteği eklemeyi göze alamıyorsanız, bu bot kullanıcılarınızı doğru yöne yönlendirmek için temel görevleri gerçekleştirebilir.
Eklentinin web sitesinde ücretsiz bir hesap açmanız gerekecek. Bundan sonra, siz onu kullandıkça öğrenmeye başlayacaktır. Ayrıca ona ne söyleyeceğini ve kullanıcı sorgularına nasıl yanıt vereceğini de öğretebilirsiniz. Bu, kullanıcıların web sitenizle ilgilenmesini sağlamak ve daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak için kullanışlı olabilir.
9. Bibblio tarafından WordPress için İlgili GönderilerAdından da anlaşılacağı gibi, Related Posts for WordPress by Bibblio, Yapay Zeka tarafından desteklenen WordPress ile ilgili bir gönderi eklentisidir. Web sitenizde görüntülenen ilgili yayınları iyileştirmek için web sitenizdeki kullanıcı etkinliğinden öğrenir. İlgili yayınları içeriğin altında, kenar çubuğunda veya kısa kodu kullanarak görüntüleyebilirsiniz.
500 sayfaya kadar kullanmak ücretsizdir. Daha fazla içeriğiniz varsa, aylık bir plana ihtiyacınız olacaktır. Eklentiyi kullanmak için ücretsiz bir hesap oluşturmanız da gerekecektir.
10. RecomendoRecomendo, makine öğrenimi yeteneklerine sahip başka bir yapay zeka destekli öneri motorudur. Web sitenizin herhangi bir yerinde ilgili içeriği görüntüleyebilir. Öneriler, kullanıcılarınızın onlarla nasıl etkileşim kurduğuna bağlı olarak daha iyi hale gelir.
WPML kullanan çok dilli web siteleriyle ve WooCommerce kullanan çevrimiçi mağazalarla uyumludur ; bu, ilgili ürünleri kullanıcılara sitenizde zaten gördüklerine göre gösterebileceği anlamına gelir.
Bu makalenin, yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak WordPress eklentileri hakkında bilgi edinmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress web sitenizin hızını ve performansını nasıl artıracağınıza dair kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.