Dropshipping Basitleştirildi: WordPress için Adım Adım Kılavuz

750 425 KreatifAjans

Dropshipping, kurulumu kolay, çok az yatırım gerektirdiği ve pazar çok büyük olduğu için popüler bir çevrimiçi iş fikri haline geldi.

Ürün envanterini yönetmenizi ve nakliye lojistiğini yönetmenizi gerektiren geleneksel e-ticaret işinden farklı olarak, stoksuz satış, envanteri yönetmeden veya nakliye ile uğraşmadan çevrimiçi bir mağaza açmanıza olanak tanır.

Bu başlangıç kılavuzunda, WordPress ile stoksuz satış işi kurma sürecinin tamamı boyunca size rehberlik edeceğiz. Ayrıca stoksuz satış için en iyi ürünleri nasıl bulacağınız ve stoksuz satış işinizi nasıl büyüteceğiniz konusunda ipuçları paylaşacağız.

How to start your dropshipping business with WordPress

Bu uzun ve ayrıntılı bir stoksuz satış rehberi olduğundan, aşağıdaki gezinmeyi kullanarak gidebileceğiniz farklı bölümlere ayırdık:

Dropshipping nedir?
  • Stoksuz satış işi nasıl başlatılır
  • Stoksuz satış işi başlatmak için neye ihtiyacınız olacak
  • Stoksuz satış mağazanız için bir tasarım seçme
  • Web siteniz için stoksuz satış ürünleri bulma
  • Stoksuz satış tedarikçileri ve satıcıları nerede bulunur?
  • WooCommerce’da stoksuz satış ürünleri ekleme
  • WooCommerce’da stoksuz satış siparişlerini yönetme
  • Stoksuz satış işinizi büyütmek için kaynaklar ve araçlar
  • WordPress ile stoksuz satış hakkında SSS
  • Dropshipping nedir?

    Dropshipping, bir e-ticaret mağazasının ürünleri stokta tutmadığı, yani envanter maliyeti olmadığı bir çevrimiçi işletmedir. Bunun yerine, müşteri bir ürün satın aldığında, mağaza sahibi siparişi orijinal satıcıya verir ve ürünü doğrudan müşteriye göndermesini sağlar.

    Stoksuz satış işi ile geleneksel e-ticaret işi arasındaki temel fark, stoksuz satışın herhangi bir envanter stoklamanızı veya sahip olmanızı gerektirmemesidir. Ayrıca herhangi bir nakliye veya taşıma lojistiği ile uğraşmak zorunda değilsiniz.

    Bir ürün çevrimiçi mağazanız aracılığıyla satıldığında, satın alma siparişini bir toptancıya veya onu yerine getiren üreticiye iletmeniz yeterlidir.

    Düşük işletme maliyeti ve daha kolay kurulum nedeniyle, stoksuz satış küresel bir e-ticaret trendi haline geldi.

    Stoksuz satış iş modelinin, başlamadan önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç artı ve eksisi vardır.

    Stoksuz satış mağazası açmanın avantajları

  • Stoksuz satış işi kurmak, tipik bir çevrimiçi mağazadan çok daha düşük yatırım gerektirir
  • Ürün satın almanıza veya bir envanteri yönetmenize gerek yok
  • Ürünü kendi başınıza göndermenize gerek yok
  • Farklı satıcı ve üreticilerden çeşitli ürünler satabilirsiniz.
  • Stoksuz satış mağazası başlatmanın eksileri

  • Ürün kalitesinin ve kullanılabilirliğinin kontrolü sizde değil
  • Ürünlerin kalitesi veya nakliyesi üzerinde kontrolünüz olmadığında müşteri beklentilerini yönetmek zor olabilir.
  • Müşteri desteği sağlamak zor olabilir
  • Daha az kar elde edeceksiniz çünkü ürünleri toplu olarak satın almak yerine, her seferinde bir ürün satacaksınız
  • Bununla birlikte, dropshipping, çevrimiçi para kazanmanın kanıtlanmış bir yoludur. Ekstra para kazanmak veya büyük ve karlı bir çevrimiçi iş kurmak için dropshipping’i kullanabilirsiniz.

