Web siteniz için doğru alan adını seçmek, başarınız için çok önemlidir. Yanlış alan adını seçerseniz, markanıza ve arama sıralamanıza zarar vermeden daha sonra geçiş yapmak zor olabilir.
Bu nedenle, en baştan en iyi alan adını seçmeniz son derece önemlidir.
İlk başlarken, mükemmel bir alan adıyla akılda kalıcı işletme adı fikirleri bulmak zor olabilir.
Bu makalede, alan adı fikirleri almak, en iyi alan adını seçmek ve yeni alan adınızı (ücretsiz) kaydettirmek için ihtiyacınız olan tüm araçları ve ipuçlarını paylaşacağız.
En İyi Alan Adını Seçmek İçin 14 İpucu
Bir blog başlatırken, bir alan adı seçmek stresli olabilir çünkü hata yapmak istemezsiniz.
Süreci kolaylaştırmak için, web siteniz için en iyi alanı seçmek üzere kullanabileceğiniz 14 adımlı basit bir çerçevemiz var.
.Com ile devam edinGelin bu ipuçlarına tek tek daha detaylı bir göz atalım.
1. .com ile devam edin
Bugün orijinal .com, .net ve .org’dan .pizza, .photography ve hatta .blog gibi niş uzantılara kadar birçok yeni alan adı uzantısı bulunmaktadır.
Her zaman bir .com alan adı seçmenizi öneririz.
Yeni uzantılar kullanarak akıllı blog adları bulmak cazip gelse de, .com hala en köklü ve güvenilir alan adı uzantısıdır.
.Ninja veya .photography gibi daha yeni alan adı uzantıları güvenilmez olabilir.
Dot-com alanları da en akılda kalan alanlardır. Pek çok kullanıcı, özellikle teknoloji meraklısı olmayanlar, her alan adının sonuna düşünmeden otomatik olarak “.com” yazar.
Web siteniz jane.photography gibi bir şeyse ve kullanıcılarınız yanlışlıkla jane.photography.com yazarsa, fotoğrafçı.com web sitesinde bir hata sayfasına gideceklerdir.
.Com’a bağlı kalarak bu riski önlemek akıllıca.
Bahsetmiyorum bile, çoğu akıllı telefon klavyesinde otomatik olarak bir .com düğmesi bulunur.
2. Alan Adı Aramanızda Anahtar Kelimeler Kullanın
Anahtar kelimeler bir alanda önemli bir rol oynar. Alan adınızda anahtar kelimeler kullanarak, arama motorlarına web sitenizin ne hakkında olduğunu söylersiniz. Kaliteli içerik ve iyi bir kullanıcı deneyimi ile birlikte, alanınızdaki anahtar kelimeler Google’da daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olabilir.
Hedef anahtar kelimelerinizle iyi bir alan adı bulmak çok zordur, bu zaten alınmamış.
Etki alanınızı öne çıkarmak için yaratıcı olmanız ve anahtar kelimelerinizi başka kelimelerle birleştirmeniz gerekecektir.
3. Alan Adınızı Kısa Tutun
Anahtar kelimeler önemli olsa da, alan uzunluğu konusunda aşırıya kaçmayın. Kısa ve akılda kalıcı bir alan adına sahip olmak daha iyidir.
Alan adınızı 15 karakterin altında tutmanızı öneririz. Daha uzun alanlar, kullanıcılarınızın hatırlaması için daha zordur.
Bahsetmiyorum bile, kullanıcılar daha uzun alan adlarıyla yazım hatalarını girmeye daha yatkın olacaklar ve bu da trafik kaybına neden olabilir.
Bu nedenle, alan uzunluğunuzu kısa tutmak iyi bir fikirdir.
4. Alan Adınızı Kolay Okunur ve Yazılır Hale Getirin
Alan adınızı hem konuşurken hem de yazarken kolayca paylaşabilmelisiniz. Alan adınızı şahsen paylaşmanızın ne zaman isteneceğini asla bilemezsiniz.
Alan adınızı profesyonel bir iş e-posta adresi oluşturmak için kullanmayı planlıyorsanız, herhangi bir dinleyici için anlaşılması ve hecelenmesi kesinlikle kolay olmalıdır.
5. Benzersiz ve Markalaştırılabilir Olmasını Sağlayın
Blog alan adınız benzersiz olmalıdır, böylece okuyucularınızın kafasında öne çıkabilirsiniz. Nişinizdeki diğer blogları araştırmak ve hangi alan adlarını kullandıklarını öğrenmek akıllıca olacaktır.
