Her WordPress Blogger’ın Kullanması Gereken 19+ Ücretsiz Google Aracı

750 425 KreatifAjans
İçindekiler

Google, blog yazarlarının ve web yöneticilerinin sitelerinin SEO’sunu iyileştirmelerine, üretkenliği artırmalarına, para kazanmalarına ve daha pek çok şeye yardımcı olmak için çok çeşitli ücretsiz araçlar sunar. Bu yazıda, size her WordPress blog yazarının kullanabileceği en iyi ücretsiz Google araçlarından bazılarını göstereceğiz.

Google Tools for Bloggers

1. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics, web sitesi sahipleri ve blog yazarları için en kapsamlı analiz aracıdır. Ziyaretçilerinizin sitenizi nasıl bulduğunu, neye baktıklarını ve web sitenizle nasıl etkileşimde bulunduklarını size söyler.

Tüm bu bilgiler, hedef kitlenizin ihtiyacını karşılayan bir içerik stratejisi planlamanıza ve yürütmenize yardımcı olur ve aynı zamanda iş hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.

Google Analytics’i WordPress’e nasıl yükleyeceğinizle ilgili başlangıç kılavuzumuzdaki talimatları izleyin.

2. Google Arama Konsolu (Web Yöneticisi Araçları)

Google search console

Google’ın web sitenizi nasıl gördüğünü bilmek ister misiniz? Google Search Console’u (eski adıyla Web Yöneticisi Araçları) kullanmaya başlayın. Arama sıralamanızı iyileştirmek için kullanabileceğiniz kapsamlı bir araç setidir.

Sitenizdeki hangi anahtar kelimelerin daha üst sırada olduğunu, hangi anahtar kelimelerin daha sık tıklandığını ve daha fazlasını öğrenmenize yardımcı olabilir.

XML site haritasını Google’a gönderebilirsiniz ; bu, Google’ın sitenizi daha iyi keşfetmesine ve taramasına yardımcı olur.

En önemlisi, Google, sitenizdeki içeriği tararken veya dizine eklerken sorunlar olduğunda sizi bilgilendirecektir. Google ayrıca size hataları ve bunların nasıl çözüleceğine dair önerilerle uyarılar gösterecektir.

Bu muazzam bilgi zenginliği, tüm blog yazarlarının sahip olması gereken bir şeydir. WordPress sitenizi Google web yöneticisi araçlarına nasıl ekleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

3. Google Özel Arama

Varsayılan WordPress araması neredeyse işe yaramaz. Blogunuzda çok fazla içerik olduğundan, kullanıcılara sitenizde arama yapmaları için uygun bir araç sağlamanız gerekir.

İki seçeneğiniz var. SearchWP gibi premium bir WordPress arama eklentisi kullanabilir veya Google’ın özel aramasını WordPress sitenize ekleyebilirsiniz.

Google’ın özel aramasını eklemek kolaydır ve web sitenize tamamen uyum sağlayacak şekilde tasarlayabilirsiniz. Adım adım talimatlar için bir WordPress sitesine Google aramasının nasıl ekleneceğine ilişkin eğitimimize bakın.

4. Google Etiket Yöneticisi

Google Tag Manager

Başarılı blog yazarlarının çoğu, sitelerini iyileştirmek için birden çok analiz çözümü ve izleme aracı kullanır.

Bu araçlar, WordPress sitenize özel kod eklemenizi gerektirir. Bu özel kod parçacıklarının her biri temelde harici bir komut dosyası yükler ve hepsini yönetmek zordur.

Google Etiket Yöneticisi, tüm harici izleme kodlarınızı tek bir kontrol panelinden yönetmenize izin vererek bu sorunu çözer. Sitenize yalnızca bir Google etiket yöneticisi snippet’i eklemeniz gerekecek ve ardından geri kalanını etiket yöneticisi kontrol panelinden yönetebilirsiniz.

