Alan Adı Kullanılabilirliği Nasıl Kontrol Edilir (Kolay Alan Arama Araçları)

750 425 KreatifAjans

Bir alan adı seçmek çok zor olabilir çünkü önce bir fikir bulmanız ve ardından alan adı kullanılabilirliğini kontrol etmeniz gerekir.

Çok sayıda iyi alan adı alındığından, genellikle yeni başlayanlar sıkışmış hissederler.

Alan adı kullanılabilirliğini daha hızlı kontrol edebilmeniz ve hatta bunu yaparken yeni fikirler bulmanız güzel olmaz mıydı?

Bu makalede, en kolay alan arama araçlarından bazılarıyla alan adı kullanılabilirliğini nasıl kontrol edeceğinizi göstereceğiz.

Checking for domain name availability using domain search tools

Yeni: Yalnızca yaratıcı işletme adı fikirleri üretmenize yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda alan adı kullanılabilirliğini kontrol etmenize de yardımcı olan yapay zeka destekli bir işletme adı oluşturma aracı oluşturduk. Kreatif Ajans’ın ücretsiz işletme adı oluşturucusunu deneyin.

1. Domain.com

Domain.com, piyasadaki en iyi alan adı kayıt şirketlerinden biridir. İndirimli fiyatlarla çok çeşitli alan adı uzantıları sunarlar ve yeni başlayanlar için en iyi alan yönetim araçlarına sahiptirler.

En önemlisi, alan adı kullanılabilirliğini hızlı bir şekilde kontrol edebileceğimiz güçlü bir alan arama aracına sahipler. Web sitelerine gidin ve istediğiniz anahtar kelimeleri veya kelime öbeğini girin.

Check domain availability on Domain.com

Domain.com, alanın kayıt için uygun olup olmadığını gösterecektir. Öyleyse, tebrikler devam edip hemen kaydettirebilirsiniz. Bonus: Ek bir indirim almak için Domain.com kupon kodumuzu kullanın.

Domain available

Aradığınız alan adı mevcut değilse, beyin fırtınası yapmanıza ve benzersiz bir fikir bulmanıza yardımcı olacak farklı kombinasyonlar gösterecektir.

Bir alan adı bulduğunuzda, bunu sepete ekleyebilir ve kaydettirmek için ‘Devam’ düğmesine tıklayabilirsiniz.

Continue registration

Sonraki ekranda satın alma işlemini tamamlamak için fatura ve ödeme bilgilerinizi girin.

Proceed to payment

2. Nameboy

Nameboy, piyasadaki en eski ve en güvenilir alan adı oluşturma aracıdır.

Düzinelerce alan adı fikrini hızlı bir şekilde oluşturmak istiyorsanız, bu aracı kullanabilirsiniz. İstediğiniz anahtar kelimeyi veya kelime öbeğini girmeniz yeterlidir ve aralarından seçim yapabileceğiniz bir alan adları listesi oluşturur.

Ayrıntıları görüntülemek ve alan adını kaydetmek için herhangi bir alan adına tıklayabilirsiniz. Olumsuz yanı, size alan adlarının kullanılabilirliğini hemen göstermemesidir.

3. IsItWP

IsItWP, bir WordPress güvenlik tarayıcısı, web sitesi çalışma süresi denetleyicisi, şifre oluşturucu ve güçlü bir etki alanı oluşturucusu gibi bir dizi kullanışlı araç sunar.

Etki alanı oluşturucu, yalnızca anahtar sözcükler veya tümcecikler girerek bir etki alanı adı aramanıza olanak tanır. Daha sonra bir dizi farklı alan adı oluşturur.

Bu size geçmeniz için bir ton olası seçenek sunar. Ancak, alan adını gerçekten kaydettirmek veya kullanılabilirliğini kontrol etmek için ayrıntıları görüntüle düğmesine tıklamanız gerekecektir.

4. Blog Tyrant

Blog Tyrant, bir alan adı oluşturucu da dahil olmak üzere çeşitli ücretsiz araçlar içeren popüler bir blog kaynağı sitesidir.

Seçtiğiniz anahtar kelime veya kelime öbeği için alan fikirleri aramanıza yardımcı olur. Daha fazla ayrıntı görmek için bir alan adını tıklayabilir veya daha fazla alan adı önerisi almak için farklı bir anahtar kelime kombinasyonu deneyebilirsiniz.

5. Bluehost

Bluehost, dünyanın en büyük web barındırma şirketlerinden biridir. Hemen bir web sitesi yapmak istiyorsanız, etki alanı kullanılabilirliği denetleyicisi sizin için iyi bir seçenek olacaktır.

Kreatif Ajans kullanıcılarına ücretsiz bir alan adı ve WordPress barındırmada cömert bir indirim sunuyorlar. Temel olarak, ayda 2,75 ABD doları karşılığında bir blog veya web sitesi başlatabileceksiniz.

→ Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

Sadece web sitelerini ziyaret edebilir ve başla düğmesine tıklayabilirsiniz. Bundan sonra bir plan seçmeniz istenecek.

Select a plan

Bir sonraki ekranda, bir alan adı seçmeniz istenecektir. Kullanılabilirliği kontrol etmek için istediğiniz alan adını veya anahtar kelimeleri girin.

Bluehost domain checker

Tercih ettiğiniz alan adı mevcut değilse, size aralarından seçim yapabileceğiniz veya başka bir alan adı aramanız için birkaç öneri gösterecektir.

Beğendiğiniz alan adını bulduğunuzda, devam edip satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

6. GoDaddy

GoDaddy, piyasadaki en büyük alan adı şirketlerinden biridir. Alan adı uygunluğunu da aramak için web sitelerini kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, önerileri genellikle kısa çizgiler, daha az bilinen ve yaygın olmayan alan adı uzantıları veya daha yüksek bir fiyata sunulan premium alan adlarını içerir.

Daha ucuz ve daha güvenilir olan birçok mükemmel GoDaddy alternatifi vardır.

Mükemmel Alan Adı Nasıl Seçilir?

Yeni başlayanların çoğu, mükemmel alan adını bulmakta zorlanır. Halihazırda 350 milyondan fazla alan adı kayıtlı ve sanki tüm iyi olanlar zaten alınmış gibi.

İstediğiniz alan adı mevcut değilse, yaratıcı olmanız gerekir. Web siteniz için mükemmel alan adını bulmanıza yardımcı olacak birkaç hızlı ipucu.

  • .Com alan adlarına bağlı kalın ve yeni bir alan adı uzantısı seçmeyin
  • İşletmenizle ilişkili anahtar kelimeleri kullanın. Daha fazla bilgi edinmek için anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.
  • Alan adında kısa çizgiler ve sayılardan kaçının. Hecelemeyi ve telaffuz etmeyi zorlaştırırlar.
  • Kolayca akılda kalan, hecelemenizi gerektirmeyen ve markanızı temsil eden bir alan adı seçin
  • Daha ayrıntılı ipuçları için, en iyi alan adını nasıl seçeceğinizle ilgili eksiksiz kılavuzumuza bakın.

    Bir Alan Adı Buldum, Şimdi Ne Olacak?

    Hızlı hareket etmeniz ve bu alan adını kaydetmeniz gerekiyor.

    Her gün binlerce yeni alan adı kaydedilmektedir. Alan adları kazançlı bir iştir ve insanlar her zaman kaydolmak ve daha iyi bir teklif için yeniden satmak için iyi alan adları ararlar.

    Alan adı fikriniz iyiyse, uzun süre kullanılamayacak kadar büyük bir şans var. Sadece devam etmeniz ve alan adınızı kaydetmeniz gerekiyor.

    Alan Adı Almak İçin Web Sitesine İhtiyacım Var mı?

    Hayır, yok.

    Bir web sitesi oluşturmadan bir alan adı kaydedebilirsiniz. Bu iki şeyin nasıl ilişkili olduğunu anlamak için alan adı ve web barındırma arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bakın.

    Bir web sitesi oluşturmak için bir barındırma şirketine kaydolmanız gerekir. Burası web sitenizin dosyalarını saklayacağınız yerdir.

    Alan adları, alan adı kayıt kuruluşları tarafından satılmaktadır. Bunlar, alan adlarını kaydettirmek için ICANN (dünya çapında alan adlarını yöneten uluslararası bir kuruluş) tarafından lisanslanan şirketlerdir.

    Bir web sitesi yapmak için hem alan adına hem de web barındırmaya ihtiyacınız var. Ancak, henüz bir web sitesi yapmaya hazır değilseniz, o zaman bir alan adı kaydettirebilirsiniz.

    Bu size lisanslı süre boyunca o alan adının sahipliğini verecektir. Daha sonra hazır olduğunuzda bir web sitesi oluşturabilir veya çevrimiçi bir mağaza açabilirsiniz.

    Alan Adı Kullanılabilirliğini Kontrol Etmek İçin En İyi Araç Hangisi?

    Alan adı kullanılabilirliğini kontrol etmek için en iyi araç olarak Domain.com’u kullanmanızı öneririz.

    Alan adı araştırmanızı hızlı bir şekilde yapmanızı sağlar. Bir üçüncü taraf web sitesini ziyaret etmeden alan adını anında kaydedebilirsiniz. Ayrıca en kolay alan araçlarını ve basit bir alan yönetim alanını sunarlar.

    Yalnızca farklı alan adı fikirlerini keşfetmek istiyorsanız, Nameboy, anahtar kelimelerinizi veya işletme adınızı kullanarak anında düzinelerce alan adı oluşturmanıza yardımcı olur.

    Bu makalenin, daha akıllı alan arama araçlarını kullanarak alan adı kullanılabilirliğini nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni alan adınızla başlayabileceğiniz bu kolay çevrimiçi iş fikirlerini de görmek isteyebilirsiniz.