Bir Profesyonel Gibi WordPress’te Niş İnceleme Sitesi Nasıl Yapılır

750 425 KreatifAjans

Bir değerlendirme web sitesi oluşturmak ve blog yazarak para kazanmak ister misiniz?

Çevrimiçi incelemeler, bağlı kuruluş komisyonları olarak bilinen tavsiye ücretleri kazanmanıza izin verirken başkalarının da satın alma kararı vermesine yardımcı olur. Belirli bir niş için ayrılmış bir inceleme web sitesi oluşturabilir veya mevcut blogunuza bir inceleme bölümü ekleyebilirsiniz.

Bu yazıda, WordPress’te nasıl kolayca bir niş inceleme sitesi oluşturacağınızı ve bundan nasıl para kazanacağınızı göstereceğiz.

Making a review site with WordPress

İşte bu kılavuzda ele alacağımız adımlar.

Neden bir inceleme sitesi oluşturmalısınız?
  • Başlamadan önce
  • İncelemelerinizin web sitesi için bir tema seçme
  • WordPress incelemeleri eklentisini yükleme
  • WordPress’te bir inceleme ekleme
  • İncelemeleri kenar çubuklarında görüntüleme
  • Yorum sitenizden para kazanmak
  • Yorum sitenizi bir sonraki seviyeye taşıyın
  • WordPress becerilerinde ustalaşmak
  • Neden Bir İnceleme Sitesi Oluşturmalısınız?

    Çevrimiçi bir şey satın almak istediğinizde yaptığınız ilk şey nedir?

    Çoğumuz gibiyseniz, başkalarının ne dediğini görmek için o ürünün çevrimiçi incelemelerine bakarsınız.

    Popüler bir çevrimiçi inceleme sitesi olan TripAdvisor’ın yaklaşık 8,5 milyar dolar değerinde olmasının nedeni budur.

    Herkes TripAdvisor kadar büyük olmasa da, niş bir inceleme sitesi çalıştırarak ayda birkaç yüz ile birkaç bin dolar arasında herhangi bir yerden kazanç elde eden birkaç kişi olduğunu biliyoruz.

    Bir inceleme web sitesi oluşturmanın iki popüler yolu vardır. Birincisi, mevcut WordPress blogunuza bir inceleme bölümü eklemektir. İkincisi, tamamen bağımsız bir çevrimiçi inceleme sitesi oluşturmaktır.

    Seçtiğiniz yön ne olursa olsun, oldukça rekabetçi bir niş seçmemeniz önemlidir.

    Örneğin, dijital kamera incelemelerinden bahseden tonlarca site var, ancak kamera aksesuarı incelemelerinden bahsedenler kadar çok değil.

    Başarılı bir inceleme sitesi oluşturmanın sırrı, doğru nişi bulmaktır. Mükemmel bir nişin rekabeti düşüktür ve tutkulu olduğunuz bir şey olmalıdır.

    İşte düşünmeniz gereken birkaç faktör:

  • Trafik oluşturmak için hangi kaynakları sunabilirsiniz?
  • Reklamverenleri kolayca çekebilir misiniz? (ör. ücretli ürünler satan insanlar var mı)
  • Bağlı kuruluş programları var mı?
  • Diğer insanlar bu nişte para kazanıyor mu?
  • Rekabet nasıl?
  • Araştırmaya yardımcı olması için SEMRush, Ahrefs ve Google Anahtar Kelime Planlayıcı gibi araçları kullanabilirsiniz. Adım adım talimatlar için anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağına dair başlangıç kılavuzumuza bakın.

    Nişinizi seçtikten sonra, nasıl bir inceleme sitesi oluşturabileceğinize bir göz atalım.

    Adım 0. Başlamadan Önce

    Web sitenize başlamadan önce doğru blog platformunu seçmeniz gerekir. Tabii ki WordPress 1 numara, ancak aslında iki farklı WordPress türü var.

    İlk olarak, sınırlı barındırılan bir platform olan WordPress.com var. İkincisi, kendi kendine barındırılan WordPress olarak da bilinen popüler WordPress.org’a sahipsiniz. WordPress’i duyduğunuzda, insanlar genellikle WordPress.org hakkında konuşuyorlar. Farkı anlamak için, WordPress.com ile WordPress.org karşılaştırmamıza bakın.