Yanlışlıkla bir ticari marka adı kullanmak veya başka bir blog yazarını kopyalamakla suçlanmak istemezsiniz.
Daha markalaşan bir alan adı da seçebilirsiniz.
Markalı alan adları benzersiz, akılda kalıcı ve akılda kalıcıdır. Örneğin, “Amazon.com”, “BuyBooksOnline.com” dan çok daha markalı bir isimdir.
6. Etki Alanı Adında Kısa Çizgilerden Kaçının
Hiçbir zaman tire içeren bir alan adı oluşturmayın. Kısa çizgiler, ilişkilendirilmek istemediğiniz spam etki alanlarının bir işareti olabilir.
Tireli alan adları da yazım hatalarına eğilimlidir. İstediğiniz alan zaten alınmış olduğu için tire içeren bir alan adı seçerseniz, kullanıcılarınız kısa çizgiyi yazmayı unuturlarsa muhtemelen rakibinizin sitesine gideceklerdir.
7. Çift Harflerden Kaçının
İki harfli alan adlarından kaçınmak iyi bir fikirdir çünkü yazım hatalarından dolayı trafiği kaybetme şansınızı artırır. Örneğin, Presssetup.com gibi bir alan adı yazım hatalarına daha yatkın olacak ve trafik kaybına neden olacaktır.
İkiye katlanmış harflerden kaçınmak, alanınızın yazılmasını kolaylaştıracak ve daha markalaşacaktır.
8. Genişletmek için Alan Bırakın
Sektörünüzle / nişinizle ilgili bir alan adı seçmek akıllıca olur çünkü kullanıcılara web sitenizin ne hakkında olduğu hakkında bir fikir verir. Ancak uzun vadeli seçeneklerinizi de çok fazla sınırlamak istemezsiniz.
Örneğin, bir çiçekçi, orchidblog.com gibi bir alan adı seçebilir, ancak daha sonra orkidelerin yanı sıra diğer çiçekler hakkında blog yazmaya başlamak isteyebilir. Bu durumda, alan adı diğer çiçeklerle ilgilenen okuyucuları çekmenizi engelleyebilir.
Sitenizi yeni bir etki alanına düzgün bir şekilde taşımak sinir bozucu bir süreç olabilir ve doğru yapmazsanız arama sıralamalarını kaybetmenize neden olabilir. Bu nedenle, başlangıçtan itibaren esnek bir alan adı seçmek önemlidir.
9. Alan Adınızı Araştırın
Bir etki alanı adını kaydetmeden önce, aynı adı kullanan kayıtlı bir işletme olup olmadığını bulmaya çalışın.
Halihazırda ticari markalı benzer veya tam bir ad olup olmadığını görmek için bir ticari marka araması yapabilirsiniz.
Ayrıca bir Google araması yapabilir ve adın Twitter, Facebook, Instagram gibi en popüler sosyal medya web sitelerinde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Benzer veya eşleşen bir ad sadece kafa karışıklığına neden olmaz, aynı zamanda size çok pahalıya mal olabilecek ciddi yasal sonuçlara da sahip olabilir.
Kendi web sitenizi hazırlayıp çalışır hale getirdikten sonra, web sitenizin adını ve logosunu nasıl ticari markalandıracağınız ve telif hakkıyla ilgili olarak alacağınız hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
10. Celever Fikirleri için Alan Adı Oluşturucuları Kullanın
Şu anda, 360 Milyondan fazla kayıtlı alan adı bulunmaktadır. Bu, birçok insanın tüm iyi alanların zaten alınmış olduğunu söylemesine yol açar.
Tek tek alan adını manuel olarak aramak çok zaman alabilir.
Burası alan adı oluşturucuların devreye girdiği yerdir. Bu ücretsiz araçlar, yüzlerce akıllı alan adı fikri bulmak için tanımladığınız anahtar kelimeleri otomatik olarak arar.
İnternetteki en eski ve en popüler alan adı oluşturma aracından biri olan Nameboy’u kullanmanızı tavsiye ederiz.
Daha fazla alan adı fikri bulmak için Kreatif Ajans’ın ücretsiz İşletme Adı Oluşturma aracını veya IsItWP’nin alan oluşturucusunu da kullanabilirsiniz.
11. Başkası Almadan Önce Hızlı Harekete Geçin
Her gün dünyanın her yerinden binlerce yeni alan adı kaydedilir. Hoşunuza giden bir alan adı bulduysanız, çok uzun süre beklemeyin.
