WordPress blogunuz için katil içerik oluşturmanıza yardımcı olacak en iyi içerik pazarlama araçlarını ve eklentilerini mi arıyorsunuz? Harika içerik, web sitesi trafiğinizi artırmanıza, daha fazla abone kazanmanıza ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olur. Bu yazıda, WordPress siteniz için en iyi içerik pazarlama araçlarını ve eklentilerini elle seçtik.
Neden İçerik Pazarlama Araçlarına ve Eklentilerine İhtiyacınız Var?
Genellikle işletmeler bir içerik stratejisi oluşturmak için en iyi tahminlerine güvenirler. İnternette her gün milyonlarca gigabayt yeni içerik oluşturulur. Tüm bu içerik, büyük ancak sınırlı sayıda izleyici çekmek için birbiriyle yarışıyor.
En iyi tahmininize güvenmek sizi çok uzağa götürmez. Bu nedenle akıllı pazarlamacılar, veriye dayalı daha iyi bir içerik pazarlama stratejisi oluşturmak için araçlar kullanır.
Bu içerik oluşturma araçları yalnızca ne hakkında yazacağınızı bulmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcılarınızın ne aradığını ve mevcut içerik için nasıl daha fazla trafik alabileceğinizi görmenize de yardımcı olur.
Bununla birlikte, WordPress siteniz için en iyi içerik pazarlama araçlarına ve eklentilerine bir göz atalım.
1. MonsterInsightsMonsterInsights, WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir. Google Analytics’i doğru şekilde yüklemenize ve web sitesi trafik raporlarınızı WordPress panosu içinde görüntülemenize olanak tanır.
MonsterInsights, insanların web sitenizi nasıl bulup kullandığını görmenize yardımcı olur. En iyi içeriğinizi, en iyi yönlendirme kaynağınızı, en kârlı sayfaları ve daha fazlasını görebilirsiniz.
Trafik istatistiklerini tutmanın yanı sıra, MonsterInsights ayrıca içerik stratejinizi planlamada son derece yararlı olan kullanıcı katılımını izlemenize yardımcı olur.
2. Yoast SEOYoast SEO, en iyi WordPress SEO eklentisidir. Çoğu zaman insanlar Yoast’ın eklentisinin tam gücünü anlamıyor. Bu sadece meta etiket eklemek için bir eklenti değildir. Web sitenizi geliştirmenize yardımcı olacak tonlarca özelliğe sahip eksiksiz bir içerik optimizasyon paketidir.
Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, web sitesi SEO’sunu bir sonraki seviyeye taşıyacak adım adım talimatlarla eksiksiz WordPress SEO kılavuzumuza bakın.
3. Akışı DüzenleyinDüzgün bir editoryal iş akışına sahip olmak, düzenli olarak yararlı içerik oluşturmanıza yardımcı olur. Edit Flow, özel gönderi durumları eklemenize, editoryal geri bildirim bırakmanıza, editoryal takvimi görüntülemenize ve içerik stratejinizi bir profesyonel gibi yürütmenize yardımcı olur.
Çok yazarlı bir WordPress blogu çalıştırıyorsanız, tüm bunlar özellikle kullanışlıdır. Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te editoryal iş akışınızı nasıl geliştireceğinize ilişkin kılavuzumuza bakın.
4. SEMRushBinlerce SEO uzmanı tarafından kullanılan SEMRush, piyasadaki en iyi SEO araçlarından biridir. Kendi SEO’nuzu geliştirmenize yardımcı olmak için kolayca analitik ve rakip içgörüleri toplamanıza olanak tanır.
Rakibinizin en iyi organik anahtar kelimeleri, geri bağlantıları nasıl aldıkları, reklam stratejileri ve daha fazlası hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, kendi anahtar kelimelerinizi, geri bağlantılarınızı izlemenize, kolayca sıralayabileceğiniz anahtar kelimeleri bulmanıza ve içerik stratejinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz tonlarca diğer yararlı veriyi bulmanıza yardımcı olur.
5. Ahref’lerAhrefs, rakiplerinizin neden sizden daha üst sıralarda yer aldığını ve arama sonuçlarında onları geride bırakmak için neler yapabileceğinizi öğrenmek için bir başka popüler araçtır. Anahtar kelime gezgini ve içerik araştırma araçlarıyla birlikte gelir, bu anahtar kelimeler için ne tür içeriğin sıralandığını ve nedenini öğrenmenize yardımcı olur.
Web’i izleyen güçlü bir tarayıcıya sahiptir. Geri bağlantılarınızı, arama sıralamanızı, rakip geri bağlantılarınızı, ücretli reklam anahtar kelimelerinizi ve daha fazlasını izlemek için kullanabilirsiniz.
6. CanvaHerkes blog gönderileri için güzel resimler oluşturamaz. Canva burada devreye giriyor. Telif hakkı konusunda endişelenmeden blog yayınlarınız için bir Profesyonel gibi güzel resimler oluşturmanıza yardımcı olur.
