DOĞRU YOLDA E-posta Bülteni Nasıl Oluşturulur (Adım Adım)

750 425 KreatifAjans

Web siteniz, blogunuz veya e-ticaret işiniz için bir e-posta bülteni oluşturmak ister misiniz?

Bir e-posta bülteni, kullanıcılarınızla iletişim halinde kalmanıza, onları web sitenize geri getirmenize ve müşterilere dönüştürmenize yardımcı olur.

Buradaki zorluk, birçok yeni başlayan kişinin bir e-posta bülteni başlatmayı zor bulmasıdır. Esas olarak, bunun çok teknik veya zaman alıcı olacağını düşündükleri için.

Bu, 10 yıl önce böyleydi, ancak şimdi bir e-posta bülteni oluşturmak o kadar kolay ki, teknoloji uzmanı olmayanlar bile bunu yapabilir!

1 milyondan fazla abonesi olan bir e-posta bülteni oluşturduktan sonra, adım adım talimatlarla bir e-posta bültenini nasıl başlatacağınıza dair nihai bir kılavuz oluşturmaya karar verdik.

Amacımız, süreç boyunca ilerlemenize ve e-posta bülteninizi DOĞRU şekilde ayarlamanıza yardımcı olmaktır.

How to easily create a newsletter

Bu kapsamlı bir rehber olduğundan, daha kolay gezinme için bir içerik tablosu ekledik.

E-posta bülteni nedir
  • Neden bir e-posta bülteni başlatmalı
  • Kim bir e-posta bülteni başlatmalı?
  • Bir e-posta bülteni nasıl başlatılır
  • Bir e-posta listesi oluşturma
  • E-posta listesi ayarlarınızı yapma
  • Daha fazla abone elde etmek için haber bülteni kayıt formları ekleme
  • İlk haber bülteni e-postanızı gönderme
  • Daha fazla e-posta abonesi edinme ipuçları
  • E-posta bülteninizden nasıl para kazanılır?
  • Bülten e-postalarınızı spam’den uzak tutma
  • E-posta Bülteni nedir?

    E-posta bülteni, ürününüz, işletmeniz veya kâr amacı gütmeyen kuruluşunuz hakkında haberler, ipuçları ve güncellemeler göndermenize olanak tanıyan bir çevrimiçi iletişim biçimidir.

    Bu güncellemeleri almak için, kişilerin e-posta adreslerini sağlayarak e-posta listenize katılmaları gerekir. Bu kullanıcılar aboneler, potansiyel müşteriler veya kişiler olarak adlandırılır.

    Kuruluşlar ve bireyler, e-posta haber bültenlerini birçok farklı şekilde kullanır. Örneğin, işletmeler kullanıcılara ürün bilgilerini, yeni gelenleri ve en son güncellemeleri göndermek için e-posta haber bültenlerini kullanır.

    Web siteleri ve bloglar, içerik güncellemeleri göndermek, trafiği artırmak ve sadık takipçiler oluşturmak için e-posta haber bültenlerini kullanır.

    Neden E-posta Bülteni Başlatmalı?

    Bugün web sitenizi ziyaret edenlerin% 75’inden fazlasının onu bir daha asla bulamayacağını biliyor muydunuz?

    Senin hatan değil, sadece internetin çok büyük olması ve orada çok fazla içerik var.

    Bir e-posta bülteni başlatmak, bu web sitesi ziyaretçilerini abonelere dönüştürmenize olanak tanır. E-posta bülteninize katıldıklarında, iletişim halinde kalabilecek ve onları web sitenize geri getirebileceksiniz.

    Temel olarak bir e-posta bülteni olmadan, her gün potansiyel aboneleri ve müşterileri kaybediyorsunuz.

    Şimdi, ‘Kullanıcılardan bizi sosyal medyada takip etmelerini istersek ne olur? Bu, bu kullanıcılarla iletişim kurmanın bir yolunu sağlamaz mı? ‘

    Olacak ve kesinlikle takip eden bir sosyal medya oluşturmalısınız. Ancak bu sosyal medya platformlarına sahip değilsiniz.

    Facebook ve Twitter gibi sosyal medya devleri, hedef kitlenizin erişimini sınırlar. Daha da önemlisi, kullanıcılarınızın çoğu sosyal beslemelerini sık sık kontrol etmiyor olabilir.

    Öte yandan, insanlar e-posta gelen kutularını her gün birkaç kez kontrol etme eğilimindedir. Çoğu kullanıcı, e-postalar için bildirimleri açık olan bir mobil cihaz kullanır.

    Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, bir e-posta bülteni oluşturmanın neden bu kadar önemli olduğu hakkındaki makalemize bakın.

    Kim E-posta Bülteni Başlatmalı?

    Kullanıcılarımızın çoğu bize işleri, blogları veya kuruluşları için bir haber bülteni yapıp yapmamalarını soruyor. Cevabımız her zaman ‘Evet’.

    Yeni başlıyor olsanız bile, haber bülteninizi 1. günden itibaren oluşturmaya başlamalısınız. Bunu yapmadığınız her gün para, aboneler ve potansiyel müşteriler kaybediyorsunuz.

    E-posta ile pazarlama, sektörünüz, işiniz veya web sitesi trafiğinizden bağımsız olarak bir kazan-kazan durumudur.

    1. Küçük İşletmeler için E-posta Pazarlama

    İşletme web siteleri, sektörleri veya büyüklükleri ne olursa olsun, bir haber bülteni oluşturmaktan her zaman yararlanabilir.

    Mevcut müşterileriniz, web sitesi ziyaretçileriniz ve potansiyel müşterilerinizle iletişim halinde kalmanın en uygun maliyetli yoludur.

    Sony PlayStation Newsletter signup

    2. E-ticaret Web Siteleri için E-posta Bülteni

    Bir araştırma, e-posta alıcılarının% 44’ünden fazlasının promosyon e-postası nedeniyle en az bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğini ortaya koydu.

    Bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, e-posta ile pazarlama, terk edilmiş arabaları ödeme yapan müşterilere dönüştürmek için en etkili araçtır.

    Uzun süredir, e-ticaret devleri, sıradan ziyaretçileri alıcılara dönüştürmek için e-postayı etkili bir şekilde kullanıyor.

    Abandoned cart emails

    3. Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar için E-posta Bülteni

    Kar amacı gütmeyen kuruluşların bağışlar, destek, etkinlikler ve daha fazlası için destekçilerine ulaşması gerekir. Sosyal medya, telefon ve fiziksel posta gibi diğer ortamların tümü, e-posta pazarlamasından çok daha fazla paraya mal olur.

    Human Rights Watch newsletter signup form

    Bir e-posta bülteni oluşturmak, kâr amacı gütmeyen kuruluşların genel halk, destekçiler ve bağışçılarla iletişim halinde kalmasını sağlar.

    Kullanıcıların, destekledikleri kar amacı gütmeyen bir kuruluştan gelen e-postaları açma olasılığı daha yüksektir. Aslında, Y kuşağının% 49’u, destekledikleri kuruluşlardan e-posta yoluyla güncelleme almayı tercih ediyor.

    Daha fazla bilgi edinmek için, e-posta pazarlamasının kar amacı gütmeyen kuruluşlar için neden önemli olduğu hakkındaki bu makaleye bakın.

    4. Bloglar ve Haber Web Siteleri için E-posta Bülteni

    Bir blog başlatmak veya içerik odaklı bir haber sitesi yapmak istiyorsanız, e-posta pazarlaması hedef kitlenizi oluşturmanın en iyi yoludur. Tüm popüler internet pazarlamacılarının, etkileyicilerinin ve ünlü blog yazarlarının e-posta listelerini aktif bir şekilde oluşturduğunu göreceksiniz.

    Chris Brogan newsletter

    İşte nedeni:

  • Web sitenize bir daha asla geri dönmeyecek olan kullanıcılara e-posta güncellemeleri gönderebilirsiniz.
  • Arama ve sosyal medya gibi üçüncü taraf platformlara güvenmeden, sadık bir okuyucu kitlesi oluşturursunuz.
  • Arama motorlarını veya sosyal medyayı kontrol etmiyorsunuz. Arama sıralamanız düşebilir ve sosyal medya profilleriniz sebepsiz yere askıya alınabilir. Öte yandan, e-posta listeniz size aittir ve onu kullanma özgürlüğüne sahipsiniz.
  • 5. E-posta Bültenleri Eğitim için

    Eğitim kurumları, öğrenciler, öğretim üyeleri, veliler ve yerel işletmelerden oluşan bir topluluğun desteğine ihtiyaç duyar. Para toplama, kabuller, etkinlikler veya diğer faaliyetler için olup olmadığı; E-posta, okulların ve kolejlerin ulaşmasının en ucuz ve en doğrudan yoludur.

