Bugünün En Başarılı 25 WordPress İşletmesi ve Şirketi

750 425 KreatifAjans

WordPress, işletmelerin açık kaynaklı bir ekosistemde nasıl başarılı olabileceğinin en iyi örneklerinden biridir. Dünya çapında binlerce yetenekli geliştirici ve girişimcinin katkılarıyla WordPress, her gün binlerce yeni kullanıcıyı çekerek hızla büyüyor.

Bugün itibariyle, WordPress internetteki tüm web sitelerinin% 34’ünden fazlasına güç veriyor. Birçok şirket, WordPress ile ilgili ürün ve hizmetler sağlayarak gelirinin tamamını elde eder. WordPress iş ekosistemi her yıl birkaç milyar dolar üretiyor.

WordPress’in kendisi ücretsiz olmasına rağmen, kullanıcıların alan adı, web barındırma, premium WordPress temaları, eklentiler, bakım ve daha fazlasını içeren bir web sitesi yapmak için çeşitli hizmetlere ihtiyacı vardır. Bunlar, en iyi WordPress şirketlerinin sattığı hizmetlerdir.

Bu yazıda, günümüzün en başarılı WordPress işletmelerinden ve şirketlerinden bazılarına değineceğiz. Umarım bu, başkalarına kendi WordPress odaklı işlerini başlatmaları için ilham verir.

Most successful WordPress businesses and companies

1. Automattic

WordPress’in kurucu ortağı Matt Mullenweg tarafından kurulan Automattic, popüler blog barındırma hizmeti WordPress.com’un arkasındaki şirkettir (WordPress.com ile kendi kendine barındırılan WordPress.org arasındaki farkı görün).

Automattic ayrıca WooCommerce, JetPack, Akismet, VaultPress ve Gravatar gibi diğer birçok popüler WordPress ürün ve hizmetinin ana şirketidir.

İşte en iyi Automattic ürünleri hakkında bazı istatistikler ve gerçekler.

  • WordPress.com, her ay 15,5 milyardan fazla sayfada 409 milyondan fazla ziyaretçi almaktadır.
  • WooCommerce, tüm çevrimiçi mağazaların% 28’inden fazlasına güç sağlayan en popüler e-ticaret platformudur.
  • JetPack, şimdiye kadar yapılmış en popüler WordPress eklentilerinden biridir. (5 milyondan fazla etkin kurulum)
  • Automattic, açık kaynaklı WordPress.org, bbPress ve BuddyPress projelerine büyük ölçüde katkıda bulunur. Etki, gelir ve genel kullanıcı tabanı açısından, Automattic kesinlikle en iyi WordPress işletmeleri ve şirketleri arasındadır.

    2. WP Motoru

    WP Engine, piyasadaki en popüler yönetilen WordPress barındırma şirketidir. Her boyuttaki WordPress siteleri için sorunsuz, hızlı ve güvenli web barındırma hizmeti sunar.

    Geliştiriciler, site sahipleri ve risk sermayesi firmaları tarafından sevilen WP Engine, WordPress’te en hızlı büyüyen şirketler arasındadır.

    İşte WP Engine hakkında bazı önemli istatistikler ve gerçekler.

  • WP Engine, yönetilen WordPress barındırma hizmeti sunan ilk ve en başarılı şirketlerden biridir.
  • Bugün çevrimiçi olarak 500.000’den fazla web sitesine güç veriyor.
  • En son kamuya açıklanan yıllık gelir 132 milyon $ ‘ın üzerindeydi.
  • WP Engine, barındırma hizmetlerinin yanı sıra popüler WordPress tasarım ve tema şirketi StudioPress’in (2018’de satın alındı) ve Torque WordPress blogunun ana şirketidir.

    WP Engine barındırma planları, popüler Genesis tasarım çerçevesi ve StudioPress tarafından ücretsiz olarak 2000 $ değerinde 35+ premium temayla birlikte gelir.

    3. Harika Sebep

    Awesome Motive, en büyük ücretsiz WordPress kaynak sitesi olan Kreatif Ajans’ın ana şirketidir. Kreatif Ajans, WordPress için en yeni başlayanlar için uygun eğitimleri ve kılavuzları içerir.

    Tarafından kurulan Syed Balkhi, şirket gibi çeşitli WordPress ilgili ürünler satan WPForms, MonsterInsights, SeedProd ve en çok satan kurşun nesil yazılım OptinMonster.

    İşte Awesome Motive ve ürünleri hakkında bazı önemli istatistikler ve gerçekler:

  • 15 milyondan fazla web sitesi, büyüme için yazılımlarını ve eğitim videolarını kullanıyor.
  • Ürünleri WPForms ve MonsterInsights, şimdiye kadar oluşturulmuş en popüler WordPress eklentileri arasındadır (5 milyondan fazla aktif kurulumla birlikte).
  • OptinMonster, 900.000’den fazla web sitesi tarafından kullanılan 1 numaralı en güçlü müşteri adayı oluşturma yazılımıdır.
  • Ayrıca, bir WordPress teknoloji arama aracı ve blogu olan IsitWP ile Üstbilgi ve Altbilgi Ekle gibi diğer ücretsiz eklentileri çalıştırır.

