İş e-posta adresiniz için G Suite ile Office 365 arasında karar vermeye mi çalışıyorsunuz? Hangisinin daha iyi olduğunu görmek için Google Apps ile Office 365 karşılaştırması mı arıyorsunuz? G Suite (eski adıyla Google Apps) ve Office 365, daha kolay işbirliği için profesyonel iş e-postası ve üretkenlik araçları sunar. Bu makalede, işletmeniz için hangisinin daha iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olmak için G Suite ile Office 365’i karşılaştıracağız.
G Suite ve Office 365 nedir ve Neden Bunlara İhtiyacınız Var?
Bir web sitesi yaptıktan sonra, bir sonraki adım genellikle profesyonel bir iş e-posta adresi almaktır.
@ Gmail.com veya @ outlook.com e-postanızın aksine, profesyonel bir iş e-posta adresi şirketinizin adıyla markalanır: ad@isletmeniz.com
Çoğu WordPress barındırma şirketi ücretsiz bir iş e-posta adresi sunarken, daha güvenilir e-postalar, dosya depolama, takvim, notlar, video konferans araçları vb. Dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere G Suite ve Office 365’in sunduğu güçlü iş araçlarıyla rekabet edemezler. .
Google’ın G Suite’i ; Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Takvim, Keep, Hangouts ve muhtemelen kullandığınız ve sevdiğiniz diğer Google uygulamalarını içerir.
Microsoft Office 365 ; Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, One Note, Skype ve diğer Microsoft uygulamalarını içerir.
Bulut üretkenlik paketlerini kullanmak, yazılım lisanslarının, kurulumların, bir BT departmanının çalıştırılmasında ve daha fazlasında tasarruf etmenizi sağlar. Tüm verileriniz bulutta depolanır, bu da dosyalara herhangi bir cihazdan herhangi bir yerden erişmeyi kolaylaştırır. Uzak bir şirket işletiyorsanız veya WordPress blogunuzu yönetirken seyahat ediyorsanız bu harika.
G Suite veya Office 365’e Ne Zaman İhtiyacım Var?
Küçük bir işletme web sitesi işletiyorsanız, bu işletme araçlarını mümkün olan en kısa sürede kullanmaya başlamalısınız. Her iki şirket de, kullanıcı başına fiyatlandırılan küçük işletmeler için planlar sunuyor.
En başından itibaren profesyonel iş araçlarına erişim sağlar. Daha fazla çalışan ekleyerek veya hesabınızı yükselterek işiniz büyüdükçe büyüyebilirsiniz.
Bununla birlikte, işletmeniz için hangisinin daha iyi olduğunu bulmak için G Suite ile Office 365’i karşılaştıralım.
G Suite ve Office 365 Fiyatlandırması – Hangisi Daha Ucuz?
İlk başladığınızda, fiyatlandırma, karar verirken önemli bir faktördür. Bütçenize uygun bir çözüm seçmek istiyorsunuz.
Paranızın karşılığını en çok hangisinin sunduğunu bulmak için G Suite ve Office 365 fiyatlarını karşılaştıralım.
G Suite Fiyatlandırması
G Suite, üç basit fiyatlandırma planıyla birlikte gelir.
Not: İş ve kurumsal planlar için sınırsız depolama yalnızca 5’ten fazla kullanıcınız varsa kullanılabilir, aksi takdirde her kullanıcı için 1 TB depolama sınırı alırsınız.
Office 365 Fiyatlandırması
Office 365, orta ve küçük işletmeler için üç farklı fiyatlandırma planıyla birlikte gelir.
Aşağıda, yıllık taahhüt içeren Fiyatlandırma planları verilmiştir.
Tüm planlar 1 TB bulut depolama alanı ve 50 GB e-posta depolama alanıyla birlikte gelir.
Hangisi daha ucuz?
Her iki çözüm de rekabetçi fiyatlar sunar ve bu da küçük işletmelerin kendileri için hangisinin doğru olduğuna karar vermelerini zorlaştırır. Neyse ki, başka belirleyici faktörler var.
Örneğin, G Suite, 5’ten fazla kullanıcı için işletme ve kurumsal planlarıyla sınırsız bulut depolama alanı sunar.
Öte yandan Office 365, iş temelleri planı dahil tüm planlarla birlikte 1 TB bulut depolama alanı sunar. Bu çok fazla depolama alanıdır, ancak sınırsız değildir.
