Bağlılığı ve Katılımı Artırmak İçin Bir WooCommerce Yarışması Nasıl Oluşturulur

750 425 KreatifAjans

Müşteri katılımını artırmak ve satışları artırmak için bir WooCommerce yarışması oluşturmak ister misiniz?

Yarışmalar, WooCommerce mağazanıza yeni ziyaretçiler çekmenin, marka bilinirliğini artırmanın ve müşterilerin ilgisini çekmenin kolay bir yoludur.

Ayrıca müşteri sadakatini artırmanıza, dönüşümleri iyileştirmenize ve uzun vadede satışları artırmanıza yardımcı olabilirler.

Bu makalede, sadakati ve katılımı artırmak için bir WooCommerce yarışmasını nasıl kolayca oluşturacağınızı göstereceğiz.

Creating a contest in WooCommerce

Neden bir WooCommerce Yarışması Düzenleyin?

Çevrimiçi bir mağaza olarak, web sitenize yeni müşteriler çekmeniz gerekir. Buradaki zorluk, bu kullanıcıların çoğunun satın alma işlemi yapmadan ayrılmasıdır.

Sepetlerine ürün ekleyen müşterilerin yalnızca% 30’u ödeme işlemini tamamlıyor. Bu nedenle, WooCommerce’de terk edilmiş sepet satışlarının nasıl kurtarılacağına dair kapsamlı bir kılavuzumuz var.

Bir kullanıcı web sitenizden ayrıldığında, iletişimde kalmanın bir yolunu bulmadıkça onu geri getirmek zordur.

Yarışmalar ve hediyeler eklemek, kullanıcılara biraz daha uzun süre kalmaları için eğlenceli bir neden sunmanıza olanak tanır. Ayrıca e-posta adreslerini, kullanıcı yanıtlarını toplamanıza ve takip eden sosyal medyanızı büyütmenize yardımcı olurlar.

Tüm bunlar sonuçta daha fazla satışa ve artan müşteri sadakatine yol açar.

Bununla birlikte, işinizi büyütmek için kolayca bir WooCommerce yarışmasının nasıl oluşturulacağına bir göz atalım.

WooCommerce Yarışması Hediyesi Oluşturma

Bu eğitim için RafflePress adlı bir eklenti kullanacağız. Web sitenizde kolayca viral yarışmalar ve hediye kampanyaları yürütmenize izin veren en iyi WooCommerce yarışması / eşantiyon eklentisidir.

Erişiminizi genişletmenize ve yeni müşteriler bulmanıza yardımcı olan sosyal eylemlerle birlikte gelir. Ayrıca e-posta listenizi büyütmenize, sosyal medya takipçilerini artırmanıza ve müşteri sadakatini artırmanıza yardımcı olur.

Not: Ekibimiz, çevrimiçi varlığımızı büyütmemize yardımcı olmak için RafflePress’i kurdu. Kullanıcı isteğine bağlı olarak, herkesin kullanması için bir eklenti olarak yayınladık.

Öncelikle, RafflePress eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Etkinleştirmenin ardından eklenti, WordPress yönetici kenar çubuğunuza ‘RafflePress’ etiketli yeni bir menü öğesi ekleyecektir. Üzerine tıklamak sizi eklentinin ayarlar sayfasına götürecektir.

Add your license key

Öncelikle, lisans anahtarınızı girmeniz gerekecektir. Bu bilgiyi RafflePress web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

Lisans anahtarınızı girdikten sonra, artık ilk WooCommerce yarışmanızı oluşturmaya hazırsınız.

Başlamak için RafflePress »Yeni Sayfa Ekle sayfasını ziyaret edin.

Add new WooCommerce contest giveaway

Bu, RafflePress yarışma oluşturucusunu başlatacak.

Öncelikle, yeni yarışma kampanyanız için bir ad sağlamanız gerekir. Bundan sonra, başlangıç noktası olarak kullanmak için bir şablon seçmeniz gerekir.

Contest title and template

RafflePress, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç hedef tabanlı yarışma şablonuyla birlikte gelir. Bu şablonlar, e-posta listenizi büyütme veya sosyal medyayı takip etme gibi belirli hedefler için en iyi sonuçları almanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Hedeflerinize en uygun olanı seçebilirsiniz. Emin değilseniz, klasik şablonla başlayın.

RafflePress şimdi şablonu oluşturucuya yükleyecektir.

WooCommerce Yarışmanıza Ödül Ekleyin

WooCommerce yarışmanız için bir ödül veya teşvik belirleyelim. Ödül başlığını ve açıklamasını girmek için Giveaway Prize Details bölümü altındaki kalem simgesine tıklamanız gerekir.

Enter prize title and details

Bundan sonra, yarışmanızda belirgin bir şekilde gösterilecek olan ödül resmini yüklemeyi unutmayın.

Ardından, yarışmanız için başlangıç ve bitiş tarihini seçmeniz gerekir. Doğru şekilde tanıtabilmeniz için başlangıç / bitiş tarihinden önce yeterince zaman bırakmanızı öneririz.