    Dropshipping işine nasıl düzgün bir şekilde başlayacağınıza bir göz atalım.

    Dropshipping İşine Nasıl Başlanır

    Stoksuz satış işi başlatmak sandığınız kadar zor değil. Herhangi bir teknik beceri olmadan kolayca bir stoksuz satış mağazası kurmanıza izin veren çok sayıda e-ticaret platformu vardır.

    Düşük kurulum maliyetleri, birden fazla ödeme ağ geçidi kullanabilme yeteneği ve çevrimiçi mağazanızı özelleştirme esnekliği nedeniyle WooCommerce kullanmanızı öneririz.

    Builtwith’e göre, WooCommerce, e-ticaret mağazaları oluşturmak için kullanılan 1 numaralı yazılımdır.

    Ayrıca, dropshipping mağazaları arasında en popüler seçimdir çünkü popüler web sitesi kurucusu WordPress’in üstünde çalışır. WooCommerce kullanmak, binlerce WordPress eklentisine, üçüncü taraf entegrasyonlarına ve güzel mağaza tasarımlarına erişmenizi sağlar.

    WooCommerce ile Dropshipping Başlamak İçin Neye İhtiyacınız Var

    WooCommerce, WordPress için ücretsiz bir eklenti olarak mevcuttur. Stoksuz satış mağazanızı başlatmak için kendi kendine barındırılan bir WordPress.org web sitesine ihtiyacınız olacak. Ayrıntılar için, WordPress.com ile WordPress.org arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bakın.

    WordPress ve WooCommerce ile başlamak için aşağıdaki öğelere ihtiyacınız olacak:

  • Bir alan adı (Bu, mağazanızın çevrimiçi adresi olacaktır, örneğin kreatifajans.com)
  • Web barındırma hesabı (Bu, web sitenizin dosyalarının saklanacağı yerdir)
  • SSL sertifikası (Çevrimiçi ödemeleri kabul etmek için buna ihtiyacınız olacak)
  • Normalde, bir alan adı 14.99 $ / yıl, SSL Sertifikası 69.99 $ / yıl ve web barındırma 7.99 $ / ay’dan başlar.

    Şimdi, yeni başlıyorsanız, bu küçük bir yatırım değil.

    Neyse ki, barındırma ortağımız Bluehost, Kreatif Ajans kullanıcılarına ücretsiz alan adı + SSL sertifikası ile barındırmada bir indirim sunmayı kabul etti. Temel olarak, ayda 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.

    → Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Bluehost, dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve hem WordPress hem de WooCommerce tarafından resmi olarak önerilen bir barındırma sağlayıcısıdır.

    Kaydolduktan sonra, Bluehost giriş bilgilerinizi e-posta adresinize gönderecektir. Ayrıca WordPress’i sizin için otomatik olarak yükler, böylece hosting kontrol panelinizden WordPress panosuna kolayca giriş yapabilirsiniz.

    Login to WordPress

    Ardından, WooCommerce eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Ayrıntılı talimatlar için WordPress’te bir eklentinin nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    Etkinleştirdikten sonra, WooCommerce size para birimini ve diğer temel ayarları seçmek için size rehberli bir kurulum gösterecektir.

    Daha ayrıntılı talimatlar için, bir çevrimiçi mağazanın nasıl başlatılacağına ilişkin eğitimimize bakın.

    Dropshipping Mağazanız İçin Bir Tasarım Seçme

    Choosing templates and design for your online store

    Yapmak isteyeceğiniz ilk şey, stoksuz satış mağazanızın görünümünü değiştirmektir. Neyse ki, WordPress kullanmanın en iyi yanlarından biri binlerce WooCommerce teması arasından seçim yapabilmenizdir.

