Debunked 9 Yaygın WordPress Mitleri (Açıklama ile)

750 425 KreatifAjans

WordPress dünyanın en popüler web sitesi kurucusu olmasına rağmen, internette WordPress hakkında pek çok yanlış bilgi var. Bu yaygın WordPress efsanelerinden ve yanlış anlamalarından bazıları, kullanıcıların kafasını karıştırır ve onları yanlış platformu seçmeye yönlendirir. Bu makalede, en önemli WordPress mitlerini ayrıntılı açıklamalarla çürüteceğiz, böylece ihtiyaçlarınız için en iyi web sitesi platformunu seçebilirsiniz (WordPress olsun veya olmasın).

Common WordPress myths debunked

Not: WordPress dediğimizde, WordPress.com ile karıştırılmaması gereken, kendi kendine barındırılan WordPress.org’dan bahsediyoruz. Bunlar iki farklı platformdur, WordPress.org ile WordPress.com arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bakın.

1. WordPress Yalnızca Bir Bloglama Aracıdır

Website builder

En kalıcı WordPress efsanelerinden biri, WordPress’i sadece bir bloglama yazılımı olarak yanlış kullanmaktır.

O değil.

WordPress, akla gelebilecek neredeyse her tür web sitesini oluşturmak için kullanılabilecek güçlü bir web sitesi oluşturucusudur. İnternetteki tüm web sitelerinin% 31’inden fazlasına güç sağlar ve bu web sitelerinin büyük bir kısmı sadece blog değildir.

WordPress kurumsal siteler, bir çevrimiçi mağaza / e-ticaret sitesi, çevrimiçi dergiler ve çok daha fazlası için kullanılır. Hükümetler, üniversiteler ve birçok Fortune 500 şirketi tarafından kullanılmaktadır.

Popüler WordPress e-ticaret eklentisi WooCommerce, aslında dünyanın en büyük e-ticaret platformudur (Shopify, Magento ve diğerlerinden daha büyüktür).

WordPress kullanarak blog dışı bir web sitesi başlatmak ister misiniz? İşte yararlı bulabileceğiniz bazı kılavuzlar.

Web sitesi nasıl yapılır
  • küçük işletme web sitesi nasıl yapılır
  • WordPress üyelik web sitesi nasıl oluşturulur
  • Bir çevrimiçi mağaza nasıl açılır
  • Çevrimiçi bir pazar nasıl oluşturulur?
  • Bu yeterli değilse, işte WordPress ile oluşturabileceğiniz farklı web sitesi türlerinin tam listesi.

    2. WordPress Güvenli Değil

    Website security

    Sıklıkla duyduğumuz bir diğer yaygın efsane, WordPress’in diğer bazı özel mülk yazılımlardan daha az güvenli olduğudur.

    WordPress çok güvenlidir ve bu popülerliğinin nedenlerinden biridir. WordPress, açık kaynak kodlu bir yazılımdır, yani kaynak kodu, herkesin öğrenmesi ve güvenlik açıklarını bulması için çevrimiçi olarak kullanılabilir.

    WordPress son derece esnektir ve birkaç ekstra adım atılarak güvenliği daha da güçlendirilebilir.

    Kötü amaçlı yazılım ve kaba kuvvet saldırıları web’de yaygındır ve sadece WordPress ile sınırlı değildir. Bu nedenle, Sucuri gibi yaygın web tehditlerine karşı koruma sağlamak için izleme hizmeti ve web sitesi güvenlik duvarı sağlayan özel güvenlik hizmetleri vardır.

    Güçlü şifreler kullanmak gibi basit adımlar atarak ve en iyi güvenlik uygulamalarını takip ederek WordPress sitenizi daha da güvenli hale getirebilirsiniz.

    Web sitenizi bir profesyonel gibi korumanıza yardımcı olacak adım adım WordPress güvenlik kılavuzu hazırladık.

    3. WordPress e-ticareti Desteklemiyor

    eCommerce

    Bir başka yaygın WordPress efsanesi, e-ticareti desteklememesidir. Varsayılan olarak, WordPress bir alışveriş sepeti özelliğine sahip değildir.

    Bununla birlikte, WordPress’e e-ticaret işlevselliği ekleyen birçok WordPress eklentisi vardır. Bunların en popüler olanı, dünyadaki% 42’den fazla e-ticaret web sitesine güç veren WooCommerce.