Kullanıcıların Yarışmaya Katılmaları İçin Yapmaları Gereken İşlemleri Ekleyin

Eylemler, web sitesi ziyaretçilerinin yarışmaya katılmak için gerçekleştirmesini istediğiniz görevlerdir. RafflePress, amaçladığınız hedeflere ulaşmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi eylemle birlikte gelir.

Yeni kitlelere ve mevcut müşterilere erişiminizi en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak eylemler seçmeniz gerekir.

Örneğin, hızlı bir moda e-ticaret mağazası işletiyorsanız, Instagram takiplerinizi artırmak istersiniz.

Yarışmaya eylemler eklemeye başlayalım.

Soldaki menüden ‘Eylemler’ sekmesine geçmeniz yeterlidir ve bir eylem listesi göreceksiniz.

Add actions to your contest

Yarışmanıza eklemek için bir eylemi tıklayabilirsiniz. Ödül açıklaması bölümünün altında görünecektir.

Sol sütunda eylem ayarlarını görmek için tek tek eylemi tıklayabilirsiniz.

Action settings

Her eylem bazı temel ayarlarla birlikte gelir. Bir başlık, kullanıcıların onu tamamlamak için kazanacağı giriş sayısını belirleyebilir, günlük girişlere izin verebilir veya bir işlemi zorunlu hale getirebilirsiniz.

Bu ayarların yanı sıra, belirli eylemlerle ilgili ayarları da göreceksiniz.

Örneğin, kullanıcıların Instagram profilinizi ziyaret etmesini istiyorsanız, Instagram profil URL’nizi girmeniz gerekecektir.

İstediğiniz kadar eylem ekleyebilirsiniz. Daha fazla seçenek eklemek, kullanıcılarınıza katılmaları için daha fazla yol sağlar ve daha fazla pazarlama kanalına ulaşmanıza yardımcı olur.

RafflePress, en iyi e-posta pazarlama hizmetleriyle sorunsuz bir şekilde bütünleşir, böylece e-posta listenizi büyütmek için kullanabilirsiniz.

Bonus İpucu: Kampanya hedeflerinize göre kanallara öncelik verin. Örneğin, e-posta listenizi büyütmek istiyorsanız, onu yukarı taşımanız ve zorunlu hale getirmeniz gerekir.

Prioritize actions by moving them up and down

İşlemleri müşterilerin katılmasını istediğiniz sıraya göre düzenlemek için basitçe sürükleyip bırakabilirsiniz.

İşiniz bittiğinde, ayarlarınızı kaydetmek için ‘Kaydet’ düğmesine tıklamayı unutmayın.

WooCommerce Yarışma Tasarımını Özelleştirin

Ardından, yarışma widget’ınızın görünümünü öne çıkacak şekilde değiştirmek istersiniz.

Sol sütundan ‘Tasarım’ bölümünü tıklayın ve ardından yarışma widget’ınız için bir düzen, yazı tipi ve düğme rengi seçin.

Design contest

Yarışmanız için açılış sayfası oluşturmak istiyorsanız bir arka plan rengi veya resmi de ayarlayabilirsiniz (bu makalenin ilerleyen bölümlerinde daha fazlası).

Tasarımdan memnun olduğunuzda, ilerlemenizi kaydetmek için ‘Kaydet’ düğmesine tıklayın.

Yarışma Ayarlarını Yapılandırın

RafflePress, yarışma kampanyanız üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlayan çeşitli seçeneklerle birlikte gelir.

Sol menüden ‘Ayarlar’ sekmesine geçin ve ‘Genel’ sekmesine tıklayın. Buradan, kazananları gösterme seçeneği, giriş sayısı, IP başına kayıt sınırı ve daha fazlası dahil olmak üzere eşantiyonunuz için temel seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

Change giveaway settings

Bundan sonra, ‘Hediye kuralları’ sekmesine geçin. RafflePress, kampanyanız için kolayca yarışma kuralları oluşturmanıza olanak tanıyan bir Kural Oluşturucu içerir.

Generate contest rules

Bundan sonra, ‘E-posta Doğrulama’ ayarlarına geçin. Buradan, yalnızca e-posta adreslerini doğrulayan kullanıcıların girişlerini kabul eden e-posta doğrulamasını etkinleştirebilirsiniz.

Turn on email verification

Ardından, ‘Başarılı izleme’ seçeneğini tıklayın. Google Analytics veya Facebook pikseli gibi başka bir izleme kodu eklemek istiyorsanız, bu seçenek bu komut dosyalarını eklemenize izin verir.

Success tracking

Ardından, ‘Başarılı Yeniden Yönlendirme’ sekmesine tıklayın. Buradan, tüm eylemleri başarıyla tamamlayan kullanıcıları herhangi bir sayfaya yönlendirebilirsiniz. Bu bir WooCommerce ürün sayfası, bir açılış sayfası veya sadece bir teşekkür sayfası olabilir.