    WordPress.org’u kullanmanızı tavsiye ediyoruz çünkü size her türden web sitesi oluşturma özgürlüğü veriyor. Ayrıca, tüm WordPress özelliklerine kutudan çıkar çıkmaz tam erişim sağlar.

    WordPress’e başlamak için iyi bir WordPress barındırma şirketine ve kendi alan adınıza ihtiyacınız olacak.

    Bluehost’u şiddetle tavsiye ediyoruz çünkü resmi olarak tavsiye edilen bir WordPress barındırma sağlayıcısı ve dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biri.

    Kullanıcılarımıza ücretsiz bir alan adı, ücretsiz SSL sertifikası ve barındırma planlarında% 63 indirim (Kreatif Ajans kullanıcıları için özel) veriyorlar.

    → Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Bir Bluehost alternatifi istiyorsanız, Kreatif Ajans okuyucularına özel bir indirim de sunan Siteground’a bir göz atın.

    Barındırma için kaydolduktan ve alan adınızı belirledikten sonra, bir sonraki adım WordPress’i kurmaktır. Bluehost ile WordPress önceden yüklenmiş olarak gelir. Diğer birçok barındırma şirketi, 1 tıklama WordPress yükleme seçeneği sunar. Her büyük barındırma platformunu kapsayan WordPress’in nasıl kurulacağına dair adım adım bir kılavuz oluşturduk.

    WordPress site kurulumunuzu yaptıktan sonra, WordPress kontrol paneline ulaşacaksınız.

    WordPress dashboard

    Adım 1. Mükemmel WordPress “İnceleme” Temasını Seçme

    WordPress sitenizi kurduktan sonraki ilk adım, mükemmel bir WordPress teması seçmektir.

    En iyi WordPress inceleme temalarını ararken, muhtemelen temaya dahil edilmiş eksiksiz inceleme sitesi işlevselliği sunan birkaç temayla karşılaşacaksınız. Bunlardan ne pahasına olursa olsun kaçınmanız gerekir.

    Bir WordPress inceleme sitesi şablonuna ihtiyacınız yok. Bu WordPress inceleme temalarının çoğu şişirilmiş ve sizi onları sonsuza dek kullanmaya kilitleyecek.

    Bu yüzden bir WordPress yorum eklentisi kullanmak daha iyidir çünkü eklentiler seçtiğiniz herhangi bir tema / tasarımla çalışacaktır.

    Gelecekte bir geliştirici tutmak zorunda kalmadan temalarınızı değiştirme esnekliğine sahip olacaksınız.

    Mükemmel temayı bulmanıza yardımcı olacak bir makalemiz var. Temel olarak, görünüm ve his açısından beğendiğiniz bir tema seçin. Sonraki adımda incelemeler işlevini nasıl ekleyeceğinizi göstereceğiz.

    Beğendiğiniz temayı bulduğunuzda devam edip yükleyebilirsiniz. Tema yükleme konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? Adım adım talimatlar için bir WordPress temasının nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    Adım 2. En iyi WordPress İnceleme Eklentisini Kurmak

    Artık web siteniz hazır olduğuna göre, web sitenize inceleme işlevi eklemenin zamanı geldi. Web sitenizi arama motorları ve kullanıcılar tarafından daha kolay keşfedilebilir hale getiren SEO dostu incelemeler eklemek için bir eklenti kullanacağız.

    Yapmanız gereken ilk şey, WP Product Review Lite eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Bu temel eklenti ücretsiz olarak mevcuttur ve tüm temel özelliklerle birlikte gelir. Ancak, ürün karşılaştırma tablosu, Amazon Satış Ortağı entegrasyonu, çoklu şablonlar ve daha fazlası gibi gelişmiş özelliklerin kilidini açmak için eklentinin premium sürümüne yükseltmeniz gerekebilir.

    WP Product Review eklentisinin kullanımı kolaydır ve incelemeleriniz için şema biçimlendirmesi veya zengin snippet’ler ekleyerek arama motorlarında öne çıkmanıza yardımcı olur.

    Sade bir İngilizce olarak, göze çarpmanıza yardımcı olmak için bu yıldız derecelendirmelerini Google’daki yorumlarınızın yanına ekler.

    Rich snippets in Google search

    Etkinleştirdikten sonra, WordPress yönetici menünüzde ‘Ürün İncelemesi’ etiketli yeni bir menü öğesi göreceksiniz. Üzerine tıklamak sizi eklentinin ayarlar sayfasına götürecektir.

