Ana Sürümler için WordPress’te Otomatik Güncellemeler Nasıl Etkinleştirilir

750 425 KreatifAjans

WordPress’in küçük sürümler için etkinleştirilmişleştirilmiş güncellemelerle doğru güncellemeyle mi? Bu, WordPress.org ekibinin, kullanıcı çağrılabilirlik güncelleştirmeden önce otomatik olarak yükleyebileceği gelir.

Ancak, yeni bir ana sürüm çıktığında web sitenizi otomatik olarak güncellemez. Yönetilen bir WordPress barındırma hizmetinde güncel hale getirme manuel olarak başlatmanız gerekir.

Bu tatlı, WordPress’te otomatik güncelleme büyük sürümler için nasıl hayata geçirileceğini göstereceğiz.

Turning on automatic updates for major WordPress releases

WordPress Otomatik Güncellemeler Nasıl Çalışır?

WordPress, WordPress 3.7’de (24 Ekim 2013) otomatik özelliğini tanıttı. Bu, WordPress’in web sitenizin güvenliğini artırmak için otomatik olarak yeni bir küçük sürümüne izin verdi.

WordPress’te otomatik güncellemeleri devre dışı bırakma seçeneği vardır. Ancak, şifreli güvenlik görevi ve güvenlik açıklarını cevap aldıklarından, otomatik güncellemeleri etkinleştirme.

WP Engine ve Liquid Web gibi yönetilen WordPress barındırma sağlayıcıları, yalnızca küçük olanlar değil tüm yeni sürümler için WordPress’i otomatik olarak günceller.

Şimdi bir veya iki WordPress web sitesi çalıştırıyorsanız, WordPress sitenizi güvenli bir şekilde güncellemek için kılavuzumuzu takip edebilirsiniz.

Öte yandan, birden fazla WordPress sitesini yönetmek, ayrıca güncellemek çok zaman alabilir.

Neyse ki, Bluehost, SiteGround, vb. Gibi paylaşılan bir barındırma sağlayıcısında otomatik güncellemeleri etkinleştirebilirsiniz. Sadece bir yedekleme sisteminiz olmanız gerekir, böylece bir şeyler geri dönebilirsin.

Bununla birlikte, büyük WordPress sürümleri için otomatik güncelleme nasıl olacak bir göz atalım.

WordPress’te Otomatik Güncellemelere Hazırlanma

Herhangi bir web sağlayabileceğiniz en önemli güvenlik katmanı, bir yedekleme sistemi kurmaktır. Otomatik güncellemeleri açsanız da açmasanız da, onun WordPress web sitesi için otomatik bir yedekleme sistemine sahip olmalısınız.

WordPress sitenizde otomatik yedek ayarlayabileceğiniz birkaç yararlı WordPress yedekleme eklentisi vardır.

UpdraftPlus eklentisini indirme çünkü bu, piyasadaki en popüler WordPress yedekleme eklentisidir ve ücretsizdir. UpdraftPlus, WordPress web sitenizin otomatik yedeklemelerini kolay ayarlamanıza olanak tanır.

Ayrıca yedekleme dosyalarınızı Google Drive, Dropbox vb. Gibi uzak bir otomatik olarak depolamanıza olanak tanır.

Otomatik WordPress yedeklemelerini kurduktan sonra, devam edebilir ve büyük sürümler için otomatik WordPress güncellemesini açabilirsiniz.

Yöntem 1. Bir Eklenti Kullanarak Büyük Sürümler için Otomatik WordPress Güncellemelerini Etkinleştirin

Bu yöntem daha kolay ve tüm saçma için.

Öncelikle, Easy Updates Manager eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla detay için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirdikten sonra, eklentiyi kurmak için Gösterge »Güncelleme hizmetleri ziyaret ziyaret etmeniz gerekir.