Alan adları gayrimenkul gibidir. Binlerce insan, gelecekte daha iyi ücretler için kayıt yaptırabilecekleri iyi markalı alan adları arıyor.
Hızlı davranmazsanız, birisi devam edip etki alanı fikrinizi kaydedebilir.
Alan adları nispeten ucuz olduğu için okuyucularımıza her zaman hızlı hareket etmelerini tavsiye ederiz. Daha sonra fikrinizi değiştirirseniz, sona ermesine izin verebilirsiniz.
Alan Adı Satın Alabileceğiniz En İyi Yerler
Web’de yüzlerce alan adı kayıt şirketi var. Daha sonra alanınızı taşımak zor olabileceğinden dikkatli seçim yapmak önemlidir.
Tıpkı web barındırmada olduğu gibi, etki alanı kayıtları için fiyatlandırma 9 ila 24 ABD Doları arasında değişebilir. Hatta ücretsiz olarak edinebilirsiniz *.
Bir alan adını kolayca nasıl satın alabileceğinize bir göz atalım.
Web Hosting ile Ücretsiz Alan Adı Kaydı
Web barındırma şirketlerinin çoğu, hizmet olarak etki alanı kaydı da sunar. Bu şirketlerden bazıları yeni barındırma hesaplarıyla ücretsiz etki alanı kaydı sunar.
Yeni bir web sitesi kuruyorsanız, bu tekliften yararlanmak ve alan adınızı ücretsiz olarak almak akıllıca bir fikirdir.
Aşağıda, kullanıcılarımıza% 60’ın üzerinde web barındırma, ücretsiz SSL sertifikası ve ücretsiz bir alan adı sunan iki WordPress barındırma şirketi bulunmaktadır:
Bluehost, web barındırma söz konusu olduğunda en eski ve en büyük marka isimlerinden biridir. Resmi bir “WordPress” tarafından önerilen barındırma sağlayıcısıdır.
HostGator, çok uygun fiyatlı web sitesi barındırma seçenekleriyle ücretsiz bir alan adı sunan bir başka popüler web barındırma sağlayıcısıdır.
Çoğu ana bilgisayarın yalnızca 1 yıl için ücretsiz alan kaydı sunduğunu unutmamak önemlidir. İlk yıldan sonra, etki alanı kaydınız genellikle yılda yaklaşık 14 ABD doları tutarında yenilenir.
Birçok kullanıcı ilk yıl için ücretsiz alan adından yararlanıyor çünkü alan adı için ödeme yapmanız gerekecek, neden ücretsiz almayasınız.
En Popüler Alan Adı Kayıt Şirketleri
Hosting satın almadan sadece bir alan adı kaydetmek istiyorsanız, bunu bir alan adı kayıt şirketinden satın alarak yapabilirsiniz.
Domain.com, piyasadaki en iyi alan adı kayıt şirketlerinden biridir. Akıllı arama özelliği, premium alanlar ve alan adlarınızı yönetmek için gerekli tüm araçlarla tüm üst düzey alan adlarını sunarlar.
Domain.com, Kreatif Ajans okuyucularına% 25 indirim sunuyor ve domain.com kuponumuz satın alma işleminize otomatik olarak uygulanmalıdır.
GoDaddy, dünyadaki en büyük alan adı kayıt şirketidir. 14 milyondan fazla müşteri için 63 milyondan fazla alan adını yönetiyorlar.
Ayrıca web barındırma planları da sunarlar. GoDaddy kupon kodumuzu kullanırsanız, ücretsiz bir alan adı alabilirsiniz.
İlgili: Daha ucuz ve daha güvenilir 7 en iyi GoDaddy alternatifi.
Son düşünceler
İlk kez bir blog başlatıyorsanız, o zaman bir WordPress blogunun nasıl başlatılacağına dair nihai kılavuzumuzu yararlı bulabilirsiniz çünkü size her şeyi adım adım gösterir.
Diğer web araçları ve hizmetlerinde en iyi teklifi bulmak için WordPress ve Bloglama Kuponları sayfamıza da göz atmak isteyebilirsiniz.
Daha fazla alan adı fikri için, en iyi 14 ücretsiz alan adı oluşturucu hakkındaki yazımızı görebilirsiniz.
Bu kadar. Bu makalenin, blogunuz veya işletmeniz için mükemmel bir alan adını nasıl seçeceğinizi anlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.