    Son yıllarda Awesome Motive, All in One SEO, Smash Balloon, PushEngage ve daha fazlası gibi birçok popüler WordPress şirketini satın aldı.

    4. Yoast

    Joost de Valk tarafından başlatılan Yoast, en başarılı WordPress SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) işi. Milyonlarca kullanıcıya WordPress sitelerinin optimizasyonunda yardımcı olan eksiksiz bir SEO ürünleri ve hizmetleri paketi sunar.

    Yoast, Yoast eklentisinin son derece popüler WordPress SEO’sunun arkasındaki şirkettir. Standart SEO eklentilerine ek olarak, Yerel SEO, Video SEO, Haber SEO, WooCommerce SEO ve Yoast Comment Hacks, SlideShare for WordPress vb. Gibi birçok ilgili SEO eklentisi sunarlar.

    Yoast ve ürünleri hakkında bazı önemli istatistikler ve gerçekler.

    Yoast SEO, şüphesiz 5 milyondan fazla aktif kurulumla 1 numaralı WordPress SEO eklentisidir.
  • Yoast Academy’nin çevrimiçi SEO eğitimi aracılığıyla binlerce kişinin SEO öğrenmesine yardımcı oluyorlar.
  • Yoast ayrıca web sitesi SEO’su, dönüşüm incelemeleri ve denetim hizmetleri sunar. Müşteri listeleri dünyanın en büyük markalarından bazılarını içeriyor.

    5. Envato

    Envato, popüler pazar sitesi web siteleri ThemeForest ve CodeCanyon’u işletmektedir. Bunlar muhtemelen WordPress temaları ve eklentileri için en popüler ikinci destinasyondur.

    Geçmişteki lisans tartışmalarına rağmen Envato, günümüzün en etkili WordPress işletmelerinden biridir.

    İşte Envato ve ürünleri hakkında bazı önemli istatistikler ve gerçekler.

  • Envato’nun tema pazarı ThemeForest, dünya çapında üçüncü taraf tema yazarlarının sunduğu 11.000’den fazla premium WordPress temasına sahiptir.
  • Bugün itibariyle ThemeForest’teki 7 temanın her biri 100.000’den fazla satıldı. En çok satan 3 tema Avada, X teması ve Enfold sırasıyla 520.000, 200.000 ve 180.000 satışa sahip.
  • Eklenti pazarı CodeCanyon, ikisi 300.000’den fazla satılmış olan 6.000’den fazla premium WordPress eklentisi içerir.
  • Premium temalara ve eklentilere ek olarak Envato, logo oluşturucu, video oluşturucu, öğreticiler, stok fotoğraflar ve daha fazlasını içeren çok çeşitli web tasarım ürünleri sunar.

    6. Zarif Temalar

    Elegant Themes - Top WordPress Theme Development Company

    Elegant Themes, dünyadaki en başarılı WordPress tema geliştirme şirketlerinden biridir. En popüler WordPress teması Divi’nin ve WordPress sayfa oluşturucu eklentisi Divi Builder’ın arkasındaki insanlar bunlar.

    Dahası, Bloom e-posta optin eklentisi, Monarch sosyal paylaşım eklentisi ve diğer birçok eklenti ve temayı içerir.

    İşte Zarif Temalar ve ürünleri hakkında bazı önemli istatistikler ve gerçekler.

  • Divi, dünya çapında 500.000’den fazla mutlu müşterinin çarpıcı web sitelerini oluşturmasına yardımcı oluyor.
  • BuiltWith.com’un istatistiklerine göre Divi, Genesis tema çerçevesinden sonra en çok kullanılan ikinci WordPress temasıdır.
  • Temalar ve eklentilerin yanı sıra, Elegant Themes, yararlı öğreticiler ve kılavuzlar yayınladıkları popüler bir WordPress blogu da çalıştırır.

    7. Korumalı

    MemberPress is the best WordPress membership plugin used by thousands of users to create a membership site in WordPress. Pretty Links helps to turn your ugly long affiliate links into short trackable links. And, Affiliate Royale plugin lets you create a complete affiliate program of your own.

    Here are some important stats and facts about Caseproof and their products.

    Caseproof, with its brilliant products, is the industry leader for membership and affiliate plugin companies.

    Note: Kreatif Ajans founder, Syed Balkhi, is an investor in CaseProof.

    8. Modern Tribe

    Modern Tribe WordPress Development Company

    Modern Tribe is a WordPress design and development agency with a twist. They are a collaborative organization of all freelancers and experts. It is a company of 72 talented teammates in 5 countries and 45 cities.

    The company offers a wide range of services, including WordPress expertise, strategy, user experience design, and more. They are also the creators of The Events Calendar plugin.

    Here are some important stats and facts about Modern Tribe.

