En İyi 12 WordPress Bağış ve Kaynak Yaratma Eklentisi (2021)

750 425 KreatifAjans

En iyi WordPress bağış eklentilerini mi arıyorsunuz?

Çevrimiçi bağış toplamak, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, hayır kurumları, yardım fonları ve özel amaçlar için para toplamanın çok etkili bir yoludur.

Bu makalede, PayPal, Stripe, WooCommerce, diğer kredi kartı işlemcileri ve hatta kripto para birimini kullanarak tek seferlik bağışları ve yinelenen bağışları kolayca toplamanıza yardımcı olacak en iyi WordPress bağış ve bağış toplama eklentilerini paylaşacağız.

Best WordPress donation plugins

En İyi WordPress Bağış Eklentisi Nasıl Seçilir

Piyasada düzinelerce WordPress bağış eklentisi bulunmaktadır. Sorun, hepsinin kullanımının kolay olmaması ve çoğunun özelleştirme seçeneklerinden yoksun olmasıdır.

WordPress web sitenizde bağış ödemelerini kabul etmek son derece önemli bir görevdir.

Güvenilir, mobil ve masaüstü bilgisayarlarda çalışan, tercih ettiğiniz ödeme ağ geçidini destekleyen, bağışçılara makbuz gönderen, bağışçıların tekrarlayan bağışlar yapmasına izin veren ve web sitenizde güzel görünecek kadar özelleştirilebilir bir bağış eklentisine ihtiyacınız var.

Hepsinden önemlisi, en az ücreti alan bir WordPress bağış eklentisi istiyorsunuz. İdeal olarak, ücretsiz veya sabit yıllık ödeme ile tüm bağışlarınızdan yüzde ücret talep eden bir ödeme olmalıdır.

Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve hayır kurumları için en iyi WordPress bağış eklentilerini karşılaştırmak için yukarıdaki kriterleri kullandık.

İşte en iyi WordPress bağış ve bağış toplama eklentileri için editör seçimimiz.

1. GiveWP

GiveWP, kâr amacı gütmeyen kuruluşların bağış kabul etmeleri ve amacınız için para toplamaları için en iyi WordPress eklentilerinden biridir.

GiveWP’yi öne çıkaran ve en iyi WordPress bağış eklentisi listemizde en üst sıralarda yer almasını sağlayan şey, kar amacı gütmeyen fiyatlandırma modelleriyle birlikte eksiksiz özellik setidir.

GiveWP, tek seferlik bağışları ve yinelenen bağış seçeneklerini kolayca ayarlamak için WordPress içinde özel bir bağış formu oluşturmayı kolaylaştırır.

Stripe, Authorize.net, PayPal, 2Checkout, Braintree, Mollie, Paytm, PayFast, Square, AmeriCloud, Paymill ve çok daha fazlası dahil olmak üzere kredi kartı bağış ödemelerini kabul etmek için çok çeşitli ödeme ağ geçitleriyle entegre edebilirsiniz.

GiveWP ayrıca “onuruna” gibi özelleştirilebilir bağış haraçları, çok düzeyli bağışlar, kampanya düzeyinde bağış hedefleri / teşvikleri, para birimi değiştirici seçenekleri, vergiden düşülebilir bağış makbuzları gibi özelliklerle bağış sürecinizin hemen hemen her yönüne ince ayar yapmanıza olanak tanır. ve dahası.

Tüm bağışlarınızı (hem çevrimiçi hem de çevrimdışı bağışlar) kolayca yönetebilmeniz için tam özellikli raporlamaya sahip eksiksiz bir bağış yönetimi alanıyla birlikte gelir.

GiveWP, tüm büyük e-posta pazarlama hizmetleriyle entegre olduğundan, bağışçılarınızla mevsimlik hediye verme kampanyaları hakkında kolayca iletişim kurabilirsiniz.

WooCommerce ile bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, GiveWP, ödeme ekranında bir bağış artışı eklemenize izin verir ve gelişmiş e-ticaret izleme ile sorunsuz Google Analytics entegrasyonuna sahiptir.

GiveWP’s ücretsiz bir WordPress bağış eklentisi sunar, ancak tüm güçlü eklentilerin ve özelliklerin kilidini açmak için yıllık ücretli planlarına geçmeniz gerekecektir. Temel ücretli plan 240 $ / yıl’dan başlar, ancak tüm eklentilerini almak için Plus planına (360 $ / yıl) ihtiyacınız olacak.

2. WPForms

WPForms, WordPress için en başlangıç dostu sürükle ve bırak form oluşturucusudur. Web sitenizde çevrimiçi bir bağış formu oluşturmak için yerleşik bir form şablonuyla birlikte gelir.

