Blog Yazılarınız İçin Daha İyi Resimler Oluşturmak için 16 Araç

750 425 KreatifAjans

Blog yazılarınız için daha iyi görseller oluşturmak ister misiniz? Görseller, kullanıcıların içeriğinizle nasıl etkileşim kurduğu üzerinde büyük bir etki yaratır. Ancak çoğu kullanıcı tasarımcı değildir ve blogları için profesyonel görünümlü görseller oluşturamaz. Bu yazıda, blog yazılarınız için daha iyi görseller oluşturmanızı sağlayacak en iyi araçlardan bazılarını göstereceğiz.

Blog Image Editing Tools

Blog Gönderileri için Neden Daha İyi Resimler Oluşturulmalı?

Görüntüler oldukça ilgi çekicidir. Fikirleri iletirler ve duyguları harekete geçirirler.

Sosyal medyadan daha fazla beğeni, paylaşım ve trafik almanıza yardımcı olurlar. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar daha fazla zaman harcar ve daha fazla gönderi görüntüler. Görseller, gönderilerinize daha fazla yorum almanıza bile yardımcı olabilir.

Şimdi sorun, blog yazarlarının çoğunun grafik tasarımcı olmamasıdır. Web siteleri için profesyonel görünümlü grafikler oluşturamazlar.

Bu sorunun bir kısmı kamu malı veya CC0 Lisanslı görseller kullanılarak çözülebilir. Ancak yine de bu resimleri düzenlemeniz gerekebilir.

Neyse ki, blog gönderileri, infografikler, sunumlar ve hatta Facebook gönderileri dahil olmak üzere farklı senaryolar için güzel görüntüler düzenlemenize ve oluşturmanıza olanak tanıyan birkaç çevrimiçi araç var.

Blog yayınlarınız için daha iyi resimler oluşturmak için en iyi araçlardan bazılarına bir göz atalım.

1. Visage

Visage

Visage, blogunuz için görselleri yönetmek için en kolay ve en güçlü araçlardan biridir. Blog yayınlarınız, Facebook sayfalarınız, Twitter, LinkedIn vb. İçin profesyonel görünümlü grafikler oluşturmanıza ve tasarlamanıza olanak tanır.

Başlamak için tonlarca profesyonelce tasarlanmış şablonla birlikte gelir.

Ayrıca markanızın logosunu ve diğer varlıkları kaydedebilir ve bunları görsellerinizde kullanabilirsiniz. Grafiklerinizi kaydedebilir, dışa aktarabilir ve paylaşabilirsiniz. Visage, bireyler ve ekipler için harikadır.

2. Canva

Canva

Canva, blog yazarları arasında bir başka popüler seçimdir. Kullanımı kolay sürükle bırak araçlarıyla her türlü grafiği oluşturmanıza olanak sağlar.

Başlangıç noktası olarak kullanabileceğiniz profesyonel görünümlü şablonlarla birlikte gelir. Ayrıca doğrudan uygulamadan stok görüntüleri, simgeler ve diğer kaynakları satın alabilirsiniz.

3. Buffer tarafından Pablo

Pablo by Buffer

Pablo by Buffer, basit bir resim düzenleyicidir. Ücretsiz stok görüntüleri aramanıza, bir şablon seçmenize ve ardından buna kendi metninizi ve simgelerinizi eklemenize olanak tanıyan güzel bir arayüzle birlikte gelir.

4. Piktochart

Piktochart

Piktochart, herkes için kullanımı kolay bir infografik oluşturucudur. İnfografikler, sunumlar, posterler ve raporlar için profesyonelce tasarlanmış tonlarca şablonla birlikte gelir.

Kendi çizelgelerinizi ve grafiklerinizi, haritalarınızı, simgelerinizi, fotoğraflarınızı ve hatta videolarınızı ekleyebilirsiniz. Projenizde kullanabileceğiniz çok sayıda ücretsiz resim, simge ve illüstrasyon var.

5. infogr.am

infogram

Infogr.am, veri odaklı projeler için bir infografik ve sunum aracıdır. Google E-Tablolarınızı, Dropbox dosyalarınızı veya bir JSON dosyasını canlı grafiklere bağlayabilirsiniz. Kendi site logonuzu ekleyin ve şaşırtıcı derecede muhteşem sunumlar oluşturun.

6. Kaburga

Ribbet

Ribbet, web için çok verimli bir fotoğraf editörüdür. Fotoğraflarınızı rötuşlamanıza, parlaklığı, kontrastı, pozlamayı vb. Ayarlamanıza olanak tanır. Metin, çıkartmalar, kenarlıklar, simgeler de ekleyebilirsiniz.

