Bir Profesyonel Gibi WordPress’te Lead Üretimi Nasıl Yapılır?

750 425 KreatifAjans

Web sitenizden potansiyel müşteriler oluşturmak ve satışları artırmak ister misiniz? Müşteri adayı oluşturma, tüm işletmeler için en önemli öncelik olmalıdır çünkü günün sonunda, web sitesi ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere dönüştürmek istersiniz. Bu yazıda, WordPress’te bir profesyonel gibi nasıl müşteri adayı oluşturacağınızı göstereceğiz.

How to do lead generation in WordPress

Bu uzun bir makale olduğundan, kolay gezinme için bir içindekiler tablosu eklemeye karar verdik.

Olası satış yaratma nedir?
  • WordPress’te Olası Satış Oluşturmaya Başlarken
  • Yorumları Kullanarak WordPress’te Potansiyel Müşteri Oluşturma
  • WordPress’te İletişim Formunu Kullanarak Potansiyel Müşteri Oluşturma
  • Açılır Pencereler ve Dinamik Optin Formlarını Kullanarak Potansiyel Müşteri Oluşturma
  • WordPress’te Kurşun Mıknatıslar Oluşturma ve Kullanma
  • Potansiyel Müşteri Yaratma Kampanyalarınızı Optimize Etme
  • Olası Satış Yaratma nedir?

    Potansiyel müşteri yaratma, bir işletmenin ürünlerine veya hizmetlerine yönelik tüketici ilgisi veya soruşturması oluşturma yöntemidir.

    Araştırmalar, web sitenizi arama motorlarından ziyaret eden kullanıcıların% 75’inden fazlasının bir daha asla görmeyeceğini kanıtlıyor.

    Potansiyel müşteri oluşturma, siteniz ve kullanıcı arasında bir iletişim kanalı açarak bu kullanıcıları yakalamanıza olanak tanır.

    Bu iletişim kanalı, onlardan sayfanızı Facebook’ta beğenmelerini, sizi Twitter’da takip etmelerini veya e-posta listenize katılmalarını istiyor olabilir.

    E-posta, en sık yakalanan potansiyel müşteridir. Bunun nedeni, kesinlikle emrinizde olan en uygun maliyetli ve verimli pazarlama aracı olduğu için.

    Bugün e-posta listenizi oluşturmanın neden bu kadar önemli olduğu hakkındaki makalemize bakın.

    What is lead generation?

    Bir kullanıcıyı bir iletişim kanalı açan bir eylemi gerçekleştirmeye ikna ettiğinizde, onlara özel teklifler, güncellemeler ve hatta onları geri getirmek için ücretsiz şeyler gönderebilirsiniz.

    Potansiyel Müşteri Oluşturmaya Kim Başlamalı?

    İster bir blog yazarı, ister küçük veya büyük bir işletme veya bir hobi sahibi olun, olası satış yaratmanız gerekir. Temel olarak, kitle tabanınızı büyütmeyi önemsiyorsanız, o zaman potansiyel müşteriler oluşturmaya başlamalısınız.

    Birçok başarılı çevrimiçi pazarlamacı ve blog yazarı, yaptıkları en büyük hatanın, potansiyel müşterileri daha önce yakalamak için bir e-posta listesi başlatmamak olduğunu söyleyecektir.

    Olası Satış Oluşturmaya ne zaman başlamalıyım?

    Potansiyel müşteri oluşturma zaman alır ve bunu yapmadığınız her an potansiyel müşterileri kaybedersiniz.

    Müşteri adayı oluşturma çabalarınıza hemen başlamalısınız. Yeni başlıyor olsanız ve henüz iş için bile açılmasanız bile.

    Bunu söyledikten sonra, WordPress’te müşteri adayı oluşturmaya nasıl başlayacağınıza bir göz atalım.

