Bir Hafta İçinde (veya Daha Azında) WordPress Nasıl Ücretsiz Öğrenilir

750 425 KreatifAjans

WordPress öğrenmek ve bir web sitesi kurmak mı istiyorsunuz? Kullanım kolaylığı, WordPress’i dünyanın en popüler web sitesi kurucusu yapan en iyi özelliklerinden biridir.

WordPress öğrenmek çok fazla zaman veya para gerektirmez. Bunu kendi başınıza, kendi hızınızda yapabilir ve daha sonra ilerledikçe üzerine inşa edebilirsiniz.

Bu makalede, WordPress’i bir hafta içinde (veya daha kısa sürede) ücretsiz olarak nasıl öğreneceğinizi göstereceğiz. Amaç, WordPress’i tanımanıza ve kendi başınıza web siteleri oluşturmanıza yardımcı olmaktır.

How to easily learn WordPress for free in one week

Neden WordPress Öğrenmelisiniz?

WordPress, dünyanın en popüler açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir. Bu, herhangi bir web sitesi oluşturmanıza izin verdiğini söylemenin süslü bir yolu.

WordPress, internetteki tüm web sitelerinin% 36’sından fazlasına güç sağlar. Dünya çapında binlerce iş fırsatı yaratır ve WordPress kullanarak para kazanan milyonlarca web sitesi vardır.

Ekonomik fırsatların yanı sıra, WordPress insanların hikayelerini, fikirlerini paylaşmasına, topluluklar oluşturmasına ve harika şeyler yapmasına olanak tanır.

Küçük işletmelerin çevrimiçi varlıklarını sergilemeleri için idealdir, aynı zamanda blog yazarlarının ilk bloglarını açmaları için yeterince ekonomiktir.

WordPress ayrıca, WooCommerce adlı en popüler e-ticaret platformuna da güç sağlar. Milyonlarca küçük ve büyük çevrimiçi mağaza tarafından kullanılmaktadır. Bir çevrimiçi mağaza başlatmak için WordPress’i kullanabilirsiniz (herhangi bir kod yazmadan).

Bir ton eklenti ve tema ile WordPress’i genişletmek kolaydır ve her türden web sitesini hayal edilebilir hale getirmenize olanak tanır.

WordPress öğrenmek için neye ihtiyacım var?

WordPress’i öğrenmek, bir hafta boyunca her gün birkaç saat ayırmaya istekli olduğunuz sürece kolaydır.

Bazı çok temel arama becerilerine (ör. Google gibi arama motorlarını nasıl kullanacağınızı bilmek) ve talimatları takip etme becerisine ihtiyacınız olacaktır.

Hayır, bir web sitesini kodlamak için HTML veya diğer programlama dillerini bilmenize gerek yoktur. Bunları gelecekte öğrenmek faydalı olacaktır, ancak yeni başlayanlar olarak WordPress kullanarak bir web sitesi yapmak için onlara ihtiyacınız yok.

WordPress kullanıcılarının çoğu kodlama veya programlama becerisine sahip değil ve yıllardır WordPress kullanıyorlar.

Benzer şekilde, birçok başarılı WordPress geliştiricisi de tıpkı sizin gibi yola çıktı ve şimdi web sitelerini tam zamanlı web geliştiricileri olarak yapıyorlar.

Artık WordPress öğrenmeye kararlı olduğunuza göre, sizi harika WordPress ve Kreatif Ajans topluluğuna davet etmek istiyoruz.

Başlayalım.

Pazartesi: WordPress’e Başlarken

Getting started

İki tür WordPress web sitesi vardır. Birincisi, kendi kendine barındırılan WordPress olarak da bilinen WordPress.org ve ardından WordPress.com var.

Kendi kendine barındırılan WordPress.org’u kullanmanızı öneririz, çünkü tüm WordPress özelliklerine kutudan çıktığı gibi erişmenizi sağlar. Daha fazla bilgi için, WordPress.com ile WordPress.org karşılaştırmamıza bakın.