Ribbet ayrıca fotoğraflarınızdan kolaj oluşturmayı da kolaylaştırır. Çalışmanızı Ribbet’e kaydedebilir veya indirebilirsiniz. Ayrıca Google Drive, Flickr ve Facebook’a da aktarabilirsiniz.

7. QuotesCover.com

QuotesCover.com

Güzel bir alıntı, birinin gününü aydınlatabilir. QuotesCover, muhteşem tasarımlar, güzel tipografi ve görsel efektlerle güzel alıntıları paylaşmanıza yardımcı olur.

Kendi resimlerinizi yükleyebilir, ardından renkleri, kontrastı, efektleri vb. Ayarlamak için uygulamanın yerleşik aracını kullanabilirsiniz.

Ayrıca, WordPress kenar çubuğunda rastgele alıntıların nasıl gösterileceğine dair kılavuzumuza bakın.

8. Pixlr

Pixlr

Pixlr bir fotoğraf editörü uygulamasıdır. Photoshop ve diğer görüntü düzenleme araçları gibi görünür ve davranır. Ancak çok daha basit ve kullanımı daha kolaydır.

9. Pictaculous

Pictaculous

Belirli bir görüntüde hangi renklerin en iyi görüneceğini hiç merak ettiniz mi? Pictaculous bunu anlamanıza yardımcı olur. Sadece bir resim yükleyin ve Pictaculous size renk önerileri gösterecektir. Renkleri bir Adobe renk örneği dosyası olarak da indirebilirsiniz.

Pictaculous, WordPress siteniz için bir renk düzeni seçmenize de yardımcı olabilir.

10. Venngage

Venngage

Venngage, tasarımcı olmayanlar için güzel bir infografik üreticisidir. Şablonlar, yazı tipleri, simgeler, haritalar ve sezgisel bir kullanıcı arayüzü ile birlikte gelir. Bir dezavantajı, ücretsiz planlarının Venngage markasını infografiklerinize dahil etmesidir.

11. şövale.ly

easel.ly

easl.ly, web için başka bir infografik oluşturucusudur. İnfografiğinizi oluşturmak için sürükle ve bırak oluşturucuya sahip basit bir kullanıcı arayüzü ile birlikte gelir. Temel ücretsiz sürüm, en yaygın kullanım senaryoları için yeterince iyidir.

12. Fotor

Fotor

Fotor, tasarımcı olmayanlar için güçlü bir görseller ve görüntü düzenleyicidir. Güzel kolajlar, blog gönderileri için resimler, Facebook, Instagram, Pinterest vb. Oluşturmanıza olanak tanır. Teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için bile kullanımı son derece kolaydır.

13. PicMonkey

PicMonkey

PicMonkey, güçlü bir resim düzenleme aracıdır. Grafikler tasarlamanıza ve oluşturmanıza, fotoğrafları rötuşlamanıza, görüntüleri düzenlemenize vb. Olanak tanır. PicMonkey, 7 günlük ücretsiz bir deneme süresi sunar ve bunun ardından, yıllık olarak faturalandırılan aylık 3,33 ABD Dolarından başlayan fiyatlar.

14. Yer

Placeit

Placeit, web sitenizin, uygulamanızın veya herhangi bir şeyin ekran görüntülerini cihaz modellerine yerleştirmenize olanak tanır. Bir iPhone fotoğrafına, bazı tabletlere veya bir macbook’a ekran görüntüsü yerleştirebilirsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca fotoğraf ve maket var.

15. Snapseed

Snapseed

Google’ın Snapseed’i, şu anda yalnızca mobil cihazlarda kullanılabilen güçlü bir fotoğraf düzenleyicidir. Kullanımı kolay bir arayüz kullanarak mobil cihazlarınızdaki fotoğrafları düzenlemenizi sağlar.

16. Harika Ekran Görüntüsü

Awesome Screenshot

Awesome Screenshot, ekran görüntülerini yakalamak ve düzenlemek için kullanılan bir uygulamadır. Tarayıcınıza yükleyebilir ve herhangi bir web sayfasının ekran görüntülerini anında alabilirsiniz.

En iyi yanı, ekran görüntüsünü aldıktan sonra onu düzenleyebilmenizdir. Ekran görüntünüze açıklama ekleyin, işaretçiler ve oklar ekleyin ve doğrudan tarayıcınızdan kaydedin veya paylaşın.

Bu makalenin, WordPress blog yayınlarınız için daha iyi resimler oluşturmanıza yardımcı olacak bazı harika araçlar bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress’teki yaygın görüntü sorunlarının nasıl çözüleceğine ilişkin kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.