    WordPress’te Olası Satış Oluşturmaya Başlarken

    Öncelikle, kendi kendine barındırılan bir WordPress.org web sitesine ihtiyacınız olacak. Halihazırda bir WordPress siteniz yoksa, bir WordPress blogunun nasıl başlatılacağına dair adım adım kılavuzumuza bir göz atın.

    Bundan sonra bir e-posta pazarlama servis sağlayıcısına kaydolmanız gerekir. Bu şirketler, kullanımı kolay bir arayüzle toplu e-postalar gönderme konusunda uzmanlaşmıştır. Constant Contact veya AWeber kullanmanızı öneririz.

    Ayrıca, piyasadaki en iyi müşteri adayı oluşturma yazılımı olan OptinMonster’a da ihtiyacınız olacak. Bu, Kreatif Ajans’da kullandığımız olası satış yaratma eklentisidir.

    Bunun yanı sıra, web sitesi ziyaretçilerini müşterilere dönüştürmenize yardımcı olmak için diğer birkaç WordPress olası satış oluşturma eklentisini ele alacağız.

    Yorumları Kullanarak WordPress’te Potansiyel Müşteri Oluşturma

    Yorumlar, kullanıcı etkileşimi oluşturmanın en kolay yoludur. Bununla birlikte, varsayılan WordPress yorum sistemi, yorum bırakan kullanıcıları geri getirmede çok verimli değildir.

    WordPress sitenizdeki yorum formlarından potansiyel müşterileri nasıl yakalayabileceğinize bir göz atalım.

    Yorum Yönlendirmesi Ekleyerek Müşteri Adaylarını Yakalayın

    Varsayılan olarak, bir kullanıcı web sitenize yorum gönderdiğinde aynı sayfayı tekrar görebilir. Bu sayfada kendi yorumlarının önizlemesi dışında yeni bir şey yok.

    Bu ziyaretçileri, yorum gönderdikten sonra WordPress sitenizde farklı bir sayfaya yönlendirerek abonelere dönüştürebilirsiniz. Bu bir teşekkür sayfası, özel teklif sayfası vb. Olabilir.

    WordPress’e yorum gönderdikten sonra kullanıcıları nasıl yönlendireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

    Öncelikle, Yoast Comment Hacks eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Etkinleştirmenin ardından, Ayarlar »Yorum Kırma sayfasını ziyaret etmeniz ve ‘Yorum Yönlendirme’ sekmesine tıklamanız gerekir.

    Redirect users after they leave a comment

    İlk kez yorum yapanları göndermek istediğiniz sayfayı seçin ve ardından değişiklikleri kaydet düğmesine tıklayın.

    Artık WordPress sitenizdeki tüm ilk kez yorum yapanlar seçtiğiniz sayfaya yönlendirilecek. Bu sayfayı bir e-posta kayıt formu ekleyerek, özel bir indirim sunarak veya istediğiniz başka bir şeyle optimize edebilirsiniz.

    WordPress’te Yorum Abonelik Seçeneği Ekleyin

    Daha önce de belirttiğimiz gibi, WordPress, yorum bıraktıktan sonra kullanıcılara herhangi bir bildirim göndermez. Birinin yorumlarına yanıt verip vermediğini görmek için kullanıcının sitenize manuel olarak geri dönmesi gerekecektir.

    Yorum aboneliği seçeneği eklemek, kullanıcıların yeni yorumlar hakkında bilgilendirilmesine olanak tanır. Ayrıca sayfa görünümlerinizi, geri gelen ziyaretçilerinizi ve marka bilinirliğinizi artıracaktır. En önemlisi, bu ziyaretçileri abonelere dönüştürmek için size daha fazla fırsat verecektir.

    WordPress sitenize yorum aboneliği seçeneğini nasıl kolayca ekleyebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

    Öncelikle, Yorumlara Abone Ol Yeniden Yüklenen eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Etkinleştirdikten sonra, eklenti ayarlarını yapılandırmak için Ayarlar »Yorumlara Abone Ol’u ziyaret etmeniz gerekir.

