Blogcular, Pazarlamacılar ve İşletmeler için 7 En İyi Video Barındırma Sitesi

750 425 KreatifAjans

Blogcular, pazarlamacılar ve işletme web siteleri için en iyi video barındırma sitelerini mi arıyorsunuz?

Videoları doğrudan web sitenize yüklemek çok sayıda sunucu kaynağı gerektirir. Bu nedenle akıllı işletme sahipleri, videoları yüklemek için video barındırma sitelerini kullanır ve ardından performansı etkilemeden bu videoları WordPress’e kolayca yerleştirir.

Bu yazıda, blogcular, pazarlamacılar ve işletme sahipleri için en iyi video barındırma sitelerinden bazılarını paylaşacağız.

Best video hosting sites for bloggers

Neden Video Barındırma Sitelerini Kullanmalı?

Videolar, en ilgi çekici içerik biçimidir ve dönüşümler için oldukça etkilidir. Ancak, aynı zamanda çok fazla alan ve bant genişliği de kullanırlar.

WordPress, web sitenize video yüklemenize izin verir. Ancak, video sunmak için gerçekten optimize edilmemiştir. Bu, video oynatmayı etkiler ve kötü bir kullanıcı deneyimi yaratır.

Bunun dışında videolar, web sitenizi yavaşlatan daha fazla WordPress barındırma kaynağı tüketir. Paylaşılan barındırma hizmetindeyseniz, barındırma sağlayıcınız diğer siteleri etkilemesini engellemek için hesabınızı sonlandırabilir.

Bu sorunlar nedeniyle, WordPress’e video eklemek için bir video barındırma sitesi kullanmanızı öneririz. Video dosyalarını sunmak için daha fazla sunucu kaynağına sahipler ve WordPress performansı konusunda endişelenmenize gerek yok.

Daha da önemlisi, ziyaretçilerinizin internet hızına bağlı olarak daha iyi bir görüntüleme deneyimi sağlamak için video kalitesini otomatik olarak ayarlarlar.

Daha fazla bilgi edinmek için neden WordPress’e asla video yüklememeniz gerektiğiyle ilgili kılavuzumuza bakın.

WordPress, videoları web sitenize yerleştirmeyi çok kolaylaştırır. Ayrıntılı talimatlar için videoları WordPress’e nasıl kolayca yerleştireceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

Bununla birlikte, kullanabileceğiniz en iyi video barındırma sitelerinden bazılarına bir göz atalım.

1. YouTube

YouTube, internetteki en popüler video barındırma web sitesidir. Video yüklemenize, kanallar oluşturmanıza ve bir takipçi oluşturmanıza olanak tanır.

Bir pazarlamacı ve işletme sahibi olarak, YouTube’un devasa potansiyelinden yararlanmak istersiniz. Aynı zamanda 1,9 milyar aktif kullanıcısı ile dünyanın en popüler ikinci arama motoru ve en büyük ikinci sosyal medya sitesidir.

Kanalınızla bir YouTube takibi oluşturabilir, yeni bir kitle bulabilir, video arama sonuçlarında öne çıkabilir ve işinizi büyütebilirsiniz.

YouTube’un, videolarınızdan çevrimiçi para kazanmak için katılabileceğiniz bir İş Ortağı Programı vardır. Bu program ayrıca size analitik, daha uzun videolar ve video düzenleme araçları gibi daha fazla fayda sunar.

Kreatif Ajans’da WordPress video eğitimlerimizi yüklemek için YouTube’u kullanıyoruz. Web sitemize daha fazla abone ve ziyaretçi çekmek için YouTube’u nasıl kullandığımızı görmek için YouTube’daki Kreatif Ajans kanalına göz atın.

2. Vimeo

Vimeo, blogcular, pazarlamacılar ve işletmeler için mükemmel bir video barındırma ve yayın sitesidir. Videoları ücretsiz olarak yüklemeniz için size sınırlı bir barındırma alanı sağlar. Bununla birlikte, sınırsız bant genişliği ve reklamsız görüntüleme, tüm videolar için temel avantajlardır.

Büyük videolar yüklemek için çok uygun fiyatlı (yıllık 84 $) bir premium plan satın almanız gerekir. Ücretli planlar ayrıca gizlilik seçenekleri, video düzenleme araçları, müşteri desteği, şifre koruması, ilgili videolar ve Google Analytics’i içerir.