    University of California newsletter signup form

    Bunlar, e-posta haber bültenlerinin işletmelere, bireylere ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara nasıl fayda sağlayabileceğine dair sadece birkaç örnektir. Orada daha birçok örnek var, bu yüzden çoğu pazarlamacı, e-posta pazarlamasının çevrimiçi başarılı olmak için çok önemli olduğuna inanıyor.

    Bununla birlikte, kendi işinizi ve markanızı büyütmek için bir e-posta bültenini nasıl kolayca başlatabileceğinize bir göz atalım.

    1. Adım E-posta Haber Bülteni Başlatma

    E-posta bülteninize başlamak için ihtiyacınız olan en önemli şey bir e-posta pazarlama hizmeti sağlayıcısıdır. Bunlar, e-posta adreslerini toplamanıza ve toplu e-postalar göndermenize izin veren şirketlerdir.

    Constant Contact, SendinBlue, AWeber, Drip, ConvertKit ve çok daha fazlası dahil olmak üzere dünyada kelimenin tam anlamıyla yüzlerce e-posta pazarlama hizmeti vardır.

    Neredeyse tüm popüler e-posta pazarlama hizmetlerini denedikten sonra, kullanıcılarımıza Constant Contact’ı kullanmalarını öneriyoruz. Dünyanın en popüler e-posta pazarlama hizmeti sağlayıcılarından biridir ve destekleri, insanların başlamasına yardımcı olmak için harikadır.

    Constant Contact, hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olmak için basit sürükle ve bırak araçlarıyla başlangıç dostu bir e-posta pazarlama platformu sunar. Ayrıca gelişmiş e-posta listesi büyütme araçlarına, pazarlama otomasyonuna, göz alıcı şablonlara ve daha fazlasına sahiptirler.

    Öncelikle, Sürekli İletişim web sitesini ziyaret etmeniz ve kayıt düğmesine tıklamanız gerekir. 60 günlük ücretsiz deneme süreleri vardır (kredi kartı gerekmez).

    Düğmeye tıkladığınızda, sizi hesabınızı oluşturmak için bilgileri sağlamanız gereken kayıt sayfasına götürür.

    Fill in the signup form

    Kaydı tamamladıktan sonra, Sürekli İletişim rehberli kuruluma yönlendirileceksiniz. Bu makalenin ilerleyen kısımlarında nasıl kurulacağını göstereceğimiz için aşağıdaki ‘Bu adımı atla’yı tıklayın.

    Skip set up wizard

    Artık Sabit İletişim panonuza ulaşacaksınız. Burası e-posta listelerinizi, abonelerinizi yöneteceğiniz ve e-posta bülteninizi göndereceğiniz yerdir.

    Constant Contact dashboard

    Not: Constant Contact ücretsiz deneme hesabı yalnızca 100 e-posta göndermenize izin verir. Tüm güçlü özelliklere erişmek için ücretli planlarını satın almanız gerekecek. Kreatif Ajans kullanıcıları,Constant Contact kupon kodumuzu kullanırken% 20 özel indirim elde edebilir.

    Adım 2. E-posta Listesi Oluşturma

    Bir e-posta listesi, temelde abonelerinizin bir kişi listesidir. E-posta bülteninizi almak için kaydolan tüm kullanıcıların e-posta adreslerini içeren bir iletişim defteri olarak düşünün.

    Kişilerinizi düzenli tutmak için bir e-posta listesi oluşturmanız gerekir.

    Üst menüden ‘Kişiler’ bağlantısını ve ardından kenar çubuğundaki E-posta Listesi bağlantısını tıklamanız yeterlidir.

    Creating a new email list

    Bu sayfa tüm e-posta listelerinizi gösterecektir. Varsayılan olarak, Sürekli İletişim, sizin için ‘Genel İlgi Alanı’ etiketli bir e-posta listesi oluşturur. Yeni bir e-posta listesi oluşturmak için ‘Yeni bir liste girin’ bağlantısını tıklamanız gerekir.

    Choose a name for your email list

    Listeniz için bir isim girmeniz istenecektir. Listeyi kolayca tanımlamanıza yardımcı olacak herhangi bir şeyi buraya girebilirsiniz.

    Ardından, ‘Liste ekle’ düğmesine tıklayın ve Sürekli İletişim sizin için listeyi oluşturacaktır.

    Email list created

    Bu e-posta listesini kullanmaya başlamak için, ona en az bir kişi eklemeniz gerekir. ‘Kişiler’ sayfasını ziyaret edip ‘Kişi Ekle’ düğmesine tıklayarak listenize manuel olarak kişi ekleyebilirsiniz.