Artık doğru platformu seçtiğinize göre, bir sonraki adım alanınızı ve web barındırma hizmetinizi seçmektir.

Etki alanınız, kullanıcıların sizi ziyaret etmek için yazacakları web sitesi adresidir (örneğin kreatifajans.com). Web siteniz için en iyi alan adını seçmenize yardımcı olacak bir rehberimiz var.

Bir sonraki adım, web barındırmayı seçmektir. Burası, tüm web sitesi dosyalarınızın saklanacağı yerdir, böylece kullanıcılar sitenizi görüntüleyebilir.

Normalde, bir alan adı yıllık 14,99 ABD dolarıdır ve web barındırma aylık 7,99 ABD Dolarından başlar. Yeni başlıyorsanız, bu çok para.

Neyse ki Bluehost, Kreatif Ajans kullanıcılarına ücretsiz bir alan adı ve barındırmada cömert bir indirim sunmayı kabul etti. Temel olarak, ayda 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.

→ Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

Bir Bluehost alternatifine bakmak istiyorsanız, SiteGround’a bakın veya en iyi WordPress barındırma hizmetini nasıl seçeceğinize dair kılavuzumuza bakın.

Bir alan adı ve web barındırma hesabı için kaydolduktan sonra, WordPress’i kurmanın zamanı gelmiştir.

WordPress, kolay kurulumuyla ünlüdür ve çoğu barındırma sağlayıcısı ayrıca 1 tıklamayla WordPress yükleyicileri sunar. Yardıma ihtiyacınız varsa, adım adım WordPress kurulum eğitimimizi takip edin.

Ayrıca şu konularda adım adım eğitimimiz var:

WordPress blogu nasıl başlatılır
  • WordPress ile bir web sitesi nasıl oluşturulur
  • WordPress ile bir çevrimiçi mağaza nasıl başlatılır
  • WordPress üyelik sitesi nasıl yapılır
  • WordPress ile bir podcast nasıl başlatılır
  • Diğer özel eğitimler için, WordPress ile oluşturabileceğiniz farklı web sitesi türleri hakkındaki kılavuzumuza bakın.

    Sadece öğrenmek ve bir test sitesi oluşturmak istiyorsanız, Mac’inize veya Windows bilgisayarınıza WordPress’i de yükleyebilirsiniz. Ancak yerel web sitelerinin internetteki diğer kullanıcılar tarafından görülmediğini unutmayın. Herkesin kullanımına sunmak için WordPress’i bilgisayarınızdan (yerel) canlı bir siteye taşımanız gerekir.

    WordPress’i kurduktan sonra, WordPress kontrol paneline veya yönetici alanına ulaşacaksınız. Üstte bir araç çubuğu ve solda bir yönetici kenar çubuğu menüsü bulunan şık bir düzeni vardır.

    WordPress dashboard

    Tebrikler, bir WordPress sitesi oluşturdunuz. Ancak, web siteniz şu anda boş ve çok basit bir tasarım kullanıyor ve göze çarpan özellikler yok.

    Önümüzdeki birkaç gün içinde, WordPress özelliklerini tanıyacak ve sizin için çalışacak şekilde nasıl ayarlayacağınızı öğreneceksiniz.

    Salı: WordPress Temellerini Öğrenmek

    Learning the WordPress basics

    WordPress’i kurduktan sonra, sisteme alışmanın zamanı geldi. Sol taraftaki çubuktaki seçeneklerden geçerek bunu yapabilirsiniz.

    WordPress admin menu items

    Bununla birlikte, WordPress kontrol panelinde gördüğünüz öğelerin her birini nasıl kullanacağınız konusunda yine de rehberliğe ihtiyacınız olabilir.

    Başlamak için en iyi yer, yeni başlayanlar için ücretsiz WordPress video dizimizdir. Bu 34 video size WordPress kontrol panelinde rehberlik edecek, size nasıl resim, video, ses vb. Ekleyeceğinizi gösterecektir.