    Subscribe to Comments Reloaded settings

    Varsayılan ayarlar çoğu web sitesi için çalışmalıdır. Bununla birlikte, seçenekleri gözden geçirebilir ve gerekirse değişiklik yapabilirsiniz.

    Ayarlarınızı kaydetmek için değişiklikleri kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın. Daha ayrıntılı talimatlar için, kullanıcıların WordPress’teki yorumlara abone olmalarına nasıl izin verileceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

    WordPress’te İletişim Formunu Kullanarak Potansiyel Müşteri Oluşturma

    İletişim formları, WordPress’te potansiyel müşteri oluşturmanın en yaygın yoludur. Bununla birlikte, WordPress için çoğu iletişim formu eklentisinin kullanımı çok zordur veya e-posta servis sağlayıcınızla entegre değildir.

    WPForms burada devreye giriyor. WordPress için en yeni başlayanlar için uygun iletişim formu eklentisidir. Kolayca güzel iletişim formları oluşturabilir ve MailChimp, Aweber, Campaign Monitor ve GetResponse gibi e-posta hizmeti sağlayıcılarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olabilirsiniz.

    WordPress’te Potansiyel Müşteri Oluşturma Formları Oluşturun

    WPForms Lite, WordPress’te her türden olası satış oluşturma formu oluşturmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir WordPress iletişim formu eklentisidir.

    İster basit bir iletişim formu isteyin, ister bir teklif formu isteyin veya başka bir sorgulama formu isteyin, sürükle ve bırak form oluşturucuyla kolayca oluşturabilirsiniz.

    Creating a new form in WordPress with WPForms

    Daha fazla ayrıntı için, WordPress’te bir iletişim formu oluşturma konusunda adım adım kılavuzumuzu izleyin.

    Form Gönderildikten Sonra Kullanıcıları Yeniden Yönlendirin

    Satışları artırmak için kullanabileceğiniz başka bir teknik, başarılı bir form gönderiminin ardından bir yönlendirme sayfası eklemektir.

    WPForms, akıllı form onay özelliğini kullanarak kullanıcıları bir form gönderdikten sonra herhangi bir sayfaya kolayca yönlendirmenize olanak tanır.

    Formunuzu sürükle ve bırak form oluşturucu ile oluşturduğunuzda, ayarlar sekmesine tıklayın ve ardından onaya tıklayın.

    Redirect users after they submit contact form

    WPForms, üç tür onay seçmenize izin verir. Basitçe bir mesaj gösterebilir, kullanıcıları bir WordPress sayfasına veya başka bir URL’ye yönlendirebilirsiniz.

    WordPress sitenizde özel teklifler, optin formu ile ayrı bir sayfa oluşturabilir veya ziyaretçiyi müşteriye dönüştürmenize yardımcı olacak herhangi bir içeriği onlara gösterebilirsiniz.

    Ayarları tamamladıktan sonra, form oluşturucuyu kaydettiğinizden ve çıktığınızdan emin olun.

    Formlarınıza Bülten Kayıt Seçeneği Ekleyin

    İletişim formları gelen potansiyel müşterileri toplamak için harika olsa da, e-posta bülteninizi oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

    Kullanıcı forma zaten e-posta adresini girdiği için, kullanıcının onayıyla otomatik olarak haber bülteninize kaydolabilirsiniz.

    WPForms Pro eklentisi, potansiyel müşteri oluşturma formlarınızı tüm popüler e-posta pazarlama hizmetlerine bağlamanıza olanak tanıyan pazarlama entegrasyonlarıyla birlikte gelir.

    Bu makalenin iyiliği için, bir iletişim formu gönderdiklerinde kullanıcıları MailChimp e-posta listemize otomatik olarak eklemek için MailChimp entegrasyonunu kullanacağız.