    Add contact to your email list

    Bu size kişileri nasıl eklemek istediğinizi soran bir açılır menü gösterecektir. Devam etmek için ‘Bir kişiyi yazın’ seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

    Bir sonraki ekranda iletişim bilgilerini girmeniz gerekiyor. Buraya kendi e-posta adreslerinizden birini ekleyebilirsiniz. Bu, e-posta kampanyalarınızı test etmenize olanak sağlar.

    Adding a contact to your email list

    İletişim bilgilerinizi girdikten sonra eklemek için kaydet düğmesine tıklayın. E-posta listeniz artık kullanılmaya hazır.

    Artık bir e-posta listesi oluşturduğunuza göre, bazı temel liste ayarlarını yapmanın zamanı geldi.

    3. Adım E-posta Listesi Ayarlarınızı Yapma

    Kurmak isteyeceğiniz ilk şey bir hoş geldiniz e-postasıdır. Bu, e-posta bülteninize katıldıklarında kullanıcılarınıza gönderilen e-posta mesajıdır.

    Başlayalım.

    Öncelikle, üst menüden ‘Kampanyalar’ bağlantısını tıklamanız ve ardından ‘Oluştur’ düğmesini tıklamanız gerekir.

    Create welcome email campaign

    Bu, bir e-posta kampanya türü seçmenizin isteneceği bir açılır pencere açar. Devam etmek için ‘E-posta Otomasyonu’nu tıklayın.

    Email automation campaign

    Bundan sonra, e-posta otomasyon türünü seçmeniz gerekir. Devam etmek için ‘Hoş geldiniz e-postası’ seçeneğini tıklayın.

    Select automated welcome email

    Ardından, e-postanız için bir şablon seçmeniz istenecektir. Oluşturucu, başlangıç noktası olarak kullanabileceğiniz ‘Hoş geldiniz e-postası’ şablonlarını otomatik olarak gösterecektir.

    Select welcome email template

    Constant Contact’ın sürükle ve bırak e-posta oluşturucusunda seçmek ve açmak için bir şablonu tıklamanız yeterlidir.

    Creating welcome email

    Buradan hoş geldiniz e-posta bülten şablonunuzu tasarlayacaksınız.

    Kampanyanıza uygun bir başlık vererek başlayabilirsiniz, bu, gelecekte düzenlemeniz veya değiştirmeniz gerektiğinde kampanyayı belirlemenize yardımcı olacaktır.

    Düzenlemek için sol üst köşedeki ‘Adsız…’ bağlantısını tıklayın. Şimdi, kampanyanız için bir ad girin, örneğin, hoş geldiniz e-postası, yeni kullanıcı kaydı, tanıtım vb.

    Campaign name

    Bundan sonra e-posta şablonunu düzenlemeye başlayabilirsiniz. Sürükle ve bırak özellikli bir düzenleyicidir, böylece öğeleri sol sütundan sürükleyip tuvale bırakabilirsiniz. Ayrıca düzenlemek için e-postada herhangi bir yere işaret edebilir ve tıklayabilirsiniz.

    Point and click to edit your welcome email

    Logoyu kendi başlığınızla değiştirebilir, markanıza uyacak şekilde kendi başlık resminizi ekleyebilir, e-posta konusunu ve mesaj metnini ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

    Tasarımdan memnun olduğunuzda, e-postanızı saklamak için “Kaydet” i ve ardından “Devam Et” düğmesini tıklayın.

    E-posta oluşturucu şimdi sizden bir e-posta listesi seçmenizi isteyecektir. Devam edin ve önceki adımda oluşturduğunuz listeyi seçin. Bundan sonra fiziksel adres formunu doldurun.

    Welcome email settings

    Birçok ülkedeki anti-spam yasaları nedeniyle, her haber bülteni e-postasına fiziksel adres bilgilerini eklemeniz gerekir. Bu, işletme adresiniz veya posta kutusu olabilir.

    Son olarak, karşılama e-postanızı kaydetmek ve etkinleştirmek için ekranın sağ üst köşesindeki ‘Etkinleştir’ düğmesine tıklayın.

    Welcome email campaign set up

    Başarıyla bir “Hoş Geldiniz e-postası” kampanyası kurdunuz. Şu andan itibaren, haber bülteninize katılan tüm yeni kullanıcılar kayıt olduklarında bu e-postayı alacaklar.