    İşte bir dropshipping WooCommerce teması için en iyi seçimlerimiz.

    Astra WooCommerce Teması – Özellikle satışları artırmak ve dönüşümleri artırmak için oluşturulmuş güçlü bir WooCommerce teması.
  • Divi – Yerleşik sürükle ve bırak sayfa oluşturucu desteğiyle birlikte gelen son derece özelleştirilebilir bir WooCommerce teması.
  • OceanWP – OceanWP, esnek özelleştirme seçeneklerine sahip çok amaçlı bir WooCommerce hazır temasıdır.
  • Ultra – Birkaç hazır düzen ve yerleşik bir sürükle ve bırak sayfa oluşturucu içeren çok amaçlı bir WordPress teması.
  • Beğendiğiniz bir tema bulduğunuzda, adım adım talimatlar için bir WordPress temasının nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuzu izleyin.

    Web Sitenizde Satılacak Dropshipping Ürünleri Bulma

    Finding dropshipping products

    Bir sonraki adım, stoksuz satış mağazanızda satmak istediğiniz ürünleri bulmaktır. Ürün seçmeye başlamadan önce, önce ne tür ürünler satmak istediğinize karar vermelisiniz.

    Mağazanız için bir niş seçmenizi öneririz. Bu, müşteri kadar ürün bulmanızı da kolaylaştıracaktır.

    Örneğin, kıyafet ve aksesuar satmak istiyorsanız, bunu stile, temaya veya hedef kitleye göre daraltabilirsiniz.

    Aşina olduğunuz ve tutkulu olduğunuz bir niş seçmek genellikle iyi bir fikirdir. Aşina olmadığınız ürünler veya konular hakkında bir mağaza yapmak çok daha fazla çaba gerektirecektir.

    Mağazanız için bir niş seçtikten sonra, o kategorideki ürünleri arayabilirsiniz.

    Ürün araştırmanızda düşük rekabete ve yüksek talebe sahip ürünleri aramak istiyorsunuz.

    Hangi ürünlerin trend olduğunu öğrenmek için Amazon’a göz atabilir ve veri toplayabilir ve kendi araştırmanızı yapabilirsiniz. Amazon, birçok kategori için en çok satan, en çok arzu edilen ve en çok oy alan ürünleri gösterir.

    Product research on Amazon

    İnsanların gerçekte hangi ürün kategorilerini aradığını bulmak için anahtar kelime araştırmasını da kullanabilirsiniz. Ayrıntılı talimatlar için anahtar kelime araştırmasının doğru şekilde nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    Bu konu hakkında daha fazla bilgi için, çevrimiçi satılacak en iyi ürünleri nasıl bulacağınızla ilgili ayrıntılı kılavuzumuza bakın.

    Dropshipping Tedarikçileri ve Satıcıları Nerede Bulunur?

    Mağazanızda hangi ürünleri satacağınıza karar verdikten sonraki adım, bu ürünleri sunan stoksuz satış tedarikçileri bulmaktır.

    Dünyanın her yerinden stoksuz satış tedarikçileri ve satıcıları bulabileceğiniz birçok çevrimiçi pazar yeri vardır. Tedarikçileri aramak için en iyi stoksuz satış pazarlarının hızlı bir listesi.

    AliExpress – Milyonlarca ürün sunan tedarikçilerin en büyük çevrimiçi pazarıdır. Ürünleri doğrudan AliExpress web sitesinden içe aktarmak için WordPress sitenize kolayca entegre edebilirsiniz.
  • SaleHoo – Dropshipper’lar, tedarikçiler ve e-ticaret mağazaları için güçlü bir çevrimiçi pazar yeri. Ücretli bir platformdur ve abonelik ücreti yıllık 67 ABD dolarıdır.
  • DobaStoksuz satış tedarikçileri bulmak için büyük bir pazar yeri. Listeleri yönetmenize, ürünleri bulmanıza ve tedarikçilerle bağlantı kurmanıza olanak tanır. Abonelik aylık 29 $ ‘dan başlar
  • Etsy – Etsy, benzersiz ve el yapımı ürünler için bir e-ticaret platformudur. Bu üreticilerin çoğu, ürünleri memnuniyetle doğrudan müşterilerinize gönderir.
  • Birden çok nedenden dolayı AliExpress ile başlamanızı öneririz. İlk olarak, ürünleri doğrudan AliExpress’ten mağazanıza aktarmayı (ve senkronize halde tutmayı) kolaylaştıracak kullanımı kolay WordPress eklentileri vardır.

