En Yüksek Performans Gösteren 10 Google AdSense Banner Boyutları ve WordPress Siteniz İçin Biçimler

750 425 KreatifAjans

Yeni başlayanların Google AdSense’e kaydolduktan sonra sordukları en yaygın sorulardan biri, en yüksek performanslı Google AdSense şerit boyutları hangileridir? Bazı Google AdSense reklam biçimleri daha belirgindir, bu da daha fazla tıklama aldıkları ve daha fazla gelir getirdikleri anlamına gelir. Bu makalede, size en yüksek performanslı Google AdSense banner boyutlarını ve biçimlerini ve en iyi sonuçlar için bunları nereye yerleştireceğinizi göstereceğiz.

Google AdSense Banner Sizes

WordPress’te Google AdSense Reklamlarını Doğru Şekilde Nasıl Kurarım?

Başlamadan önce, bir Google AdSense hesabına kaydolmanız gerekecek. Kaydolduktan sonra, Google AdSense’i WordPress’e nasıl düzgün şekilde ekleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

Varsayılan olarak, AdSense reklamlarını web sitenizin kenar çubuğuna kolayca yerleştirebilirsiniz. Bazı WordPress temalarında ayrıca reklamları görüntülemek için özel alanlar olabilir.

Ancak, Google AdSense reklamlarınızı WordPress’te yönetmenin en iyi yolu bir reklam yönetimi eklentisi kullanmaktır. AdSanity kullanmanızı öneririz, kullanımı son derece kolaydır ve reklamları kenar çubuklarına kolayca eklemenize, içerik yayınlamanıza ve istediğiniz herhangi bir yere kolayca izin verir.

Neden Bazı Google AdSense Banner Boyutları ve Biçimleri Daha İyi Çalışır?

Google AdSense, web sitenize ekleyebileceğiniz çeşitli afiş boyutları ve reklam biçimleriyle birlikte gelir. Ancak, hepsi aynı düzeyde sonuç vermez.

İçeriğe daha yakın olan ve sayfa yüklendiğinde kolayca görülebilen reklamlar size daha yüksek bir TO (tıklama oranı) kazandırır. Kolayca fark edilebilen reklam boyutunu seçtiğinizden emin olmanız gerekir. Bazı Google AdSense reklam boyutları çok küçük ve bazıları kullanıcı deneyimini etkilemeyecek kadar büyük olabilir.

Ardından, web sitenizdeki reklam performansını etkileyen faktör, bu biçim için kaç reklamverenin reklam yayınladığıdır. Bazı reklam biçimleri ve banner’lar reklamverenler arasında daha popülerdir, bu da onları kullanmanın size daha büyük bir envanter ve daha iyi ödeme yapan reklamlar sağladığı anlamına gelir.

Son olarak, bazı reklam biçimleri mobil cihazlar için optimize edilmiştir. Mobil kullanıcılar trafiğinizden en iyi şekilde yararlanırsa, bu reklamlar web sitenizde diğer boyutlara göre daha iyi performans gösterecektir.

En İyi Performans Gösteren Google AdSense Banner Boyutları ve Biçimleri

Çoğu web sitesi sahibi, web siteleri için hangi biçimlerin en iyi şekilde çalıştığını belirlemek için farklı başlık boyutları dener. Google AdSense mühendisleri ayrıca, reklamların katılımcı web sitelerinde nasıl performans gösterdiğini görmek için sürekli olarak kendi testlerini yürütürler.

Yıllar boyunca kendi web sitelerimizde Google AdSense ile birkaç test yaptık. Aşağıda, reklam alanınız için en iyi değeri sunan en iyi performans gösteren Google AdSense şerit boyutları ve reklam biçimleri verilmiştir.

1. Orta Boy Dikdörtgen (300 × 250)

Medium rectangle

Bu reklam biçimi hem görüntülü / metin reklamları destekler hem de mobil düzenlerde de kullanılabilir. Bu reklam boyutunun en iyi yanı, kullanıcıları rahatsız etmeden kenar çubuğuna veya içerik alanına sığdırmanın kolay olmasıdır.