Premium üyeler ayrıca Vimeo videonuzdan çevrimiçi para kazanmak için video satabilir veya kiralayabilir.

Vimeo’yu sadece üyelerimize özel alanımız için özel videolar barındırmak için kullanıyoruz. Bir üyelik siteniz varsa veya çevrimiçi kurslar oluşturmak ve satmak istiyorsanız, Vimeo mükemmel bir seçenektir.

3. Jetpack Videosu

Jetpack, video barındırma özelliği de içeren popüler bir eklenti paketidir. Jetpack video, birinci sınıf bir video barındırma hizmetidir ve ücretli bir Jetpack abonelik planı gerektirir.

Tamamen reklamsızdır ve diğer web sitelerinden ilgili videoları videolarınızda göstermez.

Daha hızlı teslimat ve akış deneyimi için Jetpack fotoğrafları tarafından kullanılan aynı içerik dağıtım ağını kullanır. Ayrıca gizlilik ayarları, analizler, çoklu video formatları ve daha fazlasını içerir.

4. Wistia

Wistia, pazarlamacılar ve işletmeler için profesyonel bir video barındırma sitesidir. Ücretsiz hesap, özel küçük resim, Wistia markalı video oynatıcı, şifre koruması, gizlilik ayarları ve daha fazlası gibi özelliklere sahip 3 video sınırına sahiptir.

Daha fazla video yüklemek için premium planlarına ihtiyacınız olacak. Ücretli sürüm, Wistia’nın markasını video oynatıcıdan kaldırmanıza olanak tanır. Ayrıca izleyici geçmişi, trend grafikleri, harekete geçirici mesaj düğmeleri, ilgili videolar ve ek açıklamalarla birlikte gelir.

Constant Contact, Drip, AWeber, Hubspot, Google Analytics ve diğerleri gibi e-posta pazarlama hizmetleri ve CRM yazılımlarıyla güçlü entegrasyonlara sahiptir.

5. Vidyard

Vidyard, büyük işletmeler ve profesyoneller için yüksek kaliteli bir video barındırma sitesidir. Videolarınızı tanıtmak için premium içerik pazarlama araçları içerir.

Birden çok video oynatıcı stili ve özel düzenleme seçenekleri ile birlikte gelir. Harekete geçirici mesaj düğmelerine sahip videolar yükleyebilir ve hangisinin en iyi sonucu verdiğini görmek için video küçük resimlerine karşı A / B testi yapabilirsiniz.

Vidyard, videolarınızı geliştirmek için izleyici geçmişi, katılım ve daha fazlasını içeren güçlü ve ayrıntılı analizler sunar.

6. Dailymotion

Dailymotion, pazarlama ve iş videolarınızı yüklemek için kullanabileceğiniz başka bir popüler video barındırma sitesidir. Sınırsız bant genişliği ve depolama, öne çıkan videolar, gizlilik ayarları, video oynatıcı ve daha fazlası gibi özelliklere sahip ücretsiz bir ortak hesabına sahiptir.

Bir günde birkaç video yüklemenize olanak tanır ve ayrıca tam oynatma listelerini yüklemek için sürükle ve bırak özelliğini de kullanabilirsiniz. Videolarınızı başlık, açıklama ve etiketler ekleyerek SEO için optimize edebilirsiniz.

DailyMotion ayrıca para kazanabileceğiniz ve ortak olarak daha fazla özellik alabileceğiniz bir para kazanma programı sunar.

7. SproutVideo

SproutVideo, blogcular, pazarlamacılar ve işletmeler için ücretli bir video barındırma sitesidir. Video oynatıcıyı ve özelliklerini test edebileceğiniz ücretsiz bir deneme hesabına sahiptir. Ücretsiz sürümün sınırlı seçenekleri olsa da tüm ayarlara erişmek için yükseltmeniz gerekir.

Dikkate değer özelliklerden bazıları arasında video temaları, düzenler, video analizi, sosyal paylaşım düğmeleri, harekete geçirici mesaj yerleşimi ve izleyici katılım geçmişi bulunur.

Her video için yerleştirme kodunu almanız ve video kodu eklemek için Özel HTML bloğunu kullanmanız gerekecektir.

Bu makalenin, blogunuz veya işletme web siteniz için en iyi video barındırma sitelerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Yeni başlayanlar için adım adım WordPress SEO rehberimizi ve iş web siteleri için en iyi WordPress eklentileri konusunda uzman seçimimizi de görmek isteyebilirsiniz.