G Suite’e avantaj sağlayan bir diğer faktör, Google Hangouts ve Google Voice kullanan ücretsiz yerel aramalardır. Office 365, Business Premium ve üzeri planlar için kullanılabilen Skype Kurumsal kullanır. Ayrıca yerel aramalar yapmak için Skype kredisi satın almanız gerekecektir.
Kazanan: G Suite
G Suite ve Office 365 Özellik Karşılaştırması
Her iki ofis paketi de işinizi verimli bir şekilde yürütmenize olanak tanıyan tonlarca özellik sunar. Gelin bu özelliklere bir göz atalım ve Office 365 ile G Suite’in nasıl yığıldığını görelim.
Profesyonel İş E-postası
Hem G Suite hem de Office 365, kendi alan adınızı kullanarak profesyonel iş e-posta hesapları oluşturmanıza olanak tanır.
G Suite – İşletmeler için Gmail
G Suite, bir alan adı kaydetmenize veya e-posta hesapları oluşturmak için mevcut alan adınızı kullanmanıza olanak tanır. Ayrıca her kullanıcı için 30 adede kadar e-posta takma adı oluşturabilirsiniz.
G Suite, Gmail ile aynı teknolojiyi kullanır; bu, iş e-posta adresiniz için aynı tanıdık arayüzü kullanacağınız anlamına gelir. E-postanız, mobil cihazlar için Gmail uygulamalarıyla da çalışır.
Bir masaüstü posta istemcisini tercih ediyorsanız, e-postanızı Thunderbird veya hatta Microsoft Outlook gibi tüm popüler istemcilerle kullanabilirsiniz.
Office 365 – İşletmeler için Outlook
Office 365 ayrıca kendi alan adınızla profesyonel e-posta adreslerini kolayca oluşturmanıza olanak tanır. Her kullanıcı için 400 e-posta takma adı sunar.
Outlook’u bir web sürümü, tam özellikli bir masaüstü e-posta istemcisi ve mobil uygulamaları olan bir posta uygulaması olarak kullanır. Outlook’un mobil ve web uygulamaları o kadar iyi değil, ancak masaüstü istemcileri oldukça popüler.
Office 365 e-posta adresinizi diğer posta istemcileriyle de kullanabilir ve bu e-postaları Gmail gelen kutunuza bile alabilirsiniz.
Bulut Dosya Depolama ve Paylaşımı
Bulut üretkenlik paketi kullanmanın ana nedenlerinden biri dosya depolamadır. Tüm dosyalarınızı buluta kaydedebilir, böylece her yerden, herhangi bir cihazı kullanarak onlara erişebilir ve kolayca paylaşabilirsiniz.
Hem G Suite hem de Office 365, dosya depolamayı ve paylaşmayı kolaylaştırır.
G Suite – Google Drive Bulut Depolama
G Suite, temel planda her kullanıcı için 30 GB bulut depolama alanı, iş ve kurumsal planlarla sınırsız depolama, iş veya kurumsal planda 5’ten az kullanıcınız varsa her kullanıcı için 1 TB depolama alanı sunar.
Dosyaları depolamak ve yönetmek için Google Drive’ı kullanır. Mobil cihazlarınıza, tabletlerinize veya masaüstünüze indirebileceğiniz uygulamalarla birlikte gelir. Bu, Drive’da depolanan dosyalara kolayca erişmenize ve hatta onları çevrimdışı kullanılabilir hale getirmenize olanak tanır.
Google Drive ayrıca, dosyaları iş arkadaşlarınızla veya başkalarıyla paylaşmayı çok kolaylaştırır. E-posta ile paylaşabilir, başkalarının bir dosyayı görüntülemesine veya düzenlemesine izin verebilir ve hatta başkalarının onları indirmesine izin verebilirsiniz.
Dosyaları, paylaşılan klasörleri, ekip sürücüsünü (hesabınızdaki tüm kullanıcılarla paylaşılan bir Google Drive) ve daha iyi bir arayüze sahip olmak için çok daha üstün bir arama özelliğine sahiptir.
Birçok WordPress yedekleme eklentisi, web sitesi yedeklemelerinizi Google Drive’da depolamanıza da olanak tanır. Sınırsız depolama alanınız varsa, tüm web sitesi yedeklemelerinizi bulutta güvenle saklayabilirsiniz.
