BigCommerce vs WooCommerce – Hangisi Daha İyi? (Karşılaştırma)

750 425 KreatifAjans

Çevrimiçi bir mağazaoluşturmak istiyorsunuz? BigCommerce veya WooCommerce kullanıp kullanmayacağınız konusunda kafanız mı karıştı?

Eğer öyleyse, o zaman yalnız değilsiniz.

WooCommerce ve BigCommerce, piyasadaki en popüler e-ticaret platformlarından ikisidir. Rekabet şiddetli ama her ikisinin de kendi artıları ve eksileri var.

Bu yazıda, BigCommerce ile WooCommerce’i karşılaştırıp aralarındaki farkları göstereceğiz, böylece ihtiyaçlarınız için en iyi platformu seçebileceksiniz.

BigCommerce vs WooCommerce - Full eCommerce Platform Comparison

E-Ticaret Platformunuzda Nelere Dikkat Etmelisiniz?

WooCommerce vs BigCommerce karşılaştırmamıza başlamadan önce, e-Ticaret platformunuzu seçerken aramanız gereken bazı önemli şeyleri ele alalım.

Kullanım Kolaylığı – Seçtiğiniz platformun kullanımı kolay ve yeni başlayanlar için uygun olmalıdır, böylece ihtiyaç duyduğunuzda sorunları hızla halledebilirsiniz.
  • Bütçe – Mağazanıza bir bütçeyle başlamak istiyorsanız, bir web sitesi başlatmanın başlangıç maliyetini kontrol etmelisiniz. Ayrıca, yinelenen (yıllık veya aylık) masrafları da kontrol edin.
  • Ödeme Yöntemleri – Platformun, kullanmak istediğiniz ödeme ağ geçitlerini destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Birden çok ağ geçidini destekleyen bir platform seçmek daha iyidir.
  • Ölçeklenebilirlik – Platformun, mağazanız büyüdüğünde ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde ölçeklenebildiğinden emin olun.
  • Destek – Herhangi bir sorunu hemen çözmek için güvenilir destek sunmalıdır.
  • Bunlar, e-ticaret işinize başlamayı planlarken göz önünde bulundurmanız gereken temel gereksinimlerdir. Bunların yanı sıra faturaları, vergileri, envanter yönetimini, sevkıyatı, SEO vb. Yönetmek için ek özelliklere ihtiyacınız olabilir.

    Bununla birlikte, WooCommerce ve BigCommerce’in bu gereksinimlere karşı nasıl yığıldığını karşılaştıralım.

    İçindekiler – BigCommerce vs. WooCommerce

    Genel Bakış
  • Kullanım kolaylığı
  • Maliyet karşılaştırması
  • Ödeme seçenekleri
  • Entegrasyonlar ve eklentiler
  • Ölçeklenebilirlik
  • Destek
  • Sonuç: BigCommerce vs WooCommerce – Hangisi daha iyi?
  • Genel Bakış – WooCommerce vs BigCommerce

    Yukarıda bahsettiğimiz gibi, WooCommerce ve BigCommerce piyasadaki en iyi e-ticaret platformları arasındadır.

    BuiltWith’in e-ticaret teknolojisi istatistiklerine göre WooCommerce, tüm e-ticaret pazarının% 21’ini kapsayan en popüler e-ticaret platformudur. Aynı rapor, BigCommerce’i çevrimiçi olarak toplam e-ticaret sitelerinin% 3’ü tarafından kullanılan beşinci popüler platform olarak gösteriyor.

    ‘BigCommerce’ ve ‘WooCommerce’ arama terimlerini Google Trends ile karşılaştırırsanız, benzer bir ‘zaman içinde ilgi’ eğilimi görebilirsiniz.

    BigCommerce vs WooCommerce - Google Search Trends

    WooCommerce, arama trendlerinde hızlı bir büyüme gördü, ancak son yıllarda BigCommerce yetişiyor. Hala yapacak daha çok şey var, ancak popülaritesi kesinlikle artıyor.

    BigCommerce nedir?

