Kuruluşunuz için bir WordPress intranet oluşturmak istiyor musunuz? WordPress, şirketinizin intraneti olarak kullanılmasını ideal kılan tonlarca esnek seçeneklere sahip güçlü bir platformdur. Bu görüntü, kuruluşunuz için bir WordPress intranetini gizli ve güvenli tutarken nasıl oluşturacağınızı göstereceğiz.
Intranet veya Extranet nedir? Neden İntranet Platformunuz Olarak WordPress Kullanmalısınız?
Intranet veya Extranet, bir kuruluş tarafından iletişim, dosya paylaşımı, duyurular ve diğer etkinlikler için kullanılan bir iletişim platformuudur.
WordPress, kuruluşunuzun intranetini veya extranetini oluşturmak için mükemmel bir platformdur. Bakımı kolaydır, açık kaynaklıdır ve yeni özellikler Eklemek için WordPress eklentisine erişim sağlar.
Bir intranet, bir kuruluşun özel ağında çalışır. Tipik olarak, bir ofis BT sistemi veya kablosuz ağ adaptörleri vermek. Ağdaki bir bilgisayar web sunucusu olarak kullanılabilir ve bir WordPress web sitesini barındırabilir.
WordPress intranetinizi başlatmak için WAMP kullanarak bir Windows ağına WordPress veya MAMP kullanarak bir Mac WordPress nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuzdaki talimatları izleyin.
Öte yandan, bir extranet, daha büyük bir ağ veya halka açık internet tarafından erişilebilen bir intranet platformudur. Düz İngilizce olarak bu, herkesin erişebileceği bir web sitesi olabilir ancak sadece yetkili kullanıcılarla sınırlıdır.
Kuruluşunuzun farklı coğrafi konumlara dağılmış olması yararlıdır.
WordPress extranetinizi oluşturmak için bir WordPress barındırma hesabına ve bir alan adına ihtiyacınız olacak. Bundan sonra, WordPress’i yükleyebilir ve kuruluşunuzun intraneti olarak kullanılmak üzere yazı yazmak.
WordPress’i intranetiniz olarak yükledikten sonra, sonraki adım onu kurulumunuz için bir iletişim merkezine dönüştürmek.
Bunu yapmak için birkaç WordPress eklentisi kullanacaksınız. WordPress intranetinizin büyümesi ve kuruluş hedefinizin ulaşması için temel oluşturacak temel kurulumu boyut göstereceğiz.
BuddyPress’i WordPress Intranet Hub’ınız Olarak Ayarlama
BuddyPress, WordPress’in kardeş projesidir. WordPress web sitenizi bir sosyal ağa dönüştürür. BuddyPress Destekli intranet’in yapabileceği şeylerden olabilir:
Başlamak için önce BuddyPress eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.
Etkinleştir sonrası, eklenti yapılandırma için Ayarlar »BuddyPress sayfasına gidin.
Adım adım talimatların içerik için WordPress’i BuddyPress ile bir sosyal ağa nasıl dönüştüreceğimize dair kılavuzumuza bakın.
Hepsi Bir Arada İntranet ile WordPress İntranetinizi Güvenceye Alın
Yerel sunucuda bir WordPress intranet çalıştırıyorsanız, o zaman .htaccess, dahili IP’lere erişim sınırlayarak güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Ancak, bir Extranet çalıştırıyorsanız, kullanıcılarınız intranete farklı ağlardan ve IP adreslerinden erişiyor olabilir.
Ancak yetkili kuruluş şirket intranetinize erişmesini sağlamak için, extranetinizi özel ve sadece erişebilir hale getirmeniz gerekir.
Bunun için Hepsi Bir Arada Intranet eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.
Etkinleştirdikten sonra, eklenti yapılandırmak için Ayarlar »Hepsi Bir Arada İntranet sayfasına gidin.
Öncelikle, ‘Siteyi olmaya zorla’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir. Bu, WordPress sitenizin tüm sayfalarını tamamen özel hale getirecektir.
Bu eklentinin gizli yapmayacağı tek şey, yükleme dizininizdeki dosyalardır. Merak etmeyin, onu nasıl sürdüreceğinizi bu makalenin ilerleyen bölümlerinde göstereceğiz.
Daha sonra, oturum açtıklarında yeniden yönlendirilmesini istediğiniz bir URL sağlamanız gerekir. Bu, intranetinizdeki herhangi bir sayfa olabilir.
Son olarak, belirli bir dakika sonra etkin kullanıcıları kullanıcıları otomatik olarak kapatabilirsiniz.
Ayarlarınızı dinlemek için kaydetme kaydetme unutmayın.
WordPress İntranetinizde Medya Yüklemelerinin Güvenliğini Sağlama
Web sitenizi özellikle özel yapmak medya ile etkilemez. Birisi çoğaltma tam URL’sini, herhangi bir sınırlama erişim erişebilir.
Bunu değiştirelim.
Daha iyi koruma için, ileteler klasörüne tüm istekleri basit bir PHP betiğine yönlendireceğiz.
Bu php betiği, bir oturum açıp açmadığını kontrol edin. Eğer öyleyse, o zaman kısa sunacaktır. Aksi takdirde, kullanıcı giriş sayfasına yönlendirilecektir.