Birçok küçük hayır kurumu ve kar amacı gütmeyen kuruluş, tam özellikli bir hediye platformuna ihtiyaç duymaz. Bunun yerine, tek seferlik ve yinelenen bağışları kabul edebilecek basit ve özelleştirmesi kolay bir bağış formu istiyorlar.

WPForms size tam da bunu sunuyor. Hem PayPal hem de Stripe ile entegre olur, böylece doğrudan web sitenizde kredi kartıyla güvenli bir şekilde bağış toplayabilirsiniz.

WPForms daha kapsamlı bir form oluşturucu olduğundan, bir hayır kurumu web sitesi için iletişim formu, anket formları, anketler, e-posta bülteni kayıt formu, gönüllü kayıt formu vb. Gibi birden çok amaca hizmet edebilir.

WPForms, Constant Contact, SendinBlue, AWeber, MailChimp ve diğerleri gibi tüm büyük e-posta pazarlama hizmetleri ve CRM platformlarıyla sorunsuz bir şekilde entegre olur.

WPForms ücretsiz eklentisi 2 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılıyor, ancak çevrimiçi bağışları kabul etmek için ödeme eklentilerine ihtiyacınız olacak. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için yıllık yalnızca 99 $ ‘a özel indirimli bir lisans sunuyorlar, bu da normal fiyatlarından% 75 indirimli.

Bu size bağış formlarının yanı sıra yukarıda bahsettiğimiz diğer form türlerini oluşturmanıza izin veren tüm Pro özelliklerini verir.150’den fazla form şablonu demosunun tam listesiniburada görebilirsiniz.

Not: WPForms, Kreatif Ajans’ın kardeş şirketidir. Eklenti, Kreatif Ajans’ın kurucusu Syed Balkhi tarafından ortaklaşa oluşturuldu.

3. Kolay PayPal Bağışı

Easy PayPal Donation, web sitenize PayPal bağış düğmesi eklemenizi sağlayan ücretsiz bir WordPress bağış eklentisidir.

Web sitesi ziyaretçileriniz düğmeye tıklayıp PayPal hesaplarını veya kredi kartlarını kullanarak bağış gönderebilirler.

Bu, 7 düğme şablonuyla birlikte gelen çok basit bir bağış eklentisidir ve ayrıca tasarımınıza uygun özel bir düğme stili yükleme seçeneğiniz de vardır.

Bu eklentinin amacı, PayPal hesabınızı WordPress’e bağlamayı ve bağışları almayı kolaylaştırmaktır. Bu eklenti, ziyaretçilerin aylık tekrarlanan bağış seçeneklerini seçmelerine de olanak tanır.

Bu eklentiyi # 3 olarak listeledik çünkü en zengin özelliklere sahip olduğu için değil, bazen GiveWP ve WPForms eklentilerinin sunduğu tüm özelliklere ihtiyacınız olmayabileceği için.

Bağış formunuzu özelleştirmek istemiyorsanız ve tek seferlik bağışları kabul etmek için tamamen ücretsiz olan basit bir çözüm istiyorsanız, bu eklenti işi sizin için yapabilir.

Yinelenen bağışları ayarlamak için, yıllık 59.95 $ ‘a mal olan Pro sürümlerine ihtiyacınız olacak, bu noktada WPForms ile gitmeniz daha iyi olacak çünkü çok daha fazla değer elde ediyorsunuz.

4. WP Kitle Fonlaması

WP Crowdfunding, GoFundMe veya KickStarter gibi bir bağış toplama destek sitesi oluşturmanıza yardımcı olan güçlü bir WordPress bağış toplama eklentisidir.

Kitle fonlaması kampanya stilini yalnızca hayır kurumlarınız için kullanabilir veya hatta ağınızdaki diğer hayır kurumları için toplu bir bağış toplama platformu sunabilirsiniz.

Ödemelerinizi WooCommerce ile işlemeyi seçerseniz Stripe, PayPal, Authorize.net ve tüm WooCommerce ağ geçitleriyle entegre olur. WP Crowdfunding Native cüzdan sistemi, her kampanya için taahhütleri takip etmenize ve fonları bireysel paydaşlara uygun şekilde dağıtmanıza olanak tanır.

GoFundMe gibi toplu bir kitle fonlaması sitesi oluşturmak istiyorsanız, diğer hayır kurumlarının bağış toplamasına yardımcı olmak için bir komisyon ücreti talep etme seçeneğiniz de vardır.

Temel eklenti ücretsizdir, ancak 149 $ / yıl’dan başlayan tüm özelliklerin kilidini açmak için ücretli plana yükseltmeniz gerekecektir.

5. Hayırsever

Charitable, sınırsız bağış toplama kampanyaları oluşturmanıza ve amacınız için hedefler belirlemenize olanak tanıyan kolay bir WordPress bağış eklentisidir.