    İster fiziksel ürünler ister dijital indirmeler satmak isteyin, bunu WordPress e-ticaret eklentilerinden biriyle oldukça kolay bir şekilde yapabileceksiniz.

    WordPress ile bir çevrimiçi mağazayı nasıl başlatacağınıza dair adım adım bir kılavuzumuz var.

    4. WordPress’in Geleceği Belirsiz

    Future of WordPress

    WordPress ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır. Açık kaynaklı yazılımın nasıl çalıştığını bilmeyen birçok insan, WordPress’in geleceğinin net olmadığı ve aniden ortadan kaybolabileceği efsanesine inanıyor.

    WordPress, tek bir kişi tarafından değil, tutkulu ve profesyonel geliştiricilerden oluşan bir topluluk tarafından geliştirildi. WordPress marka adını koruyan ve açık kaynaklı yazılımı tanıtan WordPress Foundation adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluşun sahip olduğu korumalı bir ticari markadır.

    WordPress’e dayalı ürün ve hizmetler satan binlerce küçük ve büyük WordPress şirketi var. Bu şirketlerin çoğu, WordPress topluluğuna aktif olarak katılır.

    WordPress topluluğu, birdenbire ortadan kaybolacak tek bir şirket, kişi veya küçük bir grup değildir. Dünyanın her yerinden yüzlerce ve binlerce insandan oluşur. WordPress’in kendisi ücretsiz olsa da, bu eko-sistem tek başına, dahil olan işletmeler için milyonlarca dolar yıllık gelire güç sağlar.

    Kısacası, WordPress hiçbir yere gitmiyor ve geleceği parlak.

    5. WordPress için Çok Sınırlı Destek Mevcuttur

    Support options

    Bazı başlangıç seviyesindeki kullanıcılar tarafından ifade edilen bir diğer yaygın endişe, WordPress’i kullanmak için kimseye para ödemedikleri için, desteğe ihtiyaç duyduklarında onlara yardım edecek kimsenin olmamasıdır.

    İnternetin her yerinde kullanılabilen bir ton ücretsiz WordPress desteği var. WordPress.org resmi web sitesi, sorularınızı ücretsiz olarak sorabileceğiniz ve diğer WordPress kullanıcılarından yardım alabileceğiniz çok aktif bir destek forumuna sahiptir.

    Kreatif Ajans, tonlarca WordPress öğreticisi ve kılavuzu içeren ücretsiz bir çevrimiçi kaynak sitesidir.

    İşte Kreatif Ajans’da bulacağınız faydalı kaynaklardan bazıları (hepsi tamamen ücretsizdir).

    Kreatif Ajans Blog – Tüm WordPress eğitimlerimiz ve kılavuzlarımız için merkezi yer.
  • Kreatif Ajans Dictionary – WordPress sözlüğümüz, WordPress dilini tanımak için en iyi yerdir
  • Kreatif Ajans Videoları – Yeni WordPress kullanıcıları, WordPress’te ustalaşmak için bu 23 video ile başlayabilir.
  • YouTube’da Kreatif Ajans – Daha fazla video talimatına mı ihtiyacınız var? 110.000’den fazla aboneye ve 10 Milyondan fazla görüntülemeye sahip YouTube kanalımıza abone olun.
  • Kreatif Ajans BlueprintKreatif Ajans’da kullandığımız eklentilere, araçlara ve hizmetlere göz atın.
  • Kreatif Ajans Fırsatları – Kreatif Ajans kullanıcıları için WordPress ürün ve hizmetlerinde özel indirimler.
  • Ancak, birine ödeme yaparak daha rahat hissedecekseniz, size ücretli destek sunacak birçok WordPress geliştiricisi, ajansı ve işletmesi vardır. WordPress geliştiricilerini işe almak için en iyi yerler hakkındaki makalemize bakın.

    6. WordPress Ücretsizdir, Bu yüzden Kalitesi Düşük Olmalıdır

    WordPress quality

    Bir diğer yaygın WordPress efsanesi, WordPress ücretsiz olduğu için düşük kaliteli olması gerektiğidir. Yeni başlayanlar bize geliştiricilerin özgür bir yazılım için neden ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını sordular.

    WordPress sadece bir kişi veya küçük bir ekip tarafından geliştirilmemiştir. Binlerce geliştirici tarafından geliştirilmiştir ve milyonlarca web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Kod, herkesin okuması, incelemesi ve kalite açısından incelemesi için açık kaynaktır.

