En İyi Bloglama Niş – Para Kazandıracak 7 (Kolayca)

750 425 KreatifAjans

Bir blog başlatmayı düşünüyor ancak hangi konuları veya nişleri seçeceğinizden emin değil misiniz?

Blogunuz için doğru nişin seçilmesi, ilgi çekici içerik oluşturmayı ve hatta çevrimiçi para kazanmayı kolaylaştırır.

Bu makalede, sonunda çevrimiçi kazanmaya başlamanıza yardımcı olacak en iyi bloglama nişini nasıl kolayca seçeceğinizi açıklayacağız.

Best blogging niche to start a blog

Blog nedir?

Blog, normalde makaleler olan yeni içerik parçalarıyla düzenli olarak güncellenen bir web sitesidir. Bunlar “yayınlar” olarak adlandırılır ve en yenisi listenin en üstünde olacak şekilde ters kronolojik sırada görünür.

Daha fazla bilgi edinmek için blog ile web sitesi arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bakın.

Bloglar ilk başladığında, çoğunlukla kişisel günlüklerdi ve bir dizi ilgi alanına ilişkin bilgileri yazan kişiyle paylaşıyordu.

Hala bazı bloglar bugün böyle çalışıyor, ancak çok sayıda blog artık blog yazarını ve hedef kitlesini ilgilendiren belirli nişlere odaklanıyor.

Örneğin, Kreatif Ajans, teknik bilgisi olmayan kullanıcıların yararlı öğreticiler, nasıl yapılırlar ve diğer makaleler aracılığıyla WordPress ile daha fazlasını yapmasına yardımcı olmaya odaklanan bir blogdur.

Blog Nasıl Yapılır?

Bir blog başlatmak için üç önemli şeye ihtiyacınız var:

Bir alan adı: sitenizin adresi (bizimki wpbeginner.com)
  • Web barındırma: siteniz için çevrimiçi depolama, böylece ziyaretçiler ona erişebilir
  • Bir blog platformu: herhangi bir kodlama yapmanıza gerek kalmadan kolayca blog oluşturmanıza izin veren özel yazılım
  • Normalde, bir alan adı yıllık yaklaşık 15-20 ABD Dolarıdır ve web barındırma yıllık 7,95 ABD Doları’ndan başlar.

    Bu, özellikle suları test ederken önemli bir yatırımdır.

    Neyse ki Bluehost, kullanıcılarımıza ücretsiz bir alan adı ve barındırmada cömert bir indirim sunmayı kabul etti. Temel olarak, ayda 2,75 ABD dolarına başlayabilirsiniz.

    → Bu Özel Bluehost Anlaşmasını Almak İçin Buraya Tıklayın ←

    Daha fazla seçeneğe mi ihtiyacınız var? En iyi web barındırma sağlayıcılarının ayrıntılı karşılaştırmasının nasıl seçileceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

    Blog platformunuz söz konusu olduğunda, birçok harika ücretsiz olanlar da dahil olmak üzere birçok seçenek mevcuttur. Ayrıntılı karşılaştırma için en iyi blog platformları listemize bakın.

    Bununla birlikte, yakın gelecekte blogunuzdan para kazanmak istiyorsanız, o zaman WordPress.org en iyi seçeneğinizdir (Kreatif Ajans’da kullandığımız şey budur).

    Kullanımı kolaydır ve binlerce tasarım seçeneği ve eklenti ile birlikte gelir. En önemlisi, size blogunuzdan istediğiniz şekilde para kazanma özgürlüğü verir.

    Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress blogunun nasıl başlatılacağına ilişkin ayrıntılı kılavuzumuza bakın.

    İlgili: Neden WordPress kullanmalısınız?

    Blog Yazarak Gerçekten Para Kazanabilir misiniz?

    Bir blog başlatmak sizi bir gecede zenginleştirmeyecek, ancak blog yazarak kesinlikle para kazanabilirsiniz.