    WP Product Review settings

    Ayarlar sayfası farklı bölümlere ayrılmıştır. Öncelikle genel ayarları yapmanız gerekir.

    İnceleme kutusunu görüntülemek istediğiniz yeri seçerek başlayın. Aralarından seçim yapabileceğiniz üç seçenek vardır. İnceleme kutusunu içerikten sonra, içerikten önce gösterebilir veya kısa kodu kullanarak manuel olarak ekleyebilirsiniz.

    Sonraki seçenek, kullanıcıların incelemelerini yorum olarak eklemelerine izin vermek isteyip istemediğinizi seçmektir. Buna izin verirseniz, kullanıcı incelemelerinin gerçek inceleme üzerinde ne kadar etkisi olacağını da seçmeniz gerekir.

    Bundan sonra, görüntülenmesini istediğiniz seçeneklerin, artıların ve eksilerin sayılarını seçmeniz gerekir. Varsayılan olarak eklenti, her birinden 5 tane eklemenize izin verir. Bunu gerektiği gibi ayarlayabilirsiniz.

    Bu sayfadaki bir diğer önemli seçenek de ‘Gözden Geçirme’ gönderi türünü etkinleştirmektir. Temel olarak eklenti, herhangi bir WordPress blog gönderisini veya sayfasını bir incelemeye dönüştürmenize olanak tanır.

    Ancak, bazı kullanıcılar incelemeleri blog gönderilerinden ve sayfalarından ayrı tutmak isteyebilir. Varsayılan seçenek “Hayır” dır ve emin değilseniz, olduğu gibi bırakabilirsiniz.

    Şimdi ayarlarda derecelendirme renkleri sekmesine gidin. Eklenti tarafından derecelendirmeler için kullanılan varsayılan renkleri tanımlayabileceğiniz yer burasıdır. WP Ürün incelemesi, mükemmel, iyi, kötü değil ve zayıf derecelendirmeler için farklı renkler kullanır.

    Choose rating colors

    Derecelendirme renklerini tema tasarımınıza uyacak şekilde değiştirebilirsiniz.

    Ardından, ayarlarda ‘Tipografi’ sekmesine tıklayın. Artılar ve eksiler sütunları için varsayılan metni seçebileceğiniz yer burasıdır. Farklı bölümler için metin renklerini de değiştirebilirsiniz.

    Typography

    Ayarlar sayfasındaki son sekme satın alma düğmesidir. Bu sekmede satın al butonu için kullanmak istediğiniz renkleri seçebilirsiniz.

    Satın al düğmesinde ayrıca bağlı kuruluş bağlantınız da olacaktır, bu nedenle daha fazla kullanıcının tıklayabilmesi için öne çıkma olasılığı yüksek bir renk seçmeniz önemlidir.

    Buy button

    Ayarlarınızı kaydetmek için ‘Tüm Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklamayı unutmayın.

    3. Adım: WordPress’e İnceleme Ekleme

    WP Product Review eklentisini kullanarak bir inceleme eklemek oldukça kolaydır. WP Ürün İnceleme eklentisini kullanarak WordPress’te ürün incelemeleri eklemenin temelde iki yolu vardır.

  • Yorum yayın türüne yorum ekleyin
  • Herhangi bir WordPress gönderisine veya sayfasına yorum ekleyin
  • İncelemeleri nasıl yayınlamayı seçerseniz seçin, WordPress’e inceleme eklemek aynı olacaktır.

    Eklenti, herhangi bir WordPress gönderisini veya sayfasını bir incelemeye dönüştürmenize olanak tanır. WordPress’te yeni bir gönderi düzenleyin veya oluşturun.

    İnceleme yayın türünü etkinleştirdiyseniz, incelemenizi eklemek için İncelemeler »Yeni Ekle sayfasını ziyaret etmeniz gerekir.

    Ana incelemenizi, WordPress’te başka herhangi bir gönderi yazacağınız gibi yazacaksınız.

    Sağ sütundaki ‘Belge’ meta kutusunun altında, ‘Bu bir inceleme gönderiyor mu’ etiketli seçeneği bulacaksınız. Açmak, ürün incelemenizi eklemek için seçenekleri görüntüler.

