En İyi WordPress Takvim Eklentisi hangisi?

750 425 KreatifAjans

Siteniz için en iyi WordPress takvim eklentisini mi arıyorsunuz? WordPress takvim eklentileri çeşitli farklı özelliklerle birlikte gelir. Bazıları basit olay yönetimi için yapılırken, diğerleri rezervasyon, biletleme ve programlama özellikleriyle daha karmaşıktır. Bu yazıda, siteniz için en iyi WordPress takvim eklentilerini tek tek seçtik.

Best WordPress calendar plugins

WordPress için Takvim Eklentisi Nasıl Seçilir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, farklı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan birçok farklı türden WordPress takvim eklentisi vardır.

Bazı takvim eklentileri basittir ve etkinlikleri bir takvimde görüntülemenize izin verir. Diğerleri randevular ve rezervasyonlar, planlama, biletleme ve Google Takvim gibi üçüncü taraf hizmetlerle entegrasyon gibi daha gelişmiş özelliklere sahiptir.

Gereksinimlerinize uyan bir eklenti seçmeniz gerekiyor. Örneğin, etkinlik biletleri satmak istiyorsanız, yalnızca rezervasyon özelliğine sahip bir takvim sizin için iyi olmayabilir.

Deneyebileceğiniz en iyi WordPress takvim eklentilerine bir göz atalım.

1. Etkinlik Takvimi

The Events Calendar

Etkinlik Takvimi, WordPress siteniz için güçlü bir etkinlik yönetim sistemidir. WordPress yönetici alanınıza uyum sağlayan temiz bir kullanıcı arayüzü nedeniyle zengin özelliklere sahip ancak kullanımı son derece kolaydır.

Etkinlik Takvimi, etkinliklerinizi kolayca eklemenize ve düzenleyicileri / mekanları yönetmenize olanak tanır. Mekan konumlarınız için Google Haritalar’ı görüntülemeyi seçebilirsiniz. Eklentinin ayarlar sayfası, etkinliklerinizi ve takviminizi nasıl yönetmek istediğiniz konusunda size tam kontrol sağlar.

Etkinlikleriniz için bilet satmak mı istiyorsunuz? Etkinlik Takvimi, onu WooCommerce, Eventbrite ve daha fazlasıyla entegre etmek için ücretli eklentilere sahiptir.

2. Hepsi Bir Arada Etkinlik Takvimi

All in One Event Calendar

Hepsi Bir Arada Etkinlik Takvimi, WordPress için güçlü bir etkinlik yönetimi eklentisidir. Sezgisel kullanıcı arayüzü, yeni başlayanlar için bile kullanımını son derece kolaylaştırır. Etkinlikleri kolayca ekleyebilir, kategorilere / etiketlere ayırabilir ve takvim görüntüsü için üç yerleşik tema arasından seçim yapabilirsiniz. Etkinlik mekanlarınızı, etkinlik ayrıntılarının hemen yanında Google Haritalar’ı kullanarak da görüntüleyebilirsiniz.

Farklı renkler seçerek takvim temasını değiştirebilirsiniz. Ayrıca, Google Takvim de dahil olmak üzere iCal biçimini destekleyen başka herhangi bir takvimden etkinlik eklemenize olanak tanır. Bilet satış entegrasyonları yoktur, ancak üçüncü taraf biletleme hizmetlerine URL’ler ekleyebilirsiniz.

3. Takvimim

My Calendar

My Calendar, WordPress için başka bir ücretsiz ve güçlü etkinlik yönetimi çözümüdür. Birden çok takvimi, etkinlik grubunu, kategoriyi ve konumu destekler. Ayrıca bir kısa kod oluşturucu ve widget’larla birlikte gelir, böylece yazılarınıza, sayfalarınıza veya kenar çubuklarınıza kolayca takvimler ekleyebilirsiniz.

Bu, kapsamlı bir ayarlar sayfasına sahip oldukça yapılandırılabilir bir eklentidir. Takviminizin ön uçta nasıl görüntülendiğinin neredeyse her yönünü kontrol edebilirsiniz. Takvim gösterimi için altı yerleşik kaplama ile birlikte gelir.

İleri düzey kullanıcılar için, kendi özel CSS’nizi yüklemek için bir stil düzenleyici vardır. Ayrıca, tek olay sayfasında ve olay açılır penceresinde Google Harita görünümünü destekler.

4. Basit Takvim

Simple Calendar

Google Takvim Etkinlikleri, Google Takvim’i WordPress sitenize getirir. Etkinliklerinizi Google Takvim üzerinden oluşturabilir ve yönetebilirsiniz. Bu eklenti, bu etkinlikleri web sitenizde gösterir. Tek yapmanız gereken Google Takvim beslemenizin URL’sini sağlamaktır.

Eklenti, güçlü bir dizi özellikle birlikte gelir. Kısa kodları kullanarak takviminizin ve etkinliklerinizin görüntüsünü kontrol edebilirsiniz. Özel stil sayfaları kullanarak takvimin görünümünü bile kontrol edebilirsiniz.

Eklenti bir bilet sistemini desteklemez, ancak yine de etkinlik biletlerinizi satmak için üçüncü taraf hizmetlerini kullanabilir ve bilet sayfasının URL’sini doğrudan Google Takvim’deki etkinlik listenize girebilirsiniz.

5. Rezervasyon Takvimi

Booking Calendar

Adından da anlaşılacağı gibi Booking Calendar, WordPress için bir rezervasyon yönetimi eklentisidir. Web sitenizin ön ucuna, kullanıcıların rezervasyon isteklerini göndermek için basit bir form doldurabilecekleri bir takvim eklemenize olanak tanır. Daha sonra rezervasyon isteklerini kabul edebilir veya reddedebilirsiniz.

Rezervasyon Takvimi, spam’ı önlemek için CAPTCHA desteğiyle birlikte gelir. Yönetici alanında kimlerin rezervasyon ekleyebileceğini kontrol edebilirsiniz. Eklentinin bir dezavantajı, eklentinin ücretsiz sürümünde rezervasyon formu için yeni giriş alanları ekleyememenizdir.

Her türlü hizmet için rezervasyon yapmak için kullanılabilir. Bununla birlikte, özellikle bir otel rezervasyon sistemi arıyorsanız, WordPress’te bir otel odası rezervasyon sisteminin nasıl ekleneceğine ilişkin kılavuzumuza göz atmalısınız.

Bu makalenin, WordPress siteniz için en iyi takvim eklentisini seçmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Diğer eklenti önerileri için web siteniz için temel WordPress eklentileri listemize bakın.