    Birçok popüler blog, farklı yöntemler kullanarak çevrimiçi para kazanıyor. Genellikle buna blogunuzdan “para kazanma” denir.

    Belirli bir hedef kitleye sahip daha küçük bloglar, kolayca güzel bir yan gelir sağlayabilir. Birçok popüler blog altı ve hatta yedi rakamlı gelir elde ediyor (bkz: Kreatif Ajans geliri – Kreatif Ajans ne kadar para kazanıyor?).

    Aşağıdakiler, tüm dünyadaki bloglar tarafından kullanılan en popüler para kazanma yöntemlerinden yalnızca bazılarıdır.

    Reklamcılık: Genellikle Google AdSense gibi bir reklam ağı aracılığıyla reklam yayınlamak. Bazı blogcular bunun yerine reklamları doğrudan şirketlere satar.

    Sponsorluk: Bir reklamverenden sponsorlu (ücretli) içerik yayınlamak. Bu genellikle sponsorlu blog gönderileri biçimindedir, ancak Instagram veya diğer sosyal ağlardaki sosyal medya gönderilerini de içerebilir.

    Bağlı kuruluş pazarlaması: Birisi bağlantınıza tıkladığında ve bir satın alma işlemi yaptığında komisyon sunan ürün veya hizmetlere bağlantı verme. Bu, blogunuzdan para kazanmanın harika bir yoludur. Sizin için kolaylaştırmak için birçok bağlı kuruluş pazarlama ipucumuz ve aracımız var.

    Dijital ürünler: E- kitaplar, çevrimiçi kurslar, basılabilirler, uygulamalar, yazılım, müzik ve daha fazlası gibi dijital ürünler satarak. Dijital ürünler genellikle düşük genel giderlere sahiptir ve hemen hemen her niş için çalışabilir.

    Hizmetler: Yazar, fotoğrafçı, koç veya benzeri biriyseniz, bu blogunuzdan para kazanmanın harika bir yolu olabilir. Logo tasarımı veya serbest yazma gibi sunduğunuz mevcut bir hizmeti pazarlamanıza yardımcı olacak bir blog bile başlatabilirsiniz.

    Fiziksel ürünler: Dijital ürünlerden daha yüksek maliyetleri olmasına rağmen, fiziksel ürünler para kazanmanın harika bir yolu olabilir. WordPress blogunuza bir çevrimiçi mağaza eklemek ve satış yapmaya başlamak kolaydır.

    Blog Alanınızı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Birçok yeni blog birkaç hafta içinde ölür ve çoğu birkaç aya bile ulaşmaz.

    Hangi blog nişini seçerseniz seçin, bu konuyla gerçekten ilgilendiğinizden emin olun. Bu, ona bağlı kalmanızı ve kendinizi motive etmenizi kolaylaştırır.

    Ayrıca şunları dikkate almak da önemlidir:

    Kendinden emin bir şekilde yazabilmek için nişin hakkında yeterince bilgin var mı? Uzman olmanıza gerek yok, ancak çok fazla araştırma yapmak zorunda kalmadan yazabileceğiniz bir konu hakkında bir blog başlatmak en iyisidir.

    Nişinizden kolayca para kazanabilir misiniz? Her tür konudaki bloglar para kazandırabilir ve kazandırırken, bazı nişlerden para kazanmak diğerlerinden çok daha kolaydır. Az bilinen veya ilgi çekici olmayan bir konuyla ilgili bir blog, çok para kazanmak için yeterli okuyucu bulamayabilir.

    Uygun büyüklükte bir niş seçtiniz mi? Çok geniş yapmamak en iyisidir. “Herkesten” bir izleyici kitlesini hedefliyorsanız, muhtemelen “hiç kimse” olmaz. Size çok uygun bir alt niş bulmaya çalışın.

    Adınızın nişinizle ilişkilendirilmesinden memnun musunuz? İsterseniz anonim olarak blog yazmanız sorun değil, ancak para kazanmakta zorlanabilirsiniz.

