Üretkenliği artırmak için en iyi WordPress Chrome uzantılarını mı arıyorsunuz? Tarayıcı uzantıları, WordPress iş akışınızı iyileştirmenize ve daha üretken olmanıza yardımcı olabilir. Bu makalede, denemeniz gereken WordPress ile ilgili en iyi Chrome uzantılarından bazılarını tek tek seçtik.
Neden WordPress Chrome Uzantılarına İhtiyacınız Var?
Google Chrome, dünyanın en popüler web tarayıcısıdır. Tarayıcınızda çeşitli görevleri kolayca gerçekleştirmek için yüzlerce eklenti ile birlikte gelir.
Web sitesi geliştirmeye, blog gönderilerini düzenlemeye, dil bilgisi ve yazım hatalarını kontrol etmeye, görevleri yönetmeye ve daha fazlasına yardımcı olabilecek birçok yararlı WordPress uzantısı bulacaksınız.
Kullanılabilir binlerce uzantı olduğundan, yeni başlayanların ihtiyaç duydukları doğru araçları bulmaları zorlaşıyor.
Bu konuda size yardımcı olmak için araştırmayı yaptık ve deneyebileceğiniz en iyi Google Chrome uzantılarını seçtik.
1. DilbilgisiGrammarly, WordPress içeriğinizdeki yazım hatalarını ve gramer hatalarını kontrol etmek için kullanabileceğiniz en popüler Chrome uzantısıdır. Blog yazılarınızı kolayca yazmanıza ve düzenlemenize yardımcı olur. Grammarly ayrıca bağlamsal yazım hatalarını kontrol eder ve içeriğinizin okunabilirliğini artırmanıza yardımcı olur.
2. LastPassLastPass, piyasadaki en iyi şifre yöneticisi aracıdır. Windows, Mac, Android, iOS ve daha fazlasında çalışır. Ayrıca, Google Chrome dahil tüm en iyi tarayıcılar için tarayıcı uzantılarıyla birlikte gelir.
LastPass gibi bir parola yöneticisi kullanmak, tüm çevrimiçi hesaplarınız için güçlü ve benzersiz parolalar seçmenize olanak tanır. Parolaları sizin için otomatik olarak doldurur, böylece parolaları hatırlamanıza gerek kalmaz.
3. SEMRushSEMRush, piyasadaki en güçlü SEO araçlarından biridir. Rakiplerinizin neden bu kadar üst sıralarda olduğunu ve onları yenmek için neler yapabileceğinizi anlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, arama trafiğinizi artırmak için kullanabileceğiniz anahtar kelime araştırması ve blog yazısı fikirleri konusunda size yardımcı olur.
Derinlemesine SEO analizi ve anahtar kelime raporları ile görüntülediğiniz herhangi bir sayfanın kuş bakışı görünümünü sağlayan Chrome için kullanılabilen SEO Quake uzantısına sahiptirler.
Ayrıca, içeriğe göz atarken birden çok sosyal kanala makale göndermenizi sağlayan sosyal medya poster uzantısına da sahiptirler.
4. CloudAppCloudApp, ekran görüntüsü almak, ekran kaydetmek ve bunları herkesle paylaşmak için popüler bir araçtır. CloudApp’in Chrome uzantısı, web’de gezinirken ekran görüntüsü almayı ve bunları blog yazılarınıza eklemeyi kolaylaştırır.
Daha fazla ayrıntı için, bir web sitesi ekran görüntüsünün nasıl alınacağına ilişkin nihai kılavuzumuza bakın.
5. SimilarWebSimilarWeb, web sitesi trafiği analizi için bir Chrome uzantısıdır. Bu uzantıyı, WordPress web sitenizin trafik kaynakları, kullanıcı katılım oranı, anahtar kelimeler ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm istatistiklerini görmek için kullanabilirsiniz. Tek tıklama ile herhangi bir web sitesi için anında ve ayrıntılı bir fikir verir.
6. Evernote Web ClipperEvernote Web Clipper, WordPress yazarları için yararlı bir Chrome uzantısıdır. Okuduğunuz makaleleri kesip Evernote ile herhangi bir cihazınızda açmanıza olanak tanır. Herhangi bir web sitesindeki önemli içeriği vurgulayabilir ve e-postalarda paylaşabilir veya ondan bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Evernote, tek bir uygulamada birleştirilmiş bir yer imi, sosyal paylaşım, not alma ve görev yönetimi aracıdır.
7. WhatFontGörüntülediğiniz WordPress web sitesinde hangi yazı tipinin kullanıldığını merak mı ediyorsunuz? Metnin üzerine gelerek yazı tipini bulmak için tarayıcınıza WhatFont Chrome uzantısını eklemeniz yeterlidir. Ayrıca Typekit ve Google Font API gibi web fontları için desteklenen hizmetleri de gösterir.
8. AsanaAsana, popüler bir üretkenlik ve görev yönetimi aracıdır. Ayrıca, WordPress web siteniz de dahil olmak üzere her yerden görevlerinizi kolayca yönetmek için bir Google Chrome uzantısı ile birlikte gelir.
