E-posta Listenizi Daha Hızlı Büyütmenin 17 Test Edilmiş ve Kolay Yolu

750 425 KreatifAjans

E-posta listesi abonelerinizi büyütmenin kanıtlanmış yollarını mı arıyorsunuz?

Genellikle yeni başlayanlar web sitelerine bir kenar çubuğu tercih formu yükler ve kullanıcıların abone olmasını bekler. Bu, yavaş abone büyümesine neden olur.

Daha hızlı büyüme için, değeri açıkça belirtmeniz ve kullanıcılarınıza sitenizden ayrılmadan önce e-posta bülteninize katılmaları için çok sayıda fırsat sunmanız gerekir.

Bu makalede, uygulaması kolay ve hızlı bir şekilde büyük sonuçlar sağlayan e-posta listenizi büyütmenin test edilmiş ve kanıtlanmış yollarını paylaşacağız.

Ways to quickly grow your email list

Başlangıç

İlk olarak, profesyonel bir e-posta pazarlama hizmeti kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

En iyi e-posta pazarlama şirketini kullanmak, e-postalarınızın spam klasörüne düşmemesini sağlar. Ayrıca, e-posta listenizi oluşturmak ve büyütmek için size doğru araçları sağlar.

Constant Contact kullanmanızı öneririz. Dünyanın en büyük ve en popüler e-posta pazarlama hizmeti sağlayıcılarından biridir.

Adım adım talimatların tamamı için, bir e-posta bültenini doğru şekilde nasıl başlatacağınıza ilişkin kılavuzumuza bakın.

Ardından, OptinMonster’a ihtiyacınız olacak. Dünyadaki en iyi müşteri adayı oluşturma yazılımıdır. Terk eden web sitesi ziyaretçilerini e-posta abonelerine dönüştürmenize yardımcı olur.

Artık en iyi araçlara sahip olduğunuza göre, e-posta listenizi büyütmenin en etkili yollarından bazılarına bir göz atalım.

1. Birden Çok Kayıt Formu Kullanın

Use multiple optins

Daha önce de belirttiğimiz gibi, birçok yeni başlayan, kenar çubuğunda basit bir haber bülteni kayıt formu ile başlar.

Daha fazla e-posta abonesi almak istiyorsanız, birden fazla kayıt formuna ihtiyacınız var. Bu, kullanıcılarınıza e-posta listenize katılmaları için daha fazla fırsat verir.

Kenar çubuğu kayıt formunuzu yapışkan bir kayan çubuk veya bir ışık kutusu açılır penceresiyle birleştirmenizi öneririz. Bu oldukça etkili kampanya türleri, kayıt formlarınızı daha dikkat çekici hale getirir.

OptinMonster’ın Görüntüleme Kurallarını kullanarak, zaman ve eyleme dayalı tetikleyicileri ayarlayabilirsiniz, böylece kullanıcılarınız aynı anda tüm seçenekleri görmezler.

Örneğin, kullanıcı kenar çubuğu seçimini geçtikten sonra kayan altbilgi çubuğu seçimini gösterecek ve yalnızca çıkmak üzereyken bir ışık kutusu açılır penceresi gösterecek bir görüntüleme kuralı ayarlayabilirsiniz.

2. Çıkış Amacı Açılır Penceresi kullanın

Using an Exit-Intent popup

Exit-Intent®, OptinMonster tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir ve kullanıcınızın fare davranışını izler ve web sitenizden tam olarak ayrılmak üzere oldukları anda onlara hedeflenen bir e-posta kayıt formu gösterir.

Yerinde Yeniden Hedefleme olarak düşünün.

Terk eden ziyaretçileri abonelere dönüştürmek için bu teknolojiyi tam ekran karşılama kapıları, ışık kutusu açılır pencereleri veya diğer optin türleriyle birlikte kullanabilirsiniz.

Kreatif Ajans’da çıkış amaçlı bir açılır pencere kullanıyoruz ve abonelerimizin% 600 oranında artmasına yardımcı oldu.

Social Media Examiner’dan Michael Stelzner, 250.000’den fazla yeni e-posta abonesi eklemek için bunu kullandı.

3. İçerik Yükseltmeleri Sunun

Offering content upgrades

İçerik Yükseltme, e-posta listenize kaydolarak kullanıcılara özel bonus içerik alma şansı sunduğunuz bir pazarlama tekniğidir.