    Para Kazandıracak En İyi Bloglama Nişleri

    Blogunuz için zaten aklınızda bir konu olabilir veya hiç fikriniz olmayabilir. Aşağıdaki tüm nişler, gerçekten ilgilendiğiniz bir konu seçtiğiniz sürece denemek için harikadır.

    Bunların hepsi yıllardır etrafta olan ve çok para kazanabilen büyük, popüler nişler.

    1. Sağlık ve Fitness


    Sağlık ve zindelik çok büyük konulardır ve bu alanda bir şey hakkında blog yazıyorsanız kesinlikle bir kitle bulacaksınız.

    Sağlık ve zindelik, en popüler blog oluşturma nişlerinden biridir. Bu kazançlı bir niş, yani sizinle rekabet edecek bir sürü blog var.

    Sesinizi oluşturmanın en kolay yolu, genel ilgi alanınıza göre daraltmaktır.

    Alabileceğiniz birçok farklı açı vardır:

  • Özel bir diyet: paleo, glütensiz, çiğ yiyecek, 5: 2, keto …
  • Belirli bir egzersiz türü: koşma, ağırlık kaldırma, CrossFit …
  • Belirli bir kitle: kadınlar, erkekler, genç, yaşlı, inek …
  • Sağlığa özel bir yaklaşım: homeopati, akupunktur, sağlık …
  • İlerlemenizi paylaşmak: Kendi başınıza bir sağlık yolculuğundaysanız, okuyucuları bu konuda güncelleyebilir ve öğrendiklerinizi paylaşabilirsiniz.
  • İpucu: CrossFit spor salonları için en iyi WordPress temalarının bir listesine sahibiz. Bunların çoğu diğer sağlık veya fitness konularında da işe yarayabilir, bu yüzden bir göz atın ve blogunuz için doğru olup olmadığına bakın.

    2. Kişisel Finans

    Personal finance

    Hepimizin paraya ihtiyacı var ve çoğumuz daha çok kazanmak, daha az harcamak veya daha fazla tasarruf etmek istiyoruz. Kişisel finansla ilgili bloglar çok büyük kitleler buldu ve yine, alabileceğiniz birçok farklı açı ve yaklaşım var.

    Aşağıdakiler hakkında yazmayı seçebilirsiniz:

  • Doğruluk: para tasarrufu ipuçları, kupon kullanmak, tüketicilik karşıtlığı …
  • Yatırım: piyasa ipuçları, en iyi endeks fonları, melek yatırımcılar …
  • Borç: ödeme, ipotekler, öğrenci kredileri…
  • Bütçe oluşturma: yazılım, motivasyon, maliyet düşürme ipuçları …
  • İlerlemenizi paylaşmak: Bu, borçtan kurtulmaya odaklanan bloglarda oldukça yaygındır
  • İlgili: Finansal bloglar için en iyi WordPress temaları.

    3. Moda

    Fashion blog

    Moda, başka bir son derece popüler bloglama nişidir ve harika bir para kazandırıcı olabilir. Bazı moda blogcularının özellikle etkili olduğu Instagram’da paylaşım yapmayı seviyorsanız, özellikle uygun.

    Birçok moda blogu, blog yazarına odaklanır ve çok sayıda fotoğraf içerir. İsimsiz kalmak istiyorsanız ya da fotoğrafınızın çekilmesinden nefret ediyorsanız, bu tür moda blogları muhtemelen size göre değildir. Bunun yerine, modadaki belirli trendler hakkında blog yazmak veya modayla ilgili haberleri paylaşmak isteyebilirsiniz.

    Moda blogunu kadın blog yazarlarıyla ilişkilendirseniz de, bu niş sadece kadınlar için değildir.

    Orada da birçok erkek moda blogu (genellikle “erkek stili” olarak adlandırılır) var. Bunlar, kişisel fotoğraflardan çok ipuçlarına ve ürün önerilerine odaklanma eğilimindedir.

