Etkileşimi Artırmak İçin WordPress’e Facebook Hediye Ekleme

750 425 KreatifAjans

Facebook takipçilerinizi artırırken web sitenizdeki katılımı artırmak ister misiniz?

Cevabınız evet ise, o zaman bir Facebook yarışması düzenlemelisiniz. Bir hediye, kullanıcıların dikkatini Facebook sayfanıza yönlendirmeye ve Facebook’ta daha fazla beğeni / takipçi edinmenize yardımcı olabilir.

Bu kılavuzda, etkileşimi artırmak ve daha fazla beğeni / görüntü elde etmek için WordPress’e nasıl düzgün bir şekilde Facebook hediye ekleyeceğinizi göstereceğiz.

Creating a Facebook giveaway on your WordPress website

Neden WordPress’te Facebook Hediye Verin?

Facebook’un politikaları, beğeniler almanız için ödüller vermenize izin vermez.

Ancak bu politikalar, web sitenizden Facebook sayfanıza veya grubunuza ziyaretçi göndermenizi kısıtlamaz.

WordPress web sitenizde bir hediye yayınlamak, kullanıcıları Facebook sayfanıza yönlendirmenize olanak tanır, bu da sonuçta Facebook sayfanızda daha fazla takipçi ve katılımla sonuçlanır.

Eşantiyonlar ayrıca, kullanıcılardan e-posta bülteninize katılmalarını istemek, Instagram profilinizi görüntülemek, YouTube videonuzu izlemek ve daha fazlası gibi diğer etkileşim ölçümlerini aynı anda eklemenize olanak tanır.

Erişiminizi artıran ve yeni kullanıcılar bulmanıza yardımcı olan sosyal paylaşım eylemleri nedeniyle hediyeler ve yarışmalar viral hale gelebilir.

Bununla birlikte, daha fazla beğeni ve etkileşim elde etmek için WordPress’te bir Facebook çekilişinin nasıl kolayca çalıştırılacağına bir göz atalım.

WordPress’te Facebook Hediyesi Çalıştırma

Bu eğitim için RafflePress kullanacağız. Piyasadaki en iyi WordPress hediye eklentisidir.

RafflePress, eşantiyonunuzu sürükle ve bırak oluşturucu kullanarak tasarlamayı kolaylaştırır. Ödül fotoğrafı ekleyebilir, tarihleri seçebilir, kazananları rastgele seçebilir ve yeni hediye kampanyalarını hızla başlatmak için şablonları kullanabilirsiniz.

Kullanıcılarınızı Facebook dahil sosyal medya kanallarınıza yönlendirmek için sosyal eylemlerle birlikte gelir. Bir çekilişe katılmak için bir işlemi zorunlu hale getirebilirsiniz. Ayrıca sosyal oturum açma bilgileriyle birlikte gelir ve tüm popüler e-posta pazarlama platformlarıyla bütünleşir.

RafflePress, Kreatif Ajans’ın kurucusu Syed Balkhi tarafından kendi sitemize katılımı artırmamıza yardımcı olmak için kuruldu ve gerçekten iyi çalışıyor.

Bununla birlikte, ilk Facebook hediye kampanyanıza başlayalım.

1. Adım İlk Facebook Hediye Kampanyanızı Oluşturma

Yapmanız gereken ilk şey, RafflePress eklentisini kurmak ve etkinleştirmek. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına dair adım adım kılavuzumuza bakın.

Ayrıca RafflePress lite eklentisini ücretsiz olarak da kullanabilirsiniz, ancak bu eğitimin iyiliği için Pro sürümünü göstereceğiz.

Etkinleştirmenin ardından eklenti, WordPress yönetici kenar çubuğunuza RafflePress etiketli yeni bir menü öğesi ekleyecektir.

Üzerine tıklamak sizi eklentinin ayarlarına götürür ve lisans anahtarınızı girmeniz istenir. Bu bilgiyi RafflePress web sitesinde hesabınızın altında bulabilirsiniz.