    AliExpress ayrıca e-ticaret mağazaları için sipariş gerçekleştirmeyi oldukça kolaylaştırır. Stoksuz satış tedarikçileri için en büyük pazar yeri olarak, harika puanlara ve incelemelere sahip güvenilir satıcılar bulabilirsiniz.

    Stoksuz satış ürünlerinin yanı sıra, mağazanızda bağlı kuruluş komisyonu için üçüncü taraf ürünleri de satabilirsiniz. Bu, gelir akışınızı çeşitlendirirken geniş bir ürün yelpazesi sunmanıza olanak tanır.

    Amazon.com, satış ortaklığı ürünlerini bulmak için en iyi kaynaktır. Bağlı kuruluş kazançlarınız daha düşük olacak ve özel fiyatlandırma ayarlayamayacaksınız. Bununla birlikte, benzersiz ürünler bulabilir ve mağazanızda daha fazla alışveriş seçeneği sunmak için kullanabilirsiniz.

    Ayrıntılar için, WooCommerce ile bir Amazon satış ortağı mağazasının nasıl oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

    WooCommerce Mağazanıza Dropshipping Ürünleri Ekleme

    Varsayılan olarak, WooCommerce sorunsuz stoksuz satış işlevselliği ile gelmez. Neyse ki, bunu yapmanıza izin veren birkaç mükemmel WooCommerce dropshipping var.

    Bir stoksuz satış uzantısı kullanarak, stoksuz satış ürünlerini kolayca ekleyebilir, istediğiniz kar marjıyla özel fiyatlar belirleyebilir, siparişleri toplayabilir, tedarikçinize gönderebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

    Stoksuz satış uzantılarınızın işlevselliği, tamamen seçtiğiniz tedarikçiye veya pazara bağlı olacaktır.

    Farklı pazarlardan birden fazla tedarikçiden ürün satıyorsanız, ödeme sürecini otomatikleştirmek için birden fazla stoksuz satış uzantısına ihtiyacınız olabilir.

    İşte WordPress için en iyi dropshipping eklentileri seçimimiz.

    AliDropship – AliExpress’teki binlerce üründen ithalat yapmayı kolaylaştırır, sorunsuz ödeme deneyimi ve tek tıklamayla sipariş karşılama sunar.
  • WooDropship – Ürünleri AliExpress’ten içe aktarmayı kolaylaştıran, ürün resimlerini otomatik olarak ekleyen ve fiyatları senkronize eden bir başka popüler eklenti.
  • WooCommerce Dropshipping – WooCommerce mağazanıza diğer üçüncü taraf tedarikçileri veya satıcıları eklemenize ve sipariş ayrıntılarını yerine getirmeleri için PDF formatında göndermenize olanak tanır.
  • WooCommerce mağazanıza ürün ekleme şekliniz, hangi uzantıya, pazara veya tedarikçiye gittiğinize bağlı olacaktır. Seçtiğiniz uzantı, ürünleri otomatik olarak içe aktarmanıza izin veriyorsa, bunu yapabilirsiniz (ipucu: listemizdeki ilk ikisi, ürünleri AliExpress’ten içe aktarmayı çok kolaylaştırır).

    Öte yandan, mağazanıza manuel olarak ürün eklemeniz gerekiyorsa, işte bunu nasıl yaparsınız.

