Açığa Çıktı: Bugün Bir E-posta Listesi Oluşturmanın Neden Bu Kadar Önemli olduğu (6 Neden)

750 425 KreatifAjans

Bir e-posta listesi oluşturmayı düşünüyor, ancak neden gerekli olduğuna dair bazı şüpheleriniz mi var? Birçok blog yazarı ve işletme sahibi, ilk başladıklarında bir e-posta listesi oluşturmanın önemini anlamıyor. Çoğu kişi, e-posta listelerinin başka birinin trafiği ve geliri üzerindeki etkisini gördüklerinde genellikle fikrini değiştirir. Bu makalede, bir e-posta listesi oluşturmanın neden önemli olduğuna ilişkin en önemli nedenleri paylaşacağız (gerçek vaka incelemeleriyle). Ayrıca e-posta listenizi oluşturmaya nasıl başlayacağınızı da göstereceğiz – adım adım.

Why building an email list is so important

Bu başlangıç kılavuzunda aşağıdaki konuları ele alacağız:

  • E-posta listesi nedir?
  • Bir e-posta listesi oluşturmak neden önemlidir?
  • Sosyal medya ve e-posta pazarlaması
  • Pazarlama uzmanları e-posta pazarlaması hakkında neler söylüyor?
  • Bir e-posta listesi oluşturmaya başlamak için neye ihtiyacınız var?
  • En iyi e-posta pazarlama hizmeti nasıl seçilir
  • E-posta listenizi nasıl büyütür ve daha fazla abone kazanırsınız?
  • Yeni liste oluşturma stratejileri ve kaynakları bulma
  • Bu makalenin sonunda, bir e-posta listesi oluşturmayla ilgili tüm sorularınıza yanıt almış olmalısınız.

    E-posta Listesi nedir?

    E-posta listesi, size işletmenizle ilgili güncellemeler ve promosyonlar gönderme izni veren kişilerin adlarının ve e-posta adreslerinin özel bir listesidir.

    E-posta listenizi bir pazarlama yazılımı içinde oluşturabilir ve blog güncellemeleriniz, çevrimiçi mağazanız veya diğer ticari hizmetlerinizle ilgili olarak herkese toplu e-posta bildirimleri gönderebilirsiniz.

    E-posta Listesi Oluşturmak Neden Önemlidir?

    Doğrudan Pazarlama Derneği’ne göre, e-posta pazarlama, ABD’deki işletmeler için ortalama olarak yüzde 4300 yatırım getirisi (ROI) görüyor.

    E-posta aboneleri web sitenizden e-posta listenize katıldığından ve bir bağlantıya tıklayarak (çift tercih) kimliklerini doğruladıklarından, sunduklarınızla son derece ilgileniyorlar. Bu yüzden ödeme yapan müşterilere dönüşme olasılıkları daha yüksektir.

    İşletmemizde, e-posta listesi sosyal medya kampanyalarından 10 kat daha fazla dönüşüm alıyor.

    E-postayı inanılmaz derecede güçlü bir iletişim kanalı yapan nedenleri düşünürseniz bu mantıklıdır:

    1. E-posta Kişiseldir

    E-posta, bir kullanıcının gelen kutusuna girmenizi sağlar. Erişiminizi sınırlayan bir sıralama sistemi yoktur. Çok doğrudan ve kişiseldir.

    2. E-posta Amaçlıdır

    Sizden güncellemeler almak için, bir kullanıcı e-posta listenize kaydolmak ve e-posta adresini onaylamak için bir form doldurur. Bu kadar işi yapan biri açıkça sizden haber almakla ilgileniyor ve mesajınıza çok daha açıklar.

    3. E-posta Hedefli

    Daha önce de bahsettiğimiz gibi, kullanıcı zaten ürününüze veya içeriğinize ilgi gösterdi. Neyi sevdiklerini zaten bildiğiniz için, daha iyi sonuçlar almak için onlara oldukça alakalı teklifler sunabilirsiniz. Buna segmentasyon denir ve bunu daha sonra makalede ele alacağız.

    4. E-posta Listenizin Sahibi Sizsiniz

    Facebook, Twitter veya Google’ın sahibi değilsiniz. Bu platformlar politikalarını değiştirdiğinde sosyal medya kampanyalarınız ve SEO çabalarınız boşa gidebilir. Öte yandan, e-posta listeniz size aittir ve diğer işletmelerin kararlarından etkilenmez.