Öncelikle, amacı Not Defteri gibi düz bir metin düzenleyicisi kullanarak yeni bir dosya almak gerekir. Bundan sonra kopyalayıp yapıştırmanız ve metin masaüstünüze download-file.php
gerekir.
<?php require_once('wp-load.php'); is_user_logged_in() || auth_redirect(); list($basedir) = array_values(array_intersect_key(wp_upload_dir(), array('basedir' => 1)))+array(NULL); $file = rtrim($basedir,'/').'/'.str_replace('..', '', isset($_GET[ 'file' ])?$_GET[ 'file' ]:''); if (!$basedir || !is_file($file)) { status_header(404); die('404 — File not found.'); } $mime = wp_check_filetype($file); if( false === $mime[ 'type' ] && function_exists( 'mime_content_type' ) ) $mime[ 'type' ] = mime_content_type( $file ); if( $mime[ 'type' ] ) $mimetype = $mime[ 'type' ]; else $mimetype = 'image/' . substr( $file, strrpos( $file, '.' ) + 1 ); header( 'Content-Type: ' . $mimetype ); // always send this if ( false === strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Microsoft-IIS' ) ) header( 'Content-Length: ' . filesize( $file ) ); $last_modified = gmdate( 'D, d M Y H:i:s', filemtime( $file ) ); $etag = '"' . md5( $last_modified ) . '"'; header( "Last-Modified: $last_modified GMT" ); header( 'ETag: ' . $etag ); header( 'Expires: ' . gmdate( 'D, d M Y H:i:s', time() + 100000000 ) . ' GMT' ); // Support for Conditional GET $client_etag = isset( $_SERVER['HTTP_IF_NONE_MATCH'] ) ? stripslashes( $_SERVER['HTTP_IF_NONE_MATCH'] ) : false; if( ! isset( $_SERVER['HTTP_IF_MODIFIED_SINCE'] ) ) $_SERVER['HTTP_IF_MODIFIED_SINCE'] = false; $client_last_modified = trim( $_SERVER['HTTP_IF_MODIFIED_SINCE'] ); // If string is empty, return 0. If not, attempt to parse into a timestamp $client_modified_timestamp = $client_last_modified ? strtotime( $client_last_modified ) : 0; // Make a timestamp for our most recent modification... $modified_timestamp = strtotime($last_modified); if ( ( $client_last_modified && $client_etag ) ? ( ( $client_modified_timestamp >= $modified_timestamp) && ( $client_etag == $etag ) ) : ( ( $client_modified_timestamp >= $modified_timestamp) || ( $client_etag == $etag ) ) ) { status_header( 304 ); exit; } readfile( $file );
Şimdi bir FTP istemcisi kullanarak web sitenize bağlanın. Bağlandıktan sonra, yeni oluşturduktan sonra web sitenizdeki / wp-content / uploads / klasörüne yukarıda.
Ayrıca, web sitenizin kök klasöründeki.htaccess dosyası düzenlemeniz gerekir. .Htaccess dosyanızın altına takip kodu ekleyin:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s RewriteRule ^wp-content/uploads/(.*)$ download-file.php?file=$1 [QSA,L]
Değişikliklerinizi kaydetmeyi ve web sitenize geri yükleme unutmayın.
Artık medya klasörünüze yönelik tüm kullanıcı istekleri, kimlik doğrulamasını kontrol etmek ve kullanıcıları oturum açma açma yönlendirmek için bir proxy komut dizisine gönderilecektir.
4. WPForms ile WordPress İntranetinize Form Ekleme
Bir şirket intranetinin temel amacı iletişimdir. BuddyPress, etkinlik akışları, yorumlar ve özel mesajlaşma ile harika bir iş çıkarır.
Ancak bazen bir ankette ankette özel olarak bilgi toplamanız boşaltın. Ayrıca daha sonra kullanmak üzere bu bilgileri sıralamanız ve saklamanız da olabilir.
WPForms burada devreye giriyor. Piyasadaki en iyi WordPress form oluşturucusudur.
Kolayca güzel formlar oluşturmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda kullanıcı yanıtlarını veri tabanına kaydeder. Herhangi bir form için yanıtları bir CSV dosyasına aktarabilirsiniz.
Bu, form yanıtlarını elektronik tablolarda düzenlemenize, izin vermenize ve iş arkadaşlarınız arasında paylaşmanıza izin verir.
WordPress İntranetinizi Genişletme
Şimdiye kadar kuruluşunuz için mükemmel yetenekli bir intranete sahip olmalısınız. Bununla birlikte, platformu test etmek için veya açarken, yeni özellikler Eklemek veya daha güvenli hale getirmek isteyebilirsiniz.
Bunu yapmanıza yardımcı birçok WordPress eklentisi var. İşte şimdi ekleyebilirsiniz isteyebileceğiniz araçlar.
Sucuri – WordPress güvenliğini yetkisiz erişim ve kötü niyetli DDoS saldırılarından iyileştirmek.Şimdilik bu kadar.
Bu makalenin, kuruluşunuz için bir WordPress intranet oluşturmanıza yardımcı olacak umuyoruz. Siteniz için tr WordPress widget’ları listemizi de görmek isteyebilirsiniz.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta bulabilirsiniz.