    Bir moda blogunu nasıl başlatacağınıza ve adım adım talimatlarla nasıl para kazanacağınıza dair eksiksiz bir rehberimiz var.

    4. Yaşam Tarzı

    Blog yazmadaki “yaşam tarzı” nişi nedir? Blog yazmada yeniyseniz biraz kafa karıştırıcı olabilir, o yüzden onu parçalayalım.

    Yaşam Tarzı, aynı hedef kitleye sahip olmakla bağlantılı bir dizi farklı konu hakkında yazmak anlamına gelir.

    Örneğin yemek, moda ve annelik hakkında yazdığınız bir yaşam tarzı blogunuz olabilir. Bağlantı şu ki, küçük çocuk yetiştirirken iyi yemek yemek ve harika görünmek isteyen 30’lu ve 40’lı yaşlarındaki kadınlar için yazıyorsunuz.

    Alternatif olarak, seyahate, güzelliğe ve saça odaklanan bekar kadınları hedefleyen bir yaşam tarzı blogunuz olabilir. Ya da 20 ila 40 yaşları arasındaki erkeklere yönelik, hepsi stil, fitness ve müzikle ilgili bir blogunuz olabilir.

    Konuların karışımı size bağlıdır, ancak blogunuzun ona odaklanmak ve yön vermek için çok net bir markaya sahip olduğundan emin olmak önemlidir.

    İpucu: Pek çok moda WordPress teması veya fitness WordPress teması, yaşam tarzı blogları için uygun olabilir. Moda bloglarında olduğu gibi, bu niş için tasarım gerçekten önemlidir, bu nedenle mümkünse premium bir temaya yatırım yapın.

    5. İşletme ve Pazarlama

    Business blog

    İşletme ve pazarlamayla ilgili konuları kapsayan bir sürü blog var. Blog yazma hakkında çok şey okuyorsanız, her popüler blogun bloglama, pazarlama veya iş kurma ile ilgili bir şeyler hakkında konuştuğunu hissedebilirsiniz!

    Bir işletme veya pazarlama geçmişiniz varsa, bu niş içinde bir blog başlatmak harika bir fikir olabilir. Listemizdeki diğer nişlerde olduğu gibi, bu çok büyük bir konu, bu nedenle kendi blogunuz için net bir odak ve ses bulmak isteyeceksiniz.

    Uzmanlığınıza ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak aşağıdakiler hakkında blog yazmayı seçebilirsiniz:

  • B2B (işletmeden işletmeye) pazarlama
  • B2C (işletmeden tüketiciye) pazarlama
  • Girişimcilik: şirketler kurmak ve büyütmek
  • Küçük işletmeler: Giderek daha fazla insan serbest mesleğe giriyor, bu nedenle bu hedeflemek için harika bir alan
  • Belirli bir pazarlama türü veya pazarlama alanı: ağ oluşturma, sosyal medya pazarlaması, metin yazarlığı, doğrudan yanıtlı pazarlama …
  • İpucu: Bu çok amaçlı WordPress temalarından neredeyse herhangi biri işletmeniz veya pazarlama web siteniz için çalışabilir. Divi, tamamen duyarlı olduğu için özellikle iyi bir seçenektir ve istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

    6. Teknoloji ve Oyun

    Technology and gaming

    Hızlı tempolu teknoloji niş, doğrudan üreticilerden ve yazılım şirketlerinden veya Amazon gibi bir web sitesi aracılığıyla bağlı kuruluş gelirlerinden para kazanmak için harikadır.

    En iyi para kazanma rotalarınız muhtemelen reklamcılık ve bağlı kuruluş pazarlaması yoluyla olacaktır. Derinlemesine ürün incelemeleri yazmıyor olsanız bile, bir teknoloji veya oyun blogu, bağlı kuruluş bağlantılarını kullanarak ürünlere veya yazılıma bağlanmanız için size birçok şans verecektir.