Bu nedenle, bu reklam biçimi daha büyük bir reklam envanteri alır, bu da siteniz için daha fazla ve daha iyi ödeme yapan reklamlar anlamına gelir. İçerik içi reklamlar için mükemmel boyutta olduğundan, çoğu web sitesi için en iyi TO’ya sahip olduğu da bildirilir.

2. Büyük Dikdörtgen (336 × 280)

Large rectangle

Büyük dikdörtgen listemizdeki ikinci sırayı alır. Yukarıdaki orta boy dikdörtgen reklamdan daha büyük ve daha belirgindir, ancak tüm web sitesi kenar çubuklarına sığmayabilir ve mobil cihazlar için optimize edilmemiştir.

Web sitenizin kenar çubuğu veya içerik alanı biraz darsa, reklam, kullanıcı deneyimi için iyi olmayan içeriği sıkıştırabilir.

Bununla birlikte, büyük dikdörtgen, paragraflar arasındaki içerik alanına yerleştirilirse, web sitenizdeki orta dikdörtgenden daha iyi performans gösterebilir. Hem resim hem de metin reklamları destekler.

Boyutu ve içeriğin yanında ideal yerleşimi nedeniyle, bu reklam boyutu da daha iyi bir reklam envanteri alır.

3. Liderlik Panosu (728 × 90)

Leaderboard

Büyük şerit, web sitesi başlığı için mükemmel olan geleneksel bir şerit reklam boyutudur. Hem metin hem de resim reklam biçimlerini destekler ancak mobil reklamları desteklemez.

Büyük afiş en üste (web sitesi başlığının içine veya hemen sonrasına) yerleştirilmek için ideal olduğundan, web siteniz için daha iyi reklamlar anlamına gelen daha fazla reklam alır. Boyutu ve belirgin yerleşimi nedeniyle çoğu web sitesinde oldukça iyi performans gösterir.

4. Yarım Sayfa aka Büyük Dikey (300 × 600)

Half page

Büyük Gökdelen, boyutu nedeniyle yarım sayfa olarak da bilinen geniş dikey bir banner’dır. Yeniden hedefleme sırasında mesajlarını etkili bir şekilde iletmek için daha fazla reklam alanı isteyen reklamverenlerin dikkatini çeker.

Yayıncılar arasında daha popüler hale geliyor çünkü markalara daha fazla görünme eğilimi gösteriyor, bu da daha iyi ödeme yapan reklamlar anlamına geliyor.

Büyük dikeni kenar çubuğuna veya içeriğin yanına yerleştirebilirsiniz. Ancak, boyutu nedeniyle tüm web siteleri için uygun olmayabilir.

5. Büyük Mobil Banner (320 × 100)

Mobile banner

Büyük mobil banner, mobil bir reklam biçimidir ve etkinlik açısından, ancak mobil cihazlar için büyük afiş reklam biçimine eşdeğerdir. İdeal olarak en iyi, başlığın hemen altına yerleştirildiğinde işe yarar.

Mobil trafik çoğu web sitesi için iyi bir kullanıcı grubu oluşturduğundan, bu reklam biçimi daha iyi bir reklam envanteri alır.

Daha az müdahaleci bir reklam olarak ve orta boy dikdörtgen reklam biçimine alternatif olarak yerleştirilebilir.

6. Mobil Büyük Afiş (320 × 50)

mobile leaderboard

Mobil büyük şerit, büyük mobil banner reklam biçimine kıyasla yarı yüksekliğindedir. Biraz daha az etkilidir, ancak daha az müdahalecidir ve daha küçük mobil cihazlarda daha da iyi reklam deneyimi sunar.

Mobil reklamlar, reklamverenler arasında popülerdir, bu da oldukça büyük bir reklam envanteri aldığı anlamına gelir. Doğru yerleştirme ile, mobil trafiğinizle gerçekten iyi çalışabilir.

7. Geniş Dikey (160 × 600)

Skyscraper

Geniş dikey, dar kenar çubukları için özel olarak tasarlanmış dikey bir banner reklamdır. Hem resim hem de metin reklam biçimlerini destekler ve reklamverenler arasında popülerdir.

