Dönüşümleri Artırmak için WordPress Sitenizde FOMO Nasıl Kullanılır?

750 425 KreatifAjans

En son pazarlama trendlerini okurken FOMO ve sosyal kanıt bildirimlerini duymuş olabilirsiniz.

FOMO, kaçırma korkusunun kısaltması, temelde bir ürün için beklenti ve heyecan yaratmak için kullanılan bir pazarlama tekniğidir.

Müşterilerin satın alma kararını daha hızlı vermelerine yardımcı olmak için temel bir psikoloji ilkesini kullanır.

Bu makalede, dönüşümleri ve satışları artırmak için WordPress web sitenizde FOMO’yu nasıl doğru şekilde kullanacağınızı göstereceğiz.

Adding FOMO in WordPress to increase conversions

FOMO nedir ve Dönüşümlere Nasıl Yardımcı Olur?

FOMO veya ‘kaçırma korkusu’, heyecan verici ve modaya uygun bir şeyi kaçırma endişesini tanımlamak için kullanılan psikolojik bir terimdir.

Bir web sitesi sahibi olarak, pazarlama stratejinizde bu insan davranışından yararlanabilir ve dönüşümlerinizi iyileştirebilirsiniz.

FOMO kavramı yeni değil, aslında pazarlamacılar tarafından internetin gelişinden önce bile kullanılıyor. Ancak çevrimiçi pazarlama ile FOMO’nun uygulanması çok daha kolay ve çok daha etkili hale geldi.

Örneğin, bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, yaklaşan bir satış, sınırlı süreli teklifler ve açılış sayfalarınıza sosyal kanıtlar ekleyerek beklenti yaratabilirsiniz.

E-posta listenizi oluşturmak, bağlı kuruluş pazarlama kampanyaları yürütmek, uygulamalarınız için indirmeleri artırmak ve daha fazlasını yapmak için de kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, FOMO’yu WordPress sitenize nasıl kolayca ekleyeceğinize bir göz atalım. İnanılmaz sonuçlarla kendi web sitelerimizde başarıyla kullandığımız iki tekniği size göstereceğiz.

Video öğretici

Kreatif Ajans’a abone olun

Videoyu beğenmediyseniz veya daha fazla talimata ihtiyacınız varsa, okumaya devam edin.

1. TrustPulse Kullanarak Sosyal Kanıtla FOMO Ekleme

Başkalarının da aynı ürünü veya hizmeti satın aldığını ve onunla iyi bir deneyim yaşadığını bildiklerinde insanlar satın alma kararlarında kendilerini daha rahat hissederler.

Akıllı işletme sahiplerinin pazarlamasında sosyal kanıtı kullanmasının nedeni budur.

Web sitenize sosyal kanıt eklemenin en iyi yolu TrustPulse kullanmaktır. Piyasadaki en iyi WordPress açılır eklentilerinden ve sosyal kanıt uygulamalarından biridir.

TrustPulse, web sitenizde satın alınan ürünler, gönderilen formlar vb. Gibi gerçek zamanlı kullanıcı etkinliği bildirimlerini görüntülemenizi sağlar.

Başlamak için önce web sitenize TrustPulse eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Eklenti, WordPress sitenizi TrustPulse uygulamasına bağlamanıza yardımcı olur.

Etkinleştirdikten sonra, WordPress yönetici kenar çubuğundan TrustPulse menüsüne tıklayın ve devam etmek için ‘Ücretsiz başlayın’ düğmesine tıklayın.

Connect TrustPulse

Bu sizi ücretsiz bir hesap için kaydolabileceğiniz TrustPulse web sitesine götürecektir. Ücretsiz plan, ayda 500 seansa kadar uygundur.

Kaydolduktan sonra, ilk kampanyanızı oluşturmaya hazırsınız. İlk FOMO kampanyanızı başlatmak için ‘Yeni kampanya oluştur’u tıklamanız yeterlidir.

Create your first FOMO campaign

Ardından, kampanyanız için bir başlık sağlamanız, web sitenizi seçmeniz ve ardından bir kampanya türü seçmeniz gerekir. Bundan sonra, devam etmek için bir sonraki adım düğmesine tıklayın.

Artık kampanyanız için dil ve görünüm seçeneklerini seçebilirsiniz. Konumu, rozet resmini, stili ve daha fazlasını değiştirebilirsiniz.

Appearance and design

Tamamlandığında, devam etmek için bir sonraki adıma tıklayın.

Ardından, etkinliği nasıl yakalamak istediğinizi seçmeniz gerekir. Farklı koşullarla eşleşen form etkinliğini seçmenize izin veren AutoMagic’i kullanmanızı öneririz. Örneğin, e-ticaret etkinliğini otomatik olarak yakalamak için ödeme sayfanızı seçebilirsiniz.

Capture activity

1000’den fazla entegrasyondan etkinlikleri yakalamak için Zapier’i de kullanabilirsiniz.

Tamamlandığında, devam etmek için bir sonraki adım düğmesine tıklayın.

Ardından, görüntüleme kurallarını ayarlamanız gerekir. Rozeti sitenizdeki tüm sayfalarda veya belirli sayfalarda görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bildirimler arasındaki gecikmeyi seçebilir, bunları bir döngü olarak çalıştırabilir ve mobil bildirimleri etkinleştirebilirsiniz.

Set up display rules

Bundan sonra, TrustPulse kampanyanızı kaydetmek ve başlatmak için bir sonraki adım düğmesine tıklayın.

