Çok fazla para olmadan işinizi çevrimiçi olarak büyütmek mi istiyorsunuz? Yeni bir iş kuruyorsanız, para israf etmeyi göze alamazsınız. Bu yazıda, işletmenizi küçük bir bütçeyle nasıl büyüteceğinize dair pratik ipuçları paylaşacağız. Amacımız, büyük adamlarla bir servet harcamadan rekabet etmenize yardımcı olmaktır.
1. Web Siteniz İçin Doğru Platformu Seçin
Küçük bir işletme olarak yapabileceğiniz en büyük hata, web sitenizi oluşturmak için yanlış platformu seçmektir. Yanlış bir platform sadece size daha fazla paraya mal olmaz, aynı zamanda işletmenizin büyüme potansiyelini de sınırlar.
WordPress kullanmanızı öneririz. Piyasadaki en popüler web sitesi oluşturucusudur ve tüm web sitelerinin% 31’inden fazlasına (hem küçük hem de büyük işletmeler dahil) güç sağlar.
WordPress dediğimizde, WordPress.com’dan değil, WordPress.org’dan bahsediyoruz. Bunlar iki farklı platformdur, daha fazla ayrıntı için WordPress.com ile WordPress.org arasındaki fark hakkındaki makalemize bakın.
Kendi kendine barındırılan bir WordPress web sitesini başlatmak için bir alan adına VE bir web barındırma hesabına ihtiyacınız olacak. Evet, farklılar. Daha fazla öğrenmek ister misiniz? Açıklamamıza bakın: alan adı ile web barındırma arasındaki fark nedir.
Farklı barındırma şirketleri, küçükten büyüğe web siteleri için uygun farklı planlar sunar. Bu sonuçta web sitenizin maliyetini etkiler.
Yeni başlıyorsanız, Bluehost kullanmanızı öneririz. Dünyanın en büyük barındırma şirketlerinden biridir ve resmi olarak önerilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır.
Neyse ki, Kreatif Ajans kullanıcılarına ücretsiz alan adı ve barındırmada indirim sunuyorlar. Temel olarak, aylık 2,75 ABD dolarına başlayabileceksiniz.
→ Bu Özel Bluehost Teklifini Almak İçin Buraya Tıklayın ←
İşletmeniz büyüdükçe, muhtemelen daha fazla barındırma kaynağına ihtiyacınız olacak. Umarım o zamana kadar bir yükseltmeyi haklı çıkarmak için yeterli para kazanırsınız.
Harcayacak biraz daha paranız olduğunda, WP Engine veya SiteGround gibi yönetilen bir WordPress barındırma sağlayıcısını seçebilirsiniz.
2. Basit Tasarımı Olan İşlevsel Bir Web Sitesi Seçin
Yeni başlayanların çoğu, web sitelerini profesyonelce tasarlamazlarsa müşterilerinin işlerini ciddiye almayacaklarına inanır.
Web sitenizi özel olarak tasarlamak için bir profesyonel almak pahalıdır ve yeni başladığınızda buna gerek yoktur.
Bir fiyatın bir kısmına hazır ücretsiz veya premium bir WordPress temasıyla kolayca başlayabilirsiniz.
Biraz ilham almak için uzmanımızın en iyi WordPress temaları seçimine bakın.
En iyi WordPress iş temalarıYukarıdaki temalardan hiçbiri ihtiyacınıza uymuyorsa, bu sürükle ve bırak WordPress sayfa oluşturucularını herhangi bir kod yazmadan tamamen özel tasarımlar oluşturmak için de kullanabilirsiniz.
3. Kullanıcıların Sizinle İletişim Kurmasını Kolaylaştırın
Web sitenizin size daha fazla müşteri getirmesini istiyorsanız, ziyaretçilerin sizinle iletişim kurması için kolay bir yol eklemeniz gerekir.
Bunu yapmanın en kolay yolu, web sitenizdeki bir iletişim formu kullanmaktır.
Varsayılan olarak, WordPress bir iletişim formu ile gelmez. Neyse ki, sitenize kolayca bir iletişim formu eklemenize yardımcı olabilecek WordPress iletişim formu eklentileri var.
WPForms Lite kullanmanızı öneririz. 1 milyondan fazla web sitesinin güvendiği popüler WPForms eklentisinin ücretsiz sürümüdür.
İşletmeniz büyüdükten sonra, anketler, anketler, ödeme formları vb. Gibi daha gelişmiş formlar oluşturmak için WPForms Pro’ya geçebilirsiniz.