    BigCommerce, tamamen barındırılan bir e-ticaret platformudur. Bu, BigCommerce’in size bir e-Ticaret mağazası oluşturmak için gereken barındırma, tasarım, içerik, SEO, ödemeler ve pazarlama özellikleri dahil olmak üzere eksiksiz bir hizmet paketi sunduğu anlamına gelir.

    Bu nedenle, çözüm olarak yazılım (SaaS) veya hepsi bir arada platform olarak adlandırılır. Bir abonelik planı satın alarak kolay ve hızlı bir şekilde BigCommerce mağazası oluşturabilirsiniz.

    BigCommerce kullanmanın dezavantajı, özelleştirme yeteneklerinin olmamasıdır çünkü BigCommerce platformunda bulunan araçlarla sınırlı kalacaksınız.

    En büyük avantaj, mevcut WordPress sitenizle birlikte tamamen işlevsel bir BigCommerce mağazası çalıştırmanıza izin veren BigCommerce WordPress eklentisi ile birlikte gelir.

    WooCommerce nedir?

    WooCommerce, WordPress için en popüler e-ticaret eklentisidir. Herhangi bir WordPress blogunu veya web sitesini kolayca bir e-ticaret mağazasına dönüştürmenize yardımcı olur.

    Bir WooCommerce mağazası başlatmak için, web barındırma satın almanız ve kurmanız, WordPress, WooCommerce ve farklı pazarlama araçlarını kendiniz yüklemeniz gerekir. Süreç ilk bakışta biraz karmaşık görünebilir; ancak göründüğü kadar karmaşık değildir.

    Aşağıdaki bir sonraki bölümde iki platformun kullanım kolaylığı hakkında daha fazla bilgi vereceğiz.

    Kullanım Kolaylığı – BigCommerce vs WooCommerce

    Kullanımı kolay bir platform seçmenin birçok faydası vardır. Örneğin, hızlıca değişiklik yapabilir veya sorunları çözebilirsiniz, böylece işinizi büyütmek için bolca zamanınız olur.

    Teknik bilgisi olmayan bir kullanıcıysanız, çevrimiçi mağazanızı geliştiricileri işe almadan kolayca yönetmenize ve çalıştırmanıza olanak tanıyan bir çözüm istersiniz.

    Hangisinin daha kolay olduğunu görmek için BigCommerce ile WooCommerce’i karşılaştıralım.

    BigCommerce – Kullanım Kolaylığı

    BigCommerce ile bir e-ticaret mağazası başlatmak ve sürdürmek kolaydır. Tamamen barındırılan bir platform olduğundan, barındırma kurmanıza veya herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yoktur. Ayrıca güvenlik, yedeklemeler ve performans sorunları hakkında düşünmenize de gerek yok.

    Başlamak için, deneme planlarına kaydolabilir ve 3 kolay adımda mağazanızı kurabilirsiniz. Tek yapmanız gereken e-postanızı, iletişim adresinizi, mağazanızın adını ve mağazanızla ilgili birkaç ayrıntıyı girmektir.

    BigCommerce Setup Steps

    BigCommerce’de bir mağaza kurmak birkaç dakika sürer. İşlemi tamamladıktan sonra, BigCommerce panonuzu mağazanızı önizlemek, ürün eklemek ve özelleştirmek için hızlı seçeneklerle görebilirsiniz.

    BigCommerce Dashboard

    Ön uçta nasıl göründüğünü önizleyerek başlayabilirsiniz. Tasarımını değiştirmek isterseniz, temayı değiştirebilir veya mevcut tasarım seçenekleriyle mevcut temanızı özelleştirebilirsiniz. Bundan sonra ona ürün ekleyebilirsiniz.

    Diğer tüm ayarları ve seçenekleri sağ taraftaki yönetici panelinde bulabilirsiniz. Siparişleri, ürünleri, müşterileri, pazarlamayı, analitiği, uygulamaları ve daha fazlasını yönetme seçenekleri içerir.

    Tamamen yeni bir işe başlıyorsanız, BigCommerce size ücretsiz bir alt alan adı sağlayacaktır. Bir BigCommerce alt alan adı şuna benzer: https://mystore.mybigcommerce.com.

