En İyi 6 WordPress Randevu ve Rezervasyon Eklentisi

750 425 KreatifAjans

Müşterilerinizin doğrudan WordPress sitenizden randevu almasına izin vermek ister misiniz? Birçok işletme, müşterilerin çevrimiçi olarak kolayca randevu almasına olanak tanıyan bir randevu rezervasyon formuna ihtiyaç duyar. Bu yazıda size en iyi WordPress randevu ve rezervasyon eklentilerini göstereceğiz.

Best WordPress appointment and booking plugins

Ne Tür Randevu ve Rezervasyon Formu Eklentisi Seçilmeli?

Randevu rezervasyon formunuzu iş gereksinimlerinizi karşılayacak şekilde özelleştirmek isteyebilirsiniz. Bununla birlikte, WordPress rezervasyon formu eklentinizde aramanız gereken birkaç genel şey vardır.

Randevu rezervasyon formunuz, müşteri isteklerini iş saatlerine bölünmüş mevcut zaman dilimleri için kabul edebilmelidir.

Müşterilerinizin telefonlarından ve bilgisayarlarından kolayca randevu alabilmesi için cep telefonlarında çalışmalıdır.

İyi bir randevu rezervasyon formu, randevuları WordPress veritabanınıza veya Google Takvim gibi bir takvim uygulamasına kaydeder. Ayrıca, rezervasyonları kabul edildikten sonra müşterilere otomatik bir e-posta bildirimi göndermek isteyebilirsiniz.

Bununla birlikte, WordPress sitenizde kullanabileceğiniz en iyi randevu ve rezervasyon eklentilerine bir göz atalım.

1. StartBooking

StartBooking

StartBooking, WordPress için eksiksiz bir randevu ve rezervasyon formu eklentisidir. Kullanımı çok kolaydır ve randevu ve rezervasyon formlarını hızlı bir şekilde ayarlayıp web sitenize eklemenizi sağlar.

Çalışma günlerinizi ve saatlerinizi, kullanılabilir zaman aralıklarınızı ekleyerek, birden çok hizmet ve kullanıcı ekleyerek, müşterilerin personel seçmesine izin vererek ve daha fazlasını ekleyerek ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde değiştirebilirsiniz.

Eklenti ayarlarında bir sayfa seçerek rezervasyon formunu web sitenizde görüntüleyebilirsiniz. Kısa kod kullanarak farklı hizmetler için farklı formlar da ekleyebilirsiniz.

Rezervasyonlarınızı görüntülemek ve yönetmek için eklenti web sitesine giriş yapabilir ve tüm randevularınızı kontrol panelinizde görebilirsiniz. Ayrıca, tüm cihazlarda rezervasyonları görüntülemenizi sağlayan Google Takvim ile entegre olur.

2. BirchPress

BirchPress

BirchPress, kapsamlı bir WordPress rezervasyon eklentisidir. WordPress sitenize profesyonel bir çevrimiçi rezervasyon yönetim sistemi eklemenizi sağlar. Kullanıcılarınız web sitenizden randevu alabilir ve PayPal hesaplarını veya kredi kartlarını kullanarak ödeme yapabilir.

BirchPress, rezervasyon takviminizi Google Takvim, iCal, Android, Outlook vb. Gibi diğer takvimlerinizle senkronize eder. Sizi ve müşterilerinizi rezervasyon hakkında bilgilendirmek için özelleştirilebilir bir e-posta bildirimi ve hatırlatma sistemine sahiptir.

3. Rezervasyon Takvimi

Booking Calendar

Booking Calendar, piyasadaki en iyi ücretsiz WordPress rezervasyon eklentilerinden biridir. Basit, kullanımı kolay ve iyi belgelenmiştir. Hem siz hem de web sitenizin ziyaretçileri için bir takvim görünümü ile birlikte gelir. Rezervasyon / randevu formunuzu herhangi bir WordPress gönderisine veya sayfasına kolayca ekleyebilirsiniz.

Yeni başlayanlar için yeterince basit olsa da, aynı zamanda çok güçlüdür ve eklentinin ayarlar sayfasından yapılandırılabilen bir dizi seçenek içerir. Spam, e-posta bildirimleri, jQuery efektleri ve daha fazlasını önlemek için yerleşik captcha ile birlikte gelir. Hatta rezervasyon formunu kendi özel alanlarınızla özelleştirebilirsiniz.

4. WP Basit Rezervasyon Takvimi

WP Simple Booking Calendar

WP Simple Booking Calendar, başka bir basit WordPress rezervasyon eklentisidir. Basitçe bir takvim oluşturun ve ardından kısa kodu kullanarak bunu bir gönderiye veya sayfaya ekleyin. Yalnızca kullanıcıların tam bir gün için rezervasyon yapmasına izin verir. Bu, saatlik zaman dilimi olmadığı anlamına gelir.

Odalar, konaklama veya diğer günlük teklifler için çok basit ve temel bir şey arıyorsanız, o zaman bu eklenti işi yapacaktır. Daha karmaşık öğeler için yukarıda bahsettiğimiz eklentilere bakın.

5. Kolay Randevular

Easy Appointments

Easy Appointments, esnek ve ücretsiz bir WordPress randevu rezervasyon eklentisidir. Birden çok konumu, hizmeti ve çalışanı kolayca eklemenize olanak tanır. Bundan sonra, takvimin ayrıntılı denetimiyle esnek bağlantılar oluşturabilirsiniz. Ayrıca, özel form alanları ekleyerek rezervasyon formunu özelleştirmenize olanak tanır.

Kısa kodu kullanarak herhangi bir sayfaya veya postaya kolayca randevu rezervasyon formunu ekleyebilirsiniz. Eklentinin müşterilere, işçilere ve web sitesi yöneticisine gönderdiği bildirim e-postalarını da özelleştirebilirsiniz.

6. WPForms

WPForms

WPForms, en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir. Dakikalar içinde her türlü formu kolayca oluşturmanıza olanak tanıyan, başlangıç dostu bir sürükle ve bırak form oluşturucu ile birlikte gelir.

WPForms, Zapier aracılığıyla Google Takvim ile entegre edilebilir, ancak çalışma saatlerini belirlemenize izin vermez. Bununla birlikte, zaten WPForms yüklüyse, özel bir rezervasyon formu oluşturmak için bunu kolayca kullanabilirsiniz. Her randevuyu manuel olarak onaylamanız ve onaylamanız gerekecektir.

Bu makalenin en iyi WordPress randevu ve rezervasyon eklentilerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. İşletme web siteleri için olması gereken WordPress eklentileri listemizi de görmek isteyebilirsiniz.

Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.