    5. E-posta Bire Birdir

    İnsanlar e-postaları gelen kutularının mahremiyetinde okurlar. Mesaj herkese açık bir zaman çizelgesinde veya haber akışında değil. Size doğrudan özel olarak güvenle soru sorabilirler. Bu, güven ve bağlantı oluşturmaya yardımcı olur.

    6. Daha Fazla Kişi Günde Birkaç Defa E-posta Kullanıyor

    Facebook’un 1,4 milyar ve Twitter’ın günlük 100 milyon aktif kullanıcısı olduğunu duymuş olabilirsiniz. Duymamış olabileceğiniz şey, her gün E-posta kullanan kişi sayısıdır.

    Her internet kullanıcısının en az bir e-posta hesabı vardır. Radicati tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, 3,8 milyar aktif e-posta hesabı olduğunu ortaya çıkardı. Bu, Dünya nüfusunun yarısı.

    İşte tam da bu nedenle dünyadaki her akıllı işletmenin bir e-posta listesi vardır.

    Büyük markalar bu dersi uzun zaman önce öğrendiler ve bu yüzden insanların e-posta listelerine kaydolmalarını sağlamak için sosyal medya kampanyalarına binlerce dolar harcıyorlar.

    E-posta pazarlamasının çok daha yüksek getiri sağlayan en iyi uzun vadeli yatırım olduğunu anlıyorlar çünkü insanlar mesajlarını daha uzun bir süre çok düşük bir maliyetle almaya devam edecekler.

    E-posta Pazarlamasına Karşı Sosyal Medya

    Şimdi muhtemelen düşünüyorsun, bir dakika Peki ya sosyal medya?

    Aslında, birkaç kez bize soruldu, e-posta pazarlaması sosyal medyanın her şeyi ele geçirmesiyle ölü değil mi?

    Bu soruyu yanıtlamanın en iyi yolu, bir hesap oluşturmadan önce Twitter ve Facebook’un size sorduğu bilgilere bakmaktır:

    Enter email address to create an account

    Evet, bu bir e-posta adresi.

    Bu şirketler, e-postaların müşterileriyle iletişim kurmanın en doğrudan ve güvenilir yolu olduğunu bilirler.

    Telefon numaranızı kullanarak kaydolsanız bile, arkadaş bulmanıza yardımcı olmak, şifre kurtarma seçenekleri için ve en önemlisi size hedeflenmiş e-posta mesajları göndermek için e-posta adresinizi sormaya devam edecekler.

    Tipik bir Gmail kullanıcısının gelen kutusundaki sosyal sekmenin bir görünümü.

    Social emails

    Tüm bu e-postalar büyük sosyal medya platformlarından geliyor, böylece sizi platformlarındaki içerikle meşgul edebilir ve uygulamalarını veya web sitelerini tekrar ziyaret etmenizi sağlayabilirler.

    Tüm sosyal medya platformları, akıllı işletme sahipleri oldukları için bir e-posta listesi oluşturuyor. Bu, işlerini satarken değerlemelerine yardımcı olur.

    Sosyal medya, hedef kitlenize ulaşmanın harika bir yolu olsa da, sosyal medya platformlarının zamanında doğasını perspektif içinde tutmak önemlidir.

    Gelip giderler.

    Çok uzun zaman önce MySpace, FriendFeed, Google Buzz, Plurk ve sayısız diğerlerine sahiptik. Çoğu ya şimdi öldü ya da ilgisiz.

    Bugün öne çıkan Facebook ve Twitter’ımız var, ancak herkes bu platformdan hoşlanmıyor. Bazı insanlar Instagram, Pinterest, WhatsApp, Snapchat, LinkedIn vb.

    Temelde kullanıcılarınız farklı platformlarda her yerde. Ancak araştırmalar, tüketicilerin en az% 91’inin e-postalarını günlük olarak kontrol ettiğini gösteriyor.

    Sosyal medyanın önemli olmadığını söylemiyoruz. Öyle ve hedef kitlenize ulaşmak için her fırsatı keşfetmelisiniz.

    Ancak, daha yüksek sonuçları garanti eden bir şeye daha fazla zaman ve çaba harcamalısınız.

    E-posta Listesi Oluşturma Konusunda Uzmanlar Ne Diyor?

    Sadece bizim sözümüzle yetinmeyin, en iyi pazarlama uzmanlarının e-posta pazarlaması hakkında söylediklerini dinleyin:

    Pazarlamacı olarak test ettiğim tüm kanallar arasında, e-posta sürekli olarak çoğundan daha iyi performans gösteriyor.

