En İyi 6 WordPress Anket Eklentisi (Karşılaştırıldı)

750 425 KreatifAjans

Web siteniz için en iyi WordPress anket eklentisini mi arıyorsunuz? Anketler, kullanıcı geri bildirimlerini toplamanıza olanak tanır, böylece bunu işinizi geliştirmek için kullanabilirsiniz. Bu yazıda, piyasadaki en iyi WordPress anket eklentilerini karşılaştıracağız.

Best WordPress survey plugins

WordPress Anket Eklentisinde Neler Aranmalı?

Web sitenizde kullanıcı geri bildirimi toplamanın birçok yolu vardır. Bir iletişim formu ekleyebilir, anketler oluşturabilir, kullanıcılardan yorum bırakmalarını isteyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Bir anket eklemek bundan biraz daha karmaşıktır. Maksimum kullanıcı katılımı elde etmeyi ilgi çekici, eğlenceli ve kolay hale getirmelisiniz.

İyi bir anket eklentisi, formunuzun harika görünmesini sağlar ve kullanımı kolaydır. Anketler için raporlama çok önemlidir. Bu nedenle, kullanıcı tarafından gönderilen verileri dışa aktarma seçeneğiyle birlikte depolayabildiğinizden emin olmanız gerekir, böylece bir elektronik tabloda veya bir CRM yazılımında kullanabilirsiniz.

Ayrıca anket sonuçlarını nasıl paylaşmak istediğinizi de düşünmelisiniz. Sonuçları web sitenizde görüntülemek istiyorsanız, anket sonuçlarını güzel bir biçimde yerleştirmenize izin veren bir eklentiye ihtiyacınız olacaktır.

Bununla birlikte, en iyi WordPress anket eklentilerinden bazılarına ve tüm bu özellikleri nasıl ele aldıklarına bir göz atalım.

1. WPForms

WPForms, piyasadaki en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir. Hızlı bir şekilde son derece ilgi çekici anket formları oluşturmanıza olanak tanıyan güçlü bir anket ve anket eklentisiyle birlikte gelir.

Anketleri ve anket eklentilerini koşullu mantık, çok sayfalı formlar, özel bildirimler, e-posta entegrasyonu ve daha fazlası gibi diğer güçlü WPForms özellikleriyle birleştirebilirsiniz.

WPForms, metin alanı, onay kutuları, radyo düğmeleri, derecelendirmeler, Likert ölçeği, NPS puan alanı ve daha fazlasını içeren tek bir düğmeyi tıklayarak anketinize herhangi bir form alanı eklemenizi sağlar.

WPForms anketleriyle ilgili en iyi bölüm raporlama bölümüdür. WPForms, anket yanıtlarına dayalı olarak grafikler ve çizelgelerle otomatik olarak güzel raporlar oluşturur. Anket sonuçlarını herhangi bir WordPress sayfasında kısa kodla gösterebilir veya kullanıcılarınızı anketi doldurduktan sonra sonuçlar sayfasına yönlendirebilirsiniz.

Diğer WordPress form eklentilerinin aksine, WPForms mevcut formlarınızdan herhangi biri için anket raporlarını etkinleştirmenize olanak tanır.

Güzel anket grafiklerini sosyal medyada veya powerpoint sunumlarınızda paylaşmak üzere görüntüler olarak dışa aktarabilirsiniz. Tekliflerinize veya satış konuşmalarınıza dahil etmek için raporları da yazdırabilirsiniz.

Son zamanlarda, WPForms, form etkileşiminizi daha insani hissettirerek form tamamlamayı artıran konuşma formları modunu başlattı.

Interactive Conversational Form Example

WPForms, küçük işletmeler için uygun bir fiyata Survey Monkey ve Typeform’un kurumsal düzeyde özelliklerini sunar. Bu yüzden şu anda 3 milyondan fazla web sitesi sahibi tarafından kullanılıyor.

Ayrıntılı talimatlar için, güzel raporlarla WordPress’te nasıl anket oluşturulacağına ilişkin makalemize bakın.

2. Müthiş Formlar

Formidable Forms, sağlam anket ve anket özellikleri de sunan gelişmiş bir WordPress form eklentisidir.

Anketler dahil her türlü form oluşturmak için form oluşturucularını kullanabilirsiniz. Popüler bir anket eklentisinden bekleyebileceğiniz tüm popüler alan türleriyle birlikte gelir.