    WooCommerce’e Manuel Olarak Dropshipping Ürünleri Ekleme

    WooCommerce mağazanıza ürün eklemek oldukça basittir. Öncelikle, WordPress yönetici alanınızda Ürünler »Yeni sayfa Ekle’yi ziyaret etmeniz gerekir.

    Add new product in WooCommerce

    Bir ürün başlığı ve ayrıntılı bir ürün açıklaması sağlayarak başlayın. Bundan sonra ürün kategorisi seçmeniz ve ürün fotoğrafı ve ürün galeri resimlerini yüklemeye başlamanız gerekiyor.

    Choose product category and images

    Ürün resimlerini tedarikçinin web sitesinde bulabilirsiniz. Ancak, bu görüntüleri kullanmak için onlardan izin almanız gerekir. Ayrıca size kullanabileceğiniz ek ürün resimleri de sağlayabilirler.

    Ardından, Ürün verileri bölümünün altına ürün ayrıntılarını eklemeniz gerekir. Buradan ürün fiyatını, özelliklerini ve diğer seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

    Add product data

    Bunun altında ürün için kısa bir açıklama yazabilirsiniz. Bu kısa açıklama, mağaza cephesinde, ürün kategorisinde ve ürün arama sayfalarında görünecektir.

    Devam edin ve mağazanızda canlı görünmesi için ürününüzü yayınlayın.

    Daha fazla ürün eklemek için işlemi tekrarlayın.

    WooCommerce’de Dropshipping Siparişlerini Yönetme

    Mağazanıza ürün ekledikten sonra müşteriler bunları web sitenizden satın alabilecekler. WooCommerce »Siparişler sayfasını ziyaret ederek müşteri siparişlerini inceleyebilirsiniz.

    Managing dropshipping orders

    Stoksuz satış uzantınıza bağlı olarak, siparişleri buradan yerine getirme seçeneği görebilirsiniz. Bu, temelde müşterinin sipariş ayrıntılarını ürünle ilişkili tedarikçiye gönderir.

    Gibi WooCommerce eklentileri AliDropship süper kolay tek bir tıklama ile tedarikçiye emir göndermek mümkün kılar.

    Uzantınız bu özelliği desteklemiyorsa, tedarikçinize müşterinin sipariş ayrıntılarını ve gönderim bilgilerini sağlayarak siparişi manuel olarak vermeniz gerekir.

    Her siparişi üzerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.

    Change order details

    Sipariş detay sayfasında sipariş edilen ürünleri, müşteri ödeme bilgilerini görüntüleyebilir ve sipariş durumunu düzenleyebilirsiniz. Sipariş tedarikçi tarafından gönderildikten sonra durumunu tamamlandı olarak değiştirebilirsiniz.

    Dropshipping İşinizi Büyütmek için Kaynaklar ve Araçlar

    Resources and tools to grow your dropshipping business

    WooCommerce ile bir stoksuz satış mağazası kurmak oldukça kolaydır. Ancak, gerçek iş, mağazanız hazır ve çalışır durumda olduğunda başlar.

    İşletmenizi tanıtmanız, web sitenize trafik çekmeniz, trafiği müşterilere dönüştürmeniz ve pazarlama stratejinizi zaman içinde geliştirmeye devam etmeniz gerekir.

    Neyse ki, bu hedeflere ulaşmanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz tonlarca harika araç ve uzantı var. Önce temel bilgilerle başlayalım.

    1. E-ticaret SEO

    SEO veya Arama Motoru Optimizasyonu, arama motorlarından mağazanıza daha fazla trafik almanıza yardımcı olur. Web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek için eksiksiz WooCommerce SEO kılavuzumuzdaki talimatları takip edebilirsiniz.

    2. Dönüşümleri Optimize Edin

    Sabit bir ziyaretçi akışına sahip olduğunuzda, bir satın alma işlemi yapmalarını istersiniz. Pazarlama açısından buna dönüşüm denir (bir ziyaretçiyi istenen bir eylemi gerçekleştirmeye dönüştürme).