    WPForms Pro’yu kurduktan sonra, WPForms »Eklentiler sayfasını ziyaret etmeniz gerekir. Burada farklı e-posta servis sağlayıcıları için eklentiler bulacaksınız.

    Devam edin ve MailChimp Addon’un yanındaki Addon Yükle düğmesine tıklayın.

    Install MailChimp Addon

    WPForms, MailChimp Eklentisini yükleyecektir. Eklentiyi kullanmaya başlamak için Etkinleştir düğmesine tıklamanız gerekecektir.

    Sonraki adım, WPForms’u MailChimp hesabınıza bağlamaktır. WPForms »Ayarlar sayfasını ziyaret edin ve ardından ‘Entegrasyonlar’ sekmesini tıklayın.

    MailChimp’in bir entegrasyon olarak listelendiğini göreceksiniz. Üzerine tıklamak, MailChimp API anahtarınızı ve bu hesap için bir Takma adınızı girmenize olanak sağlar.

    MailChimp Integration

    API anahtarınızı MailChimp web sitesindeki hesabınızdan alabilirsiniz.

    Devam etmek için MailChimp’e bağlan düğmesine tıklayın. WPForms şimdi MailChimp hesabınıza bağlanacak.

    Artık iletişim formunuza e-posta tercih alanları eklemeye hazırsınız.

    Headover’dan WPForms’a »Yeni sayfa ekle. Bu, WPForms form oluşturucu arayüzünü başlatacaktır.

    Öncelikle iletişim formunuz için bir başlık sağlamanız ve ardından mevcut şablonlar listesinden ‘Basit İletişim Formu’nu seçmeniz gerekir.

    Adding a new contact form in WPForms

    WPForms şimdi sizin için basit bir iletişim formu oluşturacak. Alanları üzerlerine tıklayarak düzenleyebilirsiniz. Sol sütunda üzerlerine tıklayarak yeni alanlar da ekleyebilirsiniz.

    Form fields

    Şimdi, bir haber bülteni kaydı onay kutusu eklemek için ‘Onay Kutuları’ alanına tıklamanız gerekiyor. Alana tıklamak size ayarlarını gösterecektir.

    Email consent checkbox

    Formunuz neredeyse hazır. Artık form alanlarını e-posta listenize bağlamanız yeterli.

    ‘Pazarlama’ sekmesine ve ardından MailChimp’e tıklayın. Yeni bir bağlantı oluşturun ve ona bir ad verin.

    Mapping fields and adding conditional logic

    WPForms şimdi MailChimp e-posta listenizi ve yeni oluşturduğunuz form alanlarını yükleyecektir. Ad ve e-posta adresi alanlarını iletişim formunuzdaki uygun alanlarla eşleştirin.

    Ardından, ‘Koşullu mantığı etkinleştir’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretlemeniz gerekir. Bu, YALNIZCA e-posta listenize katılmak için kaydolan kullanıcıları eklemenize olanak tanır. Bu çok önemli. Tüm kullanıcıları e-posta listenize kolayca ekleyebilmenize rağmen, katılanlar daha kaliteli bir liderdir.

    Devam edin ve onay kutusu olarak eklediğiniz haber bülteni tercih alanını seçin.

    Adding conditional logic

    Formunuzu kaydetmeyi ve form oluşturucudan çıkmayı unutmayın.

    İletişim formları, WordPress’te müşteri adayı oluşturmanın en yaygın yoludur, ancak kişiselleştirilmiş optin formları ile bunu daha da ileriye taşıyabilirsiniz.

    Açılır Pencereler ve Dinamik Optin Formlarını Kullanarak Potansiyel Müşteri Oluşturma

    Kenar çubuğunuza sade görünümlü bir e-posta abonelik kutusu eklemek, potansiyel müşterileri yakalamanın tek yolu değildir. Çoğu durumda, kullanıcılar uyum sağladıkları için bu formları fark etmezler bile.