Office 365 – OneDrive Bulut Depolama
Office 365, tüm planları ile her kullanıcı için 1 TB bulut depolama alanı sunar. Bu çok fazla depolama alanıdır, ancak sınırsız değildir. Her kullanıcı ayrıca, sürücü depolama sınırınızdan ayrı olarak 50 GB e-posta depolama alanı alır.
Masaüstü, mobil ve web uygulamalarıyla birlikte gelen dosyaları depolamak ve yönetmek için OneDrive’ı kullanır. Google Drive’a benzer şekilde, OneDrive kullanarak dosyaları eşitleyebilir ve kolayca paylaşabilirsiniz.
Windows 10 veya Windows 8 PC kullanıyorsanız, OneDrive bu işletim sistemlerine entegre olarak gelir. Bu, dosyaları buluta kaydetmeyi ve paylaşmayı daha da kolaylaştırır. Dosyaları doğrudan OneDrive’dan Microsoft Office’e ve bilgisayarınızdaki diğer varsayılan uygulamalara da açabilirsiniz.
Office 365 ve G Suite’teki İş Uygulamaları
Hem Office 365 hem de G Suite, belgeler, elektronik tablolar, sunumlar ve daha fazlasını oluşturmak için çeşitli uygulamalarla birlikte gelir. Bu uygulamalardaki dosyaları doğrudan bulut depolama alanınızdan da düzenleyebilirsiniz.
Her iki platform tarafından sunulan uygulamalara ve birbirleriyle nasıl karşılaştırıldıklarına bir göz atalım.
G Suite’teki Uygulamalar
G Suite; Gmail, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar, Google Takvim, Keep, Hangouts ve Fotoğraflar gibi popüler Google uygulamalarıyla birlikte gelir.
Bu uygulamalar en iyi tüm işletim sistemlerinde bir masaüstü tarayıcısında çalışır. Google ayrıca her biri için hem Android hem de iOS için mobil uygulamalara sahiptir. Zaten bir Android telefon kullanıyorsanız, mobil sürümleri telefonunuzla önceden yüklenmiş olarak gelebilir.
Google ayrıca, tarayıcınızda çalışacak bazı uygulamaların çevrimdışı sürümlerine de sahiptir. Ancak, çevrimdışı işlevleri oldukça sınırlıdır ve bir dosyayı tek tek çevrimdışı düzenleme için kullanılabilir hale getirmeniz gerekir.
G Suite, bilgisayarınızda kullanabileceğiniz tam donanımlı masaüstü uygulamalarıyla birlikte gelmez. Bununla birlikte, web uygulamaları özellik bakımından oldukça zengindir ve çoğu durumda işi halledebilirsiniz.
Yalnızca web ve bulut özellikleri nedeniyle G Suite uygulamaları, tüm verilerini bulutta depolayan uzak ekipler veya kuruluşlar için daha uygundur.
Office 365’teki uygulamalar
Office 365 iş aboneliği; Word, Excel, Powerpoint, Outlook ve OneNote gibi Microsoft Office uygulamalarına erişmenizi sağlar. Masaüstü bilgisayarlar için, bu uygulamalar hala piyasadaki en zengin özelliklere sahip ve eksiksiz ofis uygulama paketidir.
Office 365 ayrıca bu uygulamaların web sürümlerini ve mobil sürümlerini de sunar, ancak bunlar Google Dokümanlar’a benzer şekilde sınırlıdır. Office 365’in masaüstü uygulamaları, hiçbir web veya mobil uygulamanın rekabet edemeyeceği çok yüksek bir standart belirledi.
Windows PC’lerle Microsoft ekosistemine bağlı işletmeler için bu uygulamalar harika bir seçenektir ve hangi platformu seçeceğiniz konusunda belirleyici bir faktör olabilir.
G Suite’te Office 365’e karşı İşbirliği Araçları
İşletmelerin bulut tabanlı ofis paketlerini kullanmak istemesinin gerçek nedeni, işbirliğini kolaylaştırmaktır. Bu, hem G Suite hem de Office 365 için ana satış noktalarından biridir.
Her ikisinin de işbirliğini nasıl ele aldıklarını ve ekiplerin işleri halletmeleri için hangi araçların mevcut olduğunu görelim.
G Suite’teki ortak çalışma araçları
G Suite, yalnızca bulut tabanlı uygulamalarla başladı. İlk günden itibaren ana odak noktaları, ekipler arasında kolay paylaşım ve iletişimdi.