RafflePress license key

Bundan sonra, hediye oluşturucuyu başlatmak için RafflePress »Yeni Ekle’yi ziyaret etmeniz gerekir.

Öncelikle, hediyeniz için bir başlık sağlamanız ve ardından bir şablon seçmeniz gerekir. RafflePress, Facebook sayfanızı büyütmek için bir tane de dahil olmak üzere belirli kampanyalar için önceden hazırlanmış birkaç şablonla birlikte gelir.

Giveaway template

Bu, yarışmaya katılmak için kullanıcıların gerçekleştirmesi gereken belirli eylemleri içeren hediye oluşturucuyu başlatır. Eşantiyonunuza yine de eylemler ekleyebilir / kaldırabilirsiniz (bundan sonra daha fazlası).

Facebook template

Varsayılan olarak, şablon Facebook düğmesiyle giriş ekler, bizi Facebook’ta ziyaret eder ve bir Facebook gönderisini veya video eylemlerini görüntüleyin.

Ödül ayrıntılarımızı ekleyerek bu hediyeyi özelleştirmeye başlayalım. Sol sütunda bulunan Ödül başlığının yanındaki düzenle simgesine tıklamanız yeterlidir.

Öncelikle, ödül için bir başlık sağlamalısınız. Bundan sonra, kısa bir açıklama yapabilir ve ödülün bir resmini ekleyebilirsiniz.

Not: Ödül fikirleri bulma konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? İşte viral hediyeler için 105 kanıtlanmış yarışma ödülü fikri.

Başlığın hemen altında, hediye için başlangıç ve bitiş tarihlerini seçebileceksiniz.

Campaign start and end date

Adım 2. Facebook Eşantiyonunuza Daha Fazla İşlem Ekleme

Hediye için temel kurulumu yaptığınıza göre, kullanıcıların hediyeye katılmaları için birkaç yol daha ekleyelim.

Eşantiyon oluşturucudaki ‘Eylemler’ sekmesine geçmeniz ve eşantiyonunuza eylemler eklemeye başlamanız gerekir.

Adding actions to your Facebook giveaway

Örneğin, kullanıcılardan e-posta listenize katılmalarını, Instagram, Pinterest veya Twitter profilinizi görüntülemelerini, Tweet göndermelerini, mağazanızdaki bir sayfayı veya WooCommerce ürününü ziyaret etmelerini vb. İsteyebilirsiniz.

Basitçe bir eyleme tıklayın ve onu hediyenize ekleyin. Oluşturucu daha sonra size bu belirli eylem için özel ayarlar gösterecektir.

Action settings

Buradan, kullanıcıların hediyenizdeki işlem düğmesinde görecekleri işlem için bir başlık sağlamanız gerekir.

Bundan sonra, eyleme bir değer atamanız gerekir. Değer, kullanıcıların bir eylemi gerçekleştirerek kazanacağı girişlerin sayısıdır. Örneğin, Facebook’ta daha fazla beğeni almaya çalışıyorsanız, o zaman Facebook eylemlerinize daha fazla ağırlık vermek istersiniz.

Bunun altında, bir işlemi zorunlu hale getirme seçeneğiniz var. Zorunlu eylemi gerçekleştirmeyen kullanıcılar Facebook yarışmanıza katılamayacaklar.

Son olarak, Facebook sayfanızın URL’sini, Facebook grup bağlantısını sağlama veya e-posta hizmetinize bağlanma gibi eyleme özel ayarlara sahip olacaksınız.

3. Adım: Facebook Hediyenizi Öne Çıkacak Şekilde Tasarlayın

RafflePress, hediye kampanyalarınızın görünümünü özelleştirmek için kullanımı kolay tasarım araçları sunar.

Basitçe Tasarım sekmesine geçin ve eşantiyonunuz için bir düzen, düğme rengi ve yazı tipi seçme seçeneklerini göreceksiniz.