    • They work on more than 20 simultaneous projects on average. They have already built several hundred websites.
    • The Events Calendar plugin is the #1 event management plugin for WordPress (15 million downloads and counting).

    They have designed websites and built software for fortune 500 companies, government institutions, as well as start-up companies. Their clients include Harvard, eBay, Mozilla, MTV, and more.

    9. IncSub

    IncSub - Successful WordPress Theme and Plugin Company

    IncSub is the company behind WPMU DEV, CampusPress, and Edublogs. The WPMU DEV site offers managed WordPress hosting, support, site management, and plugins.

    The CampusPress helps universities and other academic institutions build and manage websites in WordPress. And, Edublogs is the blog platform for individual teachers and students.

    Here are some important stats and facts about IncSub and its products.

    • WPMU DEV has more than 750,000 active members.
    • Their product Smush Image Compression and Optimization is one of the best image compression plugins with more than a million active installs.
    • Edublogs powers more than 4 million education blogs by students and teachers worldwide.

    IncSub is one of the most influential companies in WordPress speed optimization and leader in WordPress for education.

    10. SkyVerge

    SkyVerge - WooCommerce Extension Development Company

    SkyeVerge is the company behind over 50 premium extensions for WooCommerce and the Jilt eCommerce email marketing tool.

    They are the leading partner developer for WooCommerce.com. They have built 66 free and paid WooCommerce extensions including WooCommerce Memberships, WooCommerce Google Analytics Pro, and more.

    Here are some important stats and facts about SkyVerge and their products.

    • The SkyVerge team has made over 400 WooCommerce core contributions.
    • Their free plugins on WordPress.org have more than 2 million downloads.

    Their other product Jilt is an email marketing and automation tool for the popular eCommerce platforms WooCommerce, Easy Digital Downloads, and Shopify.

    11. Sandhills Development

    Sandills Development - Successful WordPress eCommerce Business

    Founded by Pippin Williamson, Sandhills Development is the company behind the immensely popular Easy Digital Downloads, AffiliateWP, and Restrict Content Pro plugins. The company was formerly known as Pippin’s Plugins.

    In a short period, the company has developed a huge customer base and a strong following among the WordPress community.

    Here are some vital stats and facts about Sandhills Development and its products.

    • Their plugin Easy Digital Downloads is the second most popular WordPress eCommerce plugin after WooCommerce.
    • Easy Digital Downloads has over 2 million downloads, over 100 extensions and themes, and more than 180 project contributors.

    Their other plugins are also popular among WordPress users. Restrict Content Pro is one of the best membership plugins for WordPress. AffiliateWP lets you create a full-featured affiliate program (a good alternative to the Affiliate Royale plugin).

    12. WordFence

    WordFence - Most Popular WordPress Security Plugin Company

    WordFence is the global leader in WordPress security. It is the most popular WordPress firewall and malware scanner plugin in the market.

    Here are some important stats and facts about WordFence.

    • WordFence plugin protects over 3 million active WordPress websites.
    • It blocks more than 4 billion attacks and over 75,000 malicious IPs monthly in average.

    It also provides WordPress site cleaning and audit services.

    13. Human Made

    Human Made - Popular WordPress Design Company

    The UK based WordPress design and development agency, Human Made is an official WordPress.com VIP partner. They specialize in enterprise scale development for global brands like News UK, USA Today, TechCrunch, Sony, PayPal, Skype, Airbnb, and many more.

    Here are some important stats and facts about Human Made.

    • Awarded as one of the top B2B companies and top WordPress developers 2018 by Clutch.
    • They also contribute to the open source WordPress community. They contributed to 12 WordPress.org teams, and 53 talks at open source events in 2018.

    They also offer several free and paid WordPress plugins like WPRemote, BackupWordPress, WPThumb, and WordPress Menu Exporter.

    14. Web Dev Studios

    Web Dev Studios - Design Company for WordPress

    Web Dev Studios is one of the leading WordPress design and development agencies. They have authored several books on WordPress and are actively involved in the WordPress community.

    They have also contributed to several top-rated WordPress plugins like Custom Post Types UI, CMB2, Automatic Featured Images from Videos and many more.

    Here are some important stats and facts about Web Dev Studios and their products.

    • Their plugin Custom Post Type UI is one of the top 100 free plugins on WordPress.org, with over 700,000 active installs.
    • Another plugin CMB2 is one of the most loved free plugins ever built (4.9 average rating).

    Their clients include several big name brands like Microsoft, Viacom, Time, MSNBC, NBC, and WPEngine.

    15. WP Media

    WP Media - WordPress Optimization Service Provider Company

    WP Media is the company behind the popular caching and speed optimization plugin WP Rocket. They are also the people behind Imagify, online image compression tool.

    Here are some important stats and facts about WP Media and their products.

    • WP Rocket has more than 96,000 happy customers and used to optimize more than 700,000 WordPress websites.
    • Imagify has already optimized more than 700 million images and actively installed on more than 200,000 WordPress sites.

    Also, they are the creators of WP Quick Install, which helps you install Word