Adsanity Eklentisi ile WordPress’te Reklamlar Nasıl Yönetilir

750 425 KreatifAjans

Reklamlar, birçok blogcu için önemli bir gelir kaynağıdır. Google Adsense veya diğer reklam kodunuzu WordPress’e eklemek pek kolay değildir. Bahsetmiyorum bile, farklı reklam kaynaklarını yönetmek daha da karmaşık olabilir. Bu yazıda, Adsanity eklentisi ile WordPress’teki reklamları nasıl yöneteceğinizi göstereceğiz.

Adsanity’yi Neden Kullanmalısınız?

Adsanity, tanıdık WordPress arayüzünü kullanarak tüm reklamlarınızı yönetmenizi kolaylaştırır.

İster yerel olarak çalışan bir reklam oluşturmak ister Google Adsense gibi harici bir reklam ağı kullanmak isteyin, web sitenize reklam eklemek, kullanıma hazır widget’lar ve yerleşik görsel düzenleyici düğmeleriyle daha basit hale getirilmiştir.

WordPress için diğer reklamcılık çözümlerinin oldukça karmaşık olduğunu düşünüyorsanız, Adsanity tam size göre. Yeni başlayanlar için uygundur ve hiçbir özellikten ödün vermez.

Adsanity’de Reklam Nasıl Oluşturulur

Yapmanız gereken ilk şey, Adsanity eklentisini kurmak ve etkinleştirmektir. Etkinleştirdikten sonra, ilk reklamınızı oluşturmak için Adsanity »Reklam Oluştur’a gidin.

Create new ad screen in Adsanity

Sitenizde barındırılan bir yerel reklam oluşturabilir veya harici bir reklam ağı tarafından sunulan bir reklam oluşturabilirsiniz.

Reklamınız için bir başlık girerek başlayabilirsiniz. Bu başlık, söz konusu reklam birimini tanımlamak için dahili olarak kullanılacaktır. Ardından, reklam boyutunu seçmeniz gerekir.

Yerel bir reklamsa, bir başlık resmi ekleyebilirsiniz. Aksi takdirde, reklam ağınızdan aldığınız reklam kodunu yapıştırabilirsiniz.

Ayrıca, reklam grupları oluşturarak reklamları bir arada gruplandırabilirsiniz. Bu reklam grupları, kenar çubuklarına ve yayınlara eklenebilir. Toplam gösterilecek reklam sayısını seçebilir ve sütun seçebilirsiniz. Bu, özellikle kenar çubuğunuzda bir grup daha küçük reklam görüntülemek istediğinizde kullanışlıdır.

Son olarak, reklamınızı kaydetmek için Yayınla düğmesini tıklayın.

Adsanity ayrıca reklamlarınız için bir son kullanma tarihi belirlemenize de izin verir. Meta yayınla kutusundaki düzenleme bağlantısını tıklamanız ve bir son kullanma tarihi ayarlamanız yeterlidir.

Setting an expiration date for the ad

Sitenizde Reklam Görüntüleme

Adsanity, Adsanity widget’larını kullanarak reklamlarınızı herhangi bir widget’a hazır alana veya kenar çubuğuna eklemenize olanak tanır.

Displaying ads using Adsanity Widgets in WordPress

Ayrıca postanıza ve sayfalarınıza reklam ekleyebilirsiniz. Basitçe bir gönderiyi düzenleyin ve gönderi düzenleyicide Adsanity düğmelerini göreceksiniz.

Inserting ads into your WordPress posts and pages

Adsanity »İstatistikler sayfasını ziyaret ederek de reklamlarınızın istatistiklerini görüntüleyebilirsiniz. Reklamlarınızın site genelinde nasıl performans gösterdiğini gösteren bir grafik gösterir. Para kazanma stratejinizi geliştirmek için bu istatistikleri kullanabilirsiniz.

Ad stats in Adsanity

Bu makalenin, Adsanity kullanarak WordPress’te reklamları nasıl yöneteceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. ThirstyAffiliates kullanarak WordPress’e bağlı kuruluş bağlantılarının nasıl ekleneceğine ilişkin kılavuzumuza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Google + ‘ da da bulabilirsiniz.