Tarayıcınızdaki herhangi bir web sayfasından görevler ekleyebilir ve arayabilirsiniz. Kendi ekibinizi oluşturmanıza ve son tarihlerle görevler atamanıza olanak tanır. Mevcut URL’yi daha sonra okumak veya ekip üyelerinizle paylaşmak için bir görev olarak da ekleyebilirsiniz.
9. TamponBuffer, WordPress içeriğinizi Facebook, Twitter, LinkedIn vb. Sosyal medya kanallarında paylaşmanızı kolaylaştırır. Daha iyi performans için blog gönderilerini planlamanıza ve istatistikleri izlemenize olanak tanır. Toplu olarak çalışacak ekip üyeleri ekleyebilir ve WordPress gönderilerinizi sosyal medya web siteleri için planlayabilirsiniz.
10. WPSnifferWPSniffer, popüler bir WordPress tema dinleme aracıdır. Bir WordPress web sitesinde hangi temanın kullanıldığını öğrenmek için bu Chrome uzantısını kullanabilirsiniz. Ayrıca aktif temanın bağlantısını görüntüler veya sizi tema adıyla Google aramasına yönlendirir.
11. BoyutlarBoyutlar, tasarımcıların bir WordPress web sitesinde farklı boyutları ölçmeleri için bir Chrome uzantısıdır. Kesin ölçüleri bulmak için farenizi resimler, metin blokları, form alanları, düğmeler vb. Gibi öğeler arasında hareket ettirebilirsiniz. Ayrıca JPEG ve PSD dosyalarını kolayca web sayfalarına dönüştürmenize de yardımcı olabilir.
12. WordPress Klavye KısayollarıWordPress siteniz için yeni bir klavye kısayolları dünyasını keşfetmek istiyorsanız, WordPress Klavye Kısayolları bunun için mükemmel bir Chrome uzantısıdır. Bu uzantı, WordPress ile çalışan ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olan eksiksiz bir klavye kısayolları yelpazesi sunar.
13. WordPress Stil EditörüWordPress Stil Düzenleyici, tarayıcınızın inceleme aracında yaptığınız CSS değişikliklerini anında kaydetmenizi sağlayan kullanışlı bir Chrome uzantısıdır. İnceleme aracında stilleri kontrol etmekten ve ardından stil sayfanızı manuel olarak güncellemekten çok zaman kazandırır. CSS’yi doğru şekilde kaydetmek için WordPress sitenizde oturum açtığınızdan emin olun.
Not: Yalnızca WordPress temanızın style.css dosyasıyla çalışır. Değişiklikleri doğrudan ana CSS dosyasında yapar, bu nedenle düzenlemeye başlamadan önce bir yedek oluşturduğunuzdan emin olun.
14. RingCentralRingCentral, uzaktaki ekipler için en iyi kurumsal telefon hizmetlerinden biridir. Sanal bir iş telefonu numarası oluşturmanıza olanak tanır, böylece doğrudan Chrome Tarayıcınızdan, iPhone veya Android akıllı telefonunuzdan ve bir masaüstü uygulaması aracılığıyla iş telefon görüşmeleri yapabilir ve alabilirsiniz.
En iyi yanı, aynı telefon numarasını birden fazla ekip üyesiyle paylaşabilmeniz ve otomatik operatör karşılama işlevini kullanarak aramayı buna göre otomatik olarak yönlendirebilmenizdir.
15. WordPress Yönetici DeğiştiriciWordPress Admin Switcher, WordPress web siteleri için bir Chrome uzantısıdır. Tarayıcı sekmesine wp-admin yazmadan WordPress giriş ekranına geçmenizi sağlar. Web sitesinde bir gönderiyi 1 tıklama ile görüntülerken, WordPress yönetici alanınızdaki gönderi düzenleyicisine de doğrudan geçebilirsiniz.
Not: Mac kullanıcıları ‘Cmd + Shift + A’ tuşlarına basabilir ve Windows kullanıcıları yönetici giriş ekranına geçmek için ‘Ctrl + Shift + A’ tuşlarına basabilir. WordPress yönetici giriş sayfanıza geçmek için tarayıcınızdaki uzantı simgesine de tıklayabilirsiniz.
16. ColorZillaColorZilla, WordPress sayfalarınızdan ve yayınlarınızdan renk seçmek için gelişmiş bir Chrome uzantısıdır. Damlalık aracını kullanarak renk kodunu okumanızı sağlar. Ayrıca gradyan renkler CSS’si oluşturabilir ve bunları stil sayfalarınızda kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yakın zamanda seçilen renklerin geçmişini de korur.
Bu makalenin, deneyebileceğiniz en iyi WordPress Chrome uzantılarını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Web sitenizi iyileştirmek için en çok aranan WordPress ipuçları, püf noktaları ve hackler listemizi de görmek isteyebilirsiniz.