4. 1. Günden Bir E-posta Listesi Oluşturmaya Başlayın
Web sitenizi terk eden çoğu insan bir daha asla geri gelmeyecek. Bu, e-posta adresini alamazsanız, gelecekte onlarla iletişim kurmanın hiçbir yolu olmayacağı anlamına gelir.
Bunu yapmanın en uygun maliyetli yolu bir e-posta listesi oluşturmaktır.
E-posta ile pazarlama, web sitenizin ziyaretçileriyle iletişim kurmanın en güvenilir yoludur.
Constant Contact ile başlayabilirsiniz, listemizdeki en yüksek puan alan e-posta pazarlama hizmeti sağlayıcısıdır.
Kreatif Ajans kullanıcıları, ücretli planlarına yükseltirseniz yeni başlayanlar için ücretsiz bir deneme ve% 20 indirim alır.
Daha fazla ipucu için, WordPress’te bir profesyonel gibi müşteri adayı oluşturmanın nasıl yapılacağına dair başlangıç kılavuzumuza bakın.
5. Arama Motorlarından Daha Fazla Organik Trafik Alın
Google gibi arama motorları, internetteki çoğu web sitesi için ana trafik kaynağıdır. Temel SEO öğrenerek web sitenizi arama motorları için optimize etmek için yapabileceğiniz birçok şey vardır.
SEO veya arama motoru optimizasyonu, web sitenizi daha arama motoru dostu hale getiren bir dizi yönerge ve tekniktir. Çok teknik değil ve bunu kendi başınıza yapabileceksiniz.
Yeni başlayanlar için adım adım eksiksiz bir WordPress SEO rehberi yayınladık. Web sitenizi mümkün olduğunca SEO dostu hale getirme sürecinde size rehberlik edeceğiz.
Arama motorlarından trafik almak için içeriğe ihtiyacınız olacak, bu da bizi bu kılavuzdaki bir sonraki adıma getiriyor.
6. Bir İçerik Pazarlama Stratejisi Planlayın
İçerik pazarlaması, bir izleyici kitlesini çekmek ve oluşturmak için yararlı ve alakalı içerik oluşturma stratejisidir. Bu, bir servet harcamadan arama motorlarından daha fazla hedeflenmiş trafik almanızı sağlar.
Web sitenize faydalı içerik eklemenin en kolay yolu bir blog eklemektir. WordPress, web sitenize ayrı bir blog sayfası eklemenize ve içeriğinizi kategoriler ve etiketler halinde sıralamanıza olanak tanır.
Kullanıcılarınızın arıyor olabileceği anahtar kelimeleri bularak içerik stratejinizi planlamanız gerekir. Blogunuz için anahtar kelime araştırmasının nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.
Bu anahtar kelimeleri içerik stratejinizde nasıl kullanacağınızla ilgili fikirlere mi ihtiyacınız var? İşte blogunuzda kullanabileceğiniz çok sayıda blog yazısı fikirleri listesi.
İçerik pazarlaması, işletmenizi küçük bir bütçeyle pazarlamak için oldukça etkili ve kanıtlanmış bir stratejidir. Bununla ilgili daha fazla bilgi edinmek için, işletmeniz için etkili bir içerik pazarlama stratejisinin nasıl oluşturulacağına ilişkin bu kılavuza bakın.
7. Google Analytics ile Veriye Dayalı Kararlar Alın
Yeni başlayanların çoğu, büyüme stratejilerini planlamak için en iyi tahminlerini kullanır. Bu kararları vermek için gerçek verileri kullanabildiğiniz zaman bunu yapmanız gerekmez.
Burası Google Analytics’in devreye girdiği yerdir. Sitenize kaç ziyaretçinin geldiğini, nereden geldiklerini ve oradayken ne yaptıklarını görmenize olanak tanır.
Adım adım talimatlar için Google Analytics’in WordPress’e nasıl yükleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.
Google Analytics birçok bilgi ile birlikte gelir. Düzgün bir şekilde organize edilmiş ve güzel bir şekilde sunulmuş olsa da, yeni kullanıcılar için yine de biraz zor olabilir.
Bundan en iyi şekilde yararlanmak için MonsterInsights eklentisini kurun ve etkinleştirin. WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir ve en önemli trafik raporlarınızı WordPress kontrol panelinde kolayca görüntülemenizi sağlar. Bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız, MonsterInsights, Google Analytics kullanarak WooCommerce müşterilerini izlemenize de yardımcı olabilir.