    Web sitenizde çalışırken bu videoları izlemenizi öneririz. Hepsini aynı anda izleyemiyorsanız endişelenmeyin. Her zaman geri dönebilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

    Web sitenizde çalışırken anlayamayacağınız terimlerle karşılaşırsınız. Her terimin ayrıntılı açıklamasının yanı sıra yaygın olarak kullanılan WordPress terminolojisinin bir listesini içeren kullanışlı bir WordPress sözlüğümüz var.

    Ardından, WordPress blok düzenleyicisine aşina olmalısınız. Web siteniz için içerik oluştururken zamanınızın çoğunu harcayacağınız yer burasıdır.

    Siz oradayken, yol boyunca bazı temel WordPress kavramlarından geçelim.

    WordPress’te Gönderiler ve Sayfalar Arasındaki Fark
  • Kategori ile Etiketler Arasındaki Fark
  • WordPress’e görseller nasıl eklenir
  • Bugün hala biraz zamanınız varsa, yararlı bilgilerle dolu başlangıç kılavuzu bölümümüzü keşfetmelisiniz.

    Umarım bu zamana kadar, WordPress yönetici alanınızı iyi anladınız ve muhtemelen eklentilerle oynamaya istekli olursunuz.

    Çarşamba: WordPress Eklentilerini Kullanma

    WordPress plugins

    WordPress’in gerçek gücü eklentilerdedir.

    Eklentileri, WordPress web siteniz için uygulamalar olarak düşünün. Web sitenize iletişim formları ekleme, mağaza oluşturma gibi yeni özellikler eklemenize olanak tanırlar.

    Yalnızca resmi WordPress eklenti deposunda 55.000’den fazla ücretsiz eklenti bulunmaktadır. Bu eklenti bolluğu, yeni başlayanlar için çok zor olabilir.

    Bu nedenle, en iyi WordPress eklentisini nasıl seçeceğinizle ilgili başlangıç ​​kılavuzumuza bakmalısınız.

    Şimdi, yeni başlayan biri olarak hangi WordPress eklentilerini yüklemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Tüm web sitesi türleri için temel WordPress eklentilerinin bir listesini hazırladık.

    Her kullanıcının iletişim formunuz için bir WordPress yedekleme eklentisi, WordPress SEO eklentisi ve WPForms yüklemesini öneririz.

    Ayrıca, WordPress web sitenizde istediğiniz her şeyi yapmak için en iyi WordPress eklentilerini bulacağınız WordPress Eklentileri kategorimize göz atın.

    Eklentileri keşfetmek sizi günün çoğunda meşgul edecektir. İşinizi büyütmenize yardımcı olabilecek eklentileri keşfetmek için zaman ayırın.

    Geri döndüğünüzde, ele alacağımız bir sonraki konu WordPress temaları.

    Perşembe: WordPress Temalarını Kullanma

    WordPress themes

    WordPress temaları, web sitenizin görünümünü kontrol eder. Temalar, siteniz için yükleyebileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz önceden hazırlanmış şablonlardır.

    WordPress için binlerce ücretsiz ve premium tema mevcuttur. WordPress Temaları dizininden ücretsiz temalar indirebilirsiniz.

    Premium temalar için StudioPress, Elegant Themes, Themify vb. Ticari tema mağazalarına gidebilirsiniz.

    Mükemmel bir tema, güzel tasarım ve güçlü özelliklerin dengesi olmalıdır. Çok fazla özellik her zaman iyi bir Temanın işareti değildir. Web siteniz için mükemmel WordPress temasını seçme konusundaki kılavuzumuza göz atın.

    Belirli WordPress temalarına bakmak istiyorsanız, WordPress tema vitrinlerimize bakın:

    En iyi ve en popüler WordPress temaları (tüm zamanlar)
  • En iyi ücretsiz WordPress blog temaları
  • En iyi ücretsiz WordPress iş temaları
  • En iyi WordPress dergi tarzı temalar
  • Fotoğrafçılar için en iyi WordPress temaları
  • Bir tema bulduğunuzda, doğru şekilde yüklemek için WordPress temasının nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuzdaki talimatları izleyin.