Örneğin:

  • Bir podcast çalıştırırsanız, içerik yükseltmesi olarak notları göster + transkripsiyon sunabilirsiniz.
  • Uzun biçimli bir blog gönderiniz varsa, içerik yükseltmesi olarak indirilebilir bir PDF sürümü sunabilirsiniz.
  • Blog yayınlarınızı bir kontrol listesine veya hile sayfasına dönüştürebilir ve bir içerik yükseltmesi olarak sunabilirsiniz.
  • İşte kullanabileceğiniz diğer 30 içerik yükseltme fikri.

    İnsan psikolojisi, içerik yükseltmelerinin etkinliğinde önemli bir rol oynar. Zeigarnik Etkisi olarak bilinen psikoloji ilkesi, insanların bir görevi kendileri başlatmaları halinde büyük olasılıkla tamamlayacaklarını belirtir.

    Çünkü kullanıcı başlattığında (içerik yükseltmesini indirmek için tıklayın), görevi tamamlama olasılığı daha yüksektir (listenize abone olun).

    E-posta listenizi büyütmek için WordPress’te içerik yükseltmelerini nasıl ekleyeceğinizle ilgili adım adım kılavuzumuza bakın.

    4. WordPress’e Tam veya Kısmen Geçitli İçerik Ekleyin

    Gated content to boost email sign ups

    Geçitli İçerik, web sitenizdeki, ziyaretçi e-posta adresini girene kadar erişilemeyen içeriktir. Kullanıcı e-posta adresini girene kadar içeriğinizin bir kısmını veya blog gönderisinin tamamını gizlemek için eklentileri kullanabilirsiniz.

    Eskiden bu, SEO sıralamalarınız üzerinde olumsuz bir etkiye sahipti. Ancak modern JavaScript tabanlı teknoloji ile bu, SEO sıralamanızı etkilemez.

    İşte WordPress’te içerik kilitlemenin nasıl ekleneceği konusunda adım adım bir kılavuz.

    5. Çekiliş ve Yarışmalar

    Run giveaway and contests

    Hızlı bir şekilde çok sayıda yeni takipçi ve abone edinmenin kolay bir yolu, viral hediye veya yarışma yürütmektir. Başarılı bir hediye kampanyası başlatmak için pahalı bir ödüle ihtiyacınız yok.

    Kullanıcılar e-posta adreslerini, sosyal paylaşımlarını veya sizi sosyal medyada takip ederek yarışmanıza katılabilirler. Bu bir kartopu etkisi yaratır ve birçok yeni kullanıcıya ulaşmanıza yardımcı olur.

    Piyasadaki en iyi WordPress hediye eklentisi olan RafflePress’i kullanmanızı öneririz. Kampanyanızı başarılı kılmak için tonlarca sosyal eylem içeren sürükle ve bırak hediye oluşturucu ile birlikte gelir.

    Ayrıntılar için, WordPress’te başarılı bir çekiliş / yarışmanın nasıl yürütüleceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

    6. Birden Fazla Kurşun Mıknatıs Sayfası Oluşturun

    Lead Magnet

    Kurşun mıknatıs (ayrıca rüşvet olarak da bilinir), potansiyel alıcılara ad, e-posta, telefon numarası vb. Gibi iletişim bilgileri karşılığında sunduğunuz bir teşviktir.

    Kilitli içeriğe, içerik yükseltmelerine ve premium içeriğe sahip blog yayınlarınızın tümü kurşun mıknatıs kategorisine girer.

    Kurşun mıknatıslar, kullanıcılarınıza ek değer sunmalıdır. Bu bir e-kitap, bir kaynak haber bülteni, kontrol listeleri, çalışma kitapları vb. Olabilir. İlham almak için bu 69 oldukça etkili kurşun mıknatıs fikrine bakın.

    7. İndirimleri ve Fırsatları Kullanın

    Discounts and deals

    Bazen bir müşteriyi nihayet karar vermeye teşvik eden şey indirim veya özel kupondur. Ancak, neden onları e-posta listenize katılmaya ikna etmek için bu fırsatı kullanmayasınız?