MonsterInsights’ın ücretsiz sürümünü de indirebilirsiniz. Harika çalışıyor, ancak en gelişmiş özelliklerinden bazılarına erişemezsiniz.
8. Trafiği Çekmek için Sosyal Medyadan Yararlanın
Sosyal medya platformlarının son derece ilgili kitleleri vardır. Yalnızca Facebook’un günlük 1,47 Milyar aktif kullanıcısı var, bu dünyadaki tüm insanların yaklaşık% 18’i. Twitter, YouTube, LinkedIn ve diğer sosyal medya platformlarında da oldukça ilgili kullanıcılar var.
Bu kadar çok kullanıcıyla, sosyal medya platformları iş için harika fırsatlar sunuyor. İşletmenizin sosyal medya profillerini oluşturarak ve blog yazılarınızı otomatik olarak paylaşarak başlayabilirsiniz.
Ardından, kullanıcılarınızın içeriğinizi sosyal medyada paylaşmasını kolaylaştırmak istersiniz. Bunun için WordPress için bir sosyal medya eklentisine ihtiyacınız olacak. Bu eklentiler, WordPress sitenize sosyal paylaşım düğmeleri ekler.
Sosyal medyada izleyicilerle etkileşim kurmak için yapabileceğiniz tonlarca başka şey var. Anahtar, profillerinizi aktif tutmak, takiplerinizi büyütmek ve web sitenize trafik geri getirmektir.
9. Çevrimiçi Topluluklarda Aktif Bir Katılımcı Olun
Çevrimiçi topluluklar, forumları ve soru-cevap web sitelerini içerir. Bunlar, insanların sorularını göndermek, sosyalleşmek, içerik bulmak ve keşfetmek için gittikleri yerlerdir. İnternetteki en iyi topluluklar arasında Reddit, Stack Exchange, Quora, TripAdvisor ve daha fazlası bulunur.
Bu topluluklar, sektörünüzle ilgili konularla ilgilenen kişilere erişim sağlar. Onlara ücretsiz olarak katılabilir ve zamanınızı bina otoritesine yatırabilirsiniz.
Öncelikle, hangi toplulukların işletmenizle daha alakalı olduğunu ve potansiyel müşterilerinizin yanıt veya içerik aramaya nereye gidebileceğini bulmanız gerekir. Örneğin, bir seyahat web sitesi işletiyorsanız, TripAdvisor’ı diğer topluluklardan daha yararlı bulabilirsiniz.
Her gönderide web sitenize bağlantılar içeren bu forumları spam yapmayın. Yararlı içerikle gerçekten katılarak otorite oluşturun ve uygun olduğunda işletmenizden veya web sitenizden bahsedin.
10. Terk Eden Web Sitesi Ziyaretçilerini Müşteriye Dönüştürme
Web sitenizi ziyaret edenlerin% 70’inden fazlasının sitenizi bir daha asla bulamayacağını biliyor muydunuz? Bu senin hatan değil, sadece internetin çok büyük olması ve orada pek çok web sitesi var.
Web sitenizi terk eden her ziyaretçi, kaybetmekte olduğunuz potansiyel bir müşteridir. İşletmenizi büyütmek için, bu ziyaretçileri ödeme yapan müşterilere dönüştürmeye odaklanmanız gerekir.
OptinMonster burada devreye giriyor. Piyasadaki en iyi dönüşüm optimizasyon yazılımıdır ve sıradan web sitesi ziyaretçilerini sadık müşterilere dönüştürmenize olanak tanır.
Bunu nasıl yapıyor?
Kullanıcı e-postalarını toplamak, özel teklifleri görüntülemek, çıkış amacı pop-up’larını göstermek, geri sayım zamanlayıcıları, akıllı açılır pencereler, kaydırmalı seçimler ve daha fazlası için farklı kampanya türleri oluşturabileceğiniz bir sürükle ve bırak kampanya oluşturucu ile birlikte gelir.
Daha fazla ayrıntı için, dönüşüm oranı optimizasyonu hakkındaki bu başlangıç kılavuzuna bakın.
11. Bir Satış Ortağı Programı Başlatın
Bağlı kuruluş pazarlaması, çevrimiçi bir perakendecinin (reklamveren), kullanıcılar tavsiye bağlantısını kullanarak bir ürün satın aldıklarında bir yönlendirene komisyon ödediği bir tavsiye düzenlemesidir.