    – Neil Patel – Çılgın Yumurta ve QuickSprout

    Bir e-posta adresi almak, okuyucumun kim olduğunu ve umarım gelecekte bir tür müşterimin kim olduğunu anlamanın ilk kritik adımıdır.

    – Joe Pulizzi – Kurucu İçerik Pazarlama Enstitüsü

    Bir e-posta listesi oluşturmuyorsanız, BÜYÜK bir hata yapıyorsunuz demektir.

    – Derek Halpern – Social Triggers’ın Kurucusu

    E-posta, işimizdeki büyüme ve satışın en öngörülebilir itici gücüdür. E-posta pazarlamasını diğer tüm trafik kanallarına tercih ederim.
    – Syed Balkhi – Kurucu Kreatif Ajans

    Birçok uzman pazarlamacı, en büyük hatalarının ilk başladıklarında bir e-posta listesi oluşturmak olmadığını söylüyor.

    Yukarıdaki tüm nedenlerle, bir e-posta listesi oluşturmanın tüm işletmeler için önemli olduğuna ikna olduğunuzu umuyoruz.

    Şimdi merak ediyor olabilirsiniz, nasıl bir e-posta listesi oluşturabilirim?

    Bu bizi bir sonraki bölüme getiriyor.

    Bir E-posta Listesi Oluşturmaya Başlamak İçin Neye İhtiyacınız Var?

    Şimdiye kadar, bir e-posta listesi oluşturmanın neden bu kadar önemli olduğunu ve neden görmezden gelmenin BÜYÜK bir hata olabileceğini biliyorsunuz.

    Öyleyse, e-posta listenizi oluşturmaya başlamak için neye ihtiyacınız olduğuna bir göz atalım.

    E-posta Listesi Oluşturmak İçin İhtiyacınız Olan 3 Şey:

  • Bir web sitesi veya blog.
  • Bir e-posta pazarlama hizmeti.
  • Yüksek dönüşüm sağlayan tercih formları
  • Bunların üçünün de kurulumu oldukça kolaydır ve hiçbiri programlama veya tasarım becerisi gerektirmez.

    Bu makalenin iyiliği için, sadece listedeki son iki maddeye odaklanacağız. Henüz bir web siteniz veya blogunuz yoksa, bir bloga nasıl başlayacağınız veya bir web sitesi nasıl yapılacağıyla ilgili adım adım kılavuzumuza bakın.

    En İyi E-posta Pazarlama Hizmetini Seçme

    Orada tonlarca e-posta pazarlama hizmeti var. Genellikle yeni başlayanlar, anlaşılabilir bir şekilde maliyetten tasarruf etmek için ücretsiz seçeneği kullanır. Ancak, bu ücretsiz platformlardan bazıları en iyisi değil. Neden?

    Gerçekte sundukları tek şey e-posta yoluyla ücretsiz blog aboneliği iken, bazı platformlar kendilerini “e-posta pazarlama hizmeti” olarak yanlış etiketlemektedir. Bu, kullanıcılarınızın her yeni blog yazısı yayınladığınızda bir e-posta güncellemesi almasına olanak tanır.

    Ancak bu doğru e-posta pazarlaması değil. Ücretsiz bir blog bildirim hizmeti kullanmanın dezavantajlarından bazıları şunlardır:

  • Özel e-posta bültenleri gönderemezsiniz. Bir e-posta göndermek için, yeni bir blog yazısı yayınlamanız gerekecek, bu da paylaşmak istediğiniz bilgilerin önce herkese açık olması gerektiği anlamına gelir.
  • E-posta mesajını kişiselleştiremezsiniz. Genellikle marka veya kişiselleştirme olmadan aynı formatta teslim edilecektir.
  • Aboneleri ilgi alanlarına, demografik özelliklere veya içerik türüne göre kategorize edemezsiniz.
  • Rapor yok. E-postayı kaç kişinin aldığını, kullanıcıların yüzde kaçının açtığını ve bunlardan kaçının bağlantılarınızı tıkladığını bilmiyorsunuz.
  • Daha sonra ücretli bir hizmete geçmeyi denediyseniz, kullanıcılarınızın aboneliklerini yeniden onaylamaları gerekecektir. Birçoğu bunu yapmayacak ve sonunda abone kaybedeceksiniz.
  • Bu nedenle, en başından itibaren HER ZAMAN profesyonel bir e-posta pazarlama hizmeti kullanmanızı öneririz.