    En iyi programlama uygulamalarını takip eder ve bunlara bağlı kalır. WordPress’in arkasındaki kod çok sağlam, geliştirici dostu, açık ve ücretsizdir. Aynı zamanda kullanımı çok kolay bir arayüze sahip son teknoloji bir yayıncılık sistemidir. WordPress’in son derece popüler olmasının ve dünyadaki diğer CMS yazılımlarının çok ilerisinde olmasının nedeni budur.

    WordPress, CNN, Microsoft, Adobe, The New York Times ve daha pek çoğu dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere en büyük markalardan bazıları tarafından kullanılmaktadır.

    7. Tüm WordPress Siteleri Benzer Görünüyor

    WordPress themes

    Yeni başlayanlar arasında yaygın bir WordPress efsanesi, tüm WordPress sitelerinin birbirine benzemesidir. WordPress, herhangi bir WordPress destekli web sitesinin görsel görünümünü kontrol eden temalar kullanır ve binlerce WordPress teması mevcuttur. Birçoğu ücretsizdir, ancak aynı zamanda geniş premium WordPress temaları koleksiyonuna da sahipsiniz.

    Prim vardır WordPress teması mağazaları gibi StudioPress, CSSIgniter, Themify ve güzel web sitelerinin her türlü WordPress temaları tasarlanmış satmak diğerleri. Bu temalar kendi özelleştirme seçenekleriyle birlikte gelir, böylece renkleri, düzeni değiştirebilir, kendi logonuzu ekleyebilir ve temanızla istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz.

    Son olarak, herhangi bir programlama becerisi olmadan kendi düzenlerinizi oluşturmak için basit bir sürükle ve bırak arayüzü kullanmanıza izin veren güçlü WordPress sayfa oluşturucu eklentileri vardır.

    Özetlemek gerekirse, WordPress siteniz tam olarak istediğiniz gibi görünecektir!

    8. WordPress Yeni Başlayanlar içindir

    Advanced users

    WordPress hakkında pek bir şey bilmeyen kullanıcılardan sık sık duyduğumuz bir diğer yaygın efsane, herhangi bir CSS, HTML veya programlama bilmeyen başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için daha uygun olmasıdır.

    Bu tamamen doğru değil. WordPress yeni başlayanlar için kullanımı son derece kolay olsa da, şirketler, işletmeler ve geliştiriciler tarafından da kullanılmaktadır. WordPress, yeni başlayanlar ve ileri düzey kullanıcılar arasında eşit derecede popülerdir.

    Yeni başlayanlar için iyi yanı, herhangi bir programlama veya web tasarım becerisi öğrenmeden web sitelerini oluşturabilmeleridir. Geliştiriciler için WordPress, eklentileri ve temaları kullanarak yazılımı özel kodla genişletmek için büyük esneklik sağlar.

    9. WordPress Büyük (Yüksek Trafikli) Siteler İçin Uygun Değil

    website performance

    Bu efsane, WordPress’in internetteki en popüler web sitelerinden bazılarına güç verdiğini kabul etmeyen diğer platformların geliştiricileri tarafından desteklenmektedir. Buna Techcrunch, The New Yorker, Variety gibi yüksek trafikli web siteleri ve kendi sitemiz Kreatif Ajans dahildir.

    WordPress kendi kendine barındırılan bir platform olduğundan, web siteniz büyüdükçe performansını yönetmekten ve sunucu kaynaklarınızı ölçeklendirmekten sorumlusunuz. WordPress performansının kontrolünü nasıl ele alacağınızı öğrenmenize yardımcı olacak adım adım WordPress performans kılavuzumuz var.

    Teknik tarafla uğraşmak istemiyorsanız, o zaman sizin için teknik tarafla ilgilenen WP Engine gibi yönetilen bir WordPress barındırma sağlayıcısını kullanabilirsiniz.

    Bu makalenin, yaygın WordPress efsanelerini çürütmenize ve WordPress’in gerçek gücünü daha iyi anlamanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress (infograph) ile ilgili ilginç gerçekler hakkındaki makalemizi de görmek isteyebilirsiniz.

    WordPress konusunda ikna olmadıysanız, diğer platformlardan herhangi birinin ihtiyaçlarınıza daha uygun olup olmadığını görmek için popüler WordPress alternatifleri listemize bir göz atmanızı öneririz.