    WooCommerce kullanıyorsanız, bir kupon oluşturmak için WooCommerce »Kuponlar sayfasına gidebilirsiniz. Bundan sonra, kullanıcılar e-posta adreslerini girdikten sonra kodu ortaya çıkarmak için OptinMonster’ın ‘Başarı’ görünümünü kullanabilirsiniz.

    Success view to reveal discount code

    8. E-posta Listenizi Büyütmek için İletişim Formunu Kullanın

    Contact form optin

    İletişim formları, bir kullanıcının e-posta adresini istemek için başka bir harika fırsat sunar. Kullanıcılar zaten e-posta adreslerini giriyorlar ve küçük bir onay kutusu, tekrar girmeden abone olmalarına izin verebilir.

    Piyasadaki en iyi WordPress form oluşturucusu olan WPForms’u kullanmanızı öneririz. Formlarınızı en iyi e-posta pazarlama hizmetlerine bağlamanıza olanak tanır ve basit sürükle ve bırak aracıyla formları kolayca oluşturmanıza yardımcı olur.

    Ayrıntılı talimatlar için, WordPress’te e-posta listenizi büyütmek için iletişim formunu nasıl kullanacağınızla ilgili makalemize bakın.

    9. Facebook Sayfanıza Kayıt Olun Harekete Geçirici Mesaj ekleyin

    Facebook, işletme sayfaları için harekete geçirme düğmelerini tanıttı. Bu düğmeler, kapak resminizin üzerinde belirgin bir şekilde görüntülenir ve kaydırılmadan görülebilir.

    Call to action button on a Facebook business page

    Facebook sayfanıza harekete geçirici mesaj olarak bir kayıt düğmesinin nasıl ekleneceği aşağıda açıklanmıştır.

    Facebook sayfanızı ziyaret etmeniz gerekiyor ve mavi bir ‘Düğme ekle’ düğmesi göreceksiniz.

    Add a button

    Bu, birden çok seçenek içeren bir açılır pencere açacaktır. ‘Bizimle iletişime geçin’ sekmesine tıklamanız ve ardından ‘Kaydol’u seçmeniz gerekir.

    Ardından, kullanıcıların kaydolmayı tıkladıklarında yönlendirilecekleri web sitenize bir bağlantı sağlamanız gerekir.

    Değişikliklerinizi kaydetmek için ekle düğmesine tıklamayı unutmayın.

    10. Twitter Potansiyel Müşteri Oluşturma Kartlarını kullanın

    Twitter Ads

    Twitter Reklamları, müşteri adayı oluşturma çabalarınızı artırmak için kullanabileceğiniz başka bir sosyal platform sunar.

    Hatta Twitter, doğrudan Twitter’dan müşteri adayı oluşturmanıza bile izin verir. Bu şekilde kullanıcılar, Twitter’dan ayrılmadan e-posta listenize kaydolabilir.

    Ayrıca web sitenize trafik çekebilir ve e-posta kayıt formlarını bir dönüşüm olarak kullanabilirsiniz. Twitter kullanıcıları için özel teklifler oluşturabilir ve takipçilerinize linkleri tweet atabilirsiniz.

    11. YouTube Harekete Geçirici Mesaj Kartlarını kullanın

    YouTube action cards

    YouTube, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biridir ve dünyanın en popüler ikinci arama motorudur. Pazarlama stratejinizin bir parçası olarak YouTube videolarını kullanıyorsanız, e-posta listenizi büyütmek için YouTube kanalınızı kullanabilirsiniz.

    YouTube işlem kartları, videolarınıza etkileşimli bilgi kartları eklemenize olanak tanır. Bunları eylem çağrısı eklemek ve web sitenizdeki mıknatıslara yönlendirmek için kullanabilirsiniz.

    Videolarınıza nasıl YouTube eylem kartları ekleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

    YouTube, e-posta listenizi tanıtmanız için size birçok fırsat sunar. Daha fazla fikir için, YouTube videolarını kullanarak e-posta listenizi nasıl oluşturacağınızla ilgili bu kılavuza bakın.

    Bonus: Kartları nasıl kullandığımızı görmek için Kreatif Ajans’ın YouTube kanalına göz atın.

    12. Post ve Satır İçi Optin Formlarından Sonra Kullanım

    Kayıt sonrası formlar, bir kullanıcı makalenin tamamını zaten aşağı kaydırdığında görünür. Bu, içeriğinizle zaten ilgilendikleri ve kaydolma olasılıklarının çok daha yüksek olduğu anlamına gelir.