    Etkili bir karşılama e-postası yazmak için bazı ipuçları

    Hoş geldiniz e-postalarının ortalama açılma oranı% 50’dir ve bu, gönderdiğiniz diğer e-posta bültenlerinden daha yüksektir.

    Yeni abonelerin sizden duyacağı ilk şey olacak. Bu, onları etkilemek için bir fırsattır, böylece bir sonraki e-posta bülteninizi dört gözle beklerler.

  • Teşekkür edin ve kullanıcılarınızın sizinle iletişim bilgilerini paylaşmalarını takdir ettiğinizi bilmelerini sağlayın.
  • Ardından, kendinizi, işinizi ve ne yaptığınızı tanıtmak istersiniz. Kısa ve basit tutun.
  • Kullanıcılarınıza onlara ne sıklıkla e-posta göndereceğinizi ve ne tür içerik ve teklifler beklemeleri gerektiğini bildirin.
  • Kullanıcılara e-posta listenize katılmaları için bir teşvik sözü verdiyseniz, bu bilgiyi hoş geldiniz e-postanıza ekleyin.
  • Kullanıcıları markanızla tanıştırmanın en iyi yolu, onları web sitenizdeki en yararlı içeriğe göndermektir. İçeriği keşfetmelerine ve etkileşim kurmalarına yardımcı olur.
  • Daha fazla ipucu için, yeni aboneler için mükemmel bir karşılama e-postasını nasıl yazacağınızla ilgili bu kılavuza bakın.

    Adım 4. Daha Fazla Abone Kazanmak İçin Bülten Kayıt Formlarını Ayarlama

    Artık bir e-posta pazarlama platformuna kaydoldunuz ve e-posta listenizi ayarladınız. Onu tanıtmaya başlamanın zamanı geldi.

    Daha fazla abone kazanmanın en kolay yolu, haber bülteni kayıt formlarını web sitenize eklemektir. Genellikle, e-posta pazarlama hizmetinizde web sitenize ekleyebileceğiniz hazır kayıt formları bulunur.

    Ancak, bu kayıt formları iyi görünmüyor ve bazen onları yerleştirmek istediğiniz konteynere sığmıyor.

    Bülten kayıt formlarını WordPress sitenize kolayca nasıl ekleyeceğinize bir göz atalım. Size iki yöntem göstereceğiz ve bunlardan birini veya ikisini birlikte seçebilirsiniz.

    1. WPForms Lite (Ücretsiz) Kullanarak Bülten Kayıt Formu Ekleyin

    WPForms, piyasadaki en iyi sürükle ve bırak WordPress form eklentisidir. Sabit İletişim hesabınıza bağlanmak için yerleşik destek içeren WPForms lite adlı ücretsiz bir sürümleri var.

    Bu, haber bülteni kayıt formunuzu oluşturmak için WPForms’un sürükle ve bırak form oluşturucusunu kullanmanıza olanak tanır.

    Yapmanız gereken ilk şey, WPForms Lite eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

    Etkinleştirmenin ardından, WPForms »Ayarlar sayfasını ziyaret etmeniz ve ‘Entegrasyonlar’ sekmesini tıklamanız gerekir.

    WPForms integrations

    Orada listelenen Sabit İletişim entegrasyonunu göreceksiniz. Genişletmek için tıklamanız ve ardından ‘Hesap Ekle’ düğmesine tıklamanız gerekir.

    Bu size Sürekli İletişim hesabınızı WPForms’a bağlamak için gereken bilgileri gösterecektir. ‘Sürekli İletişim’e kaydolmak için burayı tıklayın’ yazan bağlantıya tıklayın.

    Connect Constant Contact to WPForms

    Bu sizi Sürekli İletişim web sitesine götürecek bir açılır pencere açacaktır. WPForms’un Sürekli İletişim hesabınıza erişmesine izin vermek için ‘İzin Ver’ düğmesine tıklayın.

    Allow access

    Ardından, kopyalamanız gereken bir yetkilendirme kodu göreceksiniz.

    Authorization code

    WPForms ayarlar sayfasına geri dönün ve daha önce kopyaladığınız yetkilendirme kodunu girin. Ayrıca bu entegrasyon için bir ad vermeniz gerekir.

    Add authorization code

    Son olarak, ‘Sürekli İletişim’e Bağlan’ düğmesine tıklayın.

    WPForms şimdi Sürekli İletişim hesabınıza bağlanacaktır. Entegrasyonun yanında bir ‘Bağlandı’ etiketi göreceksiniz.

    Constant Contact connected

    Now you are ready to