Design your Facebook giveaway campaign

Eşantiyonu bağımsız bir açılış sayfası olarak kullanmayı planlıyorsanız, onu bir blog gönderisine, sayfasına veya kenar çubuğu widget’ına yerleştirmeyi planlıyorsanız, sayfanın arka plan rengini de seçebilirsiniz.

RafflePress, herhangi bir WordPress gönderisine veya sayfasına eşantiyonunuzu eklemenizi sağlar. Ayrıca favori WordPress sayfa oluşturucunuzu kullanarak Facebook hediye yarışmanız için özel bir açılış sayfası oluşturabilir ve hediye widget’ınızı oraya ekleyebilirsiniz (bundan sonra daha fazlası)

Adım 4. Hediye Ayarlarınızı İnce Ayarlama

Artık eşantiyonunuz harika göründüğüne göre, ayarlarını son kez gözden geçirelim. Çeşitli seçenekleri görmek için oluşturucunun altındaki ‘Ayarlar’ sekmesine geçin.

Hepsi çok açıklayıcıdır, ancak bunları tek tek inceleyeceğiz.

General settings

Öncelikle, ‘Genel’ sekmesine tıklamanız ve seçenekleri gözden geçirmeniz gerekir.

Bağımsız bir Facebook hediye yarışma sayfası oluşturmak istiyorsanız, bunu buradan yapabilirsiniz. Sayfa Kalıcı Bağlantısı seçeneğinin altında, kampanya sayfanıza boşluk bırakmadan bir ad verin.

Ayrıca girişlerin sayısını, yarışmayı kazananları ve powered by bağlantısını gösterebilir ve gizleyebilirsiniz.

Ardından, ‘Hediye Kuralları’ sekmesine geçin. Çekilişe katılma kurallarını burada listeleyeceksiniz. Örnek bir şablon kullanarak otomatik olarak kurallar oluşturmak için ‘Kural Oluştur’ düğmesine tıklayarak başlayabilirsiniz.

Generate contest rules

Katılımcıların e-posta adreslerini onaylamasını istiyorsanız, e-posta doğrulama sekmesine geçin. Buradan, e-posta doğrulama özelliğini açın ve onay e-postası seçeneklerini yapılandırın.

Enable email verification

RafflePress, hediye eylemlerini başarıyla tamamlayan kullanıcıları izlemenizi sağlar. Bunu, “Başarılı izleme” sekmesinin altına izleme komut dosyaları ekleyerek yapabilirsiniz. Örneğin, Google Analytics komut dosyanızı buraya veya Facebook yeniden hedefleme piksel kodunu buraya ekleyebilirsiniz.

Success tracking

Kullanıcıları belirli bir sayfaya yönlendirmek istiyorsanız, Başarılı yönlendirme sekmesine geçin ve kullanıcıları göndermek istediğiniz sayfanın URL’sini girin.

Success redirect

Son olarak, sosyal oturum açma özelliğini sosyal oturum açma bilgileri sekmesinden Açık / Kapalı hale getirebilirsiniz. Kapatmak, hediye kampanyanızdaki Facebook ile giriş düğmesini devre dışı bırakır.

Eşantiyonunuz artık piyasaya sürülmeye hazır. Tüm ayarlarınızı kaydetmek için sağ üst köşedeki ‘Kaydet’ düğmesine tıklamayı unutmayın.

Adım 5. Facebook Hediyenizi Bir WordPress Gönderisine veya Sayfasına Ekleyin

RafflePress, eşantiyonunuzu WordPress web sitenizin herhangi bir yerinde görüntülemeyi çok kolaylaştırır.

Basitçe bir gönderiyi veya sayfayı düzenleyebilir veya yeni bir tane oluşturabilir ve ardından RafflePress bloğunu blok düzenleyiciye ekleyebilirsiniz.

Add RafflePress block

Bundan sonra, daha önce yarattığınız hediyeyi seçmeniz gerekir. RafflePress bloğu artık editörünüzün içinde eşantiyonunuzun bir önizlemesini yükleyecektir.