    Evet, biraz paraya mal olurlar, ancak işinize büyük getiri sağlayan bir yatırımdır.

    Profesyonel e-posta pazarlama hizmetlerinin faydaları şunlardır:

  • Abonelerinize özel toplu e-postalar gönderebilirsiniz.
  • Abone aktivitesini görebilir ve abonelerinizi yaptıkları işlemlere göre gruplandırabilirsiniz.
  • Hangi e-posta konu satırının, içeriğinin ve tekliflerin abonelerinizle en iyi şekilde çalıştığını görmek için A / B ayırma testleri çalıştırabilirsiniz.
  • Raporlama araçlarıyla hangi ülkeden en çok aboneye sahip olduğunuzu görebilirsiniz. Saat dilimi tercihlerinizi ayarlayabilir ve doğru zamanda e-posta gönderebilirsiniz.
  • Son olarak, ancak kesinlikle en önemlisi, tüm abonelerinizin e-posta adreslerini görebilirsiniz.
  • Yüzlerce profesyonel e-posta pazarlama hizmeti mevcuttur. İşinizi kolaylaştırmak için, kullanım kolaylığı, maliyet etkinliği, özellikler ve performansa dayalı olarak en iyi e-posta pazarlama hizmetlerinin bir listesini derledik.

    Küçük işletmeler için, dünyadaki en büyük e-posta pazarlama hizmetlerinden biri oldukları için Constant Contact’ı kullanmanızı öneririz.

    30 günlük ücretsiz deneme sunuyorlar. Bu size kurulum yapmak ve sonuçları görmeye başlamak için bolca zaman verir. 30 günün sonunda, e-posta listeniz muhtemelen kendi masrafını karşılayacaktır (maliyeti 20 $ / ay). ÜCRETSİZ deneme sürümünü başlat.

    Güçlü pazarlama otomasyonu içeren daha gelişmiş bir şey arıyorsanız, SendinBlue veya ConvertKit kullanmanızı öneririz. Her ikisi de işletme sahipleri arasında çok popülerdir ve ayrıca ücretsiz denemelerle birlikte gelirler.

    Bir e-posta pazarlama hizmetine kaydolduktan sonra, sonraki adım, kullanıcılarınızın abone olmasına izin vermek için web sitenize katılım formları eklemektir.

    E-posta Listenizi Büyütme ve Daha Fazla Abone Kazanma

    Web sitenizi terk eden ziyaretçilerin% 70’inden fazlasının asla geri dönmeyeceğini biliyor muydunuz? Doğru, Google Analytics’e bakın ve yeni ve geri gelen ziyaretçilerin yüzdesine bakın.

    Bu nedenle, her web sitesi ziyaretçisini ayrılmadan önce bir e-posta abonesine dönüştürmeniz gerekir, böylece onları geri getirmek için onlara alakalı mesajlar gönderebilirsiniz.

    Ortalama bir internet kullanıcısı, bir web sitesine bakmak için sadece birkaç saniye harcıyor. Bu, onları meşgul etmeniz için size çok az zaman verir. E-posta kayıt formlarınız farkedilmezse, kullanıcılar web sitenize hiç abone olmadan ayrılacaktır.

    Yeni başlayanların yaptığını gördüğümüz en büyük hata, yüksek dönüşüm sağlayan tercih formlarını stratejik olarak yerleştirmemektir.

    Bazı WordPress temaları yerleşik kenar çubuğu widget’ları ile birlikte gelir, ancak aynı zamanda dönüştürmezler.

    E-posta pazarlama hizmetiniz size temanıza yerleştirmeniz için kodlar da sağlayabilir, ancak bu, kodlamayı bilmenizi gerektirir.

    Bu nedenle kullanıcılarımıza OptinMonster’ı kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Terk eden web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere dönüştürmenize yardımcı olan en güçlü dönüşüm optimizasyon yazılımıdır.

    Kenar çubuğunuza sıkıcı kayıt formları eklemek yerine, ışık kutusu açılır pencereleri, kayan üstbilgi ve altbilgi çubukları, kayan kaydırma kutuları, tam ekran karşılama matı, satır içi formlar ve daha fazlası gibi yüksek dönüşüm sağlayan tercih formlarını kolayca oluşturabilirsiniz.