    Sektör haberlerini yayınlayamayabilir veya içeriden bilgi paylaşamayabilirsiniz, ancak yine de bu alanda yazabileceğiniz birçok şey var:

  • Belirli ekipman veya cihazlar: telefon ahizeleri, dijital kameralar, fitness izleyicileri, Chromebook’lar…
  • Oyunlar: konsollar, PC’ler, cep telefonları, Facebook …
  • Öğreticiler: ya belirli bir yazılım parçası için (örneğin Photoshop) ya da daha geniş kapsamlı
  • En son haberler: genellikle belirli bir şirket veya ürün türü hakkında
  • Gençler veya patlayanlar gibi belirli bir demografiye yönelik teknoloji veya oyun
  • İlgili: Yeni başlayanlar için adım adım eksiksiz bağlı kuruluş pazarlama kılavuzumuza bakın.

    7. Seyahat

    Start a travel blog

    Listemizdeki son niş seyahat. Yine, hem blog yazarları hem de okuyucular arasında oldukça popüler bir niş ve başarılı bir blog oluşturmak için alabileceğiniz birçok farklı yaklaşım var.

    Kendi seyahatlerinizle ilgili blog yazmak, otellere bağlı kuruluş bağlantıları, önerilen seyahat satın alımları vb. Aracılığıyla para kazanabilir. Hatta size ücretsiz tatil fırsatları bile verebilir.

    Harika fotoğraflar elbette seyahat blogunuzun önemli bir parçasıdır. Sadece yerel turistik yerler hakkında yazsanız bile, insanlar resimleri görmek isteyeceklerdir.

    Aşağıdakiler hakkında yazarak seyahat blogunuza odaklanabilirsiniz:

  • Belirli ülkeler veya kıtalar: yapılacak şeyler, ziyaret edilecek restoranlar, dolaşmanın yolları …
  • Belirli bir gezgin türü: aileler, yalnız kadın gezginler, dijital göçebeler …
  • Seyahat fırsatları: uçuşlar, oteller, paketler için…
  • Kendi seyahatleriniz: önemli bir temaya veya markaya sahip olmak, bundan para kazanmayı kolaylaştırabilir
  • Ayrıntılı talimatlar için, bir seyahat blogunu nasıl başlatacağınıza ve ondan nasıl para kazanacağınıza ilişkin kılavuzumuza bakın.

    Dikkate Alınacak Diğer Popüler Bloglama Nişleri

    Tabii ki, büyük paralar kazanabileceğiniz tek şey bunlar değil. Aklınıza gelebilecek hemen hemen her konuda başarılı blogları olan blogcular var.

    Belki de incelediğimiz fikirlerin hiçbiri size uygun gelmiyor. İlgilenmediğiniz bir konu hakkında bir blog başlatmaya kendinizi zorlamayın.

    İşte deneyebileceğiniz diğer bazı iyi seçenekler. Hepsinin bol para kazanma potansiyeli var.

    El Sanatları Blogu

    Örgü örmeyi, boyamayı, dikmeyi, takı yapmayı veya başka bir zanaatla uğraşmayı seviyorsanız, neden bunun hakkında blog yazmıyorsunuz? Dışarıda çok sayıda harika kurnaz blog var ve Pinterest’te gerçekten başarılı olma eğilimindeler.

    Moda, yaşam tarzı ve seyahat gibi diğer yüksek görsel nişlerde olduğu gibi, harika fotoğraflar ekleyebilmeniz gerekir. Etsy gibi bir pazarda tanıtmak istediğiniz herhangi bir üretim araçlarına ve malzemelerine bağlı kuruluş bağlantılarını kullanarak veya hazırlanmış ürünlerinizi satarak para kazanabilirsiniz.

    DIY Blogu

    Evinizi dekore etmekten ve yeniden şekillendirmekten hoşlanıyor musunuz? Ya da belki daha da ileri giderek evinizi yeniden tasarladınız ve hatta yeniden inşa ettiniz. Dışarıda çok sayıda Kendin Yap blogu var ve eğitimler ve “nasıl yapılır” makaleleri yazmaktan hoşlanıyorsanız denemek için harika bir blog türü olabilir.