    OptinMonster burada devreye giriyor. WordPress siteniz için bir geliştirici tutmadan yüksek dönüşümlü optin formları oluşturmanıza ve A / B test etmenize olanak tanır. Bunu Kreatif Ajans’da kullanıyoruz ve dönüşümlerimizi% 600’ün üzerinde artırdık.

    OptinMonster, tercihlerinizi kullanıcı davranışına göre kişiselleştirmenize olanak tanır, böylece onlara en hedefli teklifi en iyi zamanda gösterebilirsiniz.

    Örneğin, aşağıdakiler için özelleştirilmiş tercih formları gösterebilirsiniz:

  • Farklı bölümler, sayfalar veya blog kategorileri
  • Kullanıcının Fiziksel Konumuna Göre (Şehir veya Ülke)
  • Kullanıcının Web Sitenizle Önceki Etkileşimlerine Göre
  • Ziyaretçinin Nereden Geldiğine Göre (Google, Facebook, vb.)
  • Cihazlarına Göre (Mobil, Tablet, Masaüstü)
  • Sayfada geçirilen süre, sitede geçirilen süre, kaydırma derinliği, fare hareketleri gibi Etkinliklerine göre.
  • Ve dahası…
  • Bu hedefleme seçenekleriyle birlikte dinamik optin formları, herhangi bir pazarlamacının araç kutusundaki en güçlü araçtır.

    E-posta Kayıtları için Çıkış Amaçlı Işık Kutusu Açılır Penceresi

    OptinMonster, çıkış amaçlı teknolojide öncüdür. Bu, kullanıcının fare hareketini algılamanıza ve onlara tam ayrılmak üzere oldukları anda bir açılır pencere göstermenize olanak tanır.

    Bu, kullanıcılara web sitenizden ayrılmadan önce son bir şans tanımada özellikle yararlıdır. Ayrıca, kullanıcı sayfadan ayrılmaya karar verene kadar açılır pencere görünmediği için daha az can sıkıcıdır.

    Exit-intent popup in OptinMonster

    Çıkış Popup’larının çalıştığı kanıtlanmıştır, bu yüzden tüm endüstri liderleri onu kullanıyor.

    Social Media Examiner, OptinMonster’dan çıkan açılır pencereleri kullanarak 250.000’den fazla yeni e-posta abonesi ekledi.

    Michael Hyatt, çıkış açılır pencereleriyle abonelik oranını ikiye katladı. Search Engine Journal, dönüşümlerini% 240 artırdı (kaynak).

    E-posta kayıtlarının yanı sıra, Facebook sayfanızı büyütmek ve hatta Twitter takiplerinizi artırmak için ışık kutusu açılır pencerelerini de kullanabilirsiniz.

    Getting more Twitter followers using lightbox popup

    Tam Ekran Karşılama Kapıları ile Dönüşümleri Artırın

    Karşılama Kapısı veya Geçişli açılır pencereleri olarak da bilinen tam ekran tercihleri, içeriğiniz üzerinde tam ekran bir yer paylaşımı görüntülemenize olanak tanır.

    Web sitenizdeki belirli sayfaları bir kurşun mıknatıs yapmak için bunu OptinMonster’ın çıkış amacı veya içerik kilidi özellikleriyle birleştirebilirsiniz.

    Designing a fullscreen popup in OptinMonster

    Tam ekran, son derece iyi dönüşüm sağladığı için en çok aranan reklam spotlarından biridir. Bu yüzden Forbes, Inc ve diğerleri gibi siteler onu kullanıyor.

    Başkalarının reklamını göstermek yerine, web sitenizde olası satış yaratma amacıyla kullanabilirsiniz.

    Kayan Çubuklar Kullanarak Müşteri Adaylarını Yakalama

    Yüzer çubuklar, gerçekten iyi çalışan özellikle etkili bir dinamik optin formudur. Web sitenizin üstüne veya altına yapışkan bir kayan çubuk ekler.