Launch TrustPulse campaign

Artık FOMO kampanyanızı çalışırken görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

TrustPulse preview

Yöntem 2: OptinMonster ile FOMO Geri Sayım Sayaçları Ekleme

Pazarlamacıların müşterinin dikkatini çekmek için ‘Aciliyet’i kullandığını hepimiz gördük. Yerel marketiniz veya büyük markalı bir web sitesi olsun, çevrimiçi olarak da etkili bir şekilde çalışan en eski pazarlama tekniklerinden biridir.

Temel olarak, kullanıcılara aciliyet duygusu taşıyan bir teklif gösterirsiniz, bu da değerli bir anlaşmayı kaçırma korkusunu tetikler ve kullanıcıların satın alma kararı vermesine yardımcı olur.

Acil durum saldırıları, sınırlı süreli teklifler, sezonluk indirim kampanyaları, tek seferlik indirimler vb. İle kullanılabilir. Daha fazla bilgi edinmek için, kanıtlanmış yöntemlerle dönüşüm oranlarını kesmek için aciliyet kullanma hakkındaki bu makaleye bakın.

WordPress veya WooCommerce içinde aciliyet zamanlayıcılar eklemek için en iyi yolu kullanmaktır OptinMonster. İşletmelerin web sitesini terk eden ziyaretçilerini abonelere ve müşterilere dönüştürmesine yardımcı olan en popüler dönüştürme optimizasyon yazılımıdır.

Öncelikle, bir OptinMonster hesabına kaydolmanız gerekecek. Ücretli bir araçtır ve Kayan çubuk kampanyalarını kullanmak için en azından ‘Plus’ planına ihtiyacınız olacak.

Ardından, OptinMonster eklentisini yüklemek ve etkinleştirmek için WordPress sitenize geçin. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Bu eklenti, WordPress siteniz ile OptinMonster uygulaması arasında bir bağlayıcıdır.

Etkinleştirdikten sonra, yönetici kenar çubuğunuzdaki OptinMonster menüsünü tıklayın ve API anahtarınızı girin. Bu bilgileri OptinMonster web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

OptinMonster API key

API Anahtarınızı girdikten sonra, devam etmek için ‘Yeni Kampanya Oluştur’ düğmesine tıklamanız gerekecektir.

Create new campaign

Öncelikle, bir optin türü seçmeniz ve ardından bir tema seçmeniz gerekir. ‘Geri sayım’ temalı bir ‘Kayan çubuk’ kampanyası kullanacağız.

Campaign type

Ardından, temanız ve onu çalıştıracağınız web sitesi için bir ad seçmeniz istenecektir. Bu bilgilerin doldurulması, OptinMonster Builder arayüzünü başlatacaktır.

Configure your optin

Kampanyanızı tasarlamak için basitçe işaret edip tıklayabileceğiniz bir sürükle ve bırak aracıdır. Sağ panelde kampanyanızın canlı bir önizlemesini ve sol panelde bir dizi özelleştirme seçeneği göreceksiniz.

Geri sayım stilini ve bitiş tarihini ayarlamak için devam edin ve geri sayım sayacının kendisine tıklayın. Kullanabileceğiniz iki tür geri sayım sayacı vardır: ‘Statik’ ve ‘Dinamik’.

Dinamik “her zaman yeşil” zamanlayıcı web sitenizdeki kullanıcı davranışına göre değişirken, statik zamanlayıcı tüm kullanıcılarınız için aynı kalır.

Edit countdown timer

Bu eğitim için statik zamanlayıcıyı kullanacağız. Geri sayım temalı kayan çubuk kullandığımız için, kayan çubuğu aşağı veya yukarı taşıyabiliriz.

Ayrıca, kayan çubuğunuzdaki metni düzenlemek için işaret edip tıklayabilirsiniz. Bir kupon kodu ekleyebilir, özel tekliflere bağlantılar ekleyebilir ve istediğiniz gibi biçimlendirebilirsiniz.

Memnun kaldığınızda, en üstteki Kaydet ve ardından Yayınla düğmesine tıklamayı unutmayın. Bu size, kampanyayı yayına sokmak için yanındaki düğmeyi değiştirmeniz gereken durum sayfasını gösterecektir.

Publish campaign

Şimdi, WordPress web sitenize geri dönün ve OptinMonster sayfasındaki ‘Kampanyalar’ sekmesine tıklayın. Son oluşturulan kampanyanızın burada listelendiğini göreceksiniz (Görmüyorsanız kampanyaları yenile düğmesini tıklayın).

Launch countdown timer campaign on your site

Varsayılan olarak, kampanyanız devre dışı bırakılır ve etkinleştirmek için sadece ‘Canlı Yayına Geç’ bağlantısını tıklamanız gerekir.

Artık geri sayım zamanlayıcı FOMO kampanyanızı çalışırken görmek için web sitenizi ziyaret edebilirsiniz.

Fomo countdown in action

WordPress’te Dönüşümlerinizi İzleme

FOMO teknikleri, dönüşümler için gerçekten çok işe yarıyor, ancak performanslarını nasıl takip ediyorsunuz? İzlemeden, bu kampanyalar nedeniyle kaç satış veya potansiyel müşteri üretildiğini bilemezsiniz.

Tüm uzman pazarlamacılar Google Analytics kullanır. Yalnızca kullanıcılarınızın nereden geldiğini görmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda web sitenizdeki kullanıcı katılımını izlemenize de olanak tanır.

Google Analytics’i WordPress’te kullanmanın en kolay yolu MonsterInsights’tır. WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir ve WordPress’ten ayrılmadan e-ticaret performansınızı izlemenize yardımcı olan WooCommerce ve EDD için bir e-Ticaret eklentisine sahiptir.

MonsterInsights eCommerce tracking

Bu makalenin, WordPress web sitenize FOMO eklemeyi ve dönüşümleri artırmayı öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. İşletme web siteleri için sahip olunması gereken WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.