    Ebeveynlik Blogu

    Çocuklarınız var mı? Ebeveynlikle ilgili her türlü farklı açıyı kapsayan binlerce blog var. Nişin zaten anne blog yazarlarıyla dolu olduğunu düşünebilirsiniz, ancak ebeveynlik bloglarının izleyicileri o kadar büyük ki kesinlikle dikkate almaya değer.

    Ebeveynlik blogunuzun öne çıkmasına yardımcı olmak için net bir açı isteyeceksiniz. Ebeveynliğin bir aşaması hakkında yazabilirsiniz (yeni yürümeye başlayan çocuk yetiştirme gibi) veya belirli bir ebeveyn grubu için (büyük ebeveynler veya genç ebeveynler gibi) yazabilirsiniz.

    Eğitim Blogu

    İyi bildiğiniz ve başkalarına öğretebileceğiniz bir konu var mı? Bu sizin için harika bir niş haline gelebilir.

    Örneğin, belki de hevesli bir amatör fotoğrafçısınız ve yeni başlayanlar için ayrıntılı eğitimler yazabilirsiniz. Ya da belki deneyimli bir geliştiricisiniz ve kodlamayı öğrenen insanlar için ipuçları sunabilirsiniz.

    İnsanlara bir şeyin nasıl yapılacağını öğreten siteler, e-kitaplar, çevrimiçi kurslar veya diğer bilgi ürünleri satarak neredeyse her zaman para kazanabilir.

    İpucu: Ciddi bir hamur yapmak için blog yazılarınızla birlikte çevrimiçi kurslar da oluşturabilir ve satabilirsiniz.

    Yemek Blogu

    Hepimizin yemeye ihtiyacı var! Yiyeceklerle ilgili bloglar oldukça popüler olabilir. Bu nişte, neredeyse kesinlikle tarifleri paylaşacaksınız, bu nedenle yemeğinizin harika görünmesini sağlayan fotoğraflar çekmek isteyeceksiniz.

    Yine, blogunuzun daha geniş niş içinde odaklandığı bir açıya veya belirli bir alana sahip olmanıza yardımcı olur. Belki de harika tadı olan hızlı ve kolay yemekler veya glütensiz veya sütsüz tarifler hakkında yazacaksınız.

    Reklam, satış ortağı bağlantıları veya kendi tarif kitabınızın tümü yemek blogunuzdan para kazanmanın harika yolları olabilir.

    Daha fazla tavsiye ve ayrıntı için bir yemek blogu nasıl başlatılacağı ve nasıl para kazanılacağı hakkındaki eksiksiz kılavuzumuza bakın.

    En İyi Bloglama Nişini Seçme Üzerine Son Düşünceler

    Sonsuza kadar en iyi bloglama nişini seçmeye çalışabilirsiniz. Ya da blogunuza başlayabilirsiniz ve bundan altı ay veya bir yıl sonra ondan iyi para kazanabilirsiniz.

    Öncelikle, ilginizi çeken bir niş seçin ve bundan nasıl para kazanabileceğiniz konusunda net bir fikriniz olduğundan emin olun.

    Ardından, blog konunuz için uygun olan bir alan adı seçin.

    Son olarak, bir barındırma hesabına kaydolun ve alan adınızı kaydedin. Ücretsiz bir alan adı dahil aylık 2.75 $ ‘a mal olacak Bluehost’u öneriyoruz (bu Kreatif Ajans okuyucuları için özel bir tekliftir).

    Blogunuza başlamak için yapmanız gereken tek şey bu.

    Bu makalenin blogunuzdan para kazanmak için en iyi bloglama nişini seçmenize yardımcı olduğunu umuyoruz. Para kazanmak için çevrimiçi iş fikirleri listemize ve blog trafiğinizi nasıl artıracağınızla ilgili makalemize de bakmak isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.