Sabit bir bağış tutarı seçebilir, özel bir miktar ekleyebilir veya her ikisini birden yapabilirsiniz. Bağış formunu sayfalarınıza, gönderilerinize, kenar çubuklarınıza ve kalıcı pop-up’larınıza yerleştirebilirsiniz.

Temel eklenti ücretsiz olsa da, Stripe, Authorize.net gibi ödeme ağ geçitlerinin ve ayrıca bülten kayıt formlarının kilidini açmak için Plus planlarına (99 $ / yıl) yükseltmeniz gerekir.

Yinelenen bağışlar, kitle fonlaması, eşler arası bağış toplama, bağış ücreti indirimi ve diğer güçlü özellikler istiyorsanız, o zaman 249 $ / yıl maliyeti olan Pro planlarına ihtiyacınız olacak.

6. Sorunsuz Bağışlar

Seamless Donations, WordPress için ücretsiz bir bağış eklentisidir. Bağışları WordPress kontrol panelinde toplamak ve yönetmek için size tam kontrol sağlar.

Sorunsuz Bağış PayPal ile çalışır, böylece kullanıcılar PayPal hesaplarını veya kredi kartlarını kullanarak bağış yapabilirler.

Tek seferlik bağışları veya yinelenen bağış ödemelerini kabul edebilirsiniz. Kullanıcıların, fonlarının tahsis edilmesini istedikleri kampanyayı seçmelerine de izin verebilirsiniz.

Diğer eklentilerin aksine, Kesintisiz bağış, özel teşekkür sayfaları oluşturmanıza olanak tanıyan Teşekkürler Geliştirilmiş ve özel bağış seviyelerini atamanızı sağlayan Giving Level Manager gibi alakart olarak birkaç eklenti satar.

7. Donorbox

Donorbox, hem WordPress hem de bağımsız web sitelerinde çalışan güçlü bir bağış formu eklentisidir.

Aylık, yıllık ve haftalık yinelenen bağışların yanı sıra tek seferlik bağışlar ayarlamanıza olanak tanır. Şirket hediye eşleştirme ve şirket bağışlarını kabul etme seçeneğiniz vardır.

Donorbox, ABD ve Avrupa merkezli bağışçılar için Apple Pay, Google Pay, One-Touch ile PayPal Express ve ACH banka ödemeleri gibi popüler ödeme platformlarının yanı sıra kredi kartlarından da ödeme kabul etmenize olanak tanır.

Ayrıca, Hedef Ölçer, Bağış açılır formları, çoklu para birimi desteği, bağış duvarı, bağışçı profili, eksiksiz bağış yönetimi, yıl sonu vergi makbuzları ve çok daha fazlası gibi birçok güçlü özellik ile birlikte gelir.

Donorbox’ın listemizin alt sıralarında yer almasının nedeni, fiyatlandırmalarının kar amacı gütmeyen kuruluşlara uygun olmamasıdır.

Ayda 1.000 dolara kadar ücretsiz bağış toplamanıza izin verirken, diğer tüm tutarlar için% 1.5’lik bir platform ücreti ödemeniz gerekecektir. Bu platform işlem ücreti, Stripe, PayPal ve diğer bankalar tarafından eklenen ödeme işleme ücretlerine ektir.

Bağışçılarınızın ücretleri karşılama seçenekleri var, ancak bağış parasının daha fazlasının asıl amaca gittiği GiveWP gibi bir platformu kullanmanın daha iyi olduğuna inanıyoruz.

Donorbox ayrıca çeşitli e-posta pazarlama ve CRM entegrasyonları için ayrı aylık ücretler alır.

Adil olmak gerekirse, Crowdrise, Donately, vb. Gibi diğer SaaS bağış platformlarından Donorbox, en uygun fiyatlı olanıdır.

Donorbox platformunu kullanmak isteyebilmenizin nedeni, teknik yönetim baş ağrısını sizden uzaklaştırmalarıdır.

Ödeme altyapınızın güvenliği konusunda endişelenmenize gerek yok çünkü her şey onların ekibi tarafından hallediliyor.

8. Müthiş Formlar

Formidable Forms, en gelişmiş WordPress form eklentisidir. Sürükle ve bırak oluşturucu ile kolayca karmaşık formlar oluşturmanıza olanak sağlar.

Çevrimiçi bağış toplamak için önceden oluşturulmuş bir şablon dahil olmak üzere tonlarca form şablonuna sahiptir. Bağış istatistiklerini WordPress kontrol panelindeki grafik tablolarda görüntüleyebilirsiniz.

Eklenti, form verilerini WordPress’in dışına aktarmanıza izin verir. Ayrıca bağış girişlerinizi üçüncü taraf hizmetlerinden içe aktarma seçeneği de sunar. Formidable Forms, formu herhangi bir dilde çevirmek için WPML çeviri eklentisiyle tamamen uyumludur.