    After post and inline optin forms

    Ayrıca, blog yazılarınızda satır içi optin formlarını da kullanabilirsiniz. Uzun bir okumanın ortası, kullanıcıların içerikle en çok ilgilendikleri noktadır. Onlara bu noktada kaydolmalarını hatırlatmak, bir cazibe gibi çalışıyor.

    13. Sonradan Kaydırmalı Kaydırma Kutusu Formları Ekleyin

    Daha önce de belirttiğimiz gibi, kullanıcılar çoğu statik kayıt formunu görmezden gelir. Amaç, kullanıcının dikkatini teklifinize ve kayıt formunuza yönlendirmektir.

    Slide in forms

    Kaydırma kutusu formları bunu çok güzel yapar. Kullanıcıların dikkatini animasyonda slayt ile kayıt formuna yönlendirirken içeriğe bakabilmeleri için yoldan çıkmazlar.

    14. Harekete Geçirici Mesaj ile Öne Çıkan Başlıklar

    Prominent call-to-action in header

    Web sitenizin başlık alanı, ziyaretçiler tarafından en belirgin şekilde ilk geldiklerinde görülür. Bu, onu harekete geçirme ifadenizi yerleştirmek için en etkili yer yapar.

    Büyük veya tam ekran başlığı ile birlikte gelen bir WordPress temasına ihtiyacınız olacak. Kendi düzeninizle özel sayfalar oluşturmak için Beaver Builder gibi bir sayfa oluşturucu eklentisi de kullanabilirsiniz.

    15. Daha Fazla Kaydolmayı Teşvik Etmek İçin Sosyal Kanıtı Kullanın

    Add social proof to get more subscribers

    Sosyal Kanıt, insanların diğer insanları takip ederken kendilerini daha rahat hissettiği sosyal bir davranışı tanımlamak için kullanılan psikolojik bir etkidir. Pazarlamacılar, endişeli müşterilerin zihnini rahatlatmak ve dönüşümleri artırmak için sosyal kanıtı bir taktik olarak kullanıyor.

    Daha fazla abone kazanmak için sosyal kanıtı kullanmanın birçok yolu vardır. Açılış sayfalarınızda referansları kullanabilir, yorum ekleyebilir, kayıtlı kullanıcı sayısını gösterebilir, vb.

    Bülten kayıtlarını ve e-ticaret dönüşümlerini artırmak için TrustPulse gibi kabarcık bildirimlerini de kullanabilirsiniz.

    TrustPulse Social Proof Bubble

    16. Oyunlaştırılmış Kampanyalar Kullanın

    Gamified Spin a Wheel Campaign

    Uzmanlar, oyunlaştırmanın kullanıcı etkileşimini artırmaya yardımcı olduğu konusunda hemfikir. Haber bülteni dönüşümlerini artırmak için oyunlaştırılmış kampanyaları da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

    E-posta listemizi büyütmek ve e-ticaret dönüşümlerini artırmak için MonsterInsights blogumuzda Spin a Wheel oyunlaştırılmış kampanyasını kullanıyoruz.

    Benzer bir kampanya oluşturmak için, OptinMonster web sitesindeki kupon çarkı kılavuzunu takip etmeniz yeterlidir.

    17. Optin Formlarınızın A / B Testi

    Run A/B tests to find best performing optin forms

    Yeni başlayanların çoğu, web sitelerinde neyin işe yaradığını anlamak için tahminlere güvenmeye devam ediyor. Hedef kitlenizin farklı eylem çağrılarına, yerleşimlere, renklere, tasarıma ve kopyaya nasıl tepki verdiklerini anlamanız gerekir.

    A / B testi ile web sitenizde hangi opsiyonların daha iyi çalıştığını öğrenebilirsiniz. Tercihlerinizi sürekli olarak test etmek ve iyileştirmek için bu A / B testi ipuçlarını kullanabilirsiniz.

    Bu makalenin e-posta listenizi büyütmenin en iyi yollarını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, en iyi SEO araçları ve eklentileri listemizi ve web sitenizin trafiğini nasıl artıracağınıza dair kanıtlanmış ipuçlarını görmek isteyebilirsiniz.