    Enable product review features

    Öncelikle, resimler, şimdi satın al düğmesi metni, ürün veya satış ortağı bağlantısı ve ürün fiyatı gibi ürün ayrıntılarını sağlamanız gerekir.

    Product review details

    Bundan sonra, belirli ürün özelliklerini ve ilgili özellik için not puanınızı eklemeniz gerekir. Gerekirse daha fazla özellik eklemek için Seçenek ekle düğmesine tıklayın.

    Product features and grading

    Ardından, artıları ve eksileri listelerini ekleyeceksiniz. Artılar listesine ürünün en iyi özelliklerini ve eksiler listesine de sahip olmadığı özellikleri eklemeniz gerekiyor.

    Pros and cons

    İşiniz bittiğinde, gönderinizi kaydedin veya yayınlayın.

    Artık inceleme kutusunu çalışırken görmek için gönderiyi ziyaret edebilirsiniz.

    Review box

    Not: Hala eski Klasik Düzenleyiciyi kullanıyorsanız, ürün incelemesi meta kutusunu yayın düzenleyicinin altında bulacaksınız.

    Product review box in classic editor

    Adım 4. Yorumlarınızı Kenar Çubuğunda Görüntüleme

    WP Ürün İncelemesi, inceleme yayınlarınızı kenar çubuğunda ve diğer pencere öğesi için hazır alanlarda göstermenize olanak tanır.

    Görünüm »Pencere Öğeleri sayfasını ziyaret edin ve en iyi ürünleri ve en son ürün widget’larını bulacaksınız.

    Latest product reviews widget

    Widget’ı bir kenar çubuğuna eklemeniz ve seçeneklerini yapılandırmanız yeterlidir. Görüntülemek istediğiniz ürün adedini, ürün adını ve görsel görüntüleme ayarlarını seçebilirsiniz. İşiniz bittiğinde, kaydet düğmesine tıklayın.

    Ardından, yorum widget’ını çalışırken görmek için web sitenizi ziyaret edin. En son yorumları, derecelendirmeler ve ürün resmi ile gösterecektir.

    Reviews in sidebar widget

    Adım 5. Yorum Sitenizden Para Kazanmak

    İnceleme sitesi, pasif gelir elde etmenin harika bir yoludur. Niş inceleme sitenizden para kazanmanın birçok yolu vardır.

    Aşağıda, inceleme web siteleri tarafından gelir elde etmek için kullanılan en yaygın yöntemlerden bazıları verilmiştir.

    1. Bağlı Şirket Pazarlaması

    Bağlı kuruluş pazarlaması, web sitenizde ürünler önererek yorumlarınızdan para kazanmanıza olanak tanır. Kullanıcılar tavsiye bağlantınıza tıkladığında ve ürünü satın aldığında bir komisyon kazanırsınız.

    Bağlı kuruluş programı olan ürünleri bulmanız gerekecek. Her nişte harika ürünler bulmanın en kolay yolu, ShareAsale veya Amazon Associates gibi büyük bir bağlı kuruluş ağına katılmaktır.

    Daha fazla bilgi edinmek için, işinizi büyütmek için ihtiyaç duyacağınız ayrıntılı talimatlar ve araçlar / eklentilerle bağlı kuruluş pazarlamasına ilişkin başlangıç kılavuzumuza bakın.

    2. Reklamlar

    İnternetteki çoğu web sitesi gelirlerini reklam göstererek elde etmektedir. Ya gösterimler için ya da bir kullanıcı web sitenizdeki reklamı tıkladığında ödeme alırsınız.

    Yorum sitenizde reklam görüntülemenin en kolay yolu Google AdSense kullanmaktır. Bu, hedeflenen kitleleri arayan binlerce reklamverene erişmenizi sağlar.

    Daha fazla bilgi edinmek için, Google AdSense’i WordPress sitenize doğru şekilde nasıl ekleyeceğinize ilişkin kılavuzumuza bakın.

    Google AdSense dışında, Media.net gibi diğer reklam ağlarına katılabilir veya reklamları doğrudan reklamverenlere satabilirsiniz. Bu, yorum web sitenizdeki reklam gelirini çeşitlendirmenize ve en üst düzeye çıkarmanıza olanak tanır.

    3. Ücretli İncelemeler

    Bu doğrudan yaklaşım, aracıyı kesmenize ve ürünlerinin gözden geçirilmesini isteyen işletmelere doğrudan ulaşmanıza olanak tanır.