Enable automatic updates

‘Otomatik güncellemeler’ bölümünün altında, ‘Özel’ seçeneğini tıklayın. Bundan sonra, ‘Başlıca WordPress Sürümleri’ bölümünün ayrıntıları ‘Büyük Sürüm Etkinleştir’ tıklayın.

Eklenti, otomatik olarak kaydedecek ve önemli WordPress sürümlerinin otomatik olarak güncellenmesi istenir.

Bu eklenti ayrıca diğer otomatik güncel ayarlamanıza veya devre dışı bırakmanıza izin verir. Daha fazla ayrıntılı için WordPress güncellemelerinin ayrıntılı ayrıntılı kılavuzumuza bakın.

Yöntem 2. WordPress’teki Büyük Sürümler için Otomatik Güncelleştir Manuel Olarak Etkinleştirme

Bu yöntem, WordPress dosyalarınıza kod eklemenizi kolaylaştırır.

Öncelikle, sitenizin wp-config.php dosyasını aşağıdaki kod satırını eklemeniz gerekir.

define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', true );

Bu kodla ilgili küçük bir sorun var. Ayrıca geliştirme veya gece güncellemelerine de olanak tanır.

Güncelleme derlemeleri ve yenileme yenileme devre dışı bırakmak için, siteye özgü bir eklentiye veya Kod Parçacisine eklentisine aşağıdaki kodu eklemeniz gerekir.

add_filter( 'allow_dev_auto_core_updates', '__return_false' );

Bu filtre, gecelik derlemeler veya geliştirme güncellemeleri için otomatik güncellemeleri halinde.

WordPress siteniz artık yeni bir WordPress sürümü mevcut olduğunda sizin girişiniz olmadan kendini otomatik olarak güncellemeye hazırdır.

WordPress Otomatik Güncellemeler Hakkında Sık Sorulan Sorular

1. WordPress güncelleme neden yükleme gerekiyor?

WordPress, düzenli olarak bakımı bir yazılımdır. Binlerce geliştirici, WordPress’i daha iyi ve güvenli hale getirmeye getirilebilir.

WordPress güncellemelerini mevcut halihazırda yükleme gerekir. Bu, web sitenizin en son güvenlik yamalarına, yeni ve en iyi hız ve performansa sahip olmasını sağlar.

2. Web sitesi için güncellemeler midir?

Dünyanın en popüler web sitesi kurucusu olan WordPress güncellemeleri, milyonlarca web sitesinde kullanılabilir hale gelir. Çekirdek ekip, tüm web sitelerinin sırları için kesinlikle güvenli olduklarından emin olmak için çok çalışıyor.

Ancak, güncellemelerden önce her zaman WordPress web sitenizi desteklemesini indirebilirsiniz. Bu, güncellemeden sonra herhangi bir sorun olması durumunda hızlıca geri dönebilir tanır.

3. WordPress eklentilerini otomatik olarak güncelleyebilir miyim?

Varsayılan olarak WordPress, eklenti güncellemesini manuel olarak indirebilirsiniz. Bununla birlikte, eklentiler için otomatik güncellemeleri de etkinleştirebilirsiniz. WordPress eklentileri için otomatik kılavuzunun nasıl etkinleştirileceğine bakın.

4. Tüm web sitelerime tek bir panodan güncellemeler yükleyebilir miyim?

Varsayılan olarak, onun WordPress web sitesini yüklemek için güncellemek gerekir. Neyse ki, Birden Fazla WordPress sitesini Yönetmek Için tools kullanabilirsiniz. Bu araçlar, siteye giriş yapmak zorunda kalmadan tüm WordPress sitelerinize güncellemeleri yükleme kolaylaştırır.

Bu makalenin, büyük sürümler için WordPress’te otomatik güncellemeleri nasıl etkinleştireceğinizi öğrenmenize yardımcı umuyoruz. Ayrıca en çok aranan WordPress ipuçları, püf noktaları ve hack’lerimizden oluşan nihai listemizi görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta bulabilirsiniz.