Setup redirect

Son olarak, sosyal girişler bölümüne ulaşacaksınız. Buradan sosyal girişleri açabilir ve kullanıcıların Facebook hesaplarıyla giriş yaparak yarışmaya katılmalarına izin verebilirsiniz.

Social logins

Ayarları incelemeyi bitirdiğinizde, değişikliklerinizi kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

WooCommerce Mağazanıza Yarışma Yayınlayın ve Ekleyin

Artık yarışmanız hazır olduğuna göre, onu WooCommerce mağazanıza eklemenin zamanı geldi.

RafflePress, eşantiyonlarınızı istediğiniz yere eklemenizi çok kolaylaştırır. Bunu yapmanın üç yolu vardır.

  • Bir blog gönderisine veya bir sayfaya hediye eklemek için RafflePress bloğunu kullanırsınız
  • Kısa kodu gönderilerin, sayfaların, ürün sayfalarının, kenar çubuğu widget’larının herhangi bir yerine eklemek için kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca Giveaway açılış sayfası da oluşturabilirsiniz
  • Bu öğelerin her birine bir göz atalım.

    1. Blog Yazılarına / Sayfalarına Yarışma Bloğu Ekleme

    WordPress’te yeni bir gönderi veya sayfa oluşturun veya mevcut bir sayfayı düzenleyin. Düzenleme ekranında, yeni blok ekle düğmesine tıklayın ve ardından RafflePress’i seçin.

    Adding RafflePress contest block

    Düzenleyicide RafflePress bloğunun göründüğünü göreceksiniz. Buradan, blok ayarlarındaki açılır menüye tıklamanız ve daha önce oluşturduğunuz yarışma hediyesini seçmeniz gerekir.

    Select contest campaign

    2. Kısa Kod Kullanarak Yarışma Ekle

    Yarışmayı bir ürün sayfasına, kenar çubuğu widget’ına veya bir sayfa oluşturucu eklentisine eklemek istediğinizde kısa kodlar kullanışlıdır.

    Önce yarışma hediyesini düzenlemeniz ve ardından ‘Yayınla’ sekmesine geçmeniz gerekir. Buradan kısa kod seçeneğine tıklayın ve ekranda gördüğünüz kısa kodu kopyalayın.

    Copy the shortcode

    3. WooCommerce’da bir Yarışma Sayfası oluşturun

    RafflePress ayrıca yarışma widget’ınıza kendi açılış sayfasını vermenizi sağlar. Bu seçeneği, Yarışma eşantiyonunuzu düzenlerken Yayınla sekmesinin altında bulabilirsiniz.

    Create landing page

    Bağlantıya tıklayarak açılış sayfası ayarlarını başlatabilirsiniz. Buradan açılış sayfanız için bir URL oluşturmanız gerekir. İşlemi tamamladıktan sonra, açılış sayfanızın işleyişini görmek için görüntüle düğmesine tıklayabilirsiniz.

    Copy your contest landing page URL

    RafflePress sizi yarışma açılış sayfanıza götürür. Artık URL’yi kopyalayabilir ve pazarlama kanallarınızda tanıtmaya başlayabilirsiniz.

    Contest landing page

    WooCommerce Yarışmanızı Tanıtmak

    Artık WooCommerce yarışmanızı oluşturup eklediğinize göre, onu tanıtmaya başlama zamanı.

    Yarışma başlamadan önce eklemenizi ve yarışma için beklenti ve heyecan oluşturmak için kendinize bolca zaman vermenizi öneririz.

    E-posta haber bülteni abonelerinize seslenebilir ve sosyal medya profillerinizde haberi yayabilirsiniz. İşin yolunda gitmesine yardımcı olması için sektörünüzdeki etkileyicilere, arkadaşlarınıza ve aile üyelerine ulaşın.

    Ayrıca bunu ilgili çevrimiçi topluluklarda ve forumlarda da tanıtabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin haberdar olması için OptinMonster gibi bir platform kullanarak web sitenizde tanıtmayı unutmayın.

    Yarışma Kazananlarını Seçme

    RafflePress, yarışmanızı ayarlarda seçtiğiniz saatte otomatik olarak başlatacak ve seçtiğiniz saatte de bitirecektir.

    Yarışma sona erdiğinde, RafflePress rastgele bir kazanan seçmenize de yardımcı olabilir.

    RafflePress »Hediye sayfasına gidin ve yarışmanızın yanındaki ‘Kazananlara İhtiyacınız Var’ bağlantısını tıklayın.

    Select winners

    Eklenti şimdi size kaç kazanan seçmek istediğinizi soracak. Bundan sonra, kazananları rastgele seçecektir.

    Daha sonra bu kullanıcılara e-posta göndererek onlara haber verebilir ve ödüllerini almaları için gerekli bilgileri verebilirsiniz.

    Bu makalenin, kolayca bir WooCommerce yarışması oluşturmayı ve müşteri sadakati oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, çevrimiçi mağazanız için en iyi WooCommerce eklentileri konusunda uzman seçimimizi görmek isteyebilirsiniz.