    Özel bir alan adı istiyorsanız, onu doğrudan BigCommerce veya başka bir alan adı kayıt kuruluşundan satın alabilirsiniz.

    Mevcut bir WordPress sitesi çalıştırıyorsanız, WordPress ile birlikte bir e-ticaret mağazası çalıştırmanıza izin veren BigCommerce WordPress eklentisini kullanırsınız.

    İçeriğinizi yönetmek için WordPress kullanırken e-ticareti yönetmek için BigCommerce’i kullanabileceksiniz.

    WooCommerce – Kullanım Kolaylığı

    WooCommerce, BigCommerce gibi barındırılan bir platform değildir. Çalışmak için WordPress web sitenize yüklemeniz gereken bir WordPress e-Ticaret eklentisidir.

    Yeni bir mağaza açıyorsanız, bir alan adı ve barındırma hesabı satın almanız gerekir. Bundan sonra WordPress ve WooCommerce eklentisini yüklemeniz gerekir.

    Bir WooCommerce barındırma sağlayıcısı seçerseniz, Bluehost eTicaret barındırma gibi barındırma hizmetleri WooCommerce ile önceden yüklenmiş olarak geldiği için bunları manuel olarak yüklemenize gerek kalmaz.

    Adım adım talimatlar için, WooCommerce ile bir çevrimiçi mağazanın nasıl başlatılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    WooCommerce kurulduktan sonra kurulum sihirbazını çalıştırarak başlayabilirsiniz. WooCommerce mağazanızı birkaç dakika içinde sayfalar, ödemeler, para birimi, nakliye, vergiler ve daha fazlası gibi temel şeylerle hızlı bir şekilde kurmanıza yardımcı olur.

    WooCommerce setup wizard

    Kurulum tamamlandıktan sonra mağazanıza ürün eklemeye başlayabilirsiniz.

    WooCommerce ile bir çevrimiçi mağaza yapmak için ihtiyacınız olan tek şey bu olsa da, mağazanızı güçlü ve kullanışlı hale getirmek için daha fazla iş yapmanız gerekecek.

    Tasarımı iyileştirmek için bir temayı değiştirebilir ve daha fazla e-Ticaret özelliği eklemek için WooCommerce eklentilerini ve uzantılarını kullanabilirsiniz.

    Ayrıca, güvenlik, yedeklemeler, önbelleğe alma ve performans konularıyla da kendi başınıza ilgilenmeniz gerekir.

    WooCommerce platformunun, BigCommerce’e kıyasla biraz öğrenme eğrisi var. Dolayısıyla, BigCommerce, iki platformdan daha kolaydır.

    Kazanan: BigCommerce

    Maliyet Karşılaştırması: BigCommerce vs WooCommerce

    E-ticaret platformunuzu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer kritik faktör, mağazanızı başlatma ve sürdürme maliyetidir. WooCommerce ve BigCommerce arasındaki maliyet farklarını karşılaştıralım.

    BigCommerce Kullanmanın Gerçek Maliyeti Nedir?

    BigCommerce, farklı fiyatlandırma planları ile birlikte gelen abonelik tabanlı bir e-ticaret platformudur. Esas olarak dört fiyatlandırma planı vardır; 3 Küçük işletmeler için temel planlar ve büyük ajanslar için Kurumsal plan.

    BigCommerce Pricing Plans

    En temel plan, aylık 29,95 ABD doları olan ‘Standart’dır. Bu fiyat, çevrimiçi mağazanızı bir BigCommerce alt alanıyla başlatmak için ihtiyacınız olan her şeyi sunar.

    Özel bir alan adı kullanmak istiyorsanız, o zaman bir alan adı satın almanız gerekir. Bir alan adını doğrudan BigCommerce’den yılda yaklaşık 12 $ karşılığında veya herhangi bir alan adı kayıt kuruluşundan satın alabilirsiniz.

    Tüm planlar işlem ücreti, sınırsız ürün, sınırsız dosya depolama, sınırsız bant genişliği ve sınırsız personel hesabı içerir. Ancak BigCommerce’in toplam satışlarınız için eşikleri vardır. Örneğin, ‘Standart’ plan için toplam satış limiti yıllık 50.000 ABD dolarıdır.