    Dönüşüm optimizasyonu, satışları artırmanıza yardımcı olur ve bu da onu çevrimiçi başarınız için inanılmaz derecede önemli kılar.

    Web’deki 1 numaralı dönüşüm optimizasyon araç seti olan OptinMonster’ı kullanmanızı öneririz. En son teknikleri kullanarak bunu nasıl yapacağınızı öğrenmenize yardımcı olacak ayrıntılı bir WooCommerce dönüştürme optimizasyon kılavuzumuz var.

    3. Terk Edilmiş Arabaları Kurtarın

    Dönüşüm ve SEO kullanarak, ziyaretçileri sitenize çekebilir ve daha fazla ürün keşfetmelerine yardımcı olabilirsiniz. Ancak, bu ziyaretçilerin çoğu bir satın alma işlemini tamamlayamayabilir.

    Bir hesap oluşturabilir, sepete ürün ekleyebilir, ancak satın almadan önce ayrılabilirler. Bu müşterileri nasıl geri getireceğinizi ve terk edilmiş sepet satışlarınızı nasıl kurtaracağınızı öğrenmeniz gerekecek.

    4. E-ticaret Analizi

    Açıkçası, tüm çabalarınızın nasıl sonuç verdiğini görmek istersiniz. Bunun için, Google Analytics’i yüklemenize yardımcı olan ve gelişmiş e-ticaret izleme özelliğiyle birlikte gelen MonsterInsights’a ihtiyacınız olacak.

    MonsterInsights’ı kullanarak WooCommerce müşterilerini izleyebilir, hangi ürünlerin popüler olduğunu, hangi ürün sayfalarının o kadar iyi performans göstermediğini ve daha fazlasını görebilirsiniz.

    5. Çeşitli. Eklentiler

    WooCommerce, 55.000’den fazla WordPress eklentisine erişmenizi sağlar ve bunların çoğu özellikle e-ticaret web siteleri için yapılmıştır.

    Bu eklentiler, iletişim formları, ürün karşılaştırmaları, para birimi değiştiriciler ve daha fazlası gibi özellikler eklemenize olanak tanır. Mağazanız için daha fazla eklenti bulmak için en iyi WooCommerce eklentileri listemize bakın.

    WordPress ile Dropshipping hakkında SSS

    Yeni stoksuz satış mağazanız üzerinde çalışmaya başladığınızda yeni sorularla karşılaşabilirsiniz. Aşağıda, WooCommerce ile stoksuz satış hakkında en sık sorulan bazı soruların yanıtları verilmiştir.

    1. Stoksuz satış işime neden Shopify ile başlamayayım?

    Stoksuz satış işinize Shopify ile tamamen başlayabilirsiniz. Ancak Shopify, stoksuz satış mağazası olarak karınızı etkileyen her işlem için sizden ücret alır.

    Shopify’ı kullanmanın bir başka dezavantajı, kullanabileceğiniz sınırlı sayıda uzantı ve uygulama olmasıdır. Bir stoksuz satış işi olarak WooCommerce, web sitenizde istediğinizi satmanız için size daha fazla uzantı ve esneklik sunar.

    Daha fazla bilgi için Shopify ve WooCommerce karşılaştırmamıza bakın.

    2. Dropshipping işime BigCommerce ile başlayabilir miyim?

    Evet yapabilirsin. BigCommerce, popüler bir e-ticaret platformudur ve hatta WordPress ile entegre olur. BigCommerce ayrıca daha fazla ödeme ağ geçidi sunar ve işlem ücreti almaz.

    Uzantılardan ve WooCommerce’in esnekliğinden yoksundur, ancak daha iyi ölçeklenebilirlik sunar. Daha fazla ayrıntı için WooCommerce ile BigCommerce karşılaştırmamıza bakın.

    3. WooCommerce mağazam için hangi hosting şirketini seçmeliyim?

    We recommend using Bluehost for a new dropshipping business. Their shared