Daha fazla açıklama ve talimat için, Google Etiket Yöneticisi’nin WordPress’te nasıl kurulup kurulacağına ilişkin eğiticimize bakın.

5. PageSpeed Insights

PageSpeed Tool

Hız, kullanıcı deneyiminde ve SEO’da en önemli faktörlerden biridir. Pagespeed Insights, web sitenizin hız açısından nasıl sıralandığını ve onu iyileştirmek için neler yapabileceğinizi öğrenmenize yardımcı olur.

Size hem masaüstü hem de mobil cihazlar için sonuçları gösterir. Bunları farklı bölümlere ayırmak. Her bölüm size farklı kaynakların ve uygulamaların web sitenizi nasıl yavaşlattığını gösterecektir.

W3 Total Cache veya WP Super Cache gibi önbellekleme eklentilerinden birini kullanabilir ve sitenizi güçlendirmek için MaxCDN’yi kurabilirsiniz.

List25’in performansını% 256 oranında nasıl iyileştirdiğimize ilişkin örnek olay incelememize bakın.

6. Google Mobil Uyumluluk Test Aracı

Mobile Friendly Test

Arama trafiğinin büyük bir kısmı mobil cihazlardan gelir. Google, mobil kullanıcı deneyimini aktif olarak iyileştirmeye çalışıyor. Bu, mobil uyumlu sitelerin mobil aramada belirgin bir şekilde görüntüleneceği anlamına gelir.

Mobil Uyumluluk aracı, sitenizi mobil kullanıma hazır olup olmadığını test etmenize olanak tanır. WordPress site sahipleri, duyarlı bir WordPress teması kullanarak web sitelerini kolayca mobil uyumlu hale getirebilirler. Sitenizin temasını değiştirmek istemiyorsanız, WordPress sitenizi WPtouch Pro ile mobil uyumlu hale getirebilirsiniz.

7. Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Adwords Keyword Planner

Kullanıcıların ne aradığını bilmek ister misiniz? Google Adwords, anahtar kelime planlayıcı aracıyla reklamverenler için yapılan aramalarla ilgili bilgiler sunar.

Bu aracı kullanarak, blogunuzla ilgili bir anahtar kelime listesi oluşturabilir ve hangi anahtar kelimelerin daha sık arandığını görebilirsiniz.

Anahtar kelime planlayıcı aracı ayrıca yeni blog yazısı fikirleri oluşturmanıza, içerik stratejisi planlamanıza ve hatta Google Adwords kullanarak kendi reklam kampanyalarınızı yürütmenize yardımcı olabilir.

8. Google Insights + Trends

Google Insights

Google Insights, size aramayla ilgili bilgiler verecek araçlar sunar. İhtiyaç duyduğunuz verileri elde etmek için Google Trends, Google Correlate ve Google tüketici anketlerini kullanabilirsiniz.

Bir arama terimi girin ve zaman içinde nasıl değiştiğini görün. Kullanıcı ilgisinin bu konularda nasıl geliştiğini veya yok olduğunu görmek için farklı anahtar kelimeleri karşılaştırabilirsiniz. Daraltmak için bir coğrafi bölgeye bile odaklanabilirsiniz.

9. Google My Business

Google My Business

Google My Business, Google’da işletmeniz hakkında kolayca bilgi eklemenize olanak tanır. Bir kullanıcı aradığında Google’ın işletme bilgilerinizi görüntülemesine yardımcı olacaktır. Google ayrıca işletmenizi Google Haritalar, Google Rehber, konumlar vb. Gibi farklı Google ürünlerinde gösterecektir.

Hizmet sağlıyorsanız veya bir mağaza işletiyorsanız, Google benim işim kaçıramayacağınız bir şeydir. Markanızın aramadaki görünürlüğünü artırmakla kalmayacak, aynı zamanda size birçok potansiyel müşteri ve müşteri de getirecektir.

10. Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Form, Takvim, Gmail

Google ayrıca hem masaüstü hem de mobil kullanıcılar için bir dizi üretkenlik uygulaması sunar. Bu uygulamalar arasında Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Formlar, Çizimler vb. Bulunur.

Google’ın üretkenlik uygulamalarını kullanmanın temel avantajı, kaydet düğmesine basmaya gerek kalmadan tam gizlilik kontrolü, sınırsız revizyonlar, satır içi yorumlar, gerçek zamanlı ortak çalışma ile web’de kolay paylaşımdır.

Ayrıca Google Apps for Work’ü edinebilir ve tüm bu uygulamaların kendi markalı e-posta hesaplarınız, kullanıcı denetimi ve kendi kuruluşunuz için entegre uygulamalarla çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bu belgeleri WordPress blog yazılarınızın içine de yerleştirebilirsiniz. PDF’nin, elektronik tabloların ve diğer belgelerin WordPress’e nasıl gömüleceğine ilişkin eğitimimize bakın.

11. Google Drive

Google Drive

Tüm Google Dokümanlar dosyalarınız Google Drive’ınızda saklanır. Her Google hesabı, 16 GB ücretsiz çevrimiçi depolama alanıyla birlikte gelir. Bu depolamayı, istediğiniz dosyaları kaydetmek ve tüm cihazlarınızda paylaşmak için kullanabilirsiniz.

Kolay dosya paylaşımı için Google Drive’ı WordPress medya kitaplığınıza bağlayabilirsiniz. Google sürücü, WordPress yedeklemelerinizi depolamak için de ideal bir yerdir.

12. Google Fotoğraflar

Google Fotoğraflar, fotoğraflarınız için ücretsiz ve sınırsız depolama alanı sunar. Fotoğraflarınızı orijinal kalitede kaydetmeye karar verirseniz, o zaman Google Drive depolama alanınızı kullanır. Ayda sadece 1,99 ABD doları ödeyerek 100 GB depolama alanı satın alabilirsiniz.

Bunun anlamı, hiçbir fotoğrafı silmenize gerek olmayacağıdır. Tüm fotoğraflarınız otomatik olarak buluta yüklenecektir. Bu fotoğrafları kolayca paylaşabilir veya indirebilirsiniz. Tüm cihazlarınızdan aynı Google hesabını kullanabilirsiniz.

13. Google Haritalar

Google Haritalar, web üzerinde herhangi bir yere etkileşimli haritalar yerleştirmenin en kolay yoludur. Harika haritalar oluşturmanıza ve bunları WordPress sitenize yerleştirmenize olanak tanıyan WordPress için bazı harika Google Haritalar eklentileri vardır.

WordPress’te Google Haritalar ile yapabileceğiniz sayısız şey var. Bir seyahat blogu çalıştırıyorsanız, WordPress’e ilgi çekici noktalar içeren etkileşimli seyahat haritaları ekleyebilirsiniz.

14. Google Uyarıları

Google Alerts

Web’de sizden veya marka adınızdan bahsedildiğinde anında haberdar olmak ister misiniz? Marka adınız veya anahtar kelimeleriniz için bir Google Uyarısı oluşturun ve web’de göründüklerinde anında e-posta bildirimleri alın.

Google Alerts, güçlü bir marka imajı oluşturmak için kullanılacak önemli bir araçtır. Muhtemelen içerik toplayıcılardan pek çok yararsız uyarı alacaksınız, ancak bazen gözden kaçırmayı göze alamayacağınız uyarılar alacaksınız.

15. Google Keep

Google Keep

Blog yazısı fikirlerinizi düzenli tutmanın en iyi yolu, onları notlara not etmektir. Google Keep, notlarınızı, listelerinizi, sesli notlarınızı, resimlerinizi ve çizimlerinizi hızla kaydetmenize olanak tanır. Tüm cihazlarınızda senkronize edilir ve e-posta, fotoğraflar, dokümanlar ve her şey için kullandığınız aynı Google hesabıyla kullanabilirsiniz.