Video konferans ve kısa mesajlar için Hangouts ile birlikte gelir. Hangouts ayrıca yerel aramalar yapmanıza ve ABD / Kanada’da ücretsiz olarak SMS göndermenize olanak tanıyan Google Voice ile entegre olur.
G Suite, birden çok kullanıcının aynı anda bir dosya üzerinde çalışmasına da olanak tanır. Kullanıcılar belgeler hakkında yorum ve not bırakabilir, önerilerde bulunabilir, değişiklikleri gözden geçirebilir ve önceki bir sürüme geri dönebilir.
Google Takvim ve Google Keep, görevler, yapılacaklar listeleri, etkinlikler ve zaman çizelgeleri oluşturmayı kolaylaştırır, böylece bunları ekibinizle veya dünyadaki herhangi biriyle paylaşabilirsiniz.
Office 365’teki işbirliği araçları
Office 365, Microsoft Office’in masaüstü sürümlerinin davranışını ve görünümünü taklit etmeye çalışır. Bu, ortak çalışma araçlarının keşfedilmesini ve kullanılmasını biraz daha zorlaştırır.
Birden çok kullanıcının aynı anda aynı belge üzerinde çalışmasına izin verir. Kullanıcılar kolayca not, yorum ve öneri bırakabilir.
Metin mesajlaşma ve video konferans için Skype kullanır. Skype’tan Skype’a ücretsiz görüntülü konferans ve çağrılara sahipken, Skype’tan telefona ücretsiz çağrıları yoktur. Yerel veya uluslararası telefon görüşmeleri yapmak için bir Skype numarası satın almanız ve kredi almanız gerekecektir.
Not: Skype Kurumsal, Office 365 İş ve İş Temelleri planlarıyla kullanılamaz. Yalnızca Business Premium ve Enterprise planları için kullanılabilir.
Genel olarak, Office 365 işbirliği araçlarında biraz geride kaldı ve bu da onu uzak ekipler için daha az uygun hale getiriyor.
G Suite ve Office 365 Güvenliği
Güvenlik, bulut uygulamalarını kullanırken küçük işletmeler için en büyük endişelerden biridir. G Suite ve Office 365’in bulut platformlarında depoladığınız verileri nasıl koruduğunu görelim.
G Suite Güvenlik Özellikleri
G Suite, Google’ın bulut altyapısı üzerine inşa edilmiştir ve Google’ın kendisi tarafından kullanılan güvenlik düzeylerinin aynısını kullanır. Bu, şüpheli etkinliklerin, kimlik avı girişimlerinin ve diğer korsanlık girişimlerinin otomatik olarak algılanmasını içerir.
Yönetici olarak Google, yönetici konsolunuza veya kullanıcı hesaplarından herhangi birine yetkisiz erişimi önlemek için farklı politikalar belirlemenize izin verir. Two-Factor kimlik doğrulamasını kullanabilir ve tüm kullanıcılarınız için uygulayabilirsiniz.
Ayrıca, giden iletişimi engellemek için anahtar sözcükler ayarlayabileceğiniz veri sızıntısı koruma özelliği ile birlikte gelir. G Suite, tüm belgeleri ve ekleri tarayan yerleşik spam, virüs ve kötü amaçlı yazılım algılama özelliğine sahiptir.
Office 365 Güvenlik Özellikleri
Office 365, tüm kullanıcı parolaları için Çok Faktörlü Kimlik Doğrulamayı etkinleştirmenize olanak tanır. Ayrıca, şüpheli etkinlikleri tespit etmek için her kullanıcının çalışma alışkanlıklarını öğrenmek ve bir şey yerinde görünmüyorsa onları işaretlemek için kendi AI araçlarını kullanır.
Veri hırsızlığı ve sızıntılarına karşı koruma sağlamak için bir veri kaybı önleme aracı içerir. Kuruluşunuz ayrıca, kendi cihaz yönetim araçlarını kullanarak şirket tarafından verilen cihazlara kullanıcı erişimini kısıtlayabilir.
Office 365 ayrıca tüm belgeleri, e-postaları ve ekleri taramak için Microsoft’un spam, virüs ve kötü amaçlı yazılım algılama araçlarını kullanır.