    Ürün hakkında dürüst fikrinizi test etmek ve yazmak için para alırsınız. Bu yaklaşım, çok fazla sosyal yardım gerektirir ve incelemelerinizin kalitesini etkileyebilir.

    Daha fazla yolu İncelemelerinizin sitesinden para kazanmak için, kanıtlanmış yollardan listemize bakın çevrimiçi para kazanmak.

    Adım 6. Yorum Sitenizi Bir Sonraki Seviyeye Taşıyın

    WordPress güçlü bir platformdur ve inceleme sitenizi büyütmek için kullanabileceğiniz binlerce harika eklentiye erişmenizi sağlar.

    Aşağıdakiler, hemen yükleyebileceğiniz temel eklentilerden sadece birkaçıdır.

    Güzel Bağlantılar – Bağlı kuruluş bağlantılarını gizlemenize ve WordPress’e bağlı kuruluş bağlantılarını kolayca eklemenize, yönetmenize ve düzenlemenize olanak tanır.

    WPForms – En iyi WordPress iletişim formu eklentisidir ve basit sürükle ve bırak form oluşturucuyu kullanarak hızlı bir şekilde güzel formlar oluşturmanıza olanak tanır.

    Yoast SEO – Piyasadaki en kapsamlı WordPress SEO eklentisidir ve arama motorlarından daha fazla ziyaretçi almanıza yardımcı olacaktır.

    MonsterInsightsGoogle Analytics’i WordPress’e kolayca yüklemenizi sağlar ve ziyaretçilerinizin nereden geldiğini ve web sitenizdeki hangi incelemelerin popüler olduğunu anlamak için insan tarafından okunabilir raporlar gösterir. Ayrıca, pazarlama stratejinizi fazla mesai geliştirmenize yardımcı olan giden bağlı kuruluş bağlantılarını kolayca izlemenize olanak tanır.

    OptinMonster – Bir ürün incelemesini görüntülerken hiç kupon açılır penceresinin belirdiğini gördünüz mü? Bu pop-up’lar, zamanında ve yararlı oldukları için çalışır. OptinMonster, bu tür pop-up’lar oluşturmanıza izin veren en iyi WordPress açılır eklentisidir.

    Daha fazla eklenti önerisi için, tüm web siteleri için temel WordPress eklentileri listemize bakın.

    Adım 7. WordPress Becerilerinizi Geliştirmek

    Yeni başlayanlar için bile WordPress kullanımı oldukça kolaydır. Ancak, zaman zaman web siteniz büyüdükçe yeni şeyler öğrenmek için yardıma ihtiyacınız olacak. Kreatif Ajans’ın yardımcı olabileceği yer burasıdır.

    Kreatif Ajans, yeni başlayanlar için en büyük ücretsiz WordPress kaynak sitesidir. Yeni başlayanlar, işletme sahipleri ve blog yazarları için özel olarak oluşturulmuş çok sayıda yararlı içeriğe sahibiz.

    Aşağıda, Kreatif Ajans’da bulacağınız yararlı kaynaklardan birkaçı verilmiştir (hepsi tamamen ücretsizdir).

    Kreatif Ajans Blog – Tüm WordPress eğitimlerimiz ve kılavuzlarımız için merkezi yer.
  • Kreatif Ajans Dictionary – WordPress sözlüğümüz, WordPress dilini tanımak için en iyi yerdir
  • Kreatif Ajans Videoları – Yeni WordPress kullanıcıları, WordPress’te ustalaşmak için bu 23 video ile başlayabilir.
  • YouTube’da Kreatif Ajans – Daha fazla video talimatına mı ihtiyacınız var? 130.000’den fazla aboneye ve 12 Milyon + görüntülemeye sahip YouTube kanalımıza abone olun.
  • Kreatif Ajans BlueprintKreatif Ajans’da kullandığımız eklentilere, araçlara ve hizmetlere göz atın.
  • Kreatif Ajans Fırsatları – Kreatif Ajans kullanıcıları için WordPress ürün ve hizmetlerinde özel indirimler.
  • Umarız bu makale, WordPress’te bir profesyonel gibi niş bir inceleme sitesi oluşturmayı öğrenmenize yardımcı olmuştur. Ayrıca, bu pratik ipuçlarının incelemelerinizin web sitesine daha fazla trafik çekmesini de isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.