Çevrimiçi ürün satıyorsanız, yetenekli bağlı kuruluş pazarlamacılarıyla ortaklık kurmak için bağlı kuruluş pazarlamasını kullanabilirsiniz. Ürünlerinizi tanıtmak ve size satış getirmek için bu pazarlamacılara bir satış komisyonu ödersiniz.
Yönlendirme faaliyetini izlemek ve bağlı kuruluş ortaklarınıza ödeme yapmak için bir bağlı kuruluş yönetim sistemine ihtiyacınız olacak. İşte kullanabileceğiniz en iyi bağlı kuruluş yönetimi ve izleme yazılımı listemiz.
İçeriğinizden fazladan para kazanmak için başkalarının ürünlerini veya hizmetlerini de tanıtabilirsiniz. Başlamak için ihtiyaç duyacağınız ipuçları ve araçlar için bağlı kuruluş pazarlama kılavuzumuza bakın.
12. Tıklama Başına Ödeme Reklamcılığını Kullanın
Popüler inanışın aksine, Tıklama Başına Ödeme reklam kampanyalarını küçük bir bütçeyle yürütebilirsiniz. Google AdWords ve Facebook Reklamları gibi programlarla kendi fiyatlandırmanızı, hedef anahtar kelimelerinizi, hedef kitlenizi ve daha fazlasını belirleyebilirsiniz.
Aslında, Google AdWords, yeni reklamverenlere ücretsiz reklam kredileri bile sunmaktadır. Güvenilir bir WordPress barındırma şirketi olan Bluehost, barındırma planlarıyla birlikte ücretsiz Google AdWords kredileri de sunmaktadır.
Bu kredileri, PPC reklamcılığını denemek ve web sitenize ücretsiz olarak bir miktar ücretli trafik almak için kullanabilirsiniz.
13. Müşteri Kazanmak İçin Sosyal Kanıtı Kullanın
Sosyal İspat, insanların, bu eylemlerin doğru davranışı yansıttığı varsayımı altında başkalarının eylemlerine uydukları psikolojik bir olgudur.
Pazarlamacılar bu fenomeni, müşterilerine diğer insanların zaten bir ürün veya işletmeye güvendiğini göstererek kullanır. Bu, istatistiklerini veya abone sayılarını, müşteri referanslarını ve daha fazlasını paylaşarak yapılır.
Dönüşümleri artırmak için web sitenizde sosyal kanıtı kullanmanın akıllıca yollarının bir listesi.
14. Satışları ve Dönüşümleri Artırmak için FOMO’yu Etkili Bir Şekilde Kullanın
FOMO veya ‘kaçırma korkusu’, heyecan verici ve modaya uygun bir şeyi kaçırma endişesini tanımlamak için kullanılan psikolojik bir terimdir.
Bir işletme olarak, bu insan davranışından yararlanabilir ve bunu satışları ve dönüşümleri artırmak için kullanabilirsiniz. Temel olarak, tekliflerinize kıtlık ekleyerek endişe yaratmanız gerekir. İşte Booking.com’dan kaygı yaratmak için kıtlığı kullanan harika bir örnek.
Ayrıntılı talimatlar için, WordPress sitenizde FOMO’nun nasıl kullanılacağına ilişkin makalemize bakın.
15. Web Sitenizin Hızını ve Performansını Artırın
Araştırmalar, 2000’den 2016’ya kadar ortalama insan dikkat süresinin 12 saniyeden 7 saniyeye düştüğünü gösteriyor.
Bir web sitesi sahibi olarak bu, kullanıcılara sunduğunuz şeyleri göstermek ve onları web sitenizde kalmaya ikna etmek için çok az zamanınız olduğu anlamına gelir.
Başka bir çalışma, sayfa yükleme süresinde 1 saniyelik bir gecikmenin dönüşümlerde% 7,% 11 daha az sayfa görüntüleme ve müşteri memnuniyetinde% 16 düşüşe neden olabileceğini buldu.
Bu, hızlı olduğundan ve yüksek trafik altında bile iyi performans gösterdiğinden emin olmak için web sitenizi optimize etmeniz gerektiği anlamına gelir.
Yeni başlayanlar için WordPress hızını ve performansını geliştirmek için adım adım kılavuzumuzdaki talimatları izleyin. Bu kılavuz, güvenilir hız ve performans için çok yüksek trafikli web sitelerimizde kullandığımız tüm ipuçlarını içerir.
Bu makalenin, işinizi düşük bir bütçeyle nasıl büyüteceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca, web sitenizi yönetmek ve büyütmek için en faydalı araçlardan oluşan uzman seçimimizi de görmek isteyebilirsiniz.