    Kullanıcılar web sitenizi aşağı kaydırdıkça çubuk görünür kalır. Kullanıcıların içeriğinizi görüntülemesini engellemez ve kullanıcılar içeriği kolayca kapatabilir veya gizleyebilir.

    Floatingbar in OptinMonster

    Kullanıcı Dikkatini Çekmek İçin Kaydırma veya Kaydırma Tetiklenmiş Seçenekleri

    Bir kullanıcı aşağı kaydırdığında sayfanızda kayma veya kaydırma kutuları belirir. Animasyon, kullanıcının dikkatini çeker ve optin’i geleneksel bir optin’den daha belirgin hale getirir.

    Aşağıda iThemes’in web sitesinde nasıl kullandığına dair bir örnek verilmiştir:

    Scroll triggered optin forms

    WordPress’te Kurşun Mıknatıslar Oluşturma ve Kullanma

    Lead magnets

    Kurşun Mıknatıslar, bir eylemi gerçekleştirmek için teşvik olarak kullanılan özel tekliflerdir.

    Bu özel teklif, özel bir indirme, bir e-kitap, yararlı bir kaynak, indirim kuponu vb. Olabilir.

    Lead magnet example

    Kurşun mıknatıslar son derece iyi çalışır çünkü kullanıcılara karşılığında değerli bir şey sunarlar, hızlı ve kolaydırlar ve kullanıcıların onlar için ödeme yapmak zorunda kalmazlar.

    Fikirlere mi ihtiyacınız var? E-posta listenizi büyütmek için 69 oldukça etkili kurşun mıknatıs fikrinden oluşan bu listeye bakın

    OptinMonster, kurşun mıknatısları kolayca sunmak ve bunları başarıya ulaştırmak için yerleşik destekle birlikte gelir.

    Delivering download

    Bir blog yazarıysanız, o zaman baş mıknatısınız bir içerik yükseltmesi de olabilir. Bir içerik yükseltmesi, kullanıcılara bir eylemi gerçekleştirmek için bonus olarak ek yararlı içerik sunar.

    Ayrıntılı talimatlar ve canlı bir örnek için WordPress’te içerik yükseltmelerinin nasıl ekleneceği hakkındaki makalemize bakın.

    WordPress Potansiyel Müşteri Oluşturma Kampanyalarınızı Optimize Etme

    Potansiyel müşteri oluşturma, devam eden bir çabadır. Web siteniz için neyin işe yaradığını ve onu nasıl geliştirebileceğinizi izlemeniz gerekecek.

    Müşteri adayı oluşturma çabalarınızı optimize etmenize yardımcı olacak birkaç ipucu.

  • Tahmin çalışması yerine, tercihlerinizi iyileştirmek için A / B testini kullanın
  • Çabalarınızı en üst düzeye çıkarmak için birden fazla seçenek kullanın
  • Farklı renkler, resimler, videolar vb. İle denemeler yapın.
  • Potansiyel müşterileri artırmak için birden fazla kurşun mıknatıs oluşturun ve kullanın
  • Rahatsız edici kullanıcılarla kullanıcı deneyimini mahvetmeyin
  • Daha fazla potansiyel müşteri oluşturmak için yeni yaratıcı fikirler aramaya devam edin
  • Şimdilik bu kadar.

    Umarız bu makale, WordPress’te nasıl müşteri adayı oluşturacağınızı öğrenmenize yardımcı olmuştur. WordPress hızını ve performansını artırmak için nihai kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.

    Not: OptinMonster, Kreatif Ajans premium WordPress eklentileri ailesinin bir parçasıdır. Kendi kullanımımız için geliştirdik ve tüm kullanıcı talepleri nedeniyle 2013 yılında halka açtık. Bugün, piyasadaki en popüler müşteri adayı oluşturma yazılımıdır.

    If you liked this article, then please subscribe to our