Son zamanlarda okuyucularımızdan biri, WordPress iletişim formu verilerini veritabanına kaydetmenin mümkün olup olmadığını sordu?
Tipik olarak en popüler WordPress form eklentileri, web sitesinde bir form girişi gönderildikten sonra yöneticilere bir bildirim e-postası gönderir.
Ancak bu verilere gönderildikten sonra ne olur? Bu yazıda, iletişim formu verilerinin WordPress veritabanına nasıl kaydedileceğini ve gerçekte ne anlama geldiğini paylaşacağız.
İletişim Formu ve WordPress Veritabanı (Perde Arkası)
Bir ziyaretçi WordPress sitenize bir iletişim formu gönderdiğinde, bir web sitesi sahibi olarak göreceğiniz en göze çarpan eylem, belirli bir ziyaretçinin gönderdiği tüm ayrıntıları içeren gelen kutunuzda bir e-posta bildirimidir.
Ancak perde arkasında, çoğu WordPress form eklentisi de bu verileri WordPress veritabanınızda saklayacaktır.
Bir WordPress veritabanı, verileri organize bir şekilde depolama ve alma sistemidir. Bu, eklenti geliştiricilerinin verileri programlanabilir bir şekilde yönetmesine olanak tanır.
Bir kullanıcı olarak, verileri WordPress veritabanınızda görüntülemek istiyorsanız, WordPress barındırma hesabınıza giriş yapmanız ve phpMyAdmin aracına gitmeniz gerekir.
Örneğin, Bluehost kullanıyorsanız, phpMyAdmin’e bağlantı, kontrol panelinin altında, Yardımcı Bağlantılar »Gelişmiş» phpMyAdmin’in altındadır.
PhpMyAdmin’e girdikten sonra, WordPress veritabanınızı seçmeniz ve ardından ilgili WordPress form eklentinizin veritabanı tablosuna tıklamanız gerekir. WPForms kullandığımız için, bu bizim form tablomuz: wp_wpforms_entries.
Tabloyu tıkladıktan sonra, tüm form girişlerinizi alanlar sütununda bulacaksınız.
Görünüşünü vererek, bunun verileri görmenin en kullanıcı dostu yolu olmadığını söylediğimizde bizimle aynı fikirde olacaksınız.
Bu nedenle, çoğu premium WordPress form eklentisi, WordPress panonuzdaki form girişlerine erişmenize izin veren kullanıcı dostu bir giriş yönetimi çözümü ile birlikte gelir.
Evet, tüm iletişim formu verileri hala WordPress veritabanınızda saklanır, ancak bunları yukarıdaki ekran görüntüsü yerine WordPress yöneticiniz gibi kullanıcı dostu bir arayüzde görüntüleyebilirsiniz.
En hızlı büyüyen premium WordPress form eklentisi olan ve şu anda 3 milyondan fazla web sitesi tarafından kullanılan WPForms’u kullanırken nasıl göründüğüne bir göz atalım.
WordPress’te İletişim Formu Girişleri Nasıl Yönetilir
Bu örnek uğruna, WPForms’u kullanacağız çünkü bu, ekibimiz tarafından oluşturulan eklenti ve Kreatif Ajans’da kullandığımız şey bu. Bununla birlikte, Formidable Forms ve diğerleri gibi diğer popüler WordPress form eklentilerinde de benzer süreç mevcuttur.
Öncelikle, elbette WPForms ile bir iletişim formu oluşturmanız gerekecektir. Bunun için talimatlara ihtiyacınız varsa, WordPress’te nasıl bir iletişim formu oluşturacağınıza dair adım adım kılavuzumuzu takip edebilirsiniz.
İletişim formunu web sitenize ekledikten sonra, devam etmeniz ve bir test girişi göndermeniz gerekir. İşte basit iletişim formumuzun bir örneği:
Örnek bilgilerle doldurduktan sonra Gönder’e tıklayın.
Bu, iki şeyin olmasına neden olur. İlk olarak, size, site yöneticisine, formdaki tüm bilgileri içeren bir e-posta gönderecektir. İkinci olarak, iletişim formu verilerini WordPress veritabanınızda, WordPress panosundaki WPForms »Girişler bölümünde görüntüleyebileceğiniz depolar.
Bu ekrandan, girişinizi görmek için formunuzun adına veya Tüm Zamanlar altındaki sayıma tıklayabilirsiniz.
Alan etiketleri (bu durumda, Ad, E-posta ve Yorum veya Mesaj) tablonun hem üstünde hem de altında listelenir.
Giriş yönetimi ekranı ayrıca tablodaki girişlere yıldız ekleme (favori), okundu olarak işaretleme ve hatta silme yeteneği sağlar.
Gönderme tarihi, diğer iletişim formu alanları vb. Gibi daha fazla ayrıntı görmek için giriş öğesinin yanındaki Görüntüle bağlantısını tıklayabilirsiniz.
WPForms giriş ayrıntıları sayfasında, iletişim formu girişi hakkında notlar ekleyebilir, yazdırabilir veya dışa aktarabilir, yıldız ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Bir kullanıcı olarak bu arayüz, bir WordPress veritabanında depolanan iletişim formu verilerini görüntülemenin çok daha kullanıcı dostu bir yoludur.
Bonus İpucu: Form Verilerinin WordPress Veritabanında Saklanması Nasıl Devre Dışı Bırakılır
Bazı durumlarda, iletişim formu verilerinizi bir WordPress veritabanında saklamak istemeyebilirsiniz. WPForms ayrıca bunu yapmanıza izin verir. Tek yapmanız gereken ilgili WordPress formunu düzenlemek ve WPForms form oluşturucuyu açacaktır.
Oluşturucu içindeki Ayarlar »Genel sekmesine gitmeniz ve aşağıya kaydırmanız gerekir. Aşağıdaki seçeneği işaretlediğinizden emin olmanız gerekir: WordPress’te giriş bilgilerinin saklanmasını devre dışı bırakın.
Bundan sonra, Kaydet Düğmesine tıklayın ve bitirdiniz.
Şimdi, e-posta bildirimleri aldığınızdan emin olmak için bu forma geri dönmeniz ve bir test girişi göndermeniz gerekiyor. Bu çok önemlidir, çünkü yukarıdaki ayar işaretlendiğinde iletişim formu girişi veri tabanında KAYDEDİLMEYECEKTİR.
WordPress e-posta göndermeme sorunuyla karşılaşıyorsanız, WP Mail SMTP eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Amazon SES, SendGrid vb. Gibi en iyi SMTP sağlayıcılarıyla bağlantı kurmanıza izin vererek WordPress e-posta teslim edilebilirliğini geliştirmenize yardımcı olur.
Bu kadar. Bu makalenin, iletişim formu verilerini WordPress veritabanına nasıl kaydedeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, web sitenizin trafiğini ve satışlarını artırmanıza yardımcı olacak en iyi e-posta pazarlama hizmetleri hakkındaki kılavuzumuzu görmek isteyebilirsiniz.