G Suite ve Office 365 Karşılaştırma Tablosu
Yukarıdaki tüm bilgileri okuduktan sonra, bu ikisinden hangisinin kendi işiniz için daha iyi olduğunu hala merak ediyor olabilirsiniz. Fark edebileceğiniz gibi, her ikisinin de benzer fiyatlara benzer özellikler sunduğunu göreceksiniz.
Daha hızlı bir genel bakış için hem G Suite hem de Office 365’i yan yana karşılaştıralım.
Özellikleri G Suite Ofis 365 Fiyatlandırma Temel – 5 ABD doları / kullanıcı / ayİşletme – 10 ABD doları / kullanıcı / ay
Kurumsal – 29 ABD doları / kullanıcı / ay Business Essentials – 6 $ / kullanıcı / ay
İşletme – 10 ABD doları / kullanıcı / ay
Business Premium – 15 $ / kullanıcı / ay
Yıllık taahhütle kullanıcı başına aylık 8 ABD dolarından başlayan Kurumsal Planlar Bulut depolama 30 GB
Sınırsız (5’ten az kullanıcı için 1 TB) Tüm planlar için 1 TB
50 GB e-posta depolama Uygulamalar Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Keep, Takvim, Hangouts, Gmail, Fotoğraflar Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook Kullanım kolaylığı – Daha iyi yönetici kontrolleri
– Daha iyi web ve mobil uygulamalar Daha İyi Masaüstü Uygulamaları İşbirliği Canlı çok kullanıcılı düzenleme
Video konferans ve kısa mesajlar için Hangouts
Telefon görüşmeleri ve SMS için Google Voice Canlı çok kullanıcılı düzenleme
Skype Kurumsal (yalnızca Business Premium veya Enterprise planlarıyla kullanılabilir) Güvenlik Güvenli profesyonel iş e-postası
Google’ın bulut güvenliği koruması
İki Faktörlü Kimlik Doğrulama
Veri Kaybı ve Sızıntısı Önleme
Yerleşik spam, virüs ve olağandışı etkinlik algılama Güvenli profesyonel iş e-postası
Microsoft’un bulut güvenlik teknolojisi
Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama
Veri Kaybı ve Sızıntısı Önleme
Yerleşik spam, virüs ve olağandışı etkinlik algılama Başlamak G Suite’i satın alın Office 365 satın alın
Sonuç – G Suite vs Office 365 – Hangisi Daha İyi?
G Suite ve Office 365, harika bulut üretkenlik paketleridir. Her ikisi de işletmenizin işbirliği yapmasına, dosyaları çevrimiçi depolamasına ve kolayca paylaşmasına olanak tanır. İkisi de sizi farklı cihazlar kullanarak herhangi bir yerden çalışmanız için özgür bırakır.
G Suite’in küçük işletme sahipleri için çok daha iyi bir seçim olduğuna inanıyoruz. Kullanımı çok daha kolay, web ve mobil uygulamaları en iyisidir ve muhtemelen Gmail, Takvim, Fotoğraflar, Google Dokümanlar ve daha fazlası gibi uygulamalarının çoğunu zaten kullanıyorsunuz.
G Suite’in bir diğer avantajı da fiyatlandırmadır. Temel bir plandaysanız, daha fazla depolama alanı satın alabilir ve onların iş ve kurumsal planlarıyla sınırsız depolama alanı elde edebilirsiniz.
G Suite ayrıca, tonlarca dokümantasyon içeren çok daha basit bir yönetici kontrol paneline sahiptir. Küçük bir işletme sahibi olarak, bu tek başına çalışan eklerken ve hesapları yönetirken size zaman kazandıracaktır.
Office 365, tüm çalışanların bir Windows bilgisayar kullanarak bir ofiste çalıştığı kurumsal düzeydeki işletmeler için daha uygundur. Bir Windows ekosistemindeyseniz, masaüstü uygulamaları özellikle birinci sınıftır.
Günün sonunda, seçim gerçekten hangi platforma daha aşina olduğunuza bağlı. Gmail’i kişisel e-postanız için kullanıyorsanız, G Suite’i seveceksiniz. Outlook kullanmaya alışkınsanız, Office 365’i seveceksiniz.
Bu makalenin, hangisinin daha iyi olduğunu bulmak için Google’ın G Suite ile Office 365’i karşılaştırmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. İşletme web siteleri için en iyi WordPress eklentileri ve araçları listemizi de görmek isteyebilirsiniz.