    Bundan sonra, WordPress temanıza arka planı nasıl değiştirebileceğinizi, başlık resimleri ekleyebileceğinizi, menü ekleyebileceğinizi ve daha fazlasını nasıl yapabileceğinizi görmek için Salı gününden itibaren WordPress videolarımıza geri dönün.

    Cuma: WordPress’i Özelleştirme

    Customizing WordPress

    Her web sitesinin farklı özelleştirme ihtiyaçları vardır. Web sitenizle ne yapmak istediğinize bağlı olarak, yeni sorularla karşılaşacaksınız.

    Örneğin nasıl bir iletişim formu eklenir veya blog gönderileri için ayrı bir sayfa oluşturulur.

    Yeni başlayanlar için 500’den fazla adım adım öğretici içeren WordPress Öğreticiler bölümümüze göz atmanızı öneririz.

    Ayrıca ücretsiz WordPress video eğitimleri için Kreatif Ajans’ın YouTube Kanalına abone olabilirsiniz.

    Öğrenmeye Devam Et WordPress

    Continue learning WordPress

    Umarım haftanın sonunda web sitenizi kurabilir ve WordPress’in nasıl çalıştığını öğrenmiş olursunuz.

    Bununla birlikte, WordPress inanılmaz derecede güçlü bir platformdur ve web sitenizde çalışırken yeni şeyler keşfetmeye devam edeceksiniz.

    Aşağıda, WordPress öğrenmeye devam etmenize yardımcı olacak birkaç ipucu bulunmaktadır.

    Bir sorunla karşılaştığınızda, web sitemizdeki Ara özelliğini kullanarak onu arayabilirsiniz.

    Search Kreatif Ajans

    Alternatif olarak, sorunuzu Google’a girebilir ve en yararlı yanıtı bulmak için arama sorgunuzun sonuna Kreatif Ajans ekleyebilirsiniz.

    Dünyanın en büyük WordPress kaynak sitesi olarak, özellikle yeni başlayanlar için yazılmış adım adım bir kılavuz bulma şansınız yüksektir.

    Cevap bulamıyor musunuz? Kreatif Ajans Engage Facebook grubumuza katılın. 30.000’den fazla üyesi olan Kreatif Ajans kullanıcılarından oluşan çevrimiçi bir topluluktur. Uzman ekibimiz ve diğer endüstri gazileri oradaki kullanıcılara aktif olarak yardım ediyor (ücretsiz) ve ayrıca diğer WordPress kullanıcılarından da tavsiye alacaksınız.

    WordPress geliştirmeyi öğrenmeye nasıl başlarım?

    Başlangıç seviyesindeki kullanıcılarımızın çoğu genellikle orta ve ileri seviye kullanıcılara geçiş yapar. Kendi çözümlerini nasıl kodlayacaklarını öğrenmek için bizden rehberlik istiyorlar.

    WordPress, esas olarak HTML, CSS ve JavaScript ile birlikte PHP programlama dilinde yazılmıştır. HTML ve CSS ile başlamanızı ve ardından PHP ve JavaScript’e geçmenizi öneririz.

    Bu dillerden biraz öğrendikten sonra, kendi eklentilerinizi ve özel WordPress temalarınızı sıfırdan nasıl kodlayacağınızı öğrenmeye başlayabilirsiniz.

    Tüm bunları Google’ı ve mevcut ücretsiz kaynakları kullanarak ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz. Bununla birlikte, farklı WordPress geliştirme alanlarında profesyonel eğitim kursları sunan web siteleri vardır.

    Bu makalenin bir hafta içinde WordPress’i öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, web sitesi trafiğinizi nasıl artıracağınız, bir e-posta bülteni nasıl oluşturacağınız ve WordPress sitenizi nasıl hızlandıracağınızla ilgili kılavuzumuzu görmek isteyebilirsiniz.