    OptinMonster optin forms

    Ancak OptinMonster’ı gerçekten güçlü kılan şey, davranış otomasyonu ve kişiselleştirme özellikleridir. OptinMonster, kullanıcının nereden geldiğine, hangi sayfayı ziyaret ettiğine ve web sitenizde ne yaptıklarına bağlı olarak farklı kayıt formlarını otomatik olarak göstermenize olanak tanır.

    Örneğin, Exit-Intent® özelliği, kullanıcılarınızın fare davranışını izler ve onlara tam ayrılmak üzere oldukları anda hedeflenen bir tercih formu gösterir. Bu, terk eden ziyaretçileri abonelere dönüştürmenize yardımcı olur.

    Bu nedenle Michael Hyatt, Neil Patel ve Social Media Examiner gibi etkileyiciler web sitelerinde çıkış amacını kullanıyor. Social Media Examiner’ın 7 ayda 95.000’den fazla yeni abone eklemesine yardımcı oldu.

    Küçük bir işletme sahibi olan Nicolas Gagne, Constant Contact’ı e-posta listesini% 500 büyütmek için tek bir çıkış niyetiyle birleştirdi. Bu, çevrimiçi mağazasından elde ettiği geliri üçe katlamasına yardımcı oldu (örnek olay incelemesinin tamamına bakın).

    Okuyabileceğiniz tonlarca daha fazla örnek olay incelemesi ve OptinMonster incelemesi var.

    OptinMonster ile bugün başlayın -% 10 indirim kazanmak için WPB10 kuponunu kullanın.

    Not: OptinMonster, Kreatif Ajans’ın kurucusu Syed Balkhi tarafından başlatıldı, çünkü daha fazla e-posta abonesini daha hızlı almak istiyordu. E-posta kayıt sayımızı% 600 artırmamıza yardımcı oldu. Popüler talep nedeniyle, bu aracı kamuya açıkladık ve şu anda piyasada en çok önerilen olası satış oluşturma yazılımıdır.

    Oluşturma Stratejilerini ve Kaynakları listeleyin

    Doğru araçlara sahip olmak çok önemlidir, ancak bunların nasıl doğru şekilde kullanılacağını bilmek en büyük farkı yaratan şeydir.

    E-posta pazarlama stratejinizde, planlamanız gereken en önemli şey segmentasyondur.

    E-posta listesi segmentasyonu nedir?

    E-posta listesi segmentasyonu, abonelerinizi gruplama işlemidir, böylece e-postalarınızı ilgi alanlarına göre daha iyi kişiselleştirebilirsiniz.

    Daha yüksek açılma oranları ve tıklama oranları elde etmenize yardımcı olur. E-posta pazarlamasına yönelik bu eksiksiz kılavuz, e -posta listenizi bir profesyonel gibi bölümlere ayırmak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri içerir.

    E-posta listenizi hızla büyütmeye başlamak istiyorsanız, e -posta listenizi daha hızlı büyütmek için test edilmiş ve kolay püf noktalarımıza bakın.

    Bir katılım formunun nasıl oluşturulacağından emin değilseniz, yüksek dönüşüm sağlayan bir optin formu oluşturmak için bu 63 maddelik kontrol listesine bakın.

    İçerik Yükseltmeleri, en yüksek dönüşüm sağlayan isteğe bağlı formlardır. Popüler blog yazılarınızın sonunda bonus içerik sunduğunuz bir tekniktir. Bunlar genellikle normal bir katılımdan 5 kat daha fazla dönüştürülür. İşte göz atmanız gereken bazı içerik yükseltme fikirleri. WordPress’te içerik yükseltmelerinin nasıl etkili bir şekilde kullanılacağına dair eksiksiz bir kılavuzumuz var.

    E-posta potansiyel müşterilerini yakalamanın birçok farklı yolu vardır ve bunları, WordPress’te müşteri adayı oluşturma başlangıç kılavuzumuzda ayrıntılı olarak ele aldık.

    Sonuç

    Ne tür bir iş yürüttüğünüz, ne tür bir web sitesine sahip olduğunuz veya hangi sektörde olduğunuz önemli değil.

    Bir web siteniz varsa ve ziyaretçilerinizi geri dönen müşterilere dönüştürmek istiyorsanız, onları e-posta listenize eklemeniz gerekir.

    Bu makalenin, bir e-posta listesi oluşturmanın neden önemli olduğunu anlamanıza ve doğru şekilde başlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.