Tarayıcınızda çalışan güçlü ancak son derece basit bir resim düzenleme aracıyla birlikte gelir. Başlangıç noktası olarak kullanmak için çok sayıda şablon, grafik, simge, afiş ve infografik arasından seçim yapabilirsiniz. Düzenlemeyi bitirdikten sonra, görüntüyü dışa aktarın ve makalelerinizde kullanın.
7. DilbilgisiGrammarly, WordPress kullanıcıları için en iyi çevrimiçi gramer denetleme araçlarından biridir. WordPress yazı düzenleyiciniz de dahil olmak üzere herhangi bir yazma alanında çalışır. Google Chrome, Firefox ve hatta Microsoft Edge için bir tarayıcı eklentisi olarak yükleyebilirsiniz.
Kurulumun ardından, yazma alanının sağ alt köşesinde bir gösterge gösterecektir. Göstergeye tıklamak size hata sayısını gösterecektir. Yazım, dilbilgisi ve bağlamsal hatalar, siz yazarken alt çizgi ile vurgulanacaktır.
8. reSmush.itBüyük resimlerin yüklenmesi daha uzun sürer ve bu da WordPress hızınızı ve performansınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Görsellerinizi WordPress’e yüklemeden önce web için optimize etmeniz gerekir.
reSmush.it, kaliteyi etkilemeden görüntü dosyası boyutunu otomatik olarak azaltabilen en iyi WordPress görüntü sıkıştırma eklentisidir. Ayrıca, web sitenizdeki eski görüntüleri hızlı bir şekilde optimize etmenize olanak tanıyan toplu bir optimizasyon seçeneği sunar.
9. IFTTTIFTTT, sosyal medya profillerinizi otomatikleştirmenizi sağlayan popüler bir web aracıdır. WordPress ve tüm büyük sosyal ağ web siteleri dahil olmak üzere birçok popüler hizmete bağlanabilirsiniz.
Bundan sonra, bu hizmetlerden herhangi biri için tarifler veya uygulamalar oluşturabilirsiniz. Bu, WordPress gönderilerini sosyal medyada otomatik olarak paylaşmanıza, retweetleri tetiklemenize, fotoğrafları paylaşmanıza ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanır.
10. Paylaşılan SayımlarShared Counts, WordPress için en iyi sosyal medya eklentilerinden biridir. Blog yazılarınıza kolayca sosyal medya paylaşım düğmeleri eklemenizi sağlar. Ayrıca her platform için paylaşım sayılarının yanı sıra makaleniz için toplam paylaşım sayısını da görüntüleyebilir.
Web sitenizi yavaşlatan diğer sosyal medya eklentilerinin aksine, Paylaşılan Sayımlar hız için son derece optimize edilmiştir. Yalnızca en iyi sosyal medya web siteleri ve kullanabileceğiniz çoklu düğme stilleri ile birlikte gelir.
11. Bağlantılar için Başlık ve NofollowBirçok SEO uzmanı, harici bağlantılara bir nofollow etiketi eklemenizi önerir. Bununla birlikte, WordPress nofollow etiketi eklemek için varsayılan bir seçenek sunmaz. Bağlantılar için Başlık ve Nofollow, WordPress’teki bağlantı ekle açılır penceresine başlık ve nofollow seçenekleri ekleyerek bu sorunu çözer.
Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, WordPress’e bağlantı açılır penceresi eklemek için başlık ve nofollow ekleme hakkındaki makalemize bakın.
12. Eski Gönderileri CanlandırınBazen blogunuzun eski makaleleri zaman ve kaynak yetersizliğinden dolayı ihmal edilir. Revive Old Posts, eski makalelerinizi sosyal medya profillerinizde otomatik olarak paylaşarak bu sorunu çözmenize yardımcı olur.
Bu, blogunuza aktif olarak trafik çekerken eski makalelerinizi otomatik olarak tanıtmanıza yardımcı olur. Ayrıca, yeni sosyal medya takipçilerinizin daha önce kaçırmış olabilecekleri içerikleri keşfetmelerine yardımcı olur.
13. OptinMonsterWeb sitenizi terk eden ziyaretçilerin% 75’inden fazlası ayrılacak ve bir daha geri dönmeyecek. OptinMonster’a ihtiyacınız olan yer burasıdır. Terk eden web sitesi ziyaretçilerini abonelere, müşterilere ve takipçilere dönüştürmenize yardımcı olan en iyi müşteri adayı oluşturma yazılımıdır.
E-posta pazarlama hizmetinize veya CRM yazılımınıza bağlanabileceğiniz güzel optin formlarıyla birlikte gelir. Hemen çıkma oranını etkili bir şekilde azaltmak, kullanıcı katılımını artırmak ve e-posta aboneliklerini artırmak için kullanırsınız.
Bu makalenin, WordPress web siteniz için en iyi içerik pazarlama araçlarını ve eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress blogunuza trafik çekmeye yönelik uygulanabilir ipuçlarımızı da görmek isteyebilirsiniz.