Giveaway preview

Kısa kodu kullanarak eşantiyonunuzu bir kenar çubuğuna veya başka bir yere de ekleyebilirsiniz.

Eşantiyonunuzu düzenleyin ve oluşturucu arayüzündeki ‘Yayınla’ sekmesine geçin. Buradan kısa kod seçeneğine tıklayın ve RafflePress kullanabileceğiniz kısa kodu gösterecektir.

Copy the shortcode

Kısa kodu kopyalayın ve hediyeyi görüntülemek istediğiniz gönderiyi veya sayfayı düzenleyin. Kısa kodu yazı düzenleyicinin içine yapıştırmanız yeterlidir ve bitirdiniz.

Kısa kodu bir kenar çubuğu widget’ına da ekleyebilirsiniz. Görünüm »Widget’lar sayfasına gidin ve ardından kenar çubuğunuza ‘Metin’ widget’ını ekleyin.

Adding the shortcode to a sidebar widget

Artık kısa kodunuzu widget ayarlarının içine yapıştırabilir ve saklamak için kaydet düğmesine tıklayabilirsiniz. Bundan sonra, web sitenizi çalışırken görmek için önizleyebilirsiniz.

Giveaway widget in sidebar

Adım 6. Facebook Eşantiyonunuzu Teşvik Etme

Yarışma başlamadan önce beklenti oluşturmak için eşantiyonunuzu tanıtmaya başlamanız gerekecek. Kampanyayı tanıtmak için kendinize yeterince zaman tanımak için önceden planlama yapmanızı öneririz.

İşte başarılı bir hediye kampanyası için beklenti oluşturmak için yapabileceğiniz birkaç şey.

  • E-posta bülteninizin abonelerine bir e-posta gönderin.
  • Etkinliği sosyal kanallarda duyurun: Facebook, Twitter, Instagram ve daha fazlası.
  • Ücretli bir reklam kampanyası çalıştırın (gerekli değildir, ancak yardımcı olur).
  • Haberi duyurmak için etkileyicilere, blog yazarlarına, forumlara ve topluluklara ulaşın.
  • Tüm sıkı çalışmayı etkinlikten önce koymak, kampanyanızın viral olma şansını artırır. Ayrıca Facebook beğenileri, takipçileri ve web siteniz için alacağınız yeni aboneler açısından yatırım getirisini de artıracaktır.

    Adım 7. Hediye Kazananları Duyurmak

    RafflePress ile ilgili en iyi bölüm, tüm süreci otomatikleştirmesidir. Eşantiyonunuz, belirlediğiniz bitiş saatine ve tarihine ulaştığında otomatik olarak sona erecektir.

    Bundan sonra, şanslı kazananları rastgele bir çekilişle otomatik olarak seçebilirsiniz.

    Çekiliş »Eşantiyon sayfasına gidin ve hediyenizin yanındaki ‘Kazananlara İhtiyacınız Var’ bağlantısını tıklayın.

    Need winners

    Ardından, yarışmaya katılan kullanıcıların bir listesini göreceksiniz. En üstteki Kazananı seç düğmesine tıklamanız ve kazanabilecek kullanıcı sayısını ve doğrulanmamış e-postaların kazanmasına izin vermek isteyip istemediğinizi seçmeniz gerekir.

    Choose a random winner for your Facebook giveaway

    Devam etmek için ‘Şimdi kazananı seçin’ düğmesine tıklayın.

    RafflePress artık hediyeniz için rastgele bir kazanan seçecek.

    Email giveaway winner

    Kazanana ödülünü nasıl talep edebileceğine dair bir e-posta göndermek için Kazanan E-posta bağlantısına artık tıklayabilirsiniz.

    Bu makalenin, etkileşimi artırmak için WordPress’e kolayca Facebook hediye eklemeyi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress web sitenize daha fazla trafik çekmek için kullanabileceğiniz bu işlem yapılabilir ipuçlarını da görmek isteyebilirsiniz.