16. Google Yazı Tipleri

Google Fonts

Tipografi, tasarım ve kullanılabilirlikte çok önemli bir rol oynar. Google Yazı Tipleri, projelerinizde kullanabileceğiniz ücretsiz yazı tiplerini aramak için en iyi yerdir.

Google Yazı Tipleri yalnızca bu yazı tiplerini indirmenize ve kullanmanıza izin vermekle kalmaz, bunları web sitelerinize de yerleştirebilir ve bunları doğrudan Google’ın sunucularından sunabilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için WordPress temalarına Google yazı tiplerinin nasıl ekleneceğine ilişkin kılavuzumuza bakın.

17. Google Hangouts

Google Hangouts

Google Hangouts, sesli ve görüntülü görüşmeler, mesajlaşma ve grup görüşmeleri sunar. Meslektaşlarınız ve yazarlarınızla konferans görüşmeleri yapmak, bir web semineri düzenlemek veya sadece arkadaşlarınız ve ailenizle gündelik görüşmeler yapmak için mükemmeldir.

Canlı Hangouts’u kullanarak dünyaya canlı görüşmeler yayınlayabilirsiniz. WordPress’e nasıl canlı bir Google hangout oturumu ekleyeceğiniz ve WordPress’te nasıl bir Google hangout geri sayımı ekleneceği ile ilgili eğitimlerimize bakın.

18. YouTube

YouTube

YouTube sadece bir video barındırma hizmeti değil, aynı zamanda web üzerindeki en popüler ikinci arama motorudur. Milyonlarca kullanıcı her zaman YouTube’da video içeriği arıyor.

Video, metinden çok daha ilgi çekici içerik biçimidir. Kullanıcılarımıza videolarını WordPress’e yüklememelerini söylüyoruz, bunun yerine YouTube’da barındırmalarını tavsiye ediyoruz.

Videoları WordPress’e nasıl kolayca yerleştireceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

WordPress için blogunuzu bağımlılık yapan bir video sitesine dönüştürebilen harika YouTube eklentileri de vardır.

19. Google Adsense

Google Adsense

Google Adsense, blog yazarlarını reklamverenlerle buluşturur. Blogcular için hızlı reklam geliri elde etmenin en kolay yoludur. Google, sitenizi ilgili reklamverenlerle eşleştirir ve reklamların görüntülenmesini yönetir.

Google reklamlarını web sitenizde kolayca yönetmenize ve görüntülemenize olanak tanıyan, reklam yönetimi için bazı harika WordPress eklentileri vardır. Google Adsense’i diğer gelir getiren programlarınızla birleştirin ve nişinizde kolayca en çok kazandıran bir blog oluşturabilirsiniz.

Google Adsense’i WordPress’e nasıl düzgün şekilde ekleyeceğinizle ilgili kılavuzumuza bakın.

Bonus Araçlar

Ücretsiz ve WordPress blogunuz için son derece yararlı olabilecek daha birçok Google aracı var. Onlardan bazıları:

Google Toplulukları
  • Google Çeviri
  • Google Haberleri
  • Google Now
  • Google Bookmarks
  • Google sık sık yeni araçlar ve hizmetler piyasaya sürüyor ve bunların birçoğu ücretsiz veya çok rekabetçi bir fiyata sunuluyor.

    Bu makalenin, her WordPress blog yazarının kullanması gereken bazı yeni ücretsiz Google araçlarını bulmanıza yardımcı olacağını umuyoruz. WordPress blogunuzu yönetmek ve büyütmek için 40 faydalı araç listemizi de görmek isteyebilirsiniz.

    Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen WordPress video eğitimleri için YouTube Kanalımıza abone olun. Bizi Twitter ve Facebook’ta da bulabilirsiniz.