300.000’den fazla web sitesi sahibi, tercih ettikleri form oluşturma çözümü olarak Formidable’ı kullanıyor.

Formidable’ın avantajı, hesap makineleri, testler ve daha fazlası gibi diğer gelişmiş form çözümlerini oluşturmanıza da izin vermesidir.

3. CrowdSignal (eski adıyla Polldaddy)

CrowdSignal

CrowdSignal (eski adıyla Polldaddy), ünlü bir WordPress anketleri ve anket eklentisidir. Bu bir iletişim formu eklentisi değildir ve listedeki diğer bazı eklentilerin aksine anketler ve anketler dışındaki amaçlar için uygun olmayacaktır.

Ücretsiz bir eklenti olarak mevcuttur, ancak API anahtarını almak için bir WordPress.com hesabına ihtiyacınız olacaktır. Ücretsiz sürüm, özellikler açısından sınırlıdır ve ayrıca marka logolarını anket formunuza ekleyecektir.

CrowdSignal, anketinizi ve anketlerinizi oluşturmak için bir sürükle ve bırak aracıyla kullanımı kolaydır. Oluşturduğunuz her anket için anket paylaşım ayarlarını, sonuç paylaşımını ve stil seçeneklerini değiştirebilirsiniz. Ayrıca, istenmeyen postaları engellemek için captcha’yı ve birden fazla yanıtı önlemek için bazı temel IP filtrelemeyi içerir.

4. Yerçekimi Formları

Gravity Forms

Gravity Forms, anket oluşturmak için bir tane de dahil olmak üzere birçok eklenti ile birlikte gelen en eski WordPress form eklentilerinden biridir. Kullanımı kolaydır ve bir anket alanı da dahil olmak üzere birçok ortak form alanıyla form oluşturucuyu kullanarak her türlü formu oluşturabilirsiniz.

Ancak, anket sonuçları yalnızca yönetici alanında görüntülenebilir ve çizelge / grafik yoktur. Anket sonuçlarını bir CSV dosyasına aktarabilir ve sonuçları bir WordPress tablo eklentisi kullanarak web sitenizde görüntüleyebilirsiniz.

Not: Anket eklentisine erişmek için en azından Elite plana ihtiyacınız olacak.

5. Sınav ve Anket Yöneticisi

Quiz and Survey Master

Adından da anlaşılacağı gibi Quiz and Survey Master, WordPress sitenize sınavlar ve anketler eklemenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. En dostça kullanıcı arayüzüne sahip değildir, ancak iyi belgelenmiştir ve birçok kullanışlı özellikle birlikte gelir.

Ücretsiz temel eklenti, tüm ortak form alanlarıyla anketler oluşturmanıza olanak tanır ve hatta çok sayfalı anketler oluşturabilirsiniz. Ayrıca, etkileşimli cevaplar, skor tabloları ve puanlama ile WordPress’e sınavlar eklemek için de kullanabilirsiniz.

Eklenti ayrıca anket tamamlandıktan sonra kullanıcılara teşekkür etmek veya onları WordPress web sitenizdeki herhangi bir sayfaya yönlendirmek için e-posta gönderebilir. Raporlama ve analiz için ayrıca bir premium eklenti satın almanız gerekecektir.

6. WP-Anketler

WP-Polls

Kullanıcılarınızın katılması için basit bir anket çözümü arıyorsanız, WP-Polls kolay ve ücretsiz bir seçenektir. Bu listedeki diğer eklentilerin aksine, bir form oluşturucuya sahip değildir ve yanıtları toplamak için yalnızca radyo düğmelerini veya onay kutularını kullanabilirsiniz, bu da onu oldukça sınırlandırır.

Kullanıcılara oy verdikten sonra anket sonuçları otomatik olarak gösterilir. Kullanıcı yanıtlarını, kayıtlı kullanıcıların nasıl oy kullandığını görebileceğiniz günlüklere kaydeder. Kayıtlı olmayan kullanıcılar için, yinelenen oyları filtrelemek için IP adreslerini görebilirsiniz.

Bu makalenin, web siteniz için en iyi WordPress anket eklentisini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Google Analytics’i kullanarak WordPress’te kullanıcı katılımını nasıl izleyeceğinizle ilgili kılavuzumuzu da görmek isteyebilirsiniz.