9. Bağış Termometresi

Donation Thermometer, klasik bir WordPress bağış eklentisidir. Toplanan fonları ve hedef miktarınızı görüntülemek için termometre stili bir parametre kullanır.

Bağış toplama kampanyanızı web sitenizin ziyaretçileriyle paylaşmak ve onları yardım etmeye motive etmek için idealdir. Ayrıca, organizatörlerin bağış toplama hedeflerine ne kadar yakın veya uzakta olduklarını görmeleri için mükemmeldir.

Termometre; renkler, metin, para birimi, metre boyutu ve daha fazlası için tamamen özelleştirilebilir. Bağış termometresini yazılarınızda ve sayfalarınızda görüntülemek için bir kısa kod kullanabilirsiniz. Tüm ayarlar WordPress içinde kolay ve yönetilebilir.

Bu eklentinin herhangi bir bağış kabul etmenize yardımcı OLMADIĞINI unutmamak önemlidir. Bu makaledeki diğer WordPress bağış eklentileriyle birlikte kullanabilirsiniz.

10. PayPal Bağışları

PayPal Bağışları, hayır kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için para toplamak için başka bir ücretsiz WordPress PayPal bağış eklentisidir. PayPal bağış düğmesini web sitenize eklemek için kenar çubuğu widget’ını veya kısa kodunu kullanabilirsiniz.

Diğer PayPal eklentileri gibi, WordPress’i PayPal hesabınıza bağlamanıza ve ziyaretçilerden bağış kabul etmenize olanak tanır. Diğer ayarlar arasında birden çok para birimi, yerelleştirme, birden çok düğme boyutu ve daha fazlası bulunur.

11. WooCommerce için YITH Bağışları

WooCommerce için YITH Bağışları, çevrimiçi mağazalarınızda bağış toplama seçeneği eklemenize olanak tanır.

Sebeplerinizi desteklemek için dönemsel kampanyalar yürütebilirsiniz. Bir kullanıcı alışveriş sepetine her ürün eklediğinde, küçük bir bağış yapma seçeneği ile istenir.

Bu konsept perakende dünyasında birçok kişi tarafından kullanılmaktadır ve WooCommerce için YITH Bağışları bunu e-Ticaret web sitenize eklemenize olanak tanır.

YITH, eklentinin oldukça sınırlı olan ücretsiz bir sürümüne sahiptir. Sepet sayfasında bağış formu gibi tüm özellikleri almak, tutarları özelleştirmek, bağış makbuzları vb. İçin, eklentinin tek bir site için 59,99 ABD doları olan premium sürümüne ihtiyacınız olacak.

Not: GiveWP ayrıca bu özelliği ve daha iyi bir değer olduğuna inandığımız çok daha fazlasını sunar.

12. Cryptocurrency Bağış Kutusu

Kripto para biriminde bağış kabul etmek istiyorsanız, daha fazla aramanıza gerek yok. Bu ücretsiz WordPress bağış eklentisi, ilk 20 büyük kripto para biriminde bağışları kabul etmenizi sağlar.

Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Cardano ve daha fazlasında ödeme kabul edebilirsiniz.

En İyi WordPress Bağış Eklentisi hangisi?

Bu makalede bahsettiğimiz eklentilerin tümü, WordPress’inizde bağış toplamanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, çevrimiçi bağış toplamanız için en iyi WordPress bağış eklentisine karar vermek, ihtiyaçlarınıza göre değişecektir.

Kullanıcıların PayPal veya kredi kartı ile ödeme yapabilmelerinin yanı sıra tek seferlik ve yinelenen bağış seçeneğiyle basit bir bağış formu oluşturmak istiyorsanız, WPForms kar amacı gütmeyen planı en iyi değerdir çünkü 75 % indirim.

Eksiksiz bağış yönetimi, vergiden düşülebilir bağış makbuzları, kampanya düzeyinde hedefler / teşvikler, çok seviyeli bağışlar, “şeref veya” gibi özelleştirilebilir bağış haraçları, tam özellikli raporlama gibi gelişmiş özelliklerle birlikte gelen bir WordPress bağış eklentisi istiyorsanız, -çeşitli ödeme platformu entegrasyonları, piyasadaki hiçbir şey GiveWP’yi yenemez ve bu yüzden GiveWP, 1 numaralı WordPress bağış eklentisi seçimimizdir.

Bu makalenin hayır kurumları ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için en iyi WordPress bağış ve bağış toplama eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, en iyi WordPress sayfa oluşturucuları konusunda uzman seçimimize göz atmak isteyebilirsiniz ve tüm siteler için WordPress eklentilerine sahip olmanız gerekir..