    Daha fazla satış yapıyorsanız, BigCommerce mağazanızı otomatik olarak daha büyük bir plana yükseltir. Halihazırda en büyük Essential planı olan ‘Pro’yu kullanıyorsanız, çevrimiçi satışlardaki her 200.000 $’ lık ek ücret için sizden ayda 150 $ ek ücret talep edeceklerdir.

    Bu maliyetlere ek olarak, premium bir tema ve uygulama kullanmak istiyorsanız daha fazla para harcamanız gerekebilir. Ücretli BigCommerce temalarının maliyeti minimum 170 ABD dolarıdır.

    WooCommerce Kullanmanın Gerçek Maliyeti Nedir?

    WooCommerce, sınırsız sitelerde ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz açık kaynaklı bir WordPress eklentisidir. Ancak, bir WooCommerce mağazası kurmak için başka ücretli hizmetlere ihtiyacınız olacak.

    Her şeyden önce, bir alan adına, bir web sitesi barındırma hesabına ve bir SSL sertifikasına ihtiyacınız olacak. Tipik olarak, bir alan adı 14.99 $ / yıl, web barındırma yaklaşık 7.99 $ / ay ve SSL Sertifikası yaklaşık 69.99 $ / yıl maliyeti.

    Bu maliyetler toplandığında, toplam miktar küçük bütçeli girişimler için çok pahalı görünüyor. Ancak neyse ki, uygun fiyata özel WooCommerce barındırma hizmetleri sunan bazı barındırma şirketleri var.

    Bunlar arasında Bluehost WooCommerce barındırma dikkate değer bir seçenektir. Bluehost, resmi olarak önerilen bir WooCommerce barındırma sağlayıcısıdır.

    Kreatif Ajans kullanıcılarına hosting + ücretsiz alan adı ve SSL sertifikasında indirim sunuyorlar. Temel olarak, ayda sadece 6,95 $ ‘a başlayabilirsiniz.

    → Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Bluehost e-Ticaret planıyla, bir çevrimiçi mağaza açmanın maliyeti, herhangi bir BigCommerce planından çok daha düşüktür.

    Premium bir WooCommerce teması veya ücretli uzantılar kullanmak istiyorsanız, harcamalarınız artacaktır. Ancak neyse ki, bunun yerine kullanabileceğiniz birçok ücretsiz WooCommerce eklentisi ve ücretsiz WooCommerce temaları var.

    Sonuç olarak, WooCommerce platformu, ilk başladığınızda BigCommerce’den açıkça daha uygun maliyetli bir platformdur.

    Kazanan: WooCommerce

    Ödeme Seçenekleri: BigCommerce vs WooCommerce

    Piyasada birçok farklı ödeme sağlayıcı firma bulunmaktadır. Bazen ödeme ağ geçidi, bölgenizde veya müşterilerinizin bölgelerinde kullanılamayabilir.

    Bu nedenle, ihtiyacınız olan ödeme ağ geçitlerini sunan bir platform seçmek çok önemlidir. BigCommerce ve WooCommerece’in ödeme entegrasyonları söz konusu olduğunda nasıl karşılaştırdığına bir göz atalım.

    BigCommerce’de Ödeme Seçenekleri

    BigCommerce, ödemeleri kabul etmenize izin veren çok sayıda ödeme seçeneği sunar. Braintree, Square, Adyen, Stripe, Authorize.net ve CyberSource tarafından desteklenen PayPal dahil olmak üzere sektördeki en iyi ödeme platformlarıyla yerleşik yerel entegrasyonlara sahiptir.

    BigCommerce Payments

    Banka ve kredi kartları için işlem ücreti, işlem başına% 2,9 + 0,30 ABD Doları’ndan başlar, ancak BigCommerce mağazanız büyüdükçe azalır.

    Ayrıca PayPal, Amazon Pay, Masterpass ve Apple Pay gibi popüler dijital cüzdanlarla yerleşik entegrasyonlara sahiptir. Bu güvenilir dijital cüzdanları mağazanıza eklemek, mobil dönüşümünüzü önemli ölçüde iyileştirmenize yardımcı olur.