Daha az müdahaleci bir reklam seçeneğidir ve web sitenizin tasarımına kolayca uyum sağlayabilir. Bununla birlikte, daha fazla kullanıcının dikkatini reklama çekme eğiliminde olan daha geniş yarım sayfalık banner reklamlardan daha az etkilidir.

8. Dikey (300 × 1050)

Portrait

Dikey, biraz daha geniş ve daha uzun dikey bir başlıktır. Boyutu nedeniyle, bu reklam biçimi, mesajları için daha fazla reklam alanı isteyen marka merkezli reklamverenleri cezbeder.

İdeal olarak içeriğin yanına veya kullanıcılarınız sayfanızın içeriğini taradıkça daha dikkat çekici olan kenar çubuğuna yerleştirilir. İşin zor kısmı, web sitenizdeki kullanıcı deneyimini etkilemeden uygulamaktır.

9. İlan Tahtası (970 × 250)

Billboard

İlan tahtası, marka merkezli başka bir reklam biçimidir. Sayfalarınızın üstüne veya altına ideal olarak yerleştirilebilen geniş, yatay bir banner reklamdır. Reklamverenlere sunduğu alan nedeniyle daha iyi reklamlar alma eğilimindedir, ancak daha küçük bir reklam envanterine sahiptir.

Web sitenizin içeriğine ve anahtar kelimelerine bağlı olarak, web siteniz için yeterince reklam çekmede başarısız olursa, bu bir isabet veya yanlış olabilir.

10. Meydan (250 × 250)

Genellikle daha büyük reklamlar daha dikkat çekici kabul edilir. Ancak, tüm web siteleri aynı şekilde tasarlanmamıştır. Minimalist bir WordPress teması kullanıyorsanız, bu küçük kare reklam formatı düzeninize güzelce sığabilir ve yine de dikkat çekebilir.

Dezavantajı, daha küçük bir reklam envanterine sahip olmasıdır ve bu da düşük ücretli reklamlara neden olabilir. Bununla birlikte, web siteniz rekabetçi bir sektördeyse, kullanıcı deneyimini etkilemeden gerçekten iyi çalışabilir.

Reklam Alanınızdan En İyi Şekilde Yararlanmak için Daha Fazla İpucu

Kullanıcılar bize sık sık Google AdSense ile nasıl daha fazla para kazanabileceklerini soruyorlar? Her web sitesi farklı olduğu için bu sorunun tek bir mükemmel cevabı yoktur.

Gelir elde etmek için Google AdSense’i kullanırken web sitenizin potansiyelini tam olarak kullandığınızdan emin olmanız için bazı ipuçları.

Farklı reklam yerleşimlerini test edin – Hangi biçimlerin size daha iyi bir TO, hangi biçimlerin size daha iyi reklamlar sağladığını anlamak için farklı reklam biçimlerini deneyin.
  • Birden çok reklam görüntüleyin – Google AdSense, bir sayfada birden çok reklam birimi görüntülemenize olanak sağlar. Hangi kombinasyonların size en uygun olduğunu test etmek için farklı yerleşimleri ve reklam biçimlerini deneyin.
  • Önce kullanıcıları düşünün – Birçok web sitesinin hayatta kalması için reklam geliri önemli olsa da, kullanıcılarınızı da düşünmeniz gerekir. Reklamları kullanıcı deneyimini etkileyecek şekilde yerleştirmek, web sitenizin kullanıcı katılımını ve WordPress SEO’nuzu etkiler.
  • Web sitesi performansını optimize edin – Araştırmalar, daha hızlı web sitelerinin genellikle daha ilgili kitle elde ettiğini ve bu da reklamlarınız için daha yüksek TO anlamına geldiğini göstermektedir. WordPress’i nasıl hızlandıracağınızı ve performansı nasıl artıracağınızı görün.
  • Bu makalenin en yüksek performanslı Google AdSense şerit boyutlarını ve biçimlerini bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, Google AdSense gelirinize ek olarak çevrimiçi para kazanmanın diğer yolları hakkındaki kapsamlı kılavuzumuza da göz atmak isteyebilirsiniz.