    WooCommerce’de Ödeme Seçenekleri

    WooCommerce, varsayılan olarak PayPal ve Stripe ödemeleri sunar. Ayrıca, uzantılar ve eklentiler aracılığıyla tüm büyük ödeme ağ geçitlerini destekler.

    WooCommerce payment methods

    WooCommerce açık kaynaklı bir platform olduğundan, birçok bölgesel ve daha az popüler ödeme hizmeti de WooCommerce için bir entegrasyon oluşturdu. Bu nedenle, kullanmak istediğiniz hemen hemen her ödeme ağ geçidi için bir entegrasyon bulabilirsiniz.

    Kazanan: Beraberlik

    Entegrasyonlar ve Eklentiler: BigCommerce vs WooCommerce

    Bir e-ticaret platformu ne kadar güçlü olursa olsun, çekirdek yazılımın her zaman sınırlı sayıda özelliği olacaktır.

    Bu, entegrasyonların ve eklentilerin işe yaradığı zamandır. E- ticaret web siteleri için en çok aranan entegrasyonlar, e -posta pazarlama araçları, potansiyel müşteri oluşturma, analiz ve sosyal yardım hizmetleridir.

    Şimdi, BigCommerce ve WooCommerce’in her biri için mevcut üçüncü taraf entegrasyonları açısından nerede durduğuna bir göz atalım.

    BigCommerce Eklentileri ve Entegrasyonları

    BigCommerce, BigCommerce mağazanıza güçlü özellikler eklemenize yardımcı olmak için yüzlerce üçüncü taraf uygulaması ve entegrasyonuyla birlikte gelir. BigCommerce uygulama pazarında hem ücretsiz hem de ücretli eklentiler mevcuttur.

    BigCommerce Apps

    Olması gerekenler, nakliye esasları, tasarım, pazarlama ve ödemeler olarak kategorize edilmiş altı özellikli uygulama koleksiyonuna sahiptir. Mağazanız için bu koleksiyonlardan hızlıca uygulama seçebilirsiniz.

    Ayrıca, muhasebe ve vergi, analiz ve raporlama, CRM ve müşteri hizmetleri, ürün tedariki ve daha fazlası gibi kategorilerde düzinelerce uygulama vardır.

    WooCommerce Eklentileri ve Entegrasyonları

    WooCommerce, en popüler içerik yönetim sistemi (CMS) yazılımı olan WordPress üzerine inşa edilmiş açık kaynaklı bir eklentidir. Bu, 55.000’den fazla ücretsiz WordPress eklentisine ve binlerce premium eklentiye erişmenizi sağlar.

    Bu eklentileri resmi WordPress.org eklenti deposunda, resmi WooCommerce web sitesinde ve eklenti web sitelerinde bulabilirsiniz. Resmi WooCommerce uzantı mağazası, e-Ticaret özelliklerinizi genişletmek için 250’den fazla ücretsiz ve premium uzantı içerir.

    WooCommerce Extensions

    Böylesine kapsamlı bir eklenti koleksiyonuyla, akla gelebilecek hemen hemen her özellik için bir eklenti edinebilirsiniz. İletişim formları, müşteri adayı oluşturma formları, analitik, SEO, performans optimizasyonu ve daha fazlasını eklemek için birçok seçenek vardır.

    Popüler üçüncü taraf hizmetlerin çoğu, WooCommerce mağazanızla entegre olmak için kendi eklentilerini oluşturdu. Ayrıca, kodlama becerileriniz varsa veya bir geliştirici kiralayarak yalnızca mağazanız için bir WooCommerce eklentisi oluşturabilirsiniz.

    Kazanan: WooCommerce

    Ölçeklenebilirlik: WooCommerce vs BigCommerce

    Ölçeklenebilirlik özellikleri önemlidir çünkü web siteniz büyüdüğünde daha fazla kaynağa ihtiyacınız vardır. WooCommerce ve BigCommerce platformlarının ne kadar ölçeklenebilir olduğunu görelim.

    BigCommerce’de Ölçeklenebilirlik

    BigCommerce tamamen barındırılan bir çözüm olduğundan, depolama, yedeklemeler, kesinti süreleri, güncellemeler veya güvenlik gibi teknik konular hakkında endişelenmenize gerek yoktur. İşiniz büyüdükçe planınızı yükseltmeniz gerekecek ve gerisini BigCommerce halledecektir.

    BigCommerce, işinizi büyütmek için size sorunsuz bir çözüm sunar.

    WooCommerce’de ölçeklenebilirlik

    WooCommerce, web sitenizin kaynaklarını, yedeklerini, güncellemelerini ve güvenliğini yönetmekten tamamen sizi sorumlu kılan, kendi kendine barındırılan bir platformdur.

    En iyi WordPress barındırma şirketlerinin çoğu, büyüyen web sitenizin ihtiyaçlarını karşılamak için barındırma planınızı yükseltmenize izin verir. Ancak, yükseltme süreci bazı şirketler ile bazı kafa karıştırıcı adımlar içerebilir.

    WooCommerce’i barındırmayı kolaylaştıran WP Engine gibi yönetilen bir WordPress barındırma sağlayıcısı kullanabilirsiniz.

    Sonuç olarak, hem BigCommerce hem de WooCommerce birçok ölçeklenebilirlik seçeneğine sahiptir; ancak BigCommerce, sorunsuz bir çözüm arayan işletmeler için daha iyi bir seçim olabilir.

    Kazanan: BigCommerce

    Destek: BigCommerce vs WooCommerce

    Destek, e-ticaret platformunuzu seçerken kontrol etmeniz gereken bir diğer kritik faktördür. Anında ve kaliteli desteğe ihtiyacınız var.

    BigCommerce ve WooCommerce platformlarında nasıl destek alabileceğinizi görelim.

    BigCommerce için Destek Seçenekleri

    Tam olarak barındırılan bir platform olan BigCommerce, mükemmel destek seçenekleriyle birlikte gelir. Telefon desteği, e-posta desteği, canlı sohbet desteği, topluluk desteği ve daha fazlasını içeren BigCommerce panonuzdan birden çok destek seçeneğine erişebilirsiniz.

    Bir sorunla karşılaştığınızda, bu seçeneklerden herhangi birine tıklayabilir ve destek talep edebilirsiniz. BigCommerce desteği 24/7 mevcuttur.

    BigCommerce yardım merkezi, sorularınıza yanıt bulmak için çok yararlıdır. BigCommerce, Soru-Cevap topluluğunu ve BigCommerce hakkındaki en son haberler için blog’u doğru şekilde kullanmanıza yardımcı olacak zengin bir bilgi tabanına sahiptir.

    BigCommerce Help Center for Support

    WooCommerce için Destek Seçenekleri

    WooCommerce, kendi kendine barındırılan bir platformdur ve mağazanız için destek arayabileceğiniz birkaç platform vardır.

    WooCommerce çekirdek eklentisiyle ilgili sorunlar için, WordPress.org’daki WooCommerce destek forumunu veya resmi WooCommerce web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu destek forumlarında, halihazırda çözülmüş sorunları görebilir ve ayrıca yeni sorunlar yayınlayabilirsiniz.

    WooCommerce web sitesinde, kendi başınıza çözümler bulmanızı sağlayan oldukça kapsamlı belgeler, öğreticiler ve kılavuzlar içeren bir destek sayfası vardır.

    WooCommerce Docs for Support

    WooCommerce temanız ve uzantılarınızla ilgili sorunlarınız varsa, ilgili geliştiricilerinden destek alabilirsiniz. Web barındırma şirketiniz, sunucuyla ilgili tüm sorunlara yardımcı olmaktan sorumlu olacaktır.

    Ayrıca, Kreatif Ajans gibi WordPress bloglarında WooCommerce ile ilgili birçok öğretici bulabilirsiniz. Popülerliği nedeniyle, WooCommerce için birçok destek seçeneği vardır.

    Kazanan: BigCommerce

    Sonuç: BigCommerce vs WooCommerce – Daha iyi e-ticaret platformu hangisi?

    BigCommerce and WooCommerce are both